fudge

Regisztráció: 2016-02-16 21:20:32

Hozzászólások száma: 545

Utolsó hozzászólás: 2023-04-28 13:59


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Masterplast 2023. 04. 28. 13:59
Csatlakozva farkasfu-hoz, az én célár zónámat is elérte. Bár emlékszem még anno 2021-ben mikor kiírtam, hogy a 2200-as zóna elérése sanszos, ha befejezi a felfelé kört, kaptam hideget-meleget, a "gondold át, mert nem tudod mit beszélsz" és "sose lesz annyi"  bejegyzésekig...
.
"Nem bántás, de az "ennyi már biztosan nem lesz" gondolatokból szoktak lenni aztán a nagy beragadások." - írtam anno. Az akkori beírogatók közül a legtöbb már törölt felhasználó, vagy már rég nincs itt. Tanulságos...
.
Célár zónák 2022 augusztusból
.
Fordulatra utaló jel egyelőre nulla.
OTP Trollmentes topik 2023. 04. 14. 19:21
Az általad jelölt 3-as hullám 5 alhullámát hogy számoznád be? (rávezető kérdés).
.
Ha impulzusnak számozzuk, akkor ezt tartom valószínűbbnek: OTP 30 perces chart.
.
A mozgás célára a képen, amivel betöltené a március 21-én hagyott rést. Szóval az irány lehet jó, de nem mindegy, mekkora esésre számítunk ebből a mozgásból.
EUR/HUF 2023. 01. 25. 10:08
OTP Trollmentes topik 2023. 01. 13. 13:37
A válasz ott a charton :)
OTP Trollmentes topik 2023. 01. 13. 12:49
Ez a mai csatorna fölé történő kitörés az EUR/HUF napos grafikont juttatta eszembe. Bullish csatornából ritkán tör ki felfelé az árfolyam.
.
https://www.tradingview.com/x/tdMSK6kS/
OTP Trollmentes topik 2023. 01. 13. 12:43
A rárakott fibo így elég megtévesztő, az derül ki belőle hetesen, hogy a kettes hullám 61%-ot korrigált, pedig nem, csak 38%-ot. Amiről tudjuk, hogy kettes hullámnak kevés. 
EUR/HUF 2023. 01. 10. 06:59
Financial Forecasts 2022. 12. 21. 13:20
Teslához kapcsolódóan, épp ma reggel tettem ki róla egy elemzést. Hát, valóban nem szép...
.
Bajban a Tesla: úton a 20 dollár felé?
OTP Trollmentes topik 2022. 11. 24. 17:51
A kérdés nem jó így. Ha tudnám a választ én lennék a világon az első, aki a jövőbe lát.
.
Nem tudom megmondani, mi a helyes számozás, de ezt nem is feltétlen kell tudnunk kereskedési szempontból. A kérdés az, hol alakulhat ki olyan "elágazás", ahol egy kimenetelnek nagyobb a valószínűsége, Elliott rendszere ebben segít. Ha kialakult egy nagyobb korrekció, amihez vannak célzónáink, meg tudjuk nézni azt hogyan éri el, amiből már jobb eséllyel tudunk következtetni a folytatásra.
.
Ha c hullámot látunk/láttunk fel (hiszen még arra sincs bizonyíték, hogy kész, mivel a kritikus szint nem tört), valóban lehet új alj (ekkor azt fogjuk látni, hogy korrekció helyett impulzus jön majd le és átszáguld a célzónán). De mi van, ha harmadik hullámot látunk? Akkor kisebb-nagyobb korrekciók után akár ath is jöhet. Lehet preferrálni egyiket vagy másikat, de nincs bizonyítékunk egyikre sem, így nem érdemes egyik vagy másik verzió mellett letenni a voksot (pláne hogy vannak még egyéb alternatívák is).
.
Nekem az alap feltételezésem, hogy flat korrekció fut felfelé (azaz c hullám), figyelembe véve a közel 100%-os  korrekciót és azt, hogy a nagyobb idősíkon nem alakultak ki a támogató jelek egy harmadik hullámhoz. De ez csak egy feltételezés, amit simán megváltoztatok, ha kialakulnak a feltételei a long folytatásnak.
.
Összefoglalva: a jelenlegi helyzet számomra se longra, se shortra nem jó. 
OTP Trollmentes topik 2022. 11. 23. 21:07
Köszönöm a válaszod. Kérdésem arra vonatkozott, miből látod majd igazoltnak, hogy ED volt-e az alakzat, hiszen azt írtad, "meglátjuk melyik valósul majd meg". Értem, hogy több verziót ábrázoltál, teljesen oké, én az ED-re írtam, hogy véleményem szerint miért nem az. Nálam nem az számít, melyik tetszik jobban, hiszen Elliott szabályain kívül vannak vezérlőelvek, amik segítenek eligazodni a "hol járunk" kérdésben. Ha ezeket sutba dobjuk, akkor nagyobb lesz a tévedéseink gyakorisága, így véleményem szerint nem lehet ezek mellett elmenni. Jelen esetben a két eltérő formációt pont az ilyen vezérlőelvek alapján lehet megkülönböztetni, erre próbáltam felhívni a figyelmet.
OTP Trollmentes topik 2022. 11. 23. 19:35
Miből fogod látni, hogy ED igazolódott be, nem pedig megnyúlás volt?
OTP részvényesek ide! 2022. 11. 23. 12:04
Az attól függ, honnan indult a megnyúlás. Jelen esetben azért nagyon hasonló a célzóna, mert a feltételezés az, hogy az 5/1 nyúlt meg (de még csak feltételezés egyelőre). Ha az 5/3 nyúlt volna meg, akkor az 5/2-es korrekció tartományában lenne az optimális célzóna. A másik különbség, hogy az ED ugye a trendek végénél alakul ki, míg egy megnyúlás utáni korrekció után simán folytatódhat a trend. Kivéve, ha mondjuk nem egy harmadik hullám ötödikje az ed, de azt nem is követi éles korrekció.
OTP Trollmentes topik 2022. 11. 23. 11:30
Írtam én is egy összefoglalót, hogy meglegyen, volt benne néhány tanulságos esemény: Megnyúlás az OTP-ben
OTP részvényesek ide! 2022. 11. 23. 11:29
Maci szerintem nem ED-t látunk, hanem megnyúlást, ami ugyan nagyon hasonló az ED képéhez, de mások a piacmozgató erők. Itt írtam róla bővebben: Megnyúlás az OTP-ben
.
Egyébként nagyon jók a chartjaid, jó látni egy más típusú nézőpontból is.
OTP Trollmentes topik 2022. 11. 23. 10:56
Gratulálok a jó meglátásokhoz!
OTP Trollmentes topik 2022. 11. 22. 20:30
Nálam órás charton 10180 a november 9-i 9:00 órás gyertya teteje, a november 17-i 15 órás gyertya alja (mint korrekció vége) pedig 10200, tehát nincs átfedés. A flat pedig ki is zárja a formációt, ráadásul ahogy Ad is írja, az ED-nél pont az van, hogy már nem képes tiszta impulzusokra felfelé a piac és egyértelmű zigzagek mennek a másik irányba, míg egy running flat pont arra utal, hogy még nagyon menni akar felfelé. A trendmozgató erők tehát nagyon nem ugyanazok.
.
Kérdés: mi várható, ha elkészült az alakzat, mennyiben más egy ED és egy megnyúlás vége? 
OTP Trollmentes topik 2022. 11. 22. 14:19
Én nem gondolom, hogy záró diagonált látunk, mert:.
.
1) Nincs átfedés az 1-4 alhullámok között, ami ugyan nem kötelező kellék, de ritka az olyan ED, aminél ez nem teljesül.
.
2) Az ED belső szerkezete nem csak hogy abc, hanem csupa zigzag, márpedig itt a legutolsó korrekció egy exp. flat.
.
Amivel könnyen össze lehet keverni, az a megnyúlás, ahol a korrekciók egyre kisebbek, ezáltal úgy tűnhet, mint ha diagonál szerű alakzat alakulna ki, de attól ez még nem az.
OTP Trollmentes topik 2022. 11. 22. 09:50
Egyetértek. Számozni sokféleképpen lehet, azonban fontos a kontextus (hova tudom beilleszteni a kis idősík számozást a nagy képben), a belső szerkezetek, az egymáshoz tartozó trendszintek beazonosítása, csatornák megfelelő használata, stb. Elliott nem megfelelő használata a folyamatos átszámozásokhoz vezet, amire a többség az mondja, na lám, ennyit tud Elliott, ha nem úgy megy, majd átszámozzuk, nem ér az egész fabatkát sem.
Elliott rendszere a megfelelő kezekben egy nagyon jó iránytű tud lenni, ugyanakkor ez a rendszer sem egy üveggömb, amiből meg tudjuk jósolni a jövőt. Senki, semmilyen eszközzel nem fogja tudni megmondani, mi fog történni a jövőben, azonban bizonyos pontokon adódhatnak olyan nagyobb valószínűségű lehetőségek, amik előnyt jelenthetnek a kereskedésben. 
Az, hogy honnan fog lefordulni most a piac, szerintem nincs ember aki megmondja. Egy megnyúlásra nemigen lehet készülni, mivel ritka, statisztikailag nem éri meg tartani egy pozíciót extrém megnyúlás esetén, ugyanakkor valakinek persze bejöhet, máskor meg vinni fogja a nyerőjét, mert nem zárta le egy konzervatív célárnál. 
Tegyük fel a kérdést, hol van, hol lehet most előnyünk? Október eleje óta közel 40% volt az emelkedés, long beszállóval biztosan meg kellene várni legalább egy nagyobb korrekciót (10105 impulzív törése lenne ehhez a megerősítés), ha egyáltalán "csak" korrekció lesz, hiszen a kvázi dupla aljból induló emelkedés miatt c hullám lehet az elsődleges gondolatunk felfelé. Úgy gondolom a nagy meneten (gyorsuláson) már túl van, divergenciák jelzik a trend lassulását, a nagyobb elmozdulás inkább lefelé várható. Ugyanakkor ez nem zárja ki, hogy tovább nyúlik, a jövő nincs kőbe vésve...
Financial Forecasts 2022. 11. 14. 07:29
Jó reggelt! Nemesfémekről tettem ki tegnap egy összefoglalót, akit érdekel: Megindulnak a nemesfémek? (Arany, ezüst, platina, GDX, KGC, XAU/XAG elemzések)