Topiknyitó: Portfolio 2015. 02. 24. 08:07

Nagy bajban a Buda-Cash - Mi lesz az ügyfelek pénzével?  

Ugrás a cikkhez
A Buda-Cash Brókerháznál a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozati cselekményt hajtott végre - írja az Index. Lépett a felügyelet A tudomására jutott visszaélés-gyanús esetek miatt az MNB ma közzétett végzésében azonnali hatállyal...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=210546
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2015. 03. 02. 08:33
Előzmény: #1996  stock33
Megjegyzem: nem válaszoltál egyik kérdésemre sem.
Törölt felhasználó 2015. 03. 02. 08:30
Előzmény: #1996  stock33
"írd le egy felszámolás menetét, úgy általában...
szóval felszámolnak egy céget. jönnek a hitelezők, igényt nyújtanak be a felszámolóhoz. mit csinál a felszámoló? sanyi kap egy kapát, géza viheti a motoros szánt, a laci meg a bontott téglát? vagy eladja ezeket és a pénzt osztja fel?"

Rossz a példa. Ezek hitelezők. Te viszont az értékpapírok tulajdonosaitól szeded el azt is, ami megvan...
Törölt felhasználó 2015. 03. 02. 08:29
Előzmény: #1997  Törölt felhasználó
-mondták is nem tudtam volna három évet várni visszajött volna 100%-ban-
Törölt felhasználó 2015. 03. 02. 08:24
Előzmény: #1995  Törölt felhasználó
Régen HA BEVÁT VÁLASZTOTTAM/MEGKAPTAM EZZEL KIZÁRTAM MAGAM BÍRÓSÁGI KERESETTŐL
BEVA maga alá sorolta a bírósági keresetet is!!!!!

Bírósági kereset indítását Ugyan Ő nála
lehetett választani- RÁJELENTKEZNI
Logikus a BEVA azonnali kielégítést nem adott azoknak
akik Bírósággal éltek- Na rövidebb utat választottam csak pénzt lássak-
stock33
stock33 2015. 03. 02. 08:18
Előzmény: #1993  Törölt felhasználó
írd le egy felszámolás menetét, úgy általában...
szóval felszámolnak egy céget. jönnek a hitelezők, igényt nyújtanak be a felszámolóhoz. mit csinál a felszámoló? sanyi kap egy kapát, géza viheti a motoros szánt, a laci meg a bontott téglát? vagy eladja ezeket és a pénzt osztja fel?

mond csak, hogy juthat a BEVA-hoz értékpapír egy felszámolás során, ha a felszámolt vállalkozás vagyonát nem szétosztják a hitelezők között, hanem előbb értékesítik és a pénzt osztják fel?

visszatérve a korábbi kérdésemhez: hogy állapítod meg egy értékpapírról, hogy ki a tulajdonosa, kinek kell azt visszaadni, ha az nem névre szóló?
Törölt felhasználó 2015. 03. 02. 08:11
Előzmény: #1994  Törölt felhasználó
Szerintem a Beva megkérdezi BE ÁLLSZ E MÖGÉJÜK?? De akkor evvel ki is vagy elégítve Részükről!!

AKÁR PERRE(FELSZÁMOLÁSTÓL REMÉLSZ!) VISZED TOVÁBB*

RÉGEN KETTŐ EGYÜTT NEM MENT**
Vagy az egyik vagy a másik-

Keresetet akár most is lehetne indítani-

Beva + a FELETTI RÉSZT -de mikor? -legkevesebb 3 év múlva. Jó ide a pénzt (BEVÁT),akinek kell
kereskedjen Bíróságon-
RÉGEN A KETTŐ EGYÜTT NEM ADTÁK-
Törölt felhasználó 2015. 03. 02. 07:57
Előzmény: #1992  Törölt felhasználó
Globálba néznek itt mindent-
Útánnuk lökték gondolom a görgetett éves hiányt-
Törölt felhasználó 2015. 03. 02. 07:57
Előzmény: #1982  stock33
Szerinted a BEVA törvény által leírt eredménykimutatásában miért nincs nevesítetten olyan tétel, hogy átvett értékpapírok eladásából befolyt bevètel? Vagy ilyesmi. Ha szerinted ennek mindig az a menete, hogy mindent begyűjtenek, majd kiszórnak, akkor lennie kéne ilyennek...

A példámra se reagáltál. Ha tegyük fel a felszámolandó brokicégnél minden részvény összdbszámban megvan, kivéve egyet, 1 db FUSO-val kevesebb van. Akkor is az történik szerinted, hogy SENKI NEM KAP SEMMIT, a BEVA a brokicég TELJES értékpapírállományát átvesz, kiszórja, majd pénzben fizet?
Törölt felhasználó 2015. 03. 02. 07:54
Előzmény: #1988  stock33
jó beszélsz LÁTHATOD AKI A HIÁNYT SZENVEDI
EBÉLI HIÁNYOSSÁGOT NEM HOZZA FEL-
MÉRT TAKARGASSÁK KINEK???
Vígan mondják ez kuka ez engem nem érint
(6milka alatt van a rsz-em értéke a felette meg kuka)
Tiszta hozzáállást Tőled LÁTOK-
az más kérdés,hogy nem kompatibilisen vagyunk betéve a rendszerbe Mért raknak engem össze a NAGYOKKAL***********
Alany legyél Te is a csalásba-
6MILKÁT RÁD TUDJÁK HÚZNI- TÖBBI MEG KUKA- Állítólag nagyon Drága hogy minket egy rendszerbe tegyenek-
-van itt,még mit pótolni...
Elképzelések végtelenek láttam
-bubu-
-bubu- 2015. 03. 02. 07:50
Előzmény: #1990  Törölt felhasználó
gazdasági rádióban Bánáti János most

link
Törölt felhasználó 2015. 03. 02. 07:47
Előzmény: #1989  Törölt felhasználó
TV 2-bem BC ügy Magyar György ügyvéddel most kezdődik.
Törölt felhasználó 2015. 03. 02. 07:42
Előzmény: #1986  stock33
Láttam a Keler nem mondja magáról,hát Ő
EGY "PANAMÁBA" ÜL-
Egyszóval akkor lenne jogunk a mi részvényeik külön csatornába mennének be-
Az az KÜLÖN CSATORNÁBA(LE VAN VÁLASZTVA
TUDTOMMAL NINCS!!Addig találgatás és egymás áltatása-
De értem én ezzel a lendülettel ha LÁTNÁK,TUDNÁK
VISSZAIGAZOLÁSKÉNT A KELERTŐL már régen felborították volna mindent-
Szemebállítás a Bróker kezébe adja-
az nincs Találgatni lehet-
Vannak egyenlők vannak egyenlőbbek-
itt oszt lehet eméleteket szövögetni...
stock33
stock33 2015. 03. 02. 07:33
Előzmény: #1987  Törölt felhasználó
ha soráig ismételgeted, akkor talán egyszer megérted :)
Törölt felhasználó 2015. 03. 02. 07:32
Előzmény: #1984  Törölt felhasználó
Mai feltételek mellett a részvényedet keresni teljességgel KELERNÉL lehetetlen-
Nincs leválasztva!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Monitorozni lehet** "BECSÜLNI"
BC kalap<->KELLER kalap-
stock33
stock33 2015. 03. 02. 07:30
Dematerizált értékpapír: nyilvántartásokban létező, elektronikus úton rögzített és továbbított, értékpapírszámlán nyilvántartott, a jogszabályban meghatározott valamennyi kelléket tartalmazó adat. Kibocsátáskor egyetlenegy értékpapír készül, amely összevontan tartalmazza az alapvető fontosságú adatokat. E papírt a központi értéktárban – Központi Elszámolóház és Értéktár Rt. (KELER) – kell letétbe helyezni. Erről az alapdokumentumról tulajdonosonként részletező nyilvántartás készül, amely tulajdonképpen az értékpapírszámla. Ezeket a számlákat a forgalmazó vezeti. A forgalmazó tulajdonában álló értékpapírról a központi elszámolóház vezet számlát.

"az alapdokumentumról tulajdonosonként részletező nyilvántartás készül, amely tulajdonképpen az értékpapírszámla. Ezeket a számlákat a forgalmazó vezeti."

azaz nem a keler vezeti, hanem a brókercég....
stock33
stock33 2015. 03. 02. 07:27
nincs, ahogy arra már napokkal ezelőtt felhívtam a tudatlanok figyelmét
látom lassan mindenki felfogja, már az írástudatlanokhoz is eljutott az infó :)
Törölt felhasználó 2015. 03. 02. 07:24
Előzmény: #1982  stock33
KELLER NINCS KÜLÖN LISTA
Neked van jogod lekérni??
Illene már felébredni-
stock33
stock33 2015. 03. 02. 07:23
Előzmény: #1977  Hmmz
itt is egy fontos momentum, ami rettenetesen feltűnő: az MNB folyamatosan másra akar mutogatni

az a matolcsy féle MNB, amelyik 2013. végén engedélyezte a DRB csoport felállását, végigkövette majd engedélyezte a fiktív feltőkésítésüket

99%, hogy a lopások 95%-a az elmúlt 1,5 évben történt!!!!!!!!!
egy ilyen (folyamatos) lopást nem lehet évtizedekig rejtegetni, hülye az, aki ezt elhiszi
az elképzelhető, hogy 5-10 évvel ezelőtt is voltak problémák, de azok még nem a lopásról szóltak, és az MNB-sek a szaros gatyájukban ezekkel a pitiáner ügyekkel próbálják összemosni az óriási benézésüket, amit ők maguk felügyeltek. itt jön elő az, hogy matolcsy is kirúgta az összes szakembert, és kezdőkkel, hozzá nem értőkkel töltötte fel az apparátust, akik első feladatként pont a DRB csoport bankká alakulását kapták, és csak bólogattak az eléjük tett táblázatokra, fogalmuk se volt, hogy mit írnak alá.
nagyon büszke arra az emberünk, hogy ők milyen alaposan vizsgálódtak, és így derült ki a baj. okés, lássuk a DRB csoport bankká alakulásakor általuk, már az MNB, mint felügyelő által lefolytatott alapos vizsgálat eredményét, mégis csak matolcsyék mondták azt a bandának, hogy OK, megfeleltek a követelményeknek, bankká alakulhattok, rendben van minden, még egy kis büntit se kaptok!!!
stock33
stock33 2015. 03. 02. 06:51
Előzmény: #1975  Törölt felhasználó
értelmetlennek tartod, ez a Te dolgod

ugyanakkor azt is írtad, hogy én kockázatközösségként kezelem a befektetőket, és ez is értelmetlen
majd te magad kezdesz kártyaleosztásba, ami ugyanolyan kockázatközösség...
miért osztasz kártyát? miért nem úgy kezeled a lopást, hogy először azoktól loptak, akik hamarabb vettek? vagy pont fordítva, először azokét lopták el, akik később vettek? miért teríted szét a kockázatot az összes olyan részvényt vásárló között? mert nem tudod ki a részvény tulajdonosa? na látod, megint csak oda jutottunk vissza, hogy nem tudod ki a tulajdonos... akkor hogy adod vissza a tulajdonosnak az értékét, ha nem tudod ki a tulajdonos?
mindenki értelmezheti úgy az esetet, ami számára a legmegfelelőbb lenne...
Törölt felhasználó 2015. 03. 02. 04:55
Előzmény: #1980  noworf
"A MNB hős mert 15 év után a kötelességét végzi! Töröcskei ügyei után van pofájuk ezt így előadni! A 100 milliárdos, 100 ezer fős kárvallottaknak meg nyugi, majd valamikor, valamely részben lesz valami! Szép volt MNB !"

És jöjjön a Messiásként várt felminősítés a "befektetésre ajánlott" kategóriába.
Ja.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek