akkor nem volt egyértelmű, de hogy volt ő ott. Ha úgy tetszik miatta egy külön telekom topikban jött össze az a 5-6 fős társaság és találkoztunk (vagy mint most karácsonykor is levélben köszöntöttük egymást).
Érdekes módon, most nagybüfink van (bár kétségtelen, teljesen más karakter, mint worf volt) és most is összejött itt a topikon pár ember (sbob, emzse, balu, razbi, kanguru).
Ugyanazt látom, mint előtte.
A távlati célokról itt soha nem esik szó, a céges évnyitón több értelmes dolog hangzik el, több tervet ismerek meg, mint itt. Érdemi kérdést nem tudsz feltenni, mert vagy nagyon szűkszavú "nesze semmi, fogd meg jól" választ kapsz, vagy nem kapcsolódsz a napirendi pontokhoz és akkor meg azért nem veszik figyelembe a kérdésed.
A közgyűlés a többségi tulajdonos és a többi részvényesek inaktivitása miatt teljesen formális, lényegtelen aktus. Minden közgyűlési határozatot 95-99%-os "igen" mellett hoznak meg.
A tavalyin legalább volt IT és FEB választás (ott azért volt érdekesség), idén még az sem volt. Kizárólag azért járok el, mert mégiscsak ez a legnagyobb befektetésem. És egész ehető volt a kaja is, legalábbis a kedvenc körtefajtám rajta volt a gyümölcstálon :)
ja nem én az itteni telet sem bírom...pályát tévesztettem...:)
a mínusz nekem már nem jön be....tavasz, nyár, ősz eleje...most kezdődnek a hónapjaim...:)
Törölt felhasználó2014. 04. 11. 18:32
Előzmény:
törölt hozzászólás
A kétértelmű mondat miatt? Azért írtam így, mert fogalmam sincs mi lesz jövő héten, de valakinek biztos jobb lesz...valakinek meg rosszabb.:)
hát te skandináviában nem éreznéd kifogástalanul magadat:)
én viszont nem csak a 35 fokot a napsütést, tengert stb szeretem, de a -20 fokot a havat, hideget is. (most március legvégén is élveztem a síelést a 2 m-s hóban)
igen a túlzás semmibe se jó...nekem déli a lakásom és betűz a nap két nagy ablakon és már elég sokat napoztam fokozatosan....amint lehet kezdem egészen amíg lehet...:)
Van hát, az egyik elég nyilvánvaló, a közgyűlésen az egyik kis részvényes szóvá is tette, hogy mennyire tekinthető felelős pénzügyi döntésnek az, hogy a kapcsolt vállalkozás (DTAG) 7-8% kamatra ad kölcsönt, miközben ez majdnem duplája a piaci finanszírozásnak.
Erre azt mondta a pénzügyes, hogy ez kb piaci, tehát ez így jó.
A kisrészvényes erre csak annyit mondott, hogy ezek szerint a vezetőség nem olvassa el a saját jelentését, mert annak 72. oldalán a "családban" maradó kölcsönök átlagkamata 5.6%, míg a következő oldalon lévő bankhitelek átlagos kamata 3.54% volt.
A részvényes felvetette, hogy ennyi kamatért ő is szívesen ad kölcsön, reméli hogy erre van lehetőség.
Erre Máthé a szokásos tapló stílusában csak annyit mondott, hogy ilyen pénzügyi tevékenységre nincs mód. Részvényes: miért, ha a DT-nek szabad kölcsönt nyújtania, akkor neki miért nem? Máthé egy kicsit koppant, ki is javította magát, hogy ő betétgyűjtésre gondolt. Ebből is látszik, hogy marhára nem figyelt a kisrészvényesre.
pontosan tudom, hogy az UV ijesztgetésben is mi a biznic, de szószerint a saját bőrömön érzem, bármit, ha túlzásba visz az ember az káros lehet (nem lesz, lehet).
Mtelekom