Egy éve is pont így kavarták. Azért arra gondolni kell 400-s 6-ai záró esetén, a 7-ei nyitó árajánlatnak 350-nek (körülinek) kellene lennie. No azon még ember nem vett telekomot (és nem is birtokol).
na, ha nem vagyok szinte egész nap mindig ez van...ha itt ülök akkor meg nem történik semmi:(
hinnye de csúnya záró!:(( Igaz kaptam ma 416-on, de most mi lesz?
Visszaolvastam a mai napot. Azt azért még mindig nem akarom elhinni, hogy 6-án 400 lesz.
Szerintem itt valami nagy kavarás van a háttérben...
:):)
gyerekes vagy (tudtommal minden beírásomban felbeszélem szerinted, sőt vételre buzditok):)
Viszont elmondtam, hogy mire fel gondolom, hogy a mai esés után holnap emelkedik.
Írtam volt pénteken, hogy mindenki egyfelé áll, törvényszerű a le, mivel nincs kire elsózni a majmokat. A Richterben novemberben ugyanígy volt, mindenki azt hitte csak fel, azóta esik. Tök egyszerű, arra megy amerre van vevő, most ippeg lefelé van. Áldom az eszem a 423-as kiszállómért.
Így igaz!
A kivétel a rv juttatási program ami a vezetők javadalmazásán túl tökéletes a könnyen félreérthető srv lehetőség lebegtetésére! Láthatóan sokan félre is értik, évente előkerül itt!
"..ami elszomorító, hogy a cég leszarja a befektetőit...csak elég lenne megszellőztetni egy srv-t...már nem mernék adni ilyen szinten...vagy csak venni 3-4 mill. db.-t...megtehetnék...de szarnak rá.... "
Nem tehetik meg (ill. nem érdekük), mert 50% feletti tulaj a DT a cégben, azaz ha csak egy darabot vesz ő vagy az MTEL, akkor kötelező nyilvános ajánlatot kellene tennie a tőzsdén. Azt meg az elmúlt hónapokban láttuk, hogy ilyen áron sem akar külföldi befektetni semmibe Mo-n. Az energiacégek meg egyenesen menekülnek már innen...
Így van.
Nem is bukok vele mostanában!
Pedig megfontolandó beleveni egy jól adóztatható, rezsicsökkentésbe könnyen bevonható, hatósági árakkal könnyen megfojtható, új szolgáltató behozatalával piacot veszítő cég papírjába!!! Megtérülő lehet a folyamatos anyázás is a kormánnyal szemben, mint látható kimondottan jót tesz az árfolyamnak is!
Főleg ha az osztalékot csak az eredménytartalékkal tudja kifizetni miközben kritikus szintre emelkedik az eladósodottsága( forrás az éves beszámoló )!!!
Novemberben azt írtam, baj van a papírral, így az 50- es szvsz túlvállalt oszti után, 415- nél azt hiszem nem tévedtem!
ez logikusnak tűnik, de nincs értelme, mert ha valaki azért parázik, hogy 300 is lehet akkor el kell adnia az összes rv- ét, ha valaki meg bízik abban, hogy 400 lesz mondjuk decemberre az meg vegye fel az osztit, és majd decemberben nézzen rá a rv-re
pl. benne ül egy nagyvad, aki már kiszállna, de nagy pakkja van: látja, hogy nemigazán van vételi erő, azaz nem tudja eladni a pakkját az osztiralli remélt célárán, sőt utána az osztimértékű zakó erősen benne van a lehetőségek között. Szóval nincs akkora osztiralli, mint amennyi kéne, pláne forgalomban, ezért mondjuk eladja a pakkja felét. Ezzel folyamatosan lenyomja az árat, hogy eladhassa és ezzel persze már bukót is csinál magának. A másik felére felszedi az osztit ami mondjuk nullszaldóra teszi az addigi bukóját. Végeredményben fél pakkal áll benne, nullszaldón és levert árral. A történelmi aljhoz közel pedig arra számít, hogy innen már csak felfelé vezethet az út, azaz a maradék fél pakkját van esélye eladni mennyiségben és nyerőben...
Pesze nyugodtan elvethetjük az elméletet, ez pusztán pár perc alatt jöttt össze, nincs semmi komolyabb gondolat mögötte... lehet cikizni érte, nem haragszom meg..
Miért jó ha kilökdösik? Legalább vennék a részvényt, emelkedne az árfolyam, nekik is több a nyereség. Azzal hogy visszaszívatják az egészet maguknak nullszaldóra, nem látom az értelmét.
Vmi ilyesmi dereng számomra is, a jónép már benne ül fullon és megpróbálják kilökdösni a poziból: ezzel leverik a árat, de az osztiból min. nullszaldóra hozzák ki magukat, majd lassan tényleg egy trendfordulóval elindul enyhén felfelé a sokéves esés után ..
nem, sőt az utolsó 5 percben bár ott állt 150 ezer vételi ajánlat mindösszesen 300 db teljesült. Ekkor már nem akarták eladni :) Tegnap a záróban még 70 ezret (az összeset) kivettek 420-ról.
Majd holnap 414-en vagy alatta szeretnék eladni, amit ma 415-ön nem. Ez nem racionális eladói magatartás.
Mtelekom