A pf a tegnap esti címválasztással visszatért a "régi jó" szokásához, hogy negatív színben tüntessen fel egy igen jó gyj-t, ahol a lehetőség a soha nem látott éves profit és EBIDTAL felé mutat, ők erre kiemelték a n.év/n.év alapon 1,2%-al csökkenő árbevételt, ami éves alapon egyébként bitang jó lesz, meghaladva a 2024-et, különösen, hogy a q4 a telko legerősebb n.éve. Sztem legalább 210 mrd lesz a nettó profit (már most 165-nél járnak, q3-ban volt 55, azaz, ha hozzák ezt q4-ben, akkor 220 is meglehet), de ez nem érdekes a pf-nek... Szokásos piacbefolyásolás, a kb 6-8 fontos mutatóból kiragadtak egyet, amit negatívan lehet tálalni :(( Nem baj, lesz ez 2000 :):)
Most ez hangzott el a kormányinfón: "Más különadók is emelkedhetnek? Semmi ilyen nem szerepel a gondolkodásban, mert úgy látjuk, hogy a költségvetés így rendben van, a
most bejelentett lépések hatására - fejtette ki a miniszter arra a
felvetésre, hogy emelkedhetnek-e más különadók, a banki
extraprofitadóhoz hasonlóan. "
MTel (Erste) oldalról paradox a helyzet: amig nincs számottevő vételi volumen (pl srv), addig kézműves gyűjtögetés tud zajlani (a türelmetlen spekáktól kicsavarják a papírokat), és az ár így nem emelkedik kb sávkereskedés zajlik. De ha az srv gyűjtögetés nagy volumenben is elindul, akkor lesz àrfolyam hatás is... ha ugyan lesz srv-s gyűjtögetés. Ez DT döntés kérdése, de szerintem lesz...
1770 forinton vettem még egy adagot, ezek szerint szerencse volt, hogy tegnap se 1780-on, se 1800-on nem teljesült a vételem. Ezzel az idei évre kitűzött mennyiséget elértem, úgyhogy már csak ölbe tett kézzel várom a remélhetőleg minél hamarabb érkező rakétát. :)
-Hétfőn a bankadót is piszkálták-Nagy Márton gondolatai a nagy költségvetési lyuk betömésére-mindenre képes-kell a pénz a 13-14 havi nyugdíjra és a választási osztogatásra majd.- -rezsivédelemre biztosan nem kell már.
benne van, nem kizárható, egy jelentés utáni napon, hogy nyitáskor az indiben hosszan jelzett 1816 visszatér és akkor 50 pöttyöt is zsebre lehetett tenni.
Az a baj, hogy ezek a nyomik az választási osztogatás miatt már nem csak a bankokat, hanem az energetikai szektort is adóztatni akarják.Bővül a kör... "Gulyás Gergely kijelentése szerint a pénzügyi és energetikai multinacionális vállalatoknak nagyobb részt kell vállalniuk a közteherviselésből, ami az ehhez hasonló szektoradók formájában történhet meg."
Mtelekom