Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!

Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2014. 12. 24. 23:58
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2014. 12. 24. 23:34
Előzmény: #118896  Sony123
2015-ös év slágere, a rezsicsökkentés után, és hogy az embereket nem hagyják az utcán, az lesz hogy az embereket nem hagyják éhen. Már előre látom a sok narancsültetvényt, amit cimboráknak osztanak ki. És a 2014-es " a foci lesz a kiugrási pont" stadionépítései után, mi leszünk a világ első számú narancstermelői.
Törölt felhasználó 2014. 12. 24. 22:54
Előzmény: #118893  Törölt felhasználó
eddig csak rossz negatív megvalósulás jött...egymás után 20 fekete lassan jöhetne egy piros is ami nagyobbat szólna...már csak azért is mert elszoktunk tőle...
Törölt felhasználó 2014. 12. 24. 22:25
Törölt hozzászólás
Sony123 2014. 12. 24. 22:14
Előzmény: #118895  Törölt felhasználó
Ez így igaz!:-) Most próbáltam narancsot enni, de egyet se találtam, de nem baj lehet, hogy mandarin az is megteszi...de sajnos az sincs itthon!:-)
Törölt felhasználó 2014. 12. 24. 20:53
Előzmény: #118893  Törölt felhasználó
Amit a fidesz csinál, az jó! -saját maguknak..
Aki mást mond, az komcsi, vadkapitalista vagy hazaáruló :D
Jocek 2014. 12. 24. 17:34
Előzmény: #118891  Sony123
Boldog karácsonyt minden kedves fórumtársnak!
Törölt felhasználó 2014. 12. 24. 16:52
Fideszes Banditák!
Csak ennyit kérek tőletek,hogy 2015-ben ne maradjunk bóvliban.
Jöhet Magyarország felminősítése?

2014.12.24 14:34
Mi történik, ha jövőre felfüggesztik az uniós források kifizetését, ha a külföldiek menekülni kezdenek a magyar kötvénypiacról, esetleg recesszióba süllyed egész Európa és felüti a fejét az újabb adósságválság? Ehhez hasonló veszélyek borzolhatják jövőre a nemzetközi és hazai piacokon befektetőket, a Portfolio által megkérdezett elemzők szerint. A szakértők pozitív kockázatként tartják számon Magyarország esetleges felminősítését és egy adórendszeri reformot, melynek keretében a kormány csökkentené a különadókat. "Semmit sem lehet kizárni" alapon.

A hazai makroelemzőkhöz intézett, már-már hagyományos év végi körkérdéseinkből nem maradhattak ki azok, melyek a 2015-ös év legfontosabb kockázatait járják körül. Itt nem csak a legrosszabb esetekre kell és szabad csak gondolni, hanem a kellemes meglepetésekre is. Bekövetkezésüknek kicsi a valószínűsége, azonban ha megvalósulnak, akkor nagyot szólhatnak, ezért nem árt, ha a pénz- és tőkepiaci befektetők tisztában vannak ezekkel.

Ami meglepheti a világot

Gárgyán Eszter, a Citibank elemzője nemzetközi tekintetben pozitív kockázatként tartja számon az európai növekedési és inflációs kilátások javulását, valamint az amerikai gazdasági növekedés várt feletti gyorsulását, ez utóbbi viszont gyorsabb Fed-kamatemelést vetít előre.

Samu János, a Concorde makroelemzője , Balatoni András, az ING elemzője és Kondrát Zsolt, az MKB Bank vezető elemzője közben épp azt emelte ki válaszában, hogy nem lehet kizárni, hogy a Fed később emel majd kamatot az alacsony infláció és a lanyhuló gazdasági növekedés miatt.

Balatoni András és Török Zoltán hasonlóan látja a helyzetet abban a tekintetben, hogy mindkettőjük szerint az alappályához képest kedvező irányú elmozdulás lenne, ha az orosz-ukrán konfliktus gyorsan megoldódna, vagy ha az euróövezet gazdasági növekedése gyorsan visszatérne. Kondrát Zsolt az esetleges vártnál kedvezőbb európai növekedési pálya mellett a komoly japán strukturális reformokat említette meg. Török Zoltán pedig még a kínai gazdasági és pénzügyi reformok végrehajtását tette ide.

A piacokat ezzel szemben megrengetné:
Gárgyán Eszter szerint, ha eszkalálódnának a geopolitikai feszültségek (orosz-ukrán, közel-keleti helyzet), vagy ha Kína hard lendinget szenvedne el, esetleg recesszió következne be az eurózónában.
Ez utóbbi két negatív kockázatot Samu János is megfogalmazta válaszában.
Balatoni András szerint egy általános deflációs spirál kialakulása, vagy egy esetleges recesszió az EU-ban.
Kondrát Zsolt szerint ilyen lenne a korai Fed-kamatemelés, egy kínai pénzügyi válság és hard lending, vagy az eurózóna adósságválságának kiújulása.
Török Zoltán Gárgyánhoz hasonlóan egy esetleges orosz-ukrán háború veszélyeitől tart, de emellett negatív kockázatként tartja számon a zavargásokat, forradalmakat, polgárháborúkat az olajkitermelő országokban (Venezuela, Nigéria, Líbia, Bahrein).
Készülj fel ezekre idehaza!

A külföldi kockázatok mellett érdemes összegyűjteni, hogy milyen kockázatok lehetnek jelen Magyarország 2015-ös évére. A válaszoló elemzők közül többen nevezték meg pozitív kockázatként hazánk esetleges felminősítését befektetésre ajánlott kategóriába. Gárgyán Eszter és Samu János is megemlítette ezt.

Samu János válaszában arra is kitért, a különadók esetleges eltörlése okozhatna jókora meglepetést a piaci szereplők körében és Török Zoltán is megemlített egy magyar államháztartási reformot. Ez az adórendszer átalakításával (különadók kigyomlálásával) járna, párhuzamosan megvalósuló kiadás oldali reformokkal.

Balatoni András pozitív kockázatként tartja számon a lakossági hitelezés és az ingatlanpiac gyors konszolidációját, a külföldi működőtőke-befektetések jelentős növekedését és az állami bankok lépését az olcsó hitelek nyújtásával kapcsolatban. Ez utóbbival középtávon jelentős fiskális terheket vállalna az állam, de rövid távon pozitív növekedési hatása lehet az intézkedésnek.

Török Zoltán szerint az alapforgatókönyvtől eltérő eset lenne, ha fennmaradna a 3% feletti GDP-növekedés jövőre is vagy ha hangsúlyosabban megjelenne a magyar diplomácia és gazdaságpolitika euroatlanti elkötelezettsége.

Felmérésünk érdekessége, hogy több hazai elemző is fontos negatív kockázatként jegyezte fel az EU-források esetleges felfüggesztését (túlzottdeficit-eljárás keretében). Ezen kívül még néhány figyelmeztető jelzés:
Gárgyán Eszter ilyen lehet egy esetleges tőkekiáramlás a hazai kötvénypiacról, vagy a politikai instabilitás.
Balatoni András a külkereskedelmi aktívum hirtelen elolvadását emelte ki, amit a dinamikus belső kereslet magyarázna.
Török Zoltán negatívan értékelné ha újabb különadók érkeznének vagy jelentősen megromlanának az uniós és amerikai kapcsolatok.
Kondrát Zsolt az orosz-ukrán konfliktus esetleges eszkalálódását, a gázcsapok elzárását említette meg, és egy esetleges tavaszi Fed-kamatemelést.
Törölt felhasználó 2014. 12. 24. 16:52
Fideszes Banditák!
Csak ennyit kérek tőletek,hogy 2015-ben ne maradjunk bóvliban.
Jöhet Magyarország felminősítése?

2014.12.24 14:34
Mi történik, ha jövőre felfüggesztik az uniós források kifizetését, ha a külföldiek menekülni kezdenek a magyar kötvénypiacról, esetleg recesszióba süllyed egész Európa és felüti a fejét az újabb adósságválság? Ehhez hasonló veszélyek borzolhatják jövőre a nemzetközi és hazai piacokon befektetőket, a Portfolio által megkérdezett elemzők szerint. A szakértők pozitív kockázatként tartják számon Magyarország esetleges felminősítését és egy adórendszeri reformot, melynek keretében a kormány csökkentené a különadókat. "Semmit sem lehet kizárni" alapon.

A hazai makroelemzőkhöz intézett, már-már hagyományos év végi körkérdéseinkből nem maradhattak ki azok, melyek a 2015-ös év legfontosabb kockázatait járják körül. Itt nem csak a legrosszabb esetekre kell és szabad csak gondolni, hanem a kellemes meglepetésekre is. Bekövetkezésüknek kicsi a valószínűsége, azonban ha megvalósulnak, akkor nagyot szólhatnak, ezért nem árt, ha a pénz- és tőkepiaci befektetők tisztában vannak ezekkel.

Ami meglepheti a világot

Gárgyán Eszter, a Citibank elemzője nemzetközi tekintetben pozitív kockázatként tartja számon az európai növekedési és inflációs kilátások javulását, valamint az amerikai gazdasági növekedés várt feletti gyorsulását, ez utóbbi viszont gyorsabb Fed-kamatemelést vetít előre.

Samu János, a Concorde makroelemzője , Balatoni András, az ING elemzője és Kondrát Zsolt, az MKB Bank vezető elemzője közben épp azt emelte ki válaszában, hogy nem lehet kizárni, hogy a Fed később emel majd kamatot az alacsony infláció és a lanyhuló gazdasági növekedés miatt.

Balatoni András és Török Zoltán hasonlóan látja a helyzetet abban a tekintetben, hogy mindkettőjük szerint az alappályához képest kedvező irányú elmozdulás lenne, ha az orosz-ukrán konfliktus gyorsan megoldódna, vagy ha az euróövezet gazdasági növekedése gyorsan visszatérne. Kondrát Zsolt az esetleges vártnál kedvezőbb európai növekedési pálya mellett a komoly japán strukturális reformokat említette meg. Török Zoltán pedig még a kínai gazdasági és pénzügyi reformok végrehajtását tette ide.

A piacokat ezzel szemben megrengetné:
Gárgyán Eszter szerint, ha eszkalálódnának a geopolitikai feszültségek (orosz-ukrán, közel-keleti helyzet), vagy ha Kína hard lendinget szenvedne el, esetleg recesszió következne be az eurózónában.
Ez utóbbi két negatív kockázatot Samu János is megfogalmazta válaszában.
Balatoni András szerint egy általános deflációs spirál kialakulása, vagy egy esetleges recesszió az EU-ban.
Kondrát Zsolt szerint ilyen lenne a korai Fed-kamatemelés, egy kínai pénzügyi válság és hard lending, vagy az eurózóna adósságválságának kiújulása.
Török Zoltán Gárgyánhoz hasonlóan egy esetleges orosz-ukrán háború veszélyeitől tart, de emellett negatív kockázatként tartja számon a zavargásokat, forradalmakat, polgárháborúkat az olajkitermelő országokban (Venezuela, Nigéria, Líbia, Bahrein).
Készülj fel ezekre idehaza!

A külföldi kockázatok mellett érdemes összegyűjteni, hogy milyen kockázatok lehetnek jelen Magyarország 2015-ös évére. A válaszoló elemzők közül többen nevezték meg pozitív kockázatként hazánk esetleges felminősítését befektetésre ajánlott kategóriába. Gárgyán Eszter és Samu János is megemlítette ezt.

Samu János válaszában arra is kitért, a különadók esetleges eltörlése okozhatna jókora meglepetést a piaci szereplők körében és Török Zoltán is megemlített egy magyar államháztartási reformot. Ez az adórendszer átalakításával (különadók kigyomlálásával) járna, párhuzamosan megvalósuló kiadás oldali reformokkal.

Balatoni András pozitív kockázatként tartja számon a lakossági hitelezés és az ingatlanpiac gyors konszolidációját, a külföldi működőtőke-befektetések jelentős növekedését és az állami bankok lépését az olcsó hitelek nyújtásával kapcsolatban. Ez utóbbival középtávon jelentős fiskális terheket vállalna az állam, de rövid távon pozitív növekedési hatása lehet az intézkedésnek.

Török Zoltán szerint az alapforgatókönyvtől eltérő eset lenne, ha fennmaradna a 3% feletti GDP-növekedés jövőre is vagy ha hangsúlyosabban megjelenne a magyar diplomácia és gazdaságpolitika euroatlanti elkötelezettsége.

Felmérésünk érdekessége, hogy több hazai elemző is fontos negatív kockázatként jegyezte fel az EU-források esetleges felfüggesztését (túlzottdeficit-eljárás keretében). Ezen kívül még néhány figyelmeztető jelzés:
Gárgyán Eszter ilyen lehet egy esetleges tőkekiáramlás a hazai kötvénypiacról, vagy a politikai instabilitás.
Balatoni András a külkereskedelmi aktívum hirtelen elolvadását emelte ki, amit a dinamikus belső kereslet magyarázna.
Török Zoltán negatívan értékelné ha újabb különadók érkeznének vagy jelentősen megromlanának az uniós és amerikai kapcsolatok.
Kondrát Zsolt az orosz-ukrán konfliktus esetleges eszkalálódását, a gázcsapok elzárását említette meg, és egy esetleges tavaszi Fed-kamatemelést.
Sony123 2014. 12. 24. 13:59
Előzmény: #118890  Törölt felhasználó
BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYT minden itt lakónak, azoknak is akik csak olvasnak!:-) Ha idén megbántottam valakit...nos, akkor bocsánatot kérek, ha nem, akkor nem!:-)

Érezzétek jól magatokat, és sok sikert a következő évhez!:-)
Törölt felhasználó 2014. 12. 24. 10:24
Előzmény: #118889  Törölt felhasználó
megkerestem egy régi hozzászólásomat a fórumban...: Íme:

2010. március 12. - 18:07
Én indítottam a hozzászólás tárgyát, vagyis, hogy: Ma új csúcs 20200-20400 , hát hetven forint híjján igazam lett:) Én is eladtam 20050-en, régóta 2008-óta van mollym 17ooo átlagárral, el sem hiszem, hogy eladtam, sajna most nagyon ingatag a tőzsde, egy semmilyen hír bedönti amerikát, szóval kiszálltam, és várom a beszállót, de soha nem fogok annak szurkolni, hogy essen a piac az nagyon inkorrekt, és sajna sokan csinálják itt ezt. Az Otp-t korán eladtam, talán most a molt nem, de az otp-vel és a mollal tisztán visszahoztam az 1200000-res minuszomat egy év alatt, de ennek csak a fele keletkezett a tőzsdén. Kemény egy év volt, sokat tanultam magamról, a tőzsdéről, és megcsináltam, el sem hiszem:) Bocsánat, ha hosszú voltam, de valakinek el kellett mondanom, aki nem tőzsdézik az nem is tudja miről beszélek, honnan is tudná. Jó kereskedést mindenkinek.
bluebalu

Na ja...jó 4 éve volt...reméljük lesz okunk jövőre az örömre is a molly kapcsán is...sok jókat mindenkinek...:)

Törölt felhasználó 2014. 12. 24. 09:06
Kellemes Karácsonyt Kívánok minden MOL részvény tulajdonosnak ! GIGA-UP 2015-ben !
tectus
tectus 2014. 12. 24. 06:31
Előzmény: #118887  mahatma2
Békés ünnepet kívánok mindenkinek!!!

Ps:"Világbéke"
mahatma2 2014. 12. 23. 20:04
Előzmény: #118886  Keffer
Boldog karacsonyt mindenkinek!
Keffer 2014. 12. 23. 18:32
Előzmény: #118885  cscsb
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!

Még két neutrál nap, és jöhet a 2015-ös GIGAUP!!!

:):):):):)
cscsb 2014. 12. 23. 18:01
Előzmény: #118884  smollex
MindenKinek Boldog Karit és jó Kikapcsolódást!!
29-én találkozunk :)
smollex 2014. 12. 23. 17:58
Nagyon Boldog Karácsonyi ünnepeket mindenkinek!!
smollex 2014. 12. 23. 17:55
Kellemes Boldog Karácsonyt mindenkinek!!
cscsb 2014. 12. 23. 17:13
Előzmény: #118880  Törölt felhasználó
én is azt hittem felkötés lesz, végén 400 kval 337re tették....lehet dec 30 kötik fel v. adóoptimalizálás ???
cscsb 2014. 12. 23. 17:12
Előzmény: #118878  Törölt felhasználó
Ja, normál számla veszteségek levonva 7000 nettó, két tbsz 8000 nettó...nem rossz nap :) még 80 ilyen és helyrehozom a realizált 1,2 milla bukóm :)

friss hírek További hírek