6 évig tartom. Addig lehet változás az országban. Ha hoz évente 8% körül osztit és lesz benne +20% emelkedés a 6 év végén, akkor én elfogadom. Ha beszakad az árfolyam veszek még. A mostani árhoz magasan vettem kb 2960 körül, de veszegettem már lefelé. Hígítok.
Legyen neked kedvező a jövő, de láthatod, hogy ez a kormány mit csinált a MOL-lal. Mindenféle adókkal elvonja a nyereségét, a finomítók korszerűsítését nem támogatja. Nem engedi, hogy a MOL multicégként egyenrangú versenytársa legyen a régiós olajipari cégeknek.
Ne vegyél rá mérget. Meg tudják ezt kancafülézni a beépített ügynökök, titkosrendőrök, mesterlövészek, politikai tanácsadók és Nagy (napközis) Márton úgy, hogy mi egy vasat se kapjunk, az alapítványok által támogatott intézményeket pedig kínai hitelpénzből kifizetik.
Hát biztosra azért ne vedd. Ha a várt eredményt hozza is, akkor is vannak indokok, hogy azt mibe fektessék osztalék helyett (finomítók átállítása, szállítási útvonal diverzifikáció stb). Ugye sokszor hangoztatják, hogy ezekre semmilyen közforrást nem kapnak. Elég sok fronton kell extra adóteher mellett ennek a cégnek helytállnia. A jövő évre ha akarják meg tudják indokolni az osztalék elhagyását szerintem, hogy aztán a választás évében, természetesen előtte tavasszal extra osztalékot fizessen a cég. De alappal bízunk a kifizetésben, csak benne van a pakliban az ellenkezője is.
VG-A Mol jegyzése átlépte a június óta tartó, meredek csökkenő trendvonalat, de egyelőre érdemi emelkedést nem látunk. A 30 napos mozgóátlag jelent fontos támaszt, jelenleg 2 653 forintnál, míg felül az 50 napos mozgóátlag ellenállást 2 688 forintnál. A Bollinger-szalagok szűkülni kezdtek, de egyelőre még nem várható nagyobb, trendszerű elmozdulás. https://www.vg.hu/penz-es-tokepiac/2024/10/magyar-telekom-otp
Miért ne lenne? 2023-ra is volt. Egyelőre ez az év jobban néz ki az első félév után, mint 2023. Hamarosan a Q3-at is láthatjuk. Az sem lesz rossz, nincs miért aggódni.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.