saru

Regisztráció:
2005-02-19 10:09
Hozzászólások száma:
4 207
Utolsó hozzászólás:
2018-03-22 11:27
Pontok:
Tapasztalati: 4
Aktivitási: 4
Népszerűségi: 1

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2018-03-22 11:27:24
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #75487
Hallgatom a választásokon induló, többnyire teljesen hiteltelen pártok programbeszédeit, sorolják a kormány hibáit, de azt nem teszik hozzá, hogy a kormány érdeme, hogy nem omlott össze az ország és érdemük, hogy fokozatosan emelkedő pályára kerültünk, sőt ez tovább is tartana: béremelések, nagyszabású kórházprogramok, a határon túli magyarok sokoldalú támogatása, stb, továbbá azt sem feszegetik, hogy a problémák az ún rendszerváltás és az EU-ba való belépés nyílegyenes következményei, vajon miért nem ?, pedig a kutya itt van elásva…?! Tehát legjobb, hogy hagyjuk a Fideszt tovább dolgozni !  
2017-09-27 17:11:06
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #62656
Medián: Huszonöt éves mélyponton az MSZP2017. szeptember 27. 15:53Huszonöt év után nincs 10%-nyi támogatottsága az MSZP-nek a biztos pártválasztók körében a Medián közvélemény-kutatása szerint. A Jobbik és a DK tábora is csökkent, de a Fidesz és az LMP örülhet.A Medián legújabb felmérése szerint huszonöt éves mélyponton van az MSZP támogatottsága a biztos szavazók körében, míg a Fidesz és az LMP erősödött. A szeptember 15. és 20. között felvett reprezentatív kutatás eredményeit a HVG közölte szerdán.Fidesz: Jó eredményt jósol a kormánypártoknak a kutatás, a Fidesz a három hónappal ezelőtti júniusi felmérés óta érdemben növelte támogatottságát: a teljes népesség 36 százalékát, a biztos szavazóknak pedig az 55 százalékát tudhatja maga mögött.Jobbik: Míg a Jobbik támogatottsága a teljes népességen belül június óta alig változott – most 12 százalékon áll –, addig a választani tudó és a szavazáson részvételüket biztosra ígérők körében – szimpatizánsai szavazási kedvének csökkenése miatt – 21-ről 16 százalékra esett.MSZP: A közlés szerint huszonöt év óta most először fordul elő, hogy az MSZP a biztos szavazók körében nem éri el a 10 százalékot: 9 százalékon áll, a teljes népesség körében pedig 7 százalékon.LMP: Ennél reménytelibb Szél Bernadették teljesítménye. Az LMP ugyanis növelni tudta táborát: a választani tudó biztos szavazók között 7 százalékuk van – a teljes népesség körében pedig 5 százalékon állnak.DK: Gyurcsány Ferenc DK-ja viszont gyengült: míg az utóbbi években a párt támogatottsága a teljes népességben többször elérte a 6 százalékot, jelenleg csak 3 százalékon áll – a biztos szavazóknál pedig 5 százalékon.Az Orbán-kormány eddigi teljesítményét a válaszadók 46 százaléka jónak értékelte. Ennél valamivel kevesebben (43 százaléknyian) szeretnék, ha a következő választások után a mostani kormány maradna hatalmon. A válaszadók 49 százaléka kormányváltást szeretne, ám 52 százalék a közepesnél kevesebb esélyt lát az ellenzék győzelmére – írták.(MTI)
2017-08-30 10:39:34
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #61552
Nézőpont: Megingathatatlan a Fidesz előnye2017. augusztus 26. 09:53A teljes felnőtt népesség körében továbbra is stabilan vezet a kormánypárt a Nézőpont Intézet felmérése szerint. Az ellenzék támogatottsága stagnál, a Párbeszéd a mérhetőségi szintet sem éri el.Nem változott augusztusban a pártok támogatottsága: a kormánypártokat a teljes felnőtt népesség 30 százaléka támogatja, ahogy az a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatásában olvasható, amely eredményeit szombaton közölték az MTI-vel.A közlemény szerint a pártok támogatottságát vizsgáló kutatást augusztus 1. és 18. között készítették 2000 fő megkérdezésével, míg a Jobbikra vonatkozó kérdéseket augusztus 22. és 24. között tették fel 1000 főnek.A megállapítások között az olvasható, nem történt változás a pártversenyben a nyár alatt, a Fidesz-KDNP augusztusban is megtartotta előnyét, míg az ellenzék támogatottsága stagnált.A Jobbik szimpatizánsainak tábora 11 százalékos, az MSZP-tábor a teljes felnőtt népesség 7 százalékát teszi ki, míg a DK 4, az LMP és a Momentum pedig 2 százalékon áll. Az Együtt, a Fodor Gábor által vezetett Liberális Párt és a Kétfarkú Kutya Párt tábora egyaránt 1 százalékos, a Párbeszéd viszont augusztusban sem érte el a mérhetőségi szintet.A legvalószínűbb listás választási eredményeket nézve (a választási részvételüket biztosra ígérők potenciális pártpreferenciája) a Fidesz-KDNP 43 százalékon áll. A Jobbik a listás szavazatok 22, míg az MSZP 12 százalékát érné el. A DK ezúttal 7, az LMP és a Momentum 5-5, a Kétfarkú Kutya Párt és az Együtt 2-2, a Liberálisok pedig 1 százalékon állnak.Kitértek arra is, az őszi politikai szezonkezdet egyébként veszélyes lehet a Jobbik számára, Vona Gábor nyugdíjasokra tett kijelentése ugyanis a nyugdíjasok mellett pártja szimpatizánsait is megosztja. A Nézőpont Intézet kutatása alapján a teljes felnőtt népesség körében tízből hatan (60 százalék), a nyugdíjasok körében tízből heten (72 százalék), de még a Jobbik szimpatizánsai körében is tízből közel négyen (38 százalék) úgy vélik, sértő a nyugdíjasokra nézve Vona Gábor nyilatkozata.(MTI)
2017-07-02 07:54:33
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #60070
Elsöprő Fidesz-fölény a Nézőpontnál2017. július 1. 10:53A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint egy évvel a választások előtt a kormánypárt toronymagasan vezet a felnőtt népesség körében. A Momentum 2 százalékon áll.A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatása szerint szűk egy évvel a választás előtt egyértelmű fölényben van a Fidesz-KDNP, a kormánypártokkal az előkampány-időszak után is többen szimpatizálnak, mint a többi párttal együttvéve. Az elemző intézetnek a Magyar Idők számára készült felmérése szerint, amelynek összegzését szombaton juttattak el az MTI-hez, júniusban a teljes felnőtt népesség 30 százaléka támogatta a Fidesz-KDNP-t. „A kormánypártokkal így a jövő évi választási kampány főpróbája után is többen szimpatizálnak, mint a többi párttal együttvéve” – írták.A Jobbik szimpatizánsi tábora 11 százalékos, míg az MSZP-tábor a teljes felnőtt népesség 7 százalékát teszi ki. A kisebb pártok közül a DK 3, az LMP és a Momentum Mozgalom pedig 2 százalékon áll. Az Együtt, a Párbeszéd, a Fodor Gábor által vezetett Liberális Párt, valamint a Kétfarkú Kutya Párt tábora egyaránt 1 százalékos.„A legvalószínűbb listás választási eredmények szerint a Fidesz-KDNP 41 százalékon áll, a Jobbik a listás szavazatok 23, az MSZP 15, a DK 5 százalékát szerezné meg. Ezen a bázison az LMP és a Momentum Mozgalom tábora 4-4 százalékos, míg a Kétfarkú Kutya Párt 3, az Együtt 2, a Párbeszéd és a Liberálisok pedig egyaránt 1 százalékon állnak” – olvasható a Nézőpont Intézet felmérésében. A Nézőpont Intézet személyes közvélemény-kutatása 2017. június 2–18. között készült 2000 ember megkérdezésével.(MTI)
2017-06-30 12:08:54
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #60061
2017. június. 28. 16:23 2017. június. 28. 16:34 ITTHONMedián-felmérés: Komoly lemaradásban az ellenzékszerző:HVG383A Fidesz a sorozatos botrányok ellenére javítani tudott a népszerűségén. A többiek igen-igen lemaradva.A másfél éves távlatban mélypontnak számító áprilisi 31 százalék után a Fidesznek sikerült valamelyest javítania: a Medián június közepén készült felmérése szerint a kormánypárt ismét a teljes szavazókorú népesség 34 százalékának voksaira számíthat.Az MSZP támogatottsága kevésbé ingadozik, hol 8, hol 9 százalékon áll – gyakorlatilag két és fél éve nem mozdult ki a 8–11 százalékos sávból. Így a Jobbik 13 százaléka azt jelenti, hogy a jobboldali ellenzéki párt továbbra is megelőzi a baloldalit, a DK és az LMP támogatottsága pedig változatlanul a parlamentbe jutási küszöb körül ingadozik. A rangsor alsó régiójában csupa 1 százalékos párt sorakozik.Az ellenzék szétforgácsoltsága némi elbizonytalanodással is együtt jár: a párt nélküliek egyharmadnyi aránya magasabb, mint az elmúlt másfél évben bármikor. A pártpreferenciával nem rendelkezők aránya a magukat biztos szavazónak mondók körében is megugrott: az áprilisi 12-ről 19 százalékra. A kormánypárt erősödésével a legtöbb közhangulati mutató is kedvezőbbé vált: valamelyest nőtt a kormány teljesítményével elégedettek és a „jó irányt” érzékelők aránya is. A hangulatváltozásnak az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Botka László is vesztese: az áprilisinál 8 százalékponttal kevesebben látnák szívesen „fontos politikai szerepben”. A többség (49 százalék) továbbra is kormányváltást szeretne, miközben a válaszadók 42 százaléka a kormány maradását tartaná kívánatosnak.
2017-06-24 11:08:50
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #59954
Brüsszeli EU csúcstalálkozó, Orbán V : a bevándorlás nem szolidaritási, hanem identitási kérdés...!
2017-06-22 11:22:27
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #59953
Kiszámíthatóság és gyarapodás2017. június 22. 10:03
LENTNER CSABA
Magyar IdőkHa össze kell foglalni a magyar költségvetési folyamatokat, a kiszámíthatóság és a stabilitás a két legfőbb jellemző.„Siker van a Kárpát-medencében. Külföldről is egyre gyakrabban érkeznek elismerő vélemények. 2017 februárjában a Japan Credit Rating Agency Inc. minősítette fel hazánk forintban és devizában egyaránt csökkenő államadósságát. A japán pénzintézet véleménye szerint »Magyarország felminősítése azt tükrözi, hogy a kormány gazdaságpolitikája hatékonynak bizonyult, jelentősen javította az államháztartás és a pénzügyi rendszer helyzetét, amivel csökkentette a külső adósságot és megerősítette a gazdasági alapokat«. Az ázsiai bank leírja, hogy Magyarország gazdasága, államháztartása és pénzügyi rendszere tovább erősödik.A Fitch Ratings 2017. május 12-én erősítette meg Magyarország adósbesorolását, stabil kilátással, befektetési ajánlási szintre. Indoklása szerint magas az egy főre jutó GDP, jó a kormányzati teljesítmény, sikeres az unortodox gazdaságpolitika és erőteljes a folyó fizetési mérleg egyenlegének növekedése (2017-ben 4,9 százalék a hazai össztermékhez mérve). Kiemelik, hogy a gazdasági növekedés fő hajtóereje a növekvő fogyasztás és a jelentős munkaerőpiaci javulás.Ha össze kell foglalni a magyar költségvetési folyamatokat, a kiszámíthatóság és a stabilitás a két legfőbb jellemző. Az ország vezetése képes már fél évvel a következő év kezdete előtt költségvetési törvényt elfogadtatni, általa a családok, vállalatok számára a jövőbe tekintő gazdálkodás feltételeit biztosítani. A stabil állampénzügyi alapok a bérmegállapodásokon, a szociális-gyermeknevelési támogatásokon keresztül a munkából élők költségvetésévé teszik a fiskális és monetáris konszolidáció utáni éveket. A gazdaság növekedési képességének megőrzésével a jövedelmek további emelkedése várható. A sikeres magyar gazdasági modell láttán két kérdés merülhet fel az olvasóban. 1. Mi a siker titka? 2. Meddig vihető, esetleg mi árnyékolhatja be e sikeres periódust?A siker titka a 2010 óta minden egyes választáson kinyilatkoztatott politikai felhatalmazás a választópolgárok döntő többsége által, amely a tartós kormányzás alapja. A polgárok jövedelmük, a vállalkozások működésük stabilitása által a polgári kormány működését legitimálják, választásról választásra meghosszabbítják. Bármit lehet mondani a Fidesz gazdasági kormányzásáról, de addig, amíg emelkednek a bérek, nőnek a családi-otthonteremtési támogatások, nő a gazdaság teljesítménye, addig az ellenzéki kritikák falra hányt borsónak minősülnek.
E lassan tíz éve tartó politikai felhatalmazás a kormányzás számára nemcsak lehetőség, hanem felelősség is. A polgárok 2010-re mélységesen csalódtak a balliberális erők ámokfutásában, de mondhatjuk, hogy a kormányzást multinacionális bankok és vállalatok részére átadó piacgazdasági modell egészében is.Szükség volt tehát a közteherviselés intézményének kiterjesztésére, a bankok és a nemzetközi cégek megrendszabályozására, adóerő-képességükhöz igazodó adóztatásukra. Szükség volt az állam erősebb gazdasági befolyására, a keleti és déli földrészekre kiterjedő piacszerzésekre, a külgazdasági kapcsolatok kiterjesztésre. Szükség volt a hatósági árszabályozásra, a rezsiköltségek mérséklésére.
Szükség van a családok megerősítésére, a gyermekvállalás állami és nevelési eszközökkel történő támogatására. Szükség van szakképzett és egészséges munkaerőre, most, ennek érdekében a születésszám emelésére, amely Brüsszel betelepítési terveinek igazán eredményes ellenpólusa kell legyen.”
2017-06-20 11:18:03
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #59951
Magyarországon jönne létre a hagyományos kínai gyógyászat térségbeli központja, amely lefedné a gyógyítás, a kutatás és a képzés teljes vertikumát a Baltikumtól a Balkánig - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára csütörtökön egy budapesti konferencián elmondott nyitó előadásában.Az Ősi tudás új utakon - a megújuló hagyományos kínai gyógyászat Magyarországon című konferencián az államtitkár arról beszélt, Magyarország elkötelezett a kínai-magyar kapcsolatok további előmozdításában, és ennek fontos része az egészségügy területén történő együttműködés is.

Mint mondta, a nem konvencionális, kiegészítő gyógymódok iránt világszerte nő az igény, ezért fontos, hogy az állam megbízhatóan garantálja a képzést és a gyógyítás feltételeit.

Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára (j) és Csen Csen, a Közép-Európai Kínai Orvosi és Gyógyszerészeti Közhasznú Egyesület elnöke az Ősi tudás új utakon - A megújuló hagyományos kínai gyógyászat Magyarországon című konferencia szünetében a Művészetek Palotájában 2015. október 29-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Rétvári Bence kiemelte, van helye egymás mellett a magyar orvosok hagyományos európai tudásának és a több ezer éves kínai gyógyításnak, ezek egymás kiegészítői lehetnek.

Csen Hsziao-csün, a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetségének ideiglenes ügyvivője köszöntőjében arról beszélt, hogy a magyar-kínai kapcsolatok az utóbbi években gyorsan fejlődtek, áttörést értek el a kereskedelem, a beruházások, a pénzügy, a mezőgazdaság, a turisztika, a kultúra és az oktatás területén is.

Megemlítette, hogy márciusban nyílt meg a Pécsi Tudományegyetemen a hagyományos kínai orvoslás megismerésére és fejlesztésére létrehozott Konfuciusz Intézet, de több kormányközi megállapodást is aláírtak. A kétoldalú kapcsolatok napjainkra elért eredményeiben az egyik fontos tényező a bizalom volt, és a két ország hisz egymás jövőjében és fejlődésében - mondta az ügyvivő.

Csen Hsziao-csün úgy fogalmazott, a hagyományos kínai orvoslás a kínai kultúra szerves része, amelyre a kínaiak nagyon büszkék, és Magyarországon is széles körben ismertté és elfogadottá váltak a kínai gyógyítás módszerei.

Kiemelte, örömére szolgál, hogy a magyar kormány nagy fontosságot tulajdonít a kínai hagyományos orvoslás fejlődésének, és az elmúlt két évben tevékenyen elősegíti és jogszabállyal támogatja a hagyományos kínai orvoslás gyakorlását.

Az ügyvivő hangsúlyozta, várakozással tekintenek a közös munka, a hagyományos kínai orvoslás közép- és kelet-európai oktató és gyógyító központja mihamarabbi budapesti megnyitása elé.

Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár előadásában azt mondta, az egészségturizmus egyre inkább fontos szerepet tölt be a turizmuson belül, és reményét fejezte ki, hogy ez egy ígéretes terület lesz Kína és Magyarország turisztikai kapcsolataiban is.

A hazánkba érkező keleti vendégek számára a Magyarországon elérhető hagyományos kínai orvoslás új utazási motivációként is megjelenhet - mondta a helyettes államtitkár, aki a kétoldalú stratégiai irányok között új turisztikai útvonalak kínálását, a közvetlen légi járat sűrítését, illetve a meglévők bővítését, valamint a termékfejlesztést emelte ki.

A kínai turisták egymillió vendégéjszakát töltöttek el a közép-kelet-európai régióban, és a kínaiak körében a legnagyobb az egy főre jutó költés - ismertette Ruszinkó Ádám. Forrás: MTI, tegnap
2017-06-16 11:36:37
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #59914
Áder aláírta a civiltörvényt, szerinte minden rendben van vele2017. június 16. 11:05„Nem látok olyan közjogi vagy alkotmányos aggályt, amely valódi akadálya lehetne a törvény kihirdetésének” – közölte Áder János, miután aláírta a civiltörvényt. Az államfő szerint a jogszabály nem befolyásolja az érintett szervezetek tevékenységét.A köztársasági elnök szerint nem befolyásolja a parlamentben kedden elfogadott törvény a 7,2 millió forintnál több külföldi támogatást kapó szervezetek tevékenységét, csupán további adminisztrációs kötelezettségük keletkezik, ezért Áder János aláírta a jogszabályt. „Nem látok olyan közjogi vagy alkotmányos aggályt, amely valódi akadálya lehetne a törvény kihirdetésének” – tudatta az államfő a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényről kiadott nyilatkozatában, amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal juttatott el pénteken az MTI-hez.Áder János kifejtette: a jogszabály elfogadását jelentős társadalmi vita előzte meg. Sajnálatosnak nevezte ugyanakkor, hogy ennek során nemritkán olyan vélemények is napvilágot láttak, melyek a tényeket figyelmen kívül hagyva nem segítették elő a józan tisztánlátást. Meggyőződése – folytatta –, hogy a magyar társadalom többsége tiszteli a tisztázó vitákban elhangzó érveket, de elutasítja a fölöslegesen megosztó, öncélú indulatkeltést. Ezért fontosnak tartotta összefoglalni azokat a tényeket, amelyeket a törvénnyel kapcsolatban mindenkinek érdemes mérlegelnie.Ezek között első helyen említette, hogy a civil szervezetek nélkülözhetetlen és tiszteletet érdemlő szereplői egy polgári demokráciának. A Magyarországon működő, állampolgári kezdeményezésen és közjót szolgáló önszerveződésen nyugvó szervezetek munkája az emberi jogoktól a tehetséggondozásig, a környezetvédelemtől az egészségmegőrzésig, a hagyományőrzéstől a művészettámogatásig, a hitélettől az alkotó közösségépítésig, a szociális gondoskodástól a társadalmi szolidaritás megannyi formájáig „szolgálja társadalmunk nyugatos polgárosodását” – írta az elnök.Hivatkozott továbbá arra, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legutóbbi adatai szerint Magyarországon több mint 56 ezer civil szervezet működik, melyek 99 százalékát semmilyen formában nem érinti az új szabályozás, mivel vagy egyáltalán nem terjed ki rájuk a törvény hatálya, vagy nem rendelkeznek 7,2 millió forintot meghaladó, külföldről érkezett támogatással.A 7,2 millió forintnál több külföldi támogatást kapó szervezetek tevékenységét sem befolyásolja az új törvény, számukra csupán további adminisztrációs kötelezettséget keletkeztet – hangsúlyozta Áder János, megerősítve: e szervezetek ugyanazt a tevékenységet, amit a jogszabály elfogadása előtt folytattak, változatlan formában végezhetik az új törvényi rendelkezések hatálybalépése után is.A fideszes Kósa Lajos, Gulyás Gergely, Németh Szilárd és Vitányi István által jegyzett indítványt kedden 130 kormánypárti igen, 44 nem és 24 – jobbikos – tartózkodó szavazattal fogadta el az Országgyűlés. A jogszabály alapján a törvény hatálya alá tartozó egyesületek és alapítványok 15 napon belül kötelesek bejelenteni a bíróságon külföldről támogatott szervezetté válásukat, amint az általuk kapott tárgyévi támogatások összege eléri a pénzmosás elleni törvényben meghatározott összeg kétszeresét, azaz 7,2 millió forintot. (MTI)
2017-06-16 10:40:55
mutat
Hagyd a tőzsdet lazulj foci van #1078
"nem csak neki nem járna, de a focistáknak sem, sőt azt is visszaszedném tőlük amit eddig kaptak" max egyetértek !
2017-06-16 10:07:56
mutat
Hagyd a tőzsdet lazulj foci van #1076
Azért nem értem, Storck arra kapott megbízást, hogy kijussunk a vb-re, ezt nem teljesítette, tehát ha már ő nem mondott le, akkor miért járna neki egy fillér is ?!, arról nem is beszélve, hogy 1./ milyen szakember Storck, hogy nem mondott le a 0:1 után, arról nem is beszélve, hogy a Feörer elleni 0:0 után kiestünk…?!, 2./ és mi lesz most évekig ilyen demoralizált légkörben, nyilván még tovább süllyedünk, ez megengedhető …?!, 3./ valamint miért cinkos mindehhez Csányi, a nemzet uzsorása..?!
2017-06-10 13:00:18
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #59902
Nézőpont: A magyarok 43 százaléka Orbánt szeretné miniszterelnöknek2017. június 10. 09:58Orbán Viktort a teljes felnőtt lakosság 43 százaléka választaná miniszterelnöknek, Vona Gábort a megkérdezettek 8 százaléka látná szívesen ebben a pozícióban – derült ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából.A teljes felnőtt lakosság 43 százaléka Orbán Viktort választaná miniszterelnöknek – olvasható a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásában, amelynek eredményeit szombaton közölték az MTI-vel. A kutatás megállapítása szerint Orbán Viktor 43 százalékos eredményével szemben Vona Gábor 8, Karácsony Gergely 6, Gyurcsány Ferenc és Szél Bernadett 5-5, Botka László 3, Fodor Gábor pedig 1 százalékon áll a teljes felnőtt népességet körében.Az aktuális kutatás szerint a Fidesz-KDNP szimpatizánsainak 97 százaléka szavazna saját pártelnökére egy miniszterelnök-választás esetén, ugyanez az arány a Jobbik pártolóinak körében 77 százalék – közölte a Nézőpont, hozzátéve, e kérdésben az MSZP-támogatók még megosztottabbak: Gyurcsány Ferencet 34 százalékuk, Botka Lászlót csupán 19 százalékuk látná szívesen miniszterelnökként.A Nézőpont Intézet telefonos közvélemény-kutatása június 6-8. között készült ezer fő megkérdezésével.(MTI)
2017-06-03 11:39:01
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #59867
Két érdekes tegnapi hír : 1./ 2030-ig a magyar hivatásos haderőt 30.000 főre kell fejleszteni, a tartalékos állományt pedig 20.000 főre Simicskó I szerint ! Jegyzet: max egyetértek vele, gazdaságilag és katonailag is erős Mo-ra van/lesz szükség, a megfelelő biztonságunk érdekében 2./ Megépül a Déli Áramlat földgázvezeték Szíjjártó P szerint, leporolják a régi terveket, nyomvonal: Oroszo-Töröko-Szerbia-Mo Forrás: MTV 1
2017-06-02 19:36:52
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #59857
SorosTiltakozik a Fidesz az Európai Bizottságnál Soros brüsszeli beszéde miatt2017. június 2. 14:16A Fidesz szerint tűrhetetlen, hogy egy az Európai Bizottság által támogatott brüsszeli rendezvényen, egy uniós biztos jelenlétében Soros György is megszólalhat, és maffiaállamnak nevezheti az Európai Unió egyik tagját, Magyarországot.Tűrhetetlennek tartja a Fidesz, hogy egy az Európai Bizottság által támogatott brüsszeli rendezvényen, egy uniós biztos jelenlétében Soros György is megszólalhat, és maffiaállamnak nevezheti az Európai Unió egyik tagját, Magyarországot – közölte Gulyás Gergely, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. A Fidesz tiltakozik a brüsszeli testület „már a formára sem adó”, az uniós közösséget szétverő magatartása ellen, és választ vár a bizottságtól, valamint a rendezvényen részt vevő biztostól, hogyan fordulhatott ez elő – mondta. Tegyék egyértelművé, hogy ez a fajta fellépés elfogadhatatlan – sürgette. „Hogyan kívánja a bizottság érvényesíteni az egyenlő mércét Magyarországgal szemben, ha ilyen tűrhetetlen megnyilatkozásoknak ad teret?” – tette fel a kérdést.Gulyás Gergely szerint Soros György olyan politikát akar felépíteni és brüsszeli támogatással érvényesíteni, amelynek célja migrációügyben a magyar kormányzati álláspont megváltoztatása, hogy Magyarország se legyen akadálya az EU migránsbarát politikájának.A politikus jelezte: Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt is Brüsszelben tárgyalt, és azzal a Frans Timmermans európai bizottsági alelnökkel, valamint Gianni Pittella szociáldemokrata frakcióvezetővel találkozott, akik többször elmondták, hogy nem akarnak kerítést látni a magyar határon, a migránsok befogadásával kapcsolatban pedig többször ultimátumot adtak Magyarországnak. Arról sem lehetett hallani, hogy Botka László felszólalt volna a kötelező betelepítési kvótával szemben – tette hozzá a frakcióvezető-helyettes, úgy fogalmazva: joggal lehet következtetni arra, hogy ha Botka László kormánya vezetné Magyarországot, akkor elfogadná a kötelező kvótákat.Azzal kapcsolatban, hogy Donald Trump amerikai elnök bejelentette az Egyesült Államok kilépését a párizsi klímaegyezményből, Gulyás Gergely kérdésre úgy foglalt állást: a Fidesz sajnálatosnak és nem a jövőt szolgáló döntésnek tartja az elnök elhatározását, amelynek súlyos következményei vannak, mert az Egyesült Államok, a világ legerősebb gazdasága nélkül lényegesen kisebb lesz az ereje a klímaegyezménynek. „Komoly sebet ejtett” a párizsi egyezményen az amerikai döntés – mondta.(MTI)
2017-05-31 11:09:28
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #59853
Botka László, az antipolitikus2017. május 31. 09:58
FRICZ TAMÁS
Magyar IdőkHangzatos, üres szavak, gyűlölködés, ígérgetés, hazugságok – ezt mutatta fel a baloldalt „megújítani” szándékozó miniszterelnök-jelölt.„Ha ezt alapul vesszük, akkor nem mondhatunk mást, mint hogy Botka nagyokat és harsányakat akart mondani, pattogni akart, mint egy nikkelbolha, ám szavai elképesztő ürességük és hazugságuk miatt újra csak azt bizonyították be, hogy a szocialisták nagyon tudnak gyűlölni, nagyon frusztráltak a hatalomtól való hosszú megfosztottságuk miatt, de nagyon nincs elfogadható víziójuk, jövőképük az ország polgárai számára.Ezt bizonyítják a gazdasággal és a szociális helyzettel kapcsolatos »terveik« is. Botka már korábban, a »Fizessenek a gazdagok!« tételével is bizonyította, hogy valamilyen ősbaloldali programban gondolkodik; a kongresszuson kiderült az is, hogy a gazdasági-szociá­lis »csomagja« nem más, mint egy megalapozatlan ígéretcunami a 13. havi nyugdíjtól egészen a közalkalmazotti béremelésig és tovább. A szocialista csodaszer tehát ismét abból állna, hogy zabolátlanul és átgondolatlanul osztogatnának, mínuszba fordulna, hatalmasra duzzadna a költségvetés hiánya, ismét csődbe menne az ország, végül behívnák az IMF-et és a Világbankot, hogy újra óriáshitelt vegyenek fel a Fidesz kontójára. Kezdhetnénk az egészet elölről, és újra a nemzeti-konzervatív oldalnak kellene a válságból kivezetni az országot.Hangzatos, üres szavak, gyűlölködés, ígérgetés, hazugságok – ezt mutatta fel a baloldalt »megújítani« szándékozó miniszterelnök-jelölt.Nem csoda, hogy jottányit sem emelkedik az MSZP népszerűsége – sem Botkával, sem Botka nélkül.”
2017-05-30 16:15:07
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #59851
Fogadjon be Magyarország is csecsenföldi meleg menekülteket!2017. május 30. 09:14
SZIGETVÁRI VIKTOR
Szigetvári Viktor blogjaFelszólítom a kormányt, hogy kövesse Macron elnök és mások példáját!„Franciaország és Litvánia után hazánknak is be kellene fogadnia olyan csecsenföldi melegeket, akiket elnökük el akar törölni most a föld színéről. Ezt kívánja az emberség és a tisztesség. Felszólítom a kormányt, hogy kövesse Macron elnök és mások példáját! Az elmúlt hónapok egyik legborzalmasabb fejleménye a világban az, ami a melegekkel és más életmódbeli kisebbségekkel történik Csecsenföldön. Bár Vlagyimir Putyin orosz elnöknek volna hatalma arra, hogy leállítsa Ramzan Kadirov csecsen elnököt, eddig csak látszat-vizsgálatokra futotta Moszkvától.Az elmúlt hónapokban módszeresen zártak börtönbe át- és megnevelési céllal olyan csecseneket, döntően férfiakat, akik csak abban különböznek más honfitársaiktól, hogy a nagy átlaghoz képest mást szeretnek, mással kívánják tölteni szabadidejük avagy az életük. A börtönök diktatúrákra jellemző állapota mellett az is egyértelműen bizonyítást nyert, hogy a fogvatartottakat kínozzák, verik, megalázzák. Miközben a csecsen elnök cinikusan arról beszél, hogy nálunk nem hogy e zaklatássorozat nem létezik, de nem is élnek melegek avagy más szexuális és életmódbeli kisebbségek. A nemzetközi felháborodás mellett néhány ország szerencsére emberséges arcát is megmutatta, és az elmúlt hetekben legalább öt ország fogadott be csecsenföldi meleg menekülteket. Tegnap Emmanuel Macron francia elnök hivatala jelentette be, hogy Litvánia után ők is fogadtak be a csecsen zaklatásokban érintett menekültet, összhangban a Genfi Konvencióval.Szeretnék egy olyan Magyarországon élni, amely tanul saját elnyomó és diktatórikus társadalmi tapasztalataiból, és más országok polgárai segítségére siet, ha akár vallása, akár identitása, akár politikai nézetei miatt bárkit súlyos jogsérelem ér hazájában. Egyelőre az Amerikai Egyesült Államok ebben most nem vesz részt. A megváltozó világban az Európai Unió országainak kell példájukkal elől járni. Jó volna, ha Magyarország is csatlakozna a nemzetközi akcióhoz. Jó volna, ha a magyar kormány is megszólalna a Csecsenföldön most megalázottak és fenyegetettek védelmében. És jó volna, ha hazánk is fogadna be menekültként olyanokat, akiket elnyomó hazájuk Csecsenföldön most megpróbál kitaszítani magából. Szomorú, hogy a magyar kormány csak hallgat ebben az ügyben, és a Fidesznek csak az orosz barátság fontos. A Fidesz gyáva és hazánkat gyengítő menekültellenes propagandája csak kárt okoz. Minden ember egyenlő, és meg kell védenünk egymást. Csak ekkor lesz biztonságos és emberséges a világ.”
2017-05-29 11:08:37
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #59839
Védett határok2017. május 29. 07:33
ŐRY MARIANN
Bízzunk benne, hogy Merkel asszony és a brüsszeli vezetők se úgy mentek haza Szicíliából, hogy csak az újabb, kilátásba helyezett oroszellenes szankciókat jegyezték meg.„A G7-csúcson a klímaegyezményről nem sikerült megegyezni, csak a »hatoknak«, Trump viszont nem foglalt állást – igaz, a Twitteren később a hétre ígérte a véleményét arról, támogatja-e a párizsi klímaegyezményt. Elfogadtak viszont egy terrorellenes nyilatkozatot, és a migrációról is kimondtak végre fontos dolgokat. Zárónyilatkozatuk szerint különbséget kell tenni menekült és migráns között, a menekülteket hazájuk közelében kell támogatni, hogy oda mielőbb biztonságban visszatérhessenek, az országoknak pedig szuverén joguk megvédeni a határaikat. Itt Magyarországon ezt már mondjuk azért pár éve, de örvendetes, hogy ezt ilyen magas szinten is sikerült végre kimondani.Ha már határvédelem és felelős bevándorláspolitika, érdemes ránézni a brit külügyminisztérium listájára a leginkább terrorveszélynek kitett országokról, amelyet a The Telegraph térképesített. A világ negyvennyolc országában magas a terrorfenyegetettség, ha csak Európai Uniót nézzük, akkor Spanyolországról, Franciaországról, Németországról, Belgiumról és Nagy-Britanniáról van szó. Nem marad el sokkal Olaszország, Svédország, Hollandia és Ausztria sem. A négy fokozattal bíró listán a legkevésbé veszélyeztetett kategóriába került Európában Lengyelország, Csehország, Svájc és hazánk, a visegrádiak közül pedig a szlovákoknál némileg nagyobb a kitettség. A G7-ek közül egyébként egyetlen ország került a legkevésbé fenyegetettek közé: Japán. A brit lap nem foglalkozott az okokkal, mindenesetre a nyilvánvaló tény ott figyel a német alkotmányvédelem vezetőjének minapi nyilatkozatában: nem csökken az iszlamista terror veszélye az országban. Mégis mitől csökkenne amúgy?A G7-ek szintjén kimondott tételek nagyon fontosak. Bízzunk benne, hogy Merkel asszony és a brüsszeli vezetők se úgy mentek haza Szicíliából, hogy csak az újabb, kilátásba helyezett oroszellenes szankciókat jegyezték meg.”------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Jegyzet: Akkor elérte a kormány amit szeretett volna, sőt a bírósági ügy is okafogyottá vált, ami a kvóta szerinti elosztást illeti ...?!
2017-05-28 12:23:00
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #59833
Botkával erősödni fog az MSZP, mert ő végre elhatárolódott Gyurcsánytól és ez hosszútávon eredményes lesz, bár nem olyan nagyformátumú, mint pl Horn Gy, nem is beszélve Németh M-től…!
2017-05-28 12:17:12
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #59832
Botka Lászlót választották az MSZP miniszterelnök-jelöltjének2017. május 27. 15:45Szeged polgármesterét, Botka Lászlót választották meg az MSZP miniszterelnök-jelöltjének a párt szombati kongresszusán. Molnár Gyula pártelnök szerint a 2018-as választás tétje: Orbán Viktor vagy Európa.Az MSZP kongresszusa megválasztotta a párt miniszterelnök-jelöltjének Botka László szegedi polgármestert – jelentette be az ellenzéki párt elnöke szombaton Budapesten. Molnár Gyula közölte, a 292 küldöttből 280-an szavaztak a kormányfőjelölti posztra egyedül aspiráló Botka Lászlóra.A pártelnök kongresszusi beszédében azt mondta, a 2018-as választás tétje: Orbán Viktor vagy Európa. Értékelése szerint a Fidesz becsapta az országot, eldobta a konzervatívok minden becsülendő értékét. A nemzeti büszkeségből cinizmus és arrogancia lett, a múlt értékeinek képviseletéből urak és szolgák rendszerének építése, az európaiságból keleti diktátorok felé fordulás – tette hozzá.Molnár Gyula azt mondta, az MSZP nem egy szűk elit, a kevesek, hanem sokak érdekében fog kormányozni. Közölte, a tehetősebbektől több felelősséget, hozzájárulást várnak, és ebből azokon segítenek, akik nehezebb körülmények között élnek.(MTI)
2017-05-22 11:35:33
mutat
Mi lesz veled Európa? #1191
Kíváncsi vagyok, hogy hány nyugati újság és TV csatorna fog J Kaczynskihez szaladni, hogy riportot készítsen vele az érdekes nyilatkozat miatt, az a gyanúm., hogy , egy sem...?!

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE