2007. február 03. | 08:30
#1

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
vasárnap, 22:15
előzmény: #61317  Phylaxa
#61322
megint kiderült milyen okos vagy

secular muslims

link

olvasgass
vasárnap, 22:09
előzmény: #61319  babosko30
#61321
az iszlám állam hatásáról van szó, mintha nem tudnád
vasárnap, 22:09
előzmény: #61317  Phylaxa
#61320
életedben nem válaszoltál egyetlen kérdésre itt, ami kínos volt számodra

majd holnap, talán, amikor mész reggel a fejtágítóra
vasárnap, 22:03
előzmény: #61308  gambadoro
#61319
én is hadd egy kérdést légyszi, tudom te válaszolsz, nem úgy mint mi... :)
Abból az általad említett 10 millió muszlimból Európában mennyi radikalizálódott 2017 év közepéig?
ts3
vasárnap, 21:59
előzmény: #61315  Phylaxa
#61318
"Még a végén sikertörténetet faragnak a németek a menekültválságból?
Az elmúlt két év alapján úgy tűnik, hogy Németország tudatosan törekszik elkerülni azokat a hibákat a beengedett menekülteknél, amelyeket 50 évvel ezelőtt a nagy számban beengedett török vendégmunkásoknál elkövetett és több területen a siker jelei látszanak - vonja le az óvatos következtetést pénteki elemzésében a Reuters.


Gyertek, de most máshogy reagálunk a helyzetre
Az összefoglaló emlékeztet arra, hogy Angela Merkel német kancellár az ominózus 2015. szeptemberi menekültválságos döntése után (befogadják a Magyarországon feltorlódott jórészt szír menekülteket, amit sok menekült meghívásként értelmezett és felerősödött a migráció) egy hónappal már arról beszélt a német parlamentben: tanulni kell a török vendégmunkásoknál elkövetett múltbeli hibákból és a menekültek integrációjánál igenis erőfeszítéseket kell tenni.

Ezzel arra utalt, hogy öt étvizeddel ezelőtt a német gazdaságnak jól jött a sok török férfi, de akkor úgy tekintettek rájuk, mint akik úgyis hazamennek és csak átmeneti munkavállalási engedélyeket adtak nekik. Ehelyett azonban a törökök feleségei és gyerekei is elkezdték őket követni, de ők sem integrálódtak mélyebben, így mára kialakult egy 3 milliós török társadalom Németországban, amelyen belül még mindig 16% körüli, azaz a németországi átlag háromszorosa a munkanélküliség. Többek között ez is mutatja, hogy a törökök németországi integrációja nem sikerült igazán jól, mert a német nyelvtanulás nem volt kötelező számukra és nem vettek részt átfogó képzéseken sem a saját szakmájukban.

Most tényleg máshogy csinálják a németek
Az elmúlt 2-3 évben Németországba özönlött mintegy 1,3 millió menekültet (és menedékkérőt) azonban máshogy kezelik: egy 2016 őszén különösebb felhajtás nélkül hatályba lépett törvény szerint mindenkinek kötelező részt vennie egy legalább 600 órás német nyelvtanfolyamon. A jogszabály lehetőséget ad a német hatóságoknak: ha a menedékkérő nem vesz részt ezen, akkor csökkenthetik felé a pénzügyi juttatás mértékét.

Az is a múltbeli hibák elkerülésének szándékára utal, hogy a jogszabályok gyors munkavállalási engedély kiadást tesznek lehetővé. Emellett törölték azt a megkötést, hogy a munkaügyi hivataloknak előbb bizonyítaniuk kellett, hogy nem találtak az adott állásra EU-s állampolgárt és csak ezután adhatták oda a lehetőséget a menedékkérőknek. A változások között az is lényeges: a kormány pénzügyi támogatást ad a cégeknek, amelyek gyakornoki állásokra menedékkérőket vesznek fel és a juttatás az éves gyakornoki fizetés akár felét is elérheti. Jelenleg több mint 13 500 menedékkérő vesz részt már ilyen gyakornoki programban, amely elméleti mellett cégeknél felszedett gyakorlati tudást is ad.

A fenti intézkedések hatására a Reuters adatai szerint a februári 180 ezer után májusban immár 203 ezer főnyi menedékkérő dolgozott,

akik Szíriából, Afganisztánból, Irakból, Eritreából, Iránból, Pakisztánból, Nigériából és Szomáliából érkeztek (igaz arról nem ír a hírügynökség, hogy ezek közül hányan érkeztek az utóbbi 2-3 évben, és hányan azt megelőzően).

A fentiek alapján vonja le azt az óvatos következtetést a hírügynökség, hogy a német menekültpolitika erőfeszítései a jelek szerint kezdenek beérni. Ebben persze az is szerepet játszik, hogy 1990 óta most a legalacsonyabb a német munkanélküliségi ráta (alig több mint 5%) és több mint 1,1 millió betöltetlen állás van országszerte, sok közülük pedig eleve az alacsony képzettséget igényel, így tehát erős a felszívó erő is a munkaerőpiacon.

Mégis ismétli magát a múlt?
Azt is hozzáteszi azonban a hírügynökség: újra vannak olyan döntések, amelyekkel az öt évtizeddel ezelőtti hibákat ismétlik meg. Elkezdte ugyanis visszafogni a német állam a teljeskörű menedékstátusz kiadását és inkább átmeneti tartózkodási engedélyeket ad ki. Ez arra utal, hogy a német állam arra számít: a menekültek majd egyre nagyobb számban úgyis hazatérnek, noha felmérések szerint 90%-uk nem akar hazatérni.

A Reuters adatai szerint tavaly az első hét hónapban a szíriai menedékkérők háromötöde kapott teljeskörű menedékstátuszt, és csak egyötödük egy évre szóló tartózkodási engedélyt. Idén az első hét hónapban azonban igencsak megfordultak az arányok: csak a kérvényezők egyharmada kapott teljeskörű menedékstátuszt és 60%-uknak átmeneti tartózkodási engedéllyel kell beérniük. Utóbbival szakértők szerint az a gond, hogy nehezíti az érintettek beilleszkedését, mert a cégek sem szívesen vesznek fel olyanokat, illetve nem fektetnek energiát olyanokba, akiknél nem lehet tudni, hogy meddig maradhatnak az országban. "
vasárnap, 21:58
előzmény: #61316  gambadoro
#61317
Itt öregem te gyűlölködsz és ahogy látom a lelkibetegséged is kemény. Nem tisztelsz te senkit. Tolod a süket dumát. Magadra hagylak. Sok sikert! :)
Világi muszlim. Ezt még nem hallottam. Még olvasni sem tudsz. Világosan leírták alul, miszerint a praktikájuk különböző és nem egységes. De ezt tudjuk is, hiszen egymást is irtják. Világi muszlim. Hűűűűű, ez volt a legjobb!!! Na szevasz! :)
vasárnap, 21:51
előzmény: #61315  Phylaxa
#61316
te egy szerencsétlen lelki beteg vagy

meséld el a részeg török vallásos?

na akkor:
link

tehát a minket esetleg érintő muszlimok száma jelenleg összesen nem éri el európa lakosságának a felét
az összes muszlimé
érted?

benne van a nem vallásos muszlim, a világi muszlim

azt sem tudod miről beszélsz csak gyűlölködsz
vasárnap, 21:46
előzmény: #61312  gambadoro
#61315
Nem vallásos iszlám? Mondom én, hogy fingod sincs miről beszélsz. Gondolkodj inkább a következő mondaton: "Az iszlámot nem érdeklik a törvényeink". Téged viszont érdekelni fog majd az övéké. Ebben biztos vagyok. :)
vasárnap, 21:46
előzmény: #61312  gambadoro
#61314
na itt egy autentikus portál még :)

link

jelzem, már 25 ezer van magyarországon, remélem vettél még egy lakatot
ts3
vasárnap, 21:44
előzmény: #61310  Phylaxa
#61313
Hát ha elkezdődött, akkor rettegj tovább.
vasárnap, 21:43
előzmény: #61311  Phylaxa
#61312
az egy teljesen egzakt statisztika
negligálod, de attól még az
az iszlám pedig pontosan olyas sokféle mint a katolicizmus

6 százalék az iszlám jelenlét európában ennek legalább a fele nem is vallásos
miről beszélsz akkor?
1000 év sem lenne elég
vasárnap, 21:40
előzmény: #61308  gambadoro
#61311
Konkrét kérdést te kaptál. Amit te próbálsz erőltetni, az a múltbeli statisztika. Olvasgassad! 2017-et írunk és a folyamat rákapcsolt. A kérdés amit pedig kerülsz, az a "az iszlámot nem érdeklik a törvényeink" igazság tartalma vajon mikor jut el a gondolkodási központodba? Sokkal erősebb mint a mi ideológiákra épített összes hülyeségünk. Az pedig, hogy ezzel a hülyeséggel verjük szét a megépített értelmet, háááát talán megérdemeljük. De én hiszek a fejlett civillizációnkban. Meglátjuk.
vasárnap, 21:34
előzmény: #61307  ts3
#61310
Ja, te még a múltban élsz? Ezt a dugót már kihúzták. A muszlim népvándorlás elkezdődött. :)
vasárnap, 21:33
előzmény: #61302  babosko30
#61309
ott a statisztika, amiből kiderül, hogy te is szimplán nem mondasz igazat
vasárnap, 21:32
előzmény: #61297  Phylaxa
#61308
megszoktuk már, hogy ha konkrét kérdést kapsz terelsz

akkor lassan:

2010-ben 10 millió muszlim élt európában
hányan nem követték a többségi törvényeket?
hányan lettek terroristák

hogy lehet az, hogy 70 év alatt 5 százalék alatt nőtt a számarányuk?
hogy lesz ebből muszlim többség?

elég konkrét kérdések ezek
ott van egy kedvenc statisztikád hozzá
ts3
vasárnap, 21:23
előzmény: #61306  Phylaxa
#61307
Ezt a dugót biztos nem te fogod kihúzni. :))
vasárnap, 21:06
előzmény: #61304  ts3
#61306
Ezt a dugót te tuti nem fogod visszadugni. Ez van. :)
vasárnap, 21:04
előzmény: #61300  zibu
#61305
Már megvetették és nem keverednek. Városrészek, városok kerülnek az irányításuk alá. Ők "Igazhitűeknek" tartják magukat és ez a legfontosabb nekik. Én megértem őket, csak az a problémám, hogy Európában vagyunk és nem az iszlám államokban. De mivel nincsenek hivatalosan olyan területek, ahol együtt élnek, ezért neked meg kell várnod, majd a szavazásokat, ahol már saját pártjaik is indulnak. Addig is tudom furcsa lesz, hogy miért kell az őslakosságnak a szélsőséges, náci és gonosz pártokkal együtt kormányozniuk majd és miért nem tudnak nélkülük kormányozni. De ezen nem kell neked gondolkodnod. Ez színtiszta populizmus, ezt majd megszüntetik, amikor már a muszlimok 30%-al benn lesznek a parlamentekben. :)
ts3
vasárnap, 20:58
előzmény: #61303  Phylaxa
#61304
Mondom, hogy már előre rettegsz.Rettegj akkor, ha már áttértél az iszlámra.
vasárnap, 20:56
előzmény: #61299  ts3
#61303
Dehogyis. Mondom, olvasgasd: aki nem fogja fel, az fog megijedni. De sokan azok közül, akik ma a demokráciát, szólásszabadságot, szabadságot, egyenlőséget és hasonló egyébként klassz dolgokat hirdetik, szerintem simán beintegrálódnak majd. Egyszerűbb is lesz az életük. A nőknek főleg. Ha megveszi őket valaki, akkor szülhetnek és teljesíthetik az uruk akaratát. Nem kell majd gondolkodni problémákon. :)
vasárnap, 20:54
előzmény: #61294  gambadoro
#61302
Koltozz oda ahol jobban erzed magad, majd megtudod..
ts3
vasárnap, 20:51
előzmény: #61293  babosko30
#61301
"Nem egy nap alatt no meg az erdo.. 2050-re mar 2/3-os tobbsegben, de a szaporasagukkal inkabb 3/4-es tobbsegben lehetnek a muszlimok Europaban. "
Nálunk meg a cigányok lesznek 2/3-os többségben 2050-re, ezért nagyon rá fognak cseszni a muszlimokra.
vasárnap, 20:51
előzmény: #61295  Phylaxa
#61300
Ahhoz, hogy itt megvessék a lábukat keveredniük kell. Ha pedig valami keveredik valamivel, az hígul.
ts3
vasárnap, 20:49
előzmény: #61287  Phylaxa
#61299
Jó, akkor már építettél atom bunkert (migráns bunkert)?:))
vasárnap, 20:48
előzmény: #61296  gambadoro
#61298
"erről látszik elsősorban azért vannak egy rakáson mert a többségi társadalom kirekeszti őket "
Nem kell már sokáig mantráznod ezt. Megoldódik ez a problémád. Te biztosan beilleszkedsz majd szerintem. :)
vasárnap, 20:45
előzmény: #61292  gambadoro
#61297
Hiába olvasom, egy szó sincs benne arról, hogy sem a már benn élő generációkat, sem pedig a frissen érkezetteket nem érdeklik a törvényeink. Az ezután születetteket sem, már pedig ezért várod őket, hogy majd ők lesznek a köműveseid nem? Aztán 30%-nál megkérdezik majd tőled, mikor leadták az iszlám törvények szerinti pártjukra a szavazatukat, hogy nem akarsz-e a köművesük lenni. :)
vasárnap, 20:45
előzmény: #61295  Phylaxa
#61296
azért kergetik a magyar nők az arab faszikat igaz?
vagy a törökök a szőke nőket
sokat tudsz te erről látszik

elsősorban azért vannak egy rakáson mert a többségi társadalom kirekeszti őket
mint a cigányokat
pontosan úgy működik
vasárnap, 20:40
előzmény: #61290  zibu
#61295
Végre eljutottunk oda, hogy leírhassam, ebben nem értünk egyet. Ők hisznek. Azok is, akik már harmadik generációsok. Ezért is vannak egymás között. :)
vasárnap, 20:40
előzmény: #61293  babosko30
#61294
tehát 1950 és 2020 között alig pár százalékkal nőtt az arányuk, ami 6 százalék alatt lesz
viszont 2020 és 250 között ez megtízszereződik
értem
pontosan hány gyereket kell ehhez szülni/muszlim nő?
vasárnap, 20:37
előzmény: #61292  gambadoro
#61293
Nem egy nap alatt no meg az erdo.. 2050-re mar 2/3-os tobbsegben, de a szaporasagukkal inkabb 3/4-es tobbsegben lehetnek a muszlimok Europaban. Ld ENSZ tervek.. sima ugy a Kalifatus, mi pedig orulhetunk ha eros marad a kelet ojropai blokk. Olvassgass is ne csak mantrazz! link
vasárnap, 20:26
előzmény: #61284  Phylaxa
#61292
akkor ide is belinkelem

link

szóval, mikor lesz itt kalifátus?
értem, hogy ezt mondták az eligazításon, de ezek itt egyszerű számok

írd le, mi derük ki ebből?
vasárnap, 20:17
előzmény: #1  saru
#61291
Erdektelensegbe fulladt a tuntetes. Eljen!!! :))). link
vasárnap, 20:15
előzmény: #61288  Phylaxa
#61290
Egyébként ha így is lesz, az iszlám nagyon fel fog hígulni és kb. az fog történni vele, mint a kereszténységgel.
vasárnap, 20:12
előzmény: #61281  COLOP
#61289
Es szemkilovetes es volt mar??
vasárnap, 20:00
előzmény: #61286  zibu
#61288
Na azért cseberből vederbe biztos nem. Kicsit átalakulnak majd a mindennapok, az oktatás, az egészségügy, az adópolitika, a törvények, a kultúra, a megélhetés. Ja, a vallásszabadság is eltűnik. De hálistennek, már nem kell küzdeni majd semmi ellen. Nem lesz bonyolult. :)
vasárnap, 19:56
előzmény: #61285  ts3
#61287
Rettegés? Semmi rettegés sincs benne. Rettegni az fog, aki nem fogja fel. "Ezt ki hitte volna? Most mit tegyek?" :)
vasárnap, 19:55
előzmény: #61284  Phylaxa
#61286
Jaj, cseberből vederbe! Az már volt a nemzetállamok előtt.
ts3
vasárnap, 19:54
előzmény: #61284  Phylaxa
#61285
Ez a rettégés már olyan mintha pénzt kapnál érte.
vasárnap, 19:51
előzmény: #61283  zibu
#61284
Nyugi, már nem kell sokat várni. A Európai Kalifátusban már nem lesznek nemzetállamok. Megoldódik a problémád. :)
vasárnap, 15:46
előzmény: #61281  COLOP
#61283
Sajnos amióta valami nagyokos kitalálta a nemzetállam fogalmát, azóta az általad leírt értékek másodlagosak. Idő kell, míg ez a divat is elmúlik.
vasárnap, 15:32
előzmény: #61281  COLOP
#61282
Így lettünk mi
saját hazánkban Orbán államának ellenségei. Hazátlanok a hazában.
Ezért nem ünneplek velük, hanem harcolok ellenük.

Körülírnád egy kicsit érthetőbben, hogy ki vagy kik a kormány ellenségei?
vasárnap, 14:43
#61281
Az állam, amelyben én hiszek, az államalkotó nép állama. A népet képező
sokaság meg természetétől fogva ezerarcú, meggyőződésű, hitű. Az állam
dolga nem az, hogy egyszinűvé tegye polgárait, hanem hogy védje életük
sokféleségét, ezzel elismerje önálló létezésük jogát, értékét. Az állam
nem fél e kulturális kavalkádtól, hanem őrzi, bátorítja, mert tudja,
hogy ebben rejlik a változás, az alkalmazkodás ereje. A jó állam jó
vezetői ilyen politikát folytatnak.
Az Orbán rezsim nem ilyen.
Saját képére akar formálni bennünket, valódi államalkotónak csak önmaga
meggyőződését osztó, az őt hűen követőket fogadja el. Így lettünk mi
saját hazánkban Orbán államának ellenségei. Hazátlanok a hazában.
Ezért nem ünneplek velük, hanem harcolok ellenük.
vasárnap, 12:37
előzmény: #61279  ts3
#61280
mivel én sosem szavaznék a cideszre,tudni vélem,ki a Soros

ő az aki,előszőr tanította meg merőkanál helyett,késsel-villával enni a patkány vezénylőtábornokelvtársat és rá is szabadította a védtelen magyarországra!

oszt elnézést kérek minden pf-s gyerektől,amiért megyeinek megnyílvánulást biztosítottam a téma miatt
továbbá,kérek minden kankutyával rendelkezőt,akinek fontos ebe szekszuális függetlensége,óvatosan a válaszokkal,mert a vasmegyeiek furcsán állnak a kankutya kérdéshez

ámentet
ts3
vasárnap, 12:02
előzmény: #61276  zibu
#61279
Szerintem az átlag fidesz szavazó eddig sem tudta és ezután sem tudja, hogy ki ez a soros.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE