Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Biorg
Biorg ma, 16:20
Előzmény: #79660  Nudli
#79661
Lesz válság ? nem, mert nincs igény rá.
Nudli ma, 16:19
#79660
lesz válság? lesz, mert igény van rá, ciklikus a gazdaság, a fák nem nőnek az égig, a malacokat időnként levágják..tisztulnia kell a gazdaságnak.. időnként kell az újraosztás..és egyéb okosságok.A világban:
- Ma olvastam usa nem fogyaszt eleget, kína sem és trumpi még németeknek is beszólt fogyasszatok, valamelyik német okoska is mondta válságba takarékoskodták magukat.- trumpi beb.tt egy követ a békák közé.. újra akar osztani..új eővonalakat befolyási övezeteket akar, nem akar erős eut.ezért szankciókkal akadályozza a fejlődését ezzel is emelve a saját exportját.
- eu gyenge, németek akarnak meg nem is eu vezetői lenni, és ott vannak a dögök, görögök, spanyolok, olaszok, portugálok..
- németeknél Ott a DB. ki tudja miket rejtegetnek.még nem intézték el a AAA minősítésű sz@rt sem érő amcsi ingatlanpapírjaikat.
- EU autóiparban néhány cégnél 40-50%os visszaesések vannak.
- olcsó hitelekkel tuningolták a belső fogyasztást a világban..(és előre hozatták ezzel a cégek beruházásait) ez a végső stádium.. és ennek ellenére is csökken az.. válságban a hitelek nagy része visszafizethetetlen lesz... a lakossági és a céges is..
- az alacsony kamatok miatt a pénzek jelentős része ingatlanba ment..airbnb-s megoldásba.. ezeket már zámos helyen korlátozták.. nem jönnek ki a számok.. ingatlanbuborék van..
- németeknél felmerült állami beruházások kellenének..hiszen negatív kamattal finanszírozhatóak lennének.. de ott is korlátozták a maximális állami eladósodást.
válság nálunk?- olvasom az építőipar esett 10%ot.. pedig ezt bekalkulálták.
- a növekedést a belső fogyasztás, az építőipar és a multi cégek jelentik..a multi cégek zöme a válság felé gyalogló autóipar
- itt is pörgetik a belső fogyasztást olcsó hitelekkel és abnormális nem piaci támogatásokkal..
- a nemnormális hitelekkel, abnormális támogatásokkal ingatlanbuborék alakult ki.. hol ér egy 100éves lepukkant ház nm-e 750e-1millát.. az új ingatlanokért sem tudják már mennyit kérjenek.. gondolom a haveri kutyáktól majd megveszik a lakásokat szociális bérlakásnak..vagy nyugdíjalapos beruházásnak..a többiek meg csőd.. mert mikor már engednének az árból akkor már senkinek nem fog kelleni.
- a HUF ad lehetőséget abnormális beavatkozásra.. abnormális leértéklésre.. de nem véd a megtakarítások és a nemzeti vagyon eurban elértéktelenítése ellen.. adódna egy lehetőség az eur gerilla bevezetése .. de minden 310feletti átváltás számomra hazaárulás és az emberek kisemmizése.- Az eladósodott emberek egy része válságban nem fogja fizetni a hitelét...még ha a szájába is rágták csak fix kamat..- ne működik a valódi jelzálog hitelezés..nem létezik az elsétálás intézménye.. a fizetéshez kötik a hitelezést a hiteltörlesztést.. nincs áthidaló hitel.. mármint valódi.. belenevelik az emberekbe az állam segitsegit helyetted gondolkodni..
-a kialakitott gazdasági klientúra valódi piaci körülmények között szart sem ér... egy előnye van..talán egy irányba lehet állítani.. de aztán mégsem..mert addig bratyiznak amig az érdekük.
- a kkv-k most pörögnek..mert a 80-90%uk a kiskerben és a szolgáltatásban dolgozik.. de a megemelkedő bérek és költségeik elviszik a hsznot..marad pénz de nem jut beruházásra..fejlesztésre..ezt az ingatlanárek is bkorlátozzák.. elviszi a hasznot a kinai olcsóárus..és elviszik a multik.. szóval alakul a válság.. ahogy látom.
Peterbond vasárnap, 21:02
Előzmény: #79657  capaeledel
#79659
"Nem értek vele hogy MINDENKI érdemel egy második esélyt. Van amikor vállalni kell a tetteid következményeit.
A tanulókat kirúgták az iskolából (egyet értek vele). Szerinted akkor ők miért nem érdemeltek egy második esélyt?"
.
Tessék elolvasni az ELSŐ kommentem. mindkettőre már válaszoltam benne. Nem MINDENKINEK jár egy második esély. És pl a tanulóknak is igen jár 8 másik iskolában, ahogy anno a tanárnak is, és pont én is azt mondtam hogy kell legyen következménye a tetteknek. Szóval egy véleményen vagyunk a legtöbb részben.
Biorg
Biorg vasárnap, 20:48
#79658
elcsalták most is múltkor is
capaeledel vasárnap, 20:28
Előzmény: #79656  Peterbond
#79657

"Nem ismerve az ügyet én alapvetően úgy vagyok hogy érdemel mindenki egy 2. esélyt. Valószinűleg nem agyonvert valakit mert akkor biztos nem kapott volna lehetőséget hanem valami kisebb eset miatt."
.
Nem értek vele hogy MINDENKI érdemel egy második esélyt. Van amikor vállalni kell a tetteid következményeit.
A tanulókat kirúgták az iskolából (egyet értek vele). Szerinted akkor ők miért nem érdemeltek egy második esélyt?
Peterbond vasárnap, 20:05
Előzmény: #79646  capaeledel
#79656
""Itt alapvetoen pampanak van igaza."
.
Én teljesen elfogadhatatlannak tartom, hogy egy iskolából erőszakos cselekedett miatt elküldik és átteszik egy másik iskolába:((("
.
Nem ismerve az ügyet én alapvetően úgy vagyok hogy érdemel mindenki egy 2. esélyt. Valószinűleg nem agyonvert valakit mert akkor biztos nem kapott volna lehetőséget hanem valami kisebb eset miatt.
Bekre_Pal
Bekre_Pal vasárnap, 19:53
Előzmény: #79653  Airmail
#79655
Bár volna kedvem nekem is hasonlókat remélni vele kapcsolatban.
badsector1 vasárnap, 19:50
#79654
"A Kispaládon élő helybeliek összeszólalkoztak azokkal a nem ott lakó, vélhetően ukrán–magyar kettős állampolgárságú emberekkel, akik ma szavazni érkeztek a településre. Erről az RTL Klub Házon kívül című műsorának stábjától értesültünk, akik a helyszínen forgatnak. Az adás kedden 23:20-kor lesz adásban.A kispaládiak számára teljesen ismeretlen emberek sorban érkeztek szavazni a településre, a szavazóhelyiség mellett pedig egyre több helybéli gyűlt össze, akik hangosan méltatlankodtak, és oda-oda kiabáltak az érkező ismeretleneknek.Húzzatok el innen! Ne ti döntsétek már el, hogy ki lesz a polgármester!Ilyen és ehhez hasonló mondatokat kiabáltak felé"
Airmail vasárnap, 19:43
Előzmény: #79648  badsector1
#79653
Hende Csaba eléggé lefogyott, rosszul néz ki. Remélem, hogy nincs komoly betegség mögötte.
badsector1 vasárnap, 19:41
#79652
"Alsószentmártonban még legalább 2 órán át tart a szavazás"
"A Nemzeti Választási Iroda nem tudja, mi a csúszás oka."
  
Na máe megint kezdik a szavazatszámlálás bütykölését.
badsector1 vasárnap, 19:39
#79651
"A képviselő-jelölt azt is elmondta, hogy az öt autó között volt egy taxi is, amelynek sofőrjét látták kijönni az önkormányzat épületéből. Egy köteg papírt láttak az autóban, ami szavazólapnak tűnt, de hiába kérték a közelben állomásozó rendőröket, azok igen lassan érkeztek ki a helyszínre, és nem vizsgálták át a gépkocsit.  Egy másik ellenzéki aktivista, aki kérte neve elhallgatását, megerősítette, hogy órákon keresztül azonos rendszámú kocsik köröztek folyamatosan a szavazókör és a Haller utcai benzinkút között. A Magyar Hang szintén írta vasárnap délután, hogy „egész nap nagyüzemben megy a szavazók szállítása a Ferencvárosban, a Balázs Béla utca és a Lenhossék sarkánál például gátlástalanul hozták-vitték az embereket, miközben nagy hangon listákról, pártokról kiabáltak. Mint annak fültanúi lehettünk, komplett lista alapján szervezik, kit, hova kell vigyenek. Hasonló esetek sora zajlott a kerület más részein is.”   "
Biorg
Biorg vasárnap, 19:32
Előzmény: #79648  badsector1
#79650
 Fisesznek igen.
Biorg
Biorg vasárnap, 19:32
Előzmény: #79647  csibe74
#79649
Árnyakkal nem foglalkozom.
badsector1 vasárnap, 19:02
#79648
Most harangoztak.
csibe74
csibe74 vasárnap, 18:02
Előzmény: #79645  Biorg
#79647
Bocs, ne haragudjon! Nem tudtam , hogy vakon született!!! 
capaeledel vasárnap, 17:53
Előzmény: #79627  Peterbond
#79646

"Itt alapvetoen pampanak van igaza."
.
Én teljesen elfogadhatatlannak tartom, hogy egy iskolából erőszakos cselekedett miatt elküldik és átteszik egy másik iskolába:(((
Biorg
Biorg vasárnap, 17:47
Előzmény: #79643  csibe74
#79645
Ki maga? Nem látok senkit.
csibe74
csibe74 vasárnap, 17:44
Előzmény: #79641  Biorg
#79643
Szereted a linkeket vagy mi van? 
capaeledel vasárnap, 17:39
Előzmény: #79634  capaeledel
#79642

"Ha gyerekek nevelésén kísérletezzenek"
.
Bocsi, helyesen : NE a gyerekek nevelésén kísérletezzenek.
Biorg
Biorg vasárnap, 17:36
#79638

http://www.atv.hu/belfold/20191013-fidesz-a-kommunistak-mind-szavaznak-legyunk-ott-mi-is/hirkereso
a fideszben vannak csak igazán kommunistál jol mondja a fideszes
Biorg
Biorg vasárnap, 17:34
#79636
Ha megtudnák a politikusokrol,és sokan másokrol ,borkai ügyfélékhez képest sokkalta,mocskosabb dolgokat ,polgárháború robbana ki Mo gon.
capaeledel vasárnap, 17:32
Előzmény: #79625  novotrade
#79634
" Érdeke megközelítése a problémának.
Hibázott , elbocsájtották, többet már ne taníthasson.
??????????"
.
Igen, egyetértek. Ha gyerekek nevelésén kísérletezzenek.Tessék előbb máshol bizonyítani...
"Akkor azokkal a fiatalokkal mi legyen akiket eltanácsolnak egy suliból és egy másikba fel kell venni?"
.
Ha a képességük, tudásuk miatt, akkor miért ne kapnának másik esélyt, más feltételekkel.
Ha pl. erőszakos cselekedet miatt, akkor ők se kapjanak.
Biorg
Biorg vasárnap, 17:31
Előzmény: #79631  Airmail
#79633
Jogilag biztosan.Én Budapesten születtem és itt is élek mégsem szavazhatok Budapesten.
Biorg
Biorg vasárnap, 15:59
#79630
Húzzatok el innen, ne ti döntsétek el!
Peterbond szombat, 22:40
Előzmény: #79625  novotrade
#79628
Azert masodik esely jar de nem minden esetben. Nem mibdegy hogy az a "hiba" mi is. Pl kisgyermek megrontasa eseten nem igazan gondolkodnek masodik eselyen akar 30 ev mulva se. Lopas eseten meg azert lehet meg egy eselyt adni bar mondjuk nem epp penzugyi teruleten vagy kozja ak felett rendelkezesben.
.
A gyerekeknek is jar masodik esely szerintem amugy viszont kell legyen kovetkezmenye a tettuknek.
Peterbond szombat, 22:35
Előzmény: #79624  capaeledel
#79627
Itt alapvetoen pampanak van igaza. A tanar megfeleloen viselkedett es nem adott okott ra hogy kotozkodjenek vele. Azt tette amit elvarnal tole amikor adsz egy masodik eselyt. O itt szerintem semmikepp sem veheto elo. Az hogy pampa ezt tultolja es ebbol is azt akarja kihozni hogy a mostani generacio mar menthetetlen az megint az o baja. Itt szerintem az iskola is maximalisan jol jart el a gyerekek azonnali elbocsatasaval. Hogy hol ment felre ezen gyerekek necelese mar egy osszetettebb kerdes.
Tozsdemagia szombat, 21:47
Törölt hozzászólás
#79626
novotrade szombat, 07:57
Előzmény: #79624  capaeledel
#79625
Nem gond hogy erőszakos cselekedért már máshonnan elbocsátották, tanárnak, attól még jó lesz, fiatalokkal attól még foglalkozhat:((("
.
 Érdeke megközelítése a problémának.
Hibázott , elbocsájtották, többet már ne taníthasson.
??????????
.
 Legyen.
.
 Akkor azokkal a fiatalokkal mi legyen akiket eltanácsolnak egy suliból és egy másikba fel kell venni?
.
 Nekik járjon még egy vagy több lehetőség?
capaeledel szombat, 06:43
Előzmény: #79620  novotrade
#79624

"A haladók pedig háborognak, hogy mennyi tanár hiányzik az oktatásból!"
.
A maradiak pedig elhiszik hogy tanárnak már mindenki megfelel.
Nem gond hogy erőszakos cselekedért már máshonnan elbocsátották, tanárnak, attól még jó lesz, fiatalokkal attól még foglalkozhat:(((
_Sigorszky
_Sigorszky szombat, 06:00
Előzmény: #79617  novotrade
#79623

Viszont kapálni kell és az keményebb munka, mint a fűnyírás.
Shortelek szombat, 05:26
Előzmény: #79615  Airmail
#79622
Lehet, de a sajátjából és nem a közösből lopottból!
Biorg
Biorg péntek, 23:57
#79621
A politológusok egyöntetűen azt nyilatkozták: Tarlósnak árt a Borkai-ügy, mivel a választópolgárok most már pontosan értik, hogy Tarlós és Borkai ugyanabban a társaságban mozognak és jól ismerik egymást. Tarlós István meggondolatlan volt, ami nagyon valószínű, hogy a választási győzelmébe kerül vasárnap.
novotrade szerda, 07:57
Előzmény: #79619  novotrade
#79620
"Kirúgták a tanárra támadó diákokat - az egyik fiatal elárulta miért tettékAzonnali hatállyal kirúgták azt a három tinédzsert, akik egy napok óta terjedő videó tanúsága szerint lökdöstek és szidalmaztak egy tanárt az egyik budapesti iskolában – írja a Blikk.
A lap szerint a tanár csak szeptemberben kezdett az iskolában, ahol hegesztéselméletet tanított.Az egyik diák azt mondta az újságnak, hogy úgy tudták, az előző munkahelyéről azért bocsátották el a tanárt, mert megütött valakit, és amiatt kezdték provokálni, hogy innen is kirúgassák."
.
"és amiatt kezdték provokálni, hogy innen is kirúgassák"
.
 Ez a lényeg sajnos!
Folyamatosan provokálják a tanárokat és azok egy része nem képes ezt a helyzetet kezelni.
-
A haladók pedig háborognak, hogy mennyi tanár hiányzik az oktatásból!
.
Amennyiben nem raknak rendet ezen a területen is, hamarosan egy sem lesz!
.
szvsz
novotrade 2019. 10. 08. 17:34
Előzmény: #79618  bigyula
#79619
Soknak.
Azoknak pedig mennyit jelentene akik panelben élnek?
Havi 25 kg.
 5000-7500. Ft.
20% CSÖKKENÉS KB. 1000-1500 . Ft
bigyula 2019. 10. 08. 17:24
Előzmény: #79617  novotrade
#79618
Mr. "logika"! Hány embernek van kertje? És hányat érintene az ÁFA csökkentés? 
novotrade 2019. 10. 08. 17:06
Előzmény: #79607  novotrade
#79617
A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy célzottan csökkentse az alapvető élelmiszerek áfáját és vezesse be az eurót.
A párt szóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Privátbankár.hu által elemzett adataira hivatkozva azt mondta, hogy több alapvető élelmiszer ára is a nettó keresetnövekedést meghaladó mértékben emelkedett az elmúlt két évben.
Barkóczi Balázs úgy fogalmazott:
lassan már a burgonya is luxusnak számít, a kormány pedig nem tesz semmit, csak "széttárt kezekkel nézi" az alapvető élelmiszerek árainak elszabadulását.
Arra a kérdésre, hogy pontosan milyen mértékű áfacsökkentést tartanak szükségesnek, a szóvivő konkrétumokat nem mondott, csak annyit felelt, hogy az "egy későbbi politikai döntés kérdése", de Európában Magyarországon a legmagasabb az áfa, ezért azt mindenképpen mérsékelni kell."
.
.
.
 Nem ÁFA-t kell csökkenteni, hanem termelni kell a kertekben !
Akkor a rendszeres fűnyírást is meg lehet spórolni!
Bekre_Pal
Bekre_Pal 2019. 10. 06. 20:35
Előzmény: #79615  Airmail
#79616
"Emberek milliói teszik ugyanezt. Kurváznak, drogoznak. "
 
Meg lopják a pénzünk és jövőnk. Ja várj...
Airmail 2019. 10. 06. 19:36
Előzmény: #79614  Peterbond
#79615
Nem mentem egyiket sem.
Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ez az "életstílus" hétköznapi. Emberek milliói teszik ugyanezt. Kurváznak, drogoznak. Kisebb részük luxus körülmények között, a többség hétköznapi szinten nyomja. Társadalmi ranglétrán elfoglalt helye szerint. 
Csak az a baj, hogy politikai téren ez nem elfogadható. Ha a haver elmeséli, hogy a hétvégét két csajjal töltötte, és volt egy kis könnyebb drog, az asszony meg a szüleinél volt szüretelni közben azon senki nem akadna ki. 
Erre egy megoldás van, ha az ilyen jellegű esetben érintett személy, minél előbb bejelenti lemondását az adott közéleti posztjáról. Tökmindegy mennyire volt amúgy a közért tett tevékenysége sikeres. Lásd wittinghof. Neki is mennie kéne ahogy Borkainak is.
Peterbond 2019. 10. 06. 13:38
Előzmény: #79612  Airmail
#79614
Jaja csak az élsportolók ilyenek. Haboncs Árpi is biztos ilyen olimpikon volt csak már elfelejtettük miben.
.
Abban viszont igazad van hogy MSZP-sek közt is van ilyen bőven. Csak éppen ez semmire se felmentés. A gyilkost se mentjük fel mert tavaly is volt gyilkosság.
gazmber 2019. 10. 06. 11:09
Előzmény: #79611  Airmail
#79613
jóban-rosszban?...akkor ez azt jelenti, legközelebb az egész család megy a jachtos partira?  ők is besz-állnak -ülnek -térdelnek??  szvsz
Airmail 2019. 10. 06. 10:30
Előzmény: #79611  Airmail
#79612
Azért azt senki nem gondolja komolyan, hogy borkai vénségére lett ilyen? Élsportoló volt, és hányan elmondták már mik zajlanak egy egy nemzetközi versenyen, olimpián. Ebben nőtt fel. Ez nem fidesz, mszp, SZDSZ jelenség. Lásd wittinghof. 
AIDA64 2019. 10. 06. 10:18
Előzmény: #79609  Dehogynincs
#79610
és elmigránsosodik,de budapest meg elvidékieskedik.tiszta lepratelep budapest,de sok országrész meg tiszta putri,hiába cigányputris vezeti az országot.végtelen cigarettacsikkel,disznool lett belöle
Dehogynincs
Dehogynincs 2019. 10. 06. 10:11
Előzmény: #79608  Airmail
#79609
Országunk elcigányosodik. Megállíthatatlanul és visszafordíthatatlanul.
Airmail 2019. 10. 06. 09:06
Előzmény: #79602  signal2
#79608
Érdekesen megírt?
PC verzió, de a lényeg (tények) sorok között olvasható. 
Aki ismeri a helyet tudja, hogy a 9-13 éves, késes, "kutyázó" címkék melyik népcsoportot jellemzik.
novotrade 2019. 10. 06. 08:28
Előzmény: #79606  novotrade
#79607
Az Európai Bizottság legutóbbi országjelentése például világosan jelezte Magyarország kapcsán, hogy hazánk „egészségügyi eredményei rosszabbak, mint a legtöbb más uniós tagállamban, ami részben az egészségtelen életmódot, részben az egészségügyi ellátás korlátozott hatékonyságát tükrözi.”
.
 EGÉSZSÉGTELEN életmód!
Ez a fő ok!
A másik pedig akkor lesz hatékonyabb, ha a BETEGEK betartják az orvos utasítást a kezelés alatt!
És mind két okért MI VAGYUNK  a felelősek!
novotrade 2019. 09. 20. 09:41
Előzmény: #79601  Phylaxa
#79606
A norvég telekommunikációs anyavállalat tavaly nyáron szabadult meg a magyar Telenortól, akkor a cseh PPF befektetői csoporthoz került a korábban Pannon GSM néven alapított mobilszolgáltató. Sajtóinformációk szerint Mészáros Lőrincék már akkor bekopogtattak a térség legnagyobb magántőke-befektetőjéhez, de akkor még sikertelenül. A HWSW úgy tudja, a kormányzati akarat végül nem Mészáros, hanem az Antenna Hungária formájában jelenik meg a Telenornál, az állami vállalattal vásároltathatják fel az operátor 25 százalékos tulajdonrészét.
A HWSW meg nem nevezett forrásaira hivatkozva azt írja: a felek közti tárgyalások érdemi része már lezárult, így az állami tulajdonszerzés még az idei utolsó negyedévben megtörténhet. Az informatikai szaklap szerint az új tulajdonos beszállásával, illetve azt követően nem sokkal változhat a Telenor arculata és márkaneve is. (A névváltásra egyébként – a norvégokkal történt megállapodás értelmében – hónapok múlva mindenképp szükség lesz.)"
.
.
 Vásároljuk vissza ami a miénk volt!
sanka 2019. 09. 10. 13:19
Előzmény: #79602  signal2
#79605
Az egyik apuka  úgy mondta, hogy milyen nagy lakli fia van, nem értem mi a gond, miért nem vágtak vissza a 13 éves skacoknak, beszari alakok.
signal2
signal2 2019. 09. 10. 13:18
Előzmény: #79603  goldi
#79604
Áááá, ilyen mindig is volt, bármelyik országban.
goldi
goldi 2019. 09. 10. 13:14
Előzmény: #79602  signal2
#79603

Ez lenne a fidesz hívek biztonságos országa?
Ez inkább latin amerikai országok jellemzői, furcsa módon tartunk abba az irányba.
signal2
signal2 2019. 09. 10. 12:55
#79602
Érdekesen megírt cikk. Nekem tetszik a hozzáadott érzelmi töltet.
https://24.hu/belfold/2019/09/10/rablotamadas-gyerekek-boraros_ter/
Phylaxa 2019. 08. 14. 20:36
Előzmény: #79599  badsector1
#79601
69 éve? Így már korrekt lehet. De miért is a legalacsonyabb nálunk mindig a medián netto? :)
euler
euler 2019. 08. 14. 20:04
Előzmény: #79599  badsector1
#79600

Magas labda volt. :)
De mielőtt magyarázkodna:
https://e.infogram.com/c0a1eca7-fe22-487f-981e-5661a5717d2b?src=embed
badsector1 2019. 08. 14. 19:58
Előzmény: #79598  Phylaxa
#79599
uszkve 9 éve :))
Phylaxa 2019. 08. 14. 19:41
Előzmény: #79597  euler
#79598
De már mióta? :)
euler
euler 2019. 08. 14. 19:24
Előzmény: #79596  Phylaxa
#79597
"Az átlagbér a V4-es országok között éllovas Csehországban 932 euró, itthon 701 euró.
A minimálbér Magyarországon 305, Lengyelországban 379, Szlovákiában 427, Csehországban pedig 432 euró.
A járműgyártásban dolgozó magyarok átlagbére a legalacsonyabb, 1118 euró, a listavezető Csehországban 1398 eurót visznek haza az ágazatban."
.
Nincs mit magyarázkodni, ezek a tények (még a ksh szerint is).
https://nepszava.hu/i/10/12/0/1242729.jpg
Phylaxa 2019. 08. 14. 18:56
Előzmény: #79591  goldi
#79596
De már mióta? :)
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 14. 17:39
#79595
Levették a CBA reklámját, amiben bikinis nők orális szexet imitálnak
Eltűnt a Youtube-ról az a CBA-reklámfilm, amit többen ízléstelennek és szexistának találtak, írja a 24.hu. A vitatott reklámban bikinis fiatal lányok többek között orális szexet imitáltak, valamint vetkőztek, miközben a cég reklámarca énekelt. A reklám ellen először az Egyenlítő Alapítvány szólalt fel, ugyanis szerintük a reklámfilm szükségtelenül erotikus, valamint sértő módon ábrázolja a nőket. Később a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) is elítélően nyilatkozott a hirdetésről, írja a hvg.hu, ugyanis azt szerintük társadalmilag káros, a márka és termékcsoport népszerűsítése szempontjából túlzott, szükségtelen és szakmailag nem indokolt a szexualitás ilyetén felhasználása, illetve a nők, a nemiség ilyen formában való bemutatása.Az MRSZ értesülései szerint az Önszabályozó Reklám Testület reklámetikai eljárást indított az ügyben a Magyar Reklámetikai Kódex vonatkozó cikkelyei szerint.
goldi
goldi 2019. 08. 14. 13:43
Előzmény: #79585  jamukha
#79594
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 14. 13:16
#79593
jöhetnének a rommmmá eu.s bérek
https://hvg.hu/gazdasag/20190813_A_V4ek_kozott_is_a_magyar_berek_a_legalacsonyabbak
rommá aha a kórházak
sgl 2019. 08. 14. 13:10
Előzmény: #79591  goldi
#79592
Nem csak az inflációt, hanem a eu támogatást!!!
ezt felejti el mindenki!
goldi
goldi 2019. 08. 14. 12:54
Előzmény: #79585  jamukha
#79591

A dánok több mint 2%-os növekedése tűnik szépnek, főleg úgy, hogy az infláció ott 0.6-07%.
A magyar elég csúnya lenne, ha a valódi inflációt kiszűrnénk a növekedésből..
(a magyar inflációs adatok hazug számokon alapulnak, valójában sokkal több mint amit publikálnak..)
goldi
goldi 2019. 08. 14. 12:44
Előzmény: #79585  jamukha
#79590

Az inflációt is érdemes lenne figyelembe venni a nagy örömöd közben.... tudtad, verjük egész Európát ebben a fontos mutatóban.
A forint gyengül.
Volt közben egy kis béremelés is (mivel Európa legalacsonyabb bérei között van a magyar) ez is okoz egy átmenetileg  magasabb GDP-t.
Átmenetinek tűnik nekem így ez a jó adat így elsőre. (másodikra meg egyenesen szar, ha figyelünk az okok okozta okozatokra) 
sgl 2019. 08. 14. 12:40
Előzmény: #79588  sgl
#79589
maug -> maguk 
sgl 2019. 08. 14. 12:38
Előzmény: #79586  _Macika_
#79588
Annál a kormánynál ahol a Ft tartósan 300 Ft felett van, az a kormány alkalmatlan a kormányzásra! 
..
Ki is mondta, jejj melyik fideszes, amikor a pü válság dübörgésénel felszúrt a Ft 300 fölé.
.
2010-es Szíjjártó, Kósa, Varga görögcsődös ámokfutása után gyakorlatilag folyamatosan 300 felett sőt, sok éve 310-320 felett. a ft.
.
Naszóval kik alkalmatlanok a kormányzásra még maug szerint is??
sanka 2019. 08. 14. 12:27
Előzmény: #79586  _Macika_
#79587
Trollokat ez nem zavarja.
_Macika_
_Macika_ 2019. 08. 14. 12:12
#79586
jamukha
jamukha 2019. 08. 14. 12:10
#79585

"11:34 | Rommá verte Európát Magyarország"
Veresjaniéknél a 2006-os 10% költségvetési hiányban voltunk rekorderek, még lehet a világon is.
AIDA64 2019. 08. 14. 11:49
#79584

https://www.youtube.com/watch?v=mompIG4s0rA
hajrá áder jános intézkedjen megvan a kétharmaduk hatalmuk,vagy még kétharmaddal is olyanok mint a harmatcsepp ,mint amikor feljö a nap és el is tünik ez a semmi hatalmuk?
SeldonKuper 2019. 08. 13. 10:10
Előzmény: #79579  upgrayeddAKS
#79583
Abban van igazad, hogyha "báncsák a kedvenceidet"  gondjaidat növelik .
Hányszor kell még megállapítani, hogy beteges az a propaganda, amit elszórtok a világban?
SeldonKuper 2019. 08. 13. 10:05
Előzmény: #79581  SeldonKuper
#79582
Ui. Szándékosan nem Türkmenisztánról példálóztam. 
De majd hét végén, Bugacon, elbeszélgetünk a kirgizekkel és a türkménekkel a törzsi gyűlésükön.
SeldonKuper 2019. 08. 13. 10:02
Előzmény: #79580  goldi
#79581
Sajnos amerikai módon sehol nem lehet élni, csak Ámerikában.
Aki hinni akar Olivernek annak ajánlok egy egyhetes tartózkodást Kirgizisztánban.
Nem egy 20 perces negatív propagandát, a méjstrem média szellemében. 
Valami történt Kirgizisztánban és annak lesznek következményei.
Azt pedig nem a John Oliver félék fogják eldönteni.
goldi
goldi 2019. 08. 13. 03:44
Előzmény: #79570  pampa
#79580
Megint olyan kategóriába került Magyarország, egészen pontosan a miniszterelnök, amelyre nem lehetünk túl büszkék. A Last Week Tonight című műsor legutóbbi részében John Oliver 20 percig beszélt Türkmenisztánról, és annak vezetőjéről, Gurbanguly Berdimuhammedovról. A műsorban Türkmenisztánról úgy beszéltek, mint az egyik legrosszabb helyről, ahol élni lehet, köszönhetően annak, hogy gyakorlatilag rendőrállam van, ahol nincs sajtószabadság, igen nagy a korrupció és még mindig létezik a kényszermunka intézménye. Mindezek mellett Oliver részletesen bemutatta azt a személyi kultuszt is, amely Berdimuhammedov köré épült, és amelynek ékes példája, hogy amikor a diktátor egy lóversenyen leesett a lóról, a türmén tévé nem tudósított róla, nehogy sérülékenynek mutassa a vezetőt. És hogy hogyan jön ide a magyar miniszterelnök? Oliver Berdimuhammedovot veszélyes államférfinak nevezte, de hozzátette: ettől még nem lenne érdekes, hiszen ma már tucatnyi hasonló politikus, például – ahogy az a képernyőn egy montázson megjelent – Kim Dzsongun, Vlagyimir Putyin vagy Orbán Viktor. Ami azonban a türkmén vezetőt megkülönbözteti a többiektől, az az egyedülálló személyi kultusz.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2019. 08. 13. 01:49
Előzmény: #79526  pampa
#79579
Ebben speciel félig-meddig igazad van... a kutyabu..ik nagy része korlátolt és/vagy elfogult, netán egyenesen kretén. Csukják le azt a lelki nyomorék nőt, de az életveszélyes fenyegetések túlmennek minden határon. Ebből is látszik, milyen unterfaj az emberiség elég nagy része: ha "bánccsák a kedvencüket", akkor elvesztik azt a maradék (igen csekély) józan eszüket is, ami volt. Annyiban persze bonyolultabb az eset, hogy az olyan kretének, amik kiszolgáltatott állatokat ölnek ill. kínoznak, azok képesek lennének bárkit és bármit bántalmazni, ha gyengébb náluk és/vagy kiszolgáltatott. 
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2019. 08. 13. 01:33
Előzmény: #79535  pampa
#79578
Undorító vagy a ferdítéseiddel. A genetikai hulladék kopasz unterpatkány odament egy olyan párhoz, akik hozzá se szóltak, és inzultálta őket. Ez után öntötték le.  (Én nem leöntöttem volna, hanem tökön rúgom, és ha még mindig pofázik, akkor még kapott volna többet is az aljaféreg. Mondjuk egy széklábat lenyomtam volna a torkán, hogy érezze a törődést. Az ilyen genetikai hulladék selejt szart ki kell irtani. Pont. Senki sem szólt hozzá, csak meg akarta mutatni, hogy milyen erős: bele mer kötni egy gizda srác barátnőjébe... milyen bátor ez a selejtes hulladék szar"ember"...)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2019. 08. 13. 01:12
Előzmény: #79562  -pny
#79577
Nem mellesleg: megint egy ukrán sz..r bűnöző gyilkolt (levágta a nyomkövetőt magáról, majd megkéselte az exét Budapesten). Nem az első eset, hogy a maffiózók ukránjai jönnek, és nem tartják be a magyar törvényeket. Hány magyart is öltek meg terroristák, vagy akár muzulmánok? De ellenük többszáz milliárdból kampányt kellett folytatni + minden terrorcselekményt folyton tolnak a királyi TV-n (akkor is, ha öngól, csak elhallgatnak részleteket). Folytat kampányt a maffiakúrmány az ukrán bűnözők ellen, akik VALÓS veszélyt jelentenek  magyar emberekre?
-pny
-pny 2019. 08. 13. 01:10
#79576
Mindeközben Orbán migránsai:
.
"Beismerte a gyilkosságot az az ukrán állampolgár, akit azzal gyanúsítanak, hogy vasárnapra virradóra több késszúrással megölt egy férfit Rákospalotán - közölte a BRFK szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján."
.
https://index.hu/belfold/2019/08/12/rakospalota_gyilkossag_ukran_beismeres/
-pny
-pny 2019. 08. 13. 01:07
Előzmény: #79574  -pny
#79575
Persze - ahogyan azt valaki írta nekem itt - min is csodálkozunk, amikor az ország miniszterelnöke helyeselte az erőszakot, a vandalizmust azzal a panzióssal szemben, aki MENEKÜLT gyerekeket akart néhány napra vendégül látni (olyan menekülteket, akiknek az Orbán kormány hivatala adta meg a menekült/oltalmazotti státuszt).
-pny
-pny 2019. 08. 13. 01:05
Előzmény: #79565  pampa
#79574
Pampa szerint ez rendben van... és persze visszafelé mutogat.
.
"Nyomoznak az arabnak nézett, és emiatt lefejelt cigány újságíró ügyében
.
Rézműves Benjamin Dániel terhes feleségével sétált a budapesti Árkád előtt pénteken, amikor állítása szerint két kopasz férfi megtámadta őket. A férfi Facebook-posztja szerint a támadók előbb agresszívan azt kiabálták: Mocskos arab bevándorlók vagytok, húzzál el a terhes asszonyoddal, mert csak szaporodni tudtok Rézműves azt írja, ezután ő a saját kezeivel próbálta védeni a mellette álló, síró terhes feleségét, és közben az egyik támadó belefejelt a szeme fölé, ahol fel is szakadt az arca, majd rögtön vérezni kezdett."
.
https://index.hu/belfold/2019/08/11/arkad_eroszak_veres_garazdasag_migransozas/
-pny
-pny 2019. 08. 12. 23:34
Előzmény: #79565  pampa
#79573
“ Te a  barátaid és a többiek keltetek gyűlöletet a Kormány, a FIDESZ és Orbán ellen már 9 éve!
 Ez a gyűlölet az ami visszahullik a "fejetekre" és ezért vagytok felháborodva!”
.
Miért hazudsz? Én nem vagyok se migráns, se roma, se zsidó, se meleg... nem vagyok ellenzéki politikus, aktivista, de még csak párttag sem... nem vagyok civil jogvédő se, bíró és akadémista se... (vegyük észre, hogy önmagában durva, hogy már ekkora a felsorolás...)
.
RÁM - egyelőre még - semmilyen gyűlölet nem hullott vissza. Főleg vissza nem...
.
A baj pedig pont az, hogy nem látod/érted, mi történik és a legnagyobb baj, hogy már magadat se veszed észre, miket produkálsz pl. itt.
.
Ja és én én vagyok, nincs olyan, hogy “ti”.
badsector1 2019. 08. 12. 21:46
Előzmény: #79570  pampa
#79572
Tudod hány zseni van a cigánygyerkek között, akik nem kapják meg a lehetőséget a társadalomtól, maximum egy szegregált falusi oskolát.
pampa 2019. 08. 12. 15:18
Előzmény: #79565  pampa
#79570
"MAGYAR BRONZÉRMEK A CSILLAGÁSZATI DIÁKOLIMPIÁN
A magyar fiatalok a Keszthelyen megrendezett 13. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpián négy bronzérmet szereztek – tudatták a szervezők.
A szombaton véget ért verseny volt a magyar diákok eddigi legjobb szereplése, minden induló szerzett valamilyen elismerést: a négy bronzérem mellett hatan kiemelt dicséretet. A pontversenyen kívüli csapatversenyben az aranyérmes és az ezüstérmes csapatban is volt magyar diák.
Ezek az eredmények különösen azért értékesek, mert sok részt vevő országtól eltérően Magyarországon a csillagászat nem önálló iskolai tantárgy. Míg bizonyos országokban külön intézetek specializálódnak a csillagászati tehetséggondozásra, addig Magyarországon csak iskolai és egyesületi csillagászati szakkörökben és egyetemi oktatók, akadémiai kutatók, amatőrcsillagászok, egyetemi hallgatók által tartott felkészítőkön képezhetik magukat az érdeklődő diákok – tájékoztatták közleményükben a hirado.hu-t.
A vetélkedés jobbára mégis egyéni volt
A csillagászati diákolimpián összesen 17 aranyérmet, 52 ezüstérmet és 58 bronzérmet osztottak ki. Az augusztus 2-10. között megrendezett versenyre 46 országból több száz középiskolás érkezett Keszthelyre. A legtöbb pontot a vietnámi Quan Nguyen Manh érte el, ő az idei olimpia győztese."
.
.
 Újabb siker!
A diákok akik AKARNAK tanulni azok megkapják a lehetőséget a társadalomtól.
signal2
signal2 2019. 08. 12. 08:08
Előzmény: #79561  SeldonKuper
#79569
Már majdnem eljutottál odáig, hogy rájöjj, hogy az elejéről és a végéről hiányzik az idézőjel. Persze én értékelem a szarkazmust, ez itt egy jó féle volt most.
signal2
signal2 2019. 08. 12. 08:06
Előzmény: #79567  badsector1
#79568
Viszont ezt kiegészítve Kövér kövér mondásával, megállapíthatjuk, hogy az arabok jó magyarok.
badsector1 2019. 08. 12. 08:02
Előzmény: #79562  -pny
#79567
":Mocskos arab bevándorlók vagytok, húzzál el a terhes asszonyoddal, mert csak szaporodni tudtok!”
  
Méghogy nem 1 bitesek a fidesz szavazók.
badsector1 2019. 08. 12. 07:58
Előzmény: #79565  pampa
#79566
"Te a  barátaid és a többiek keltetek gyűlöletet a Kormány, a FIDESZ és Orbán ellen már 9 éve!"
  
Elmagyaráznád, hogy hogyan keltettek pny barátai gyűlöletet a 2/3-os, teljhatalmú orbán ellen.
Azzal, hogy lediktátorozták? :))
pampa 2019. 08. 12. 07:52
Előzmény: #79562  -pny
#79565
Orbán sikeresen szétmérgezte a társadalmat gyűlölettel. "
.
 Te a  barátaid és a többiek keltetek gyűlöletet a Kormány, a FIDESZ és Orbán ellen már 9 éve!
 Ez a gyűlölet az ami visszahullik a "fejetekre" és ezért vagytok felháborodva!
.
 Miből gondolod, hogy ezek a támadások az orbáni politika következménye?
Mert te annak véled?
Esetleg az ilyen támadást végrehajtók ( ami ELÍTÉLENDŐ !!!!! ) valamilyen más Európában történt támadásra reagálnak  a maguk módján ?
pl. egy gázolásos támadás, egy fegyveres mészárlás vagy egy vonat elé lökés is lehet a motiváció!
Nem lehet, hogy ezek az atrocitások "reakciók" egy akcióra?
.
 Nem kellene "0"-ra csökkenteni az akciók számát és akkor megvizsgálni a kérdést?
-pny
-pny 2019. 08. 11. 22:40
Előzmény: #79563  SeldonKuper
#79564
Fejezd be a trollkodást.
SeldonKuper 2019. 08. 11. 22:27
Előzmény: #79562  -pny
#79563
Szerinted "zotlán" volt?
A névazonosság nem egyezik, de ki mondott akkor igazat? A Rézműves vagy a "hazudós" nick?
-pny
-pny 2019. 08. 11. 22:19
#79562
Köszönjük Orbán és pampák...
.
“Rézműves Benjamin Dániel terhes feleségével sétált a budapesti Árkád előtt pénteken, amikor állítása szerint két kopasz férfi megtámadta őket. A férfi Facebook-posztja szerint a támadók előbb agresszívan azt kiabálták:Mocskos arab bevándorlók vagytok, húzzál el a terhes asszonyoddal, mert csak szaporodni tudtok!”
.
https://index.hu/belfold/2019/08/11/arkad_eroszak_veres_garazdasag_migransozas/
.
Orbán sikeresen szétmérgezte a társadalmat gyűlölettel. 
SeldonKuper 2019. 08. 11. 21:17
Előzmény: #79556  zotlan
#79561
Azt mondtad Spanyolországba költöztél. és nem is szándékozol ebbe az országba visszajönni. 
A többi mesédet nem tudom igazolni. Abszurd, ahogy leírtad.

Topik gazda

saru
4 4 1

aktív fórumozók


 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek