Topiknyitó: szivacs 2011. 01. 17. 16:33

Mi lesz veled Európa?  

Mi lesz veled Európa?Mi lesz az ősi gyökereiddel, történelmeddel, hagyományaiddal, sokszínű kultúráddal, egymást maró, mégis "európai" népeiddel, köztük velünk, magyarokkal?

Megtalálják-e, kivívják-e gyermekeid múltadhoz méltó helyedet, szerepedet a világban?Múltad van, jövőd lesz-e?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_pampa 2017. 03. 17. 17:04
Előzmény: #1179  _pampa
#1180
"KÜLFÖLD Sose nyeli le az EU a Krím orosz elcsatolását

A jogilag Ukrajnához tartozó Krím Oroszország általi illegális bekebelezése közvetlen veszélyt jelent a nemzetközi biztonságra, és súlyos következményekkel jár az államok egységét és szuverenitását védő nemzetközi rendre nézve – közölte Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője pénteken"

Sose nyeli le Szerbia Koszovó elcsatolást....

Sose nyeli le Magyarország területei elcsatolását....
_pampa 2017. 02. 15. 11:30
#1179
"Bebizonyították: rosszabb minőségű élelmiszert forgalmaznak a multik Kelet-Európában

Szlovákia bevizsgálta a multinacionális cégek által forgalmazott termékeket és bebizonyosodott, hogy ezek alacsonyabb minőségűek, mint az osztrák piacra szántak.
A multinacionális élelmiszergyártók Szlovákiában forgalmazott termékeinek jelentős része alacsonyabb minőségű, mint az, amit ezek a cégek ugyanolyan márkanév alatt az osztrák piacon értékesítenek – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a szlovák agrártárca vezetője által kedden ismertetett vizsgálat eredményére hivatkozva.

A szaktárca a szlovák élelmiszerfelügyelettel (SVPS) közösen végzett vizsgálatakor 22 olyan élelmiszertermék összetételét hasonlította össze, amelyeket Szlovákiában és Ausztriában is azonos márkanév alatt hoznak forgalomba. Az összehasonlításból kiderült, hogy a vizsgált élelmiszerek felénél a gyártók alacsonyabb minőségű termékeket hoztak forgalomba Szlovákiában, mint Ausztriában.
A laboratóriumi körülmények között lefolytatott teszt az egyes élelmiszertermékek közül az üdítőitalok, a fűszerek, sajtok, teák és hústermékek esetében tárta fel a legnagyobb minőségbeli eltéréseket. Míg például az üdítőitaloknál a szlovák piacra szánt termékeknél több tartósítószert és mesterséges édesítőszert mutattak ki, addig a vizsgált fűszerek esetében nagyobb víztartalmat és törmelékanyag arányt állapítottak meg.

hús

A hústermékek például kevesebb húst tartalmaztak Szlovákiában, mint Ausztriában

A csomagolt tea vizsgálata során kiderült, hogy a Szlovákiában értékesített termékek kevésbé illatosak és ízletesek, mint az osztrák piacon ugyanezen márkanév alatt értékesített árucikkek. A sajtoknál alacsonyabb volt a szárazanyag arány, a hústermékek pedig a szlovák piacon forgalmazottaknál kevesebb húst tartalmaztak, mint Ausztriában.

"A tesztek eredményei megerősítették azon félelmeinket, amelyekről már többször is beszéltünk" – mondta a vizsgálat eredményeiről Gabriela Matecná szlovák földművelésügyi miniszter, aki szerint a multinacionális vállalatok viselkedése egyértelműen két kategóriába sorolja a fogyasztókat. Hozzátette: vizsgálatuk eredményeit az Európai Bizottság elé fogják terjeszteni.

Nem ez volt az első eset, hogy bebizonyosodott a multinacionális cégek kettős mércéje: 2015-ben egy több országra kiterjedő és azóta egy-egy ország viszonylatában megismételt vizsgálat bebizonyította, hogy az azonos márkájú és azonos csomagolású élelmiszer termékek összetevőit, ízanyagait és eltarthatóságát illetően jelentős különbségek vannak az EU nyugati és keleti felének élelmiszer áruházaiban, éspedig gyakorlatilag mindig a keletiek rovására. Annak ellenére, hogy az EU törvényi rendelkezései előírják, hogy a gyártóknak – tényszerűen – pontosan tájékoztatniuk kell a fogyasztókat az élelmiszer termékek eredetéről, összetevőiről és minőségi paramétereiről."
_pampa 2017. 02. 11. 08:09
Előzmény: #1177  szivacs
#1178
mit meg nem enged magának egy biztonsági őr....

"Megölte a tolvajt az a palack ital, amit ellopott
Az angliai Trowbridge-ben halt meglepő halált egy bolti szarka: a lopott üveg szilánkjai ölték meg a 30 éves férfit.A férfi valószínűleg tapasztalt bolti tolvaj volt, de most lebukott: mikor távozni próbált az üzletből, a biztonsági őr megragadta, és dulakodni kezdtek. A tolvaj több üveg italt rejtett a kabátja alá, amelyek ekkor összetörtek, az üvegszilánkok pedig összevagdosták a testét - írja a Metro.

A tolvaj még a helyszínen belehalt súlyos sérüléseibe, a rendőrök pedig őrizetbe vették a 20 éves biztonsági őrt. A rendőrség nyomozást indított, az áldozat pontos azonosítása még nem történt meg."
szivacs
szivacs 2017. 02. 10. 23:29
#1177
"Autóbalesetet szenvedett péntek este Beata Szydlo lengyel miniszterelnök a dél-lengyelországi Oswiecimben (a régi Auschwitz melletti település). Szydlót helikopterrel a varsói katonai kórházba szállították, az első értesülések szerint állapota stabil – írja az MTI.

A Rzeczpospolita oldalán képeket is találni a baleset helyszíneléséről. A lap szerint egy alsóbbrendű útról érkező autó nem adta meg az elsőbbséget a városkán áthaladó kormányzati konvojnak és pont a kormányfő kocsiját kapta telibe. Az egyik utas lábtörést szenvedett, Szydlo pedig zúzódásokat. A helyi kórházba vitték, ahol az orvosok úgy döntöttek, menjen tovább a varsói katonai kórházba. Úgy tudni, nem súlyos az állapota."
_pampa 2017. 01. 28. 08:03
#1176
Ezért a helyzetért ki vagy kik a felelősek?
Miért engedi pl. az ENSZ hogy független államok más országtól, szervezettől pénzt kölcsönözzenek?

"Az IMF legújabb prognózisa szerint a GDP-arányos adósságráta 2030-ban 160% körül lesz, amennyiben teljes egészében megvalósulnak a mentőcsomag keretében vállalt reformintézkedések. Ezt követően azonban felrobbanhat az államadósság.

Az alapforgatókönyv szerint 2060-ra a GDP 275%-át is elérheti a görög államadósság mértéke. Görögország nem képes kinőni az adósságát, még a program elemeinek betartásával sem - véli az IMF tanulmánya. Ezért az IMF szakértői hihetőbb intézkedéseket várnak az eurózóna-hitelezőktől.

Ez éles ellentétben áll az eurózóna által májusban készített kivetítéssel. Abból ugyanis az volt kiolvasható, hogy 2060-ra már 105% alá csökken a görög adósságráta.

A valutaalap javaslatokat is megfogalmaz: Görögországot 2040-ig fel kell menteni a törlesztési kötelezettség alól, és a hitelek lejárati határidejét 2070-ig el kell kitolni."
szivacs
szivacs 2017. 01. 16. 00:02
#1175
"A milliárdos üzletember szerint a választók tömegesen fordulnak majd el a mainstream politikai pártoktól, mert az emberek úgy érzik, becsapták őket és "az elit ellopta a demokráciát". Ez pedig végzetes lehet az Európai Unió számára.

Az Express beszámolója szerint a nagy befolyással bíró 86 éves üzletember a következőképpen látja a világ mai helyzetét:

"A nyílt társadalmak válságban vannak, és a különböző zárt társadalmi formák - a fasiszta diktatúráktól a maffiaállamokig - felemelkedése zajlik."

Soros szerint ennek az az oka, hogy a jelenlegi politikai vezetők cserbenhagyták a választókat, akik kiábrándultak a kapitalizmus és a demokrácia jelenlegi formáiból:

"Egész egyszerűen sok ember úgy érezte, hogy az elitek ellopták a demokráciájukat."

A milliárdos ezért a szabályozatlan globális piac létrejöttét és a kormányzatok arra való képtelenségét okolta, hogy megfelelően újra tudják osztani az anyagi javakat.

Az Európai Unióval kapcsolatban csalódottan megjegyezte, hogy a 2008-as gazdasági válság után az eredetileg egyenlő viszonyokra épülő szövetség "hitelezők és adósok" szekértáboraira szakadt, ami "se nem önkéntes, se nem egyenlő".

Soros Németországot tette a mostani helyzet fő felelősévé, mivel szerinte az ottani vezetés "egy szűken értelmezett önérdeket" szolgál azok kárára, akik függnek tőlük. Angela Merkel német kancellárt külön kiemelte, mint olyan személyt, aki megakadályozta, hogy a piaci krízisre közös európai megoldás születhessen.

"Ez egy dezintegrációs folyamat kezdete volt", ami az EU "fokozódó működésképtelenségéhez" vezetett, írta a milliárdos, aki szerint "ezért van most válságban a demokrácia".

Donald Trump, megválasztott amerikai elnököt a nagy spekuláns sommásan "csalónak és leendő diktátornak" titulálta, akitől nem vár semmi jót.

Soros szerint az unió fokozatosan orosz befolyás alá kerül, amit szerinte mi sem mutat jobban, mint hogy a jövő évi francia elnökválasztás két legesélyesebb jelöltje "közel áll Putyinhoz és kész mindenben a kedvére tenni".

A milliárdos szerint 2017-re az EU "az összeomlás szélére" jut, ezt a folyamatot pedig a Szovjetunió felbomlásához hasonlította."
szivacs
szivacs 2017. 01. 07. 14:14
#1174
holland kisiskolásokat tanítanak egy szélsőséges hitszónokoknak is helyet adó mecsetben arra, hogyan kell allahhoz imádkozniuk: link
see the comments
szivacs
szivacs 2016. 12. 08. 12:37
Előzmény: #1172  _pampa
#1173
A schengeni övezet de facto már nem létezik.
Azok a határvédelmi intézkedések, amelyeket nem tettek meg Európa határain folyamatosan valósulnak meg a schengeni belső határokon.
és ne mondja senki, hogy ezt nem tudta nagyonis jól mindenki!!! Főleg, akiknek e felelősségi körébe tartozott az elmulasztott intézkedések meghozatala! Ennyire még egyetlenegy politikus sem lehet eszetlen - becstelen persze lehet ennyire is.
_pampa 2016. 12. 08. 11:09
Előzmény: #1165  _pampa
#1172
A bajor belügyminiszter bejelentette, hogy folyamatos ellenőrzést vezetnek be az osztrák határon – jelentette a Kronen-Zeitungra hivatkozva a Junge Freiheit. A német konzervatív lap beszámolója szerint a CSU elnökségi ülése után Joachim Herrmann elmondta: december 15-étől Passau, Salzburg és Kufstein határátkelőinél lesz állandó határellenőrzés.

A határkontroll éjszakai kiterjesztésére a bajor rendőrséget egy bevetési századdal erősítik meg. A cél nemcsak az embercsempészek, de a drogcsempészek, betörők és a terroristagyanús személyek kiszűrése is.

A német lap szerint az elmúlt hónapokban ugyan visszaesett az illegálisan Németországba érkezők száma, de egyre több menekültet kaptak el tehervonatokon. Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter az ORF-nek nyilatkozva kevéssé mutatkozott lelkesnek a rendelkezés miatt: "elég lett volna bevezetni azokat az ellenőrző intézkedéseket, amiket mi Magyarországgal szemben foganatosítottunk".

Elkezdődik a schengeni övezet felszámolása?
kispaleva 2016. 11. 23. 14:37
Előzmény: #1170  kispaleva
#1171
Merkel nekimenne az internetes trolloknak és a kamuhíreknek
2016. november 23. 14:25
nyomtatás

Angela Merkel német kancellár az országgyűlés alsó háza előtti beszédében elmondta, hogy "nem örül" Trump kijelentésének, miszerint az amerikaiak visszalépnek a Csendes-óceáni szabadkereskedelmi egyezménytől, és bár tudomásul veszi a globalizációban csalódott emberek álláspontját, az utóbbi időben az interneten elszabaduló álhírek és a szándékosan gyűlöletet szító trollok ellen keményen fel kell lépni. Németország hadikiadásaival kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy igyekeznek majd megfelelni az erre vonatkozó NATO-irányelvnek, ám azt a közeljövőben nem fogják tudni teljesíteni.

Tegye magát próbára az Erste Trader demó kereskedési versenyben és nyerjen egy Apple iPad Pro-t! (x)
hirdetés
PreviousNext

Angela Merkel először beszélt a német országgyűlés alsó háza (Bundestag) előtt, mióta vasárnap bejelentette, hogy a 2017-es választásokon negyedszer is indul a kancellári címért - írja a Bloomberg.

Beszédében nagy hangsúlyt kapott a globális szabadkereskedelem, ezzel együtt pedig a globalizáció válsága. "Nem örül" annak, hogy Donald Trump a Csendes-óceáni Partnerség (TPP) nevű szabadkereskedelmi egyezmény felmondásával fogja kezdeni elnöki karrierjét, veszélybe sodorva ezzel az egész megállapodást.

Bár tudomásul veszi a globalizációban csalódott emberek álláspontját, óvva intette a németeket az amerikai példától, szerinte ugyanis a gazdasági elszigetelődés nem lehet követendő út.

Emellett aggodalmát fejezte ki az álhíreket terjesztő weboldalakkal, a botokkal (hozzászólásokat generáló számítógépek) és az internetes gyűlöletbeszédet szító trollokkal kapcsolatban, amire a hagyományos politika nincs felkészülve.

Ezzel szoros összefüggésben a német hatóságok nem rég jelezték, hogy jövő márciusig fokozott figyelemmel kísérik, hogy a különböző közösségi oldalak milyen gyorsan távolítják el felületeikről a bejelentett, gyűlöletet szító hozzászólásokat és reakciókat. Amennyiben nem elégedettek az eredménnyel, annak jogi következményei lehetnek a jövőben, vagyis törvényileg kötelezhetik a felületek működtetőit a nem odaillő tartalmak eltávolítására.

Manapság egyre többen aggódnak annak a rendszernek a stabilitásáért, ami korábban olyan kikezdhetetlennek tűnt. Közösen kell kiállnunk a sokoldalúság mellett, a gloabalizációt együttes erővel kell formálnunk - ezért harcolni fogok.

-fogalmazott Merkel.

A menekültválság miatt megtépázott hírnevű politikai veterán esélyeit korai lenne leírni, egy vasárnap ismertetett kutatás szerint ugyanis a lakosság 55 százaléka támogatja, kancellár maradjon, ami jelentős növekedés az augusztusban mért 42 százalékhoz képest.

Donald Trump megválasztásával a NATO-tagországok szerepvállalására is nagyobb figyelem irányulhat a jövőben, ezzel vélhetően szoros összefüggésben elmondta, hogy Németország a jövőben emelni fogja az erre a célra fordítandó összeget, azonban a NATO-irányelvben szereplő, a GDP 2%-ának megfelelő arány elérése a közeljövőben nem tűnik realitásnak.
kispaleva 2016. 11. 23. 14:06
Előzmény: #1169  kispaleva
#1170
Erdogan határrevíziót akar

Nagy Gábor

Nagy Gábor
2016. november 23. 13:28

ANKARA, 13:28
Az elmúlt időszakban a török elnök egyre többször beszél az 1923-as állapotok visszaállításáról.

1923. július 24-én írták alá az antanthatalmak és az ideiglenes Török Kalifátus delegáltjai – Ismet Inönü, későbbi kormányfő vezetésével – az első világháború utolsó békeszerződését Lausanne-ban, mely számos kedvezőtlen ponton felülírta a Sévres-ben kötött török békeegyezményt, de Törökország még így sem tudta visszanyerni az 1914-es határait.
A törökországi sikertelen katonai puccs után Recep Tayyip Erdogan számos olyan intézkedést vezetett be, melyek sokakban ellenérzést váltottak ki. Újságírókat csukatott börtönbe, az ellenzék ellen hajtóvadászatot indított és a politikai rendszer is egyre inkább egy autoriter elnöki struktúra felé tendál.

Fotó: AFP
Egy korábbi írásunkban már felvázoltuk, hogy mi lehet a török elnök végső célja. Egy friss tanulmány más szempontból is ráerősít erre.
Burak Bekdil, a The Gatestone Institute elemzője összegyűjtötte Erdogannak azon megnyilatkozásait az elmúlt időszakból, melyekben Törökország esetleges határmódosításairól beszélt.

Október 22-én egy kampányrendezvényen például ezt mondta a török elnök:

Nem fogadhatjuk el önként a határainkat. [...] Abban az időben (mikor a jelenlegi határaink születtek) mi is megállapodtunk az Antanttal, de az igazi hiba az volt, hogy megadtuk magunkat és nem vállaltunk még nagyobb áldozatot."
Hogy értelmet nyerjen ez az idézet, vissza kell mennünk három nappal korábbra, amikor is Erdogan a puccskísérlet kapcsán azt ecsetelte, hogy az egészet külföldről szervezték. Nekik ugyanis az a céljuk, hogy:

elfeledtessék velünk az Ottomán és Szeldzsuk történelmünket, amikor Törökország uralta a Közel-Keletet és Ázsia jelentős részét."
De az elnök ugyanebben a beszédben felidézte a dicső múltat is:

1914-ben hazánk területe majdnem 2,5 millió négyzetkilométer volt, 9 évvel később mindez pedig, a lausanne-i békeszerződésben meghatározott 780 ezer négyzetkilométerre apadt. [...] Bár sok minden változik a mai világban, nem látjuk értelmét annak, hogy sikerként tekintsünk az 1923-as határokra."

Fotó: AFP
Erdogan határrevíziós elképzeléseit jól mutatja az is, hogy a török kormánypárti média a beszéddel egy időben olyan térképet mutatott a nézőknek, melyen az Ottomán Birodalom határvonalai voltak láthatók. Irak második legnagyobb városa Moszul, például Törökország határain belül volt feltüntetve. A várost jelenleg az iraki hadsereg próbálja felszabadítani az Iszlám Állam uralma alól.

Az Erdogan-féle Törökország tehát úton van afelé, hogy a közel-keleti instabilitást kihasználva visszaállítsa az Oszmán Birodalom dicső múltját.
kispaleva 2016. 11. 22. 11:36
Előzmény: #1168  kispaleva
#1169
Erdogan sem Hitler, sem Izrael politikáját nem helyesli

Hitler politikájához hasonlította a palesztinok lakta Gázai övezetet sújtó izraeli politikát Recep Tayyip Erdogan török elnök az izraeli 2-es tévécsatornának adott hétfő esti interjújában.


Arra a kérdésre, hogy “Hitlert vagy Izraelt találja-e barbárnak”, Erdogan egyiknek a politikáját sem helyeselte. Mint mondta, “amikor ilyen sok ember haláláról van szó, nem megfelelő azt kérdezni, hogy ezek közül melyik is a barbár”. “Sosem felejthetem azokat a pillanatokat, amikor emberek ezrei haltak meg a Gázai övezetet érő izraeli támadásoktól” – tette hozzá.

A török elnök hangsúlyozta, nagyon is tudatában van annak, milyen kényesen kezeli a zsidó állam az egykori német diktátorra vonatkozó kijelentéseket.

Recep Tayyip Erdogan török elnök. MTI/AP/Török elnöki sajtóhivatal/pool/Kayhan Özer
Recep Tayyip Erdogan török elnök. MTI/AP/Török elnöki sajtóhivatal/pool/Kayhan Özer
2014 júliusában, miután Izrael Erős Szikla fedőnéven hadműveletet indított a Gázai övezetet uraló Hamász radikális iszlamista palesztin mozgalom ellen, Erdogan a mostanihoz hasonló megjegyzést tett. Akkor még török miniszterelnökként úgy fogalmazott, hogy az izraelieknek “nincs lelkiismeretük, becsületük, büszkeségük, és azok, akik nap mint nap elítélik Hitlert, felülmúlják őt a barbárságban”.

Törökország hagyományosan Izrael egyik legszorosabb szövetségese volt a Közel-Keleten, de a viszony 2010-ben megromlott, miután az izraeli haditengerészet megölt több, a Mavi Marmara nevű hajón tartózkodó török aktivistát, akik a blokád alá vont Gázai övezetbe akartak bejutni. A két ország hat év elteltével, idén június végén írta alá a diplomáciai kapcsolataik teljes körű megújításáról és viszonyuk rendezéséről született egyezményt. A megbékélési szerződés értelmében – egyéb lépések mellett – Izrael Törökország számára részben feloldotta a Gázai övezet szárazföldi blokádját, így Ankara humanitárius segélyt küldhet a térségbe, valamint a felek hat év szünet után a múlt héten új nagyköveteket neveztek ki.

A közeledés ellenére a feszültség nem tűnt el nyomtalanul, miután a török kormány továbbra is megértőnek mutatkozik a Gázai övezetet 2007 óta irányító Hamász radikális iszlamista palesztin szervezettel szemben. A Hamász tagadja Izrael létjogosultságát, és fegyverrel harcol a zsidó állam ellen.
kispaleva 2016. 11. 20. 13:43
Előzmény: #1167  szivacs
#1168
Erdogan: Nem muszáj nekünk az EU-hoz csatlakozni
Nyerj wellness hétvégét vagy síutat a Detki-vel! (X)

Törökországnak nem kell mindenáron kötnie magát az EU-csatlakozáshoz, inkább beléphetne az Oroszországot és Kínát is tömörítő Sanghaji Együttműködési Szervezetbe (SCO) - írta a Hürriyet című napilap vasárnap Recep Tayyip Erdogan török elnökre hivatkozva.
Erdogan: Nem muszáj nekünk az EU-hoz csatlakozni
A török államfő erről a Pakisztánt és Üzbegisztánt érintő hivatalos útjáról hazaindulva, a repülőgépen beszélt török újságíróknak.

Az SCO egy 2001-ben alapított kormányközi biztonsági szervezet Ázsiában, amelynek elsődleges célja harcolni a radikális iszlám jelentette fenyegetés, valamint az Afganisztánból kiinduló kábítószer-kereskedelem ellen. Tagjai Oroszország, Kína, Kazahsztán, Üzbegisztán, Kirgizisztán és Tádzsikisztán. A megfigyelő országok között találni Iránt, Mongóliát, Afganisztánt, valamint még Indiát és Pakisztánt is, de az utóbbi kettőnek 2015-ben már megkezdődött a felvételi folyamata.
Törökország és Fehéroroszország sajátos viszonyban áll a szervezettel, amelynek értelmében részt vehetnek a miniszteri szintű találkozókon, de nem rendelkeznek szavazati joggal.
A török államfő a repülőgépen azt is közölte, hogy már egyeztetett az SCO-csatlakozás ötletéről Vlagyimir Putyin orosz és Nurszultan Nazarbajev kazah elnökkel. Erdogan szerint az SCO-tagság sokkal szabadabb mozgásteret biztosítana hazájának.
A lépés hatással lehet Törökország nyugati, különös tekintettel európai uniós kapcsolataira, illetve NATO-tagságára. Törökország hivatalosan 1987-ben kérelmezte csatlakozását az EU-hoz, amelyről 2005-ben kezdődtek meg a tárgyalások.
Az évtizedek óta húzódó folyamat miatt Ankara és Brüsszel viszonya a közelmúltban mélypontra jutott. Brüsszel ráadásul élesen bírálja a július 15-i puccskísérletet követő török kormányzati fellépést, arra kérve Ankarát, hogy tartsa tiszteletben az emberi, valamint a demokratikus szabadságjogokat. Még olyan európai politikusok is akadtak, akik a csatlakozási tárgyalások felfüggesztésére szólítottak fel.
Erdogan a héten arra figyelmeztette az EU-t, hogy év végéig döntenie kell Törökország csatlakozásának ügyében, különben Ankara népszavazásra bocsátja a kérdést.
Az Európai Unió és Törökország a márciusban kötött menekültügyi megállapodás keretében rendelkezett a csatlakozási folyamat felgyorsításáról is, de az a török hatalomátvételi incidens után jelentősen lelassult. A tömeges letartóztatások, munkahelyi elbocsátások, valamint a török sajtó elleni intézkedések uniós politikusok és jogvédő szervezetek aggodalmát váltották ki. Négy hónap alatt közel 37 ezer embert vettek őrizetbe és legalább 100 ezer embert függesztettek fel vagy bocsátottak el munkaköréből Törökországban közvetlen összeesküvés vagy a puccsistákhoz köthető állítólagos kapcsolataik okán. A török hatóságok bezártak továbbá több mint 170 sajtóorgánumot.
atv.hu / MTI
szivacs
szivacs 2016. 11. 18. 18:27
#1167
"Elsőként Kaczynski mondott beszédet. A résztvevőket arra emlékeztette, hogy Európa keresztény alapokon nyugszik és felidézte a szmolenszki tragédiában elhunyt ikertestvére, az egykori lengyel elnök Lech Kaczynski szavait:

a keresztény civilizáció a leginkább emberbarát az összes civilizáció közül, amely valaha is létrejött a történelem folyamán."" link
szivacs
szivacs 2016. 11. 14. 10:59
#1166
"BEHISZTIZTEK A BBC-RE, AMIÉRT AZ MARINE LE PENNEL MERÉSZELT INTERJÚT KÉSZÍTENI

Felrobbant a Twitter, miután kiderült: a BBC Marine Le Pennel, a francia Nemzeti Front vezetőjével készített interjút; sokan ezért "fasisztabarátnak" nevezték a csatornát. Le Pen kijelentette, hogy Trump győzelme az ő esélyeit is növelte a francia elnökválasztási küzdelemben, írja az RT.com.

A Nemzeti Front elnök asszonya szerint Trump "lehetővé tette, ami korábban képtelenségnek mondtak".

Arra a kérdésre, hogy befolyásolhatja-e Trump győzelme az ő esélyeit a jövőre esedékes francia elnökválasztáson, így reagált:

"Igen, azt szeretném, ha az emberek Franciaországban is borítanák az asztalt (...), melyen az elit osztja el, hogy mi jusson a francia embereknek."
Azzal kapcsolatban, hogy "lehetnek-e a muzulmánok jó francia állampolgárok és tárt karokkal várják-e majd őket Marine Le Pen Franciaországában", ezt válaszolta:

"Nem fogunk több embert befogadni. Állj, megteltünk!"
Hozzátette, hogy nem vallási alapon ítélkezik, de

"ha valaki nem tartja be a szabályainkat, az értékrendünket, a francia életvitelünket", akkor az ország "ennek megfelelően fog (velük) viselkedni".
Mikor szóba került az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP), úgy fogalmazott, hogy a Nemzeti Frontot "egy hajszálnyi különbség sem választja el" Nigel Farage alakulatától.

Jól kijönnek: Farage lepacsizott Trumppal
A két politikus szombaton több mint egyórás megbeszélést folytatott Trump New York-i otthonában, a Trump Tower felhőkarcolóban a republikánus elnökjelölt választási győzelméről, a Brexitről és a globális politikai helyzetről.A hírek szerint Farage felajánlotta, hogy közvetítőként segítene elsimítani a londoni kormány és az új amerikai elnök közötti esetleges feszültségeket.A találkozó után a brit politikus fotót tett közzé, amelyen Trumppal együtt szélesen mosolyog.

A két párt közötti súrlódásokra utalva hozzátette, hogy szerinte "nevetséges" Farage tagadása, ami a hasonlóságokat illeti, úgy véli mind a bevándorlás, mind az Európai Unió témáiban egyetértenek.

Eközben komoly tiltakozás kezdődött a Twitteren, illetve élőben, a BBC székháza előtt, amiért a tévéadó "a fasizmust promotálja", és több aktivista is számon kérte a BBC-n: hogy mernek Le Pennel interjút készíteni?

Az időzítés azért is tűnhetett különösnek, mert Anglia a Remembrance Day keretében ezen a napon emlékezik meg első és második világháborús katonáiról, sokan pedig úgy vélik, hogy Le Pen "fasiszta nézetei" sértik a hősi halottak emlékezetét.

"Újra elérkezett a nemzetállamok ideje" - Így készül Le Pen az elnökségre
Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője a párt legutóbbi gyűlésén hangsúlyozta, hogy a világban zajló olyan folyamatok, mint a sikeres Brexit, vagy Donald Trump folyamatos erősödése nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a politika alapjai ismét a nemzetállami keretek legyenek, írja a Guardian.

Még ez is, hát nem volt elég a BREXIT és TRUMP...most MARINE LE PEN?

Micsoda szégyen, mi lesz veled Európa, még a végén normális leszel....???? :- )"
_pampa 2016. 11. 04. 11:40
Előzmény: #1161  xmann
#1165
nem,de folynak vele a csatlakozási tárgyalások!

Törölt felhasználó 2016. 11. 04. 11:30
#1164
Egy országban egy város, amelyik már két város!
Vagy az újságíró tévedett!

link
Törölt felhasználó 2016. 11. 04. 09:39
Törölt hozzászólás
#1163
xmann 2016. 11. 04. 09:34
Előzmény: #1160  _pampa
#1162
ennyi erővel kérdezhetted volna azt is hogy az eu megbünteti-e zimbabwe-t mert betiltotta a google-t
xmann 2016. 11. 04. 09:33
Előzmény: #1160  _pampa
#1161
nem tudom feltűnt e hogy törökország szerencsére nem része az eu-nak, és remélhetően nem is lesz az

Topik gazda

szivacs
szivacs
3 5 1

aktív fórumozók