szivacs szivacs
4
5
1
2011. január 17. | 16:33
#1

Mi lesz veled Európa?  

Mi lesz veled Európa?Mi lesz az ősi gyökereiddel, történelmeddel, hagyományaiddal, sokszínű kultúráddal, egymást maró, mégis "európai" népeiddel, köztük velünk, magyarokkal?

Megtalálják-e, kivívják-e gyermekeid múltadhoz méltó helyedet, szerepedet a világban?Múltad van, jövőd lesz-e?
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
ma, 08:45
előzmény: #1218  pampa
#1226
"A radikális jobboldal megelőzte a német szociáldemokratákat
2018. február 20., kedd  Európai ügyek
Többen szavaznának Németországban a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) nevű pártra, mint a Német Szociáldemokrata Pártra (SPD) – mutatta ki egy hétfőn ismertetett felmérés.
.
Az Insa közvélemény-kutató társaság adatai szerint az AfD-re a német választók 16 százaléka szavazna, ha most vasárnap lenne a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás, az SPD-re pedig 15,5 százalék. Az egy héttel korábbihoz képest az AfD támogatottsága 1 százalékponttal emelkedett, az SPD-é 1 százalékponttal csökkent.
A politikai véleménykutatás történetében ez az első felmérés, amely nagyobb támogatottságot mutat az AfD-nél, mint a legrégebb óta működő német pártnál, a 154 éve alapított SPD-nél.
Az AfD a tavaly szeptemberi Bundestag-választáson a szavazatok 12,6 százalékát gyűjtötte össze, az SPD 20,5 százalékkal története leggyengébb eredményét érte el, és azóta a kormányalakítás körüli belső viták nyomán tovább süllyedt támogatottsága.Gyengülésének legnagyobb haszonélvezője az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Horst Seehofer bajor miniszterelnök vezette Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége – mondta Hermann Binkert, az Insa igazgatója a Bild című lapnak, rámutatva, hogy a CDU/CSU támogatottsága az egy héttel korábban végzett előző méréshez képest 2 százalékponttal növekedett, így 32 százalékon áll, vagyis erősebb, mint az AfD és az SPD együttvéve. A CDU/CSU “jelenleg az egyetlen néppárt”, és úgy tűnik, hogy a választók jól fogadják a megújulásról szóló ígéreteket – tette hozzá a szakember.
Az SPD egyetlen reménye, hogy a kedden kezdődő pártszavazással befejezhetik a vitákat. A március 2-ig tartó szavazáson a 463 ezer párttag a CDU/CSU-val kidolgozott koalíciós szerződésről dönt. A szociáldemokraták akkor folytathatják a 2013-ban kezdett kormányzást a CDU/CSU-val, ha a tagság legkevesebb 20 százaléka részt vesz a szavazáson, és a többség a koalíciós szerződés elfogadására voksol.
Az Insa felmérése szerint a CDU/CSU, az AfD és az SPD után a Zöldek következnek 13 százalékkal, támogatottságuk nem változott az egy héttel korábbihoz képest. Az SPD-től balra álló Die Linke (Baloldal) 0,5 százalékpontos gyengülés után 11 százalékponton, a liberális Szabad Demokrata Párt 1,5 százalékpontos gyengüléssel 9 százalékon áll.
A választókorú népességre reprezentatív felmérést február 16. és 19. között készítették 2040 ember megkérdezésével."
január 19. | 09:19
előzmény: #1224  wjani
#1225
Osztrák-magyar-bajor együttműködés?
Orbán Viktor kitért arra is, hogy Magyarország szövetségeseket keres, hogy a nemzetközi fórumokon hatékonyabban állhasson ki migrációs politikája, illetve a szabad nemzetek alkotta Európai Unió mellett. Ezzel kapcsolatban felvetette egy új, osztrák-magyar-bajor együttműködés lehetőségét, melynek megteremtésére, mint mondta, a következő hónapokban nyílhat esély."
január 19. | 09:03
#1224
Ausztria különleges határvédelmi egységgel készül az újabb migránsáradatra
2018. január 19., péntek 
 Európai ügyek
Különleges, gyorsreagálású határvédelmi egység létrehozását jelentette be az új osztrák belügyminiszter, megakadályozandó a három évvel ezelőttihez hasonló migránsáradat bejutását az országba.
Herbert Kickl a Tiroler Tageszeitung című napilapban pénteken megjelent interjúban azt mondta, hogy olyan, a rendőrség állományához tartozó egységről van szó, amely rövid időn, ha kell, órákon belül ellenőrzése alá tudja vonni vagy akár lezárni azt a határátkelőt, amelyen migránsok tömege próbál átkelni törvénytelenül.
Kickl azt mondta, hogy Ausztriának jelenleg jól működő, hatékony határmegfigyelő rendszere van, de nem engedhető meg a 2015-ös események megismétlődése. Ezért adott utasítást arra, hogy hozzák létre az új határvédelmi egységet, amely rövid időn belül képes helyreállítani a szabályos határátkelést, és azonosítani azokat a személyeket, akik be akarnak jutni illegálisan Ausztria területére.
A tárcavezető szerint meg kell védeni az Európai Unió és a tagállamok határait, segítséget kell nyújtani azoknak az országoknak, ahonnan a migránsok érkeznek, minél kevesebb menekültet kell befogadni, és csak azoknak kell segítséget nyújtani, akik ténylegesen nagyon rászorulnak. Ausztriába csak az osztrák feltételek és kritériumok alapján szabad beengedni őket, ezzel együtt pedig fel kell gyorsítani a hazatelepítés folyamatát – tette hozzá.
A 2015-ös migránsválság idején több százezer migráns kelt állt az osztrák határokon, hogy eljusson Németországba vagy más uniós tagországokba. Abban az évben az osztrák hatóságokhoz rekordszámú menedékkérelem érkezett. Azóta Ausztria megerősítette határainak védelmét és a határ menti térségek, közutak és vasútvonalak ellenőrzését, és ebben a hadsereg is szerepet kapott."
2017. december 06. | 16:46
előzmény: #1222  madxa
#1223
"Petro Porosenko ukrán elnök azon meggyőződésének adott hangot szerdán, hogy Moszkva áll Miheil Szaakasvili volt odesszai kormányzó és egykori georgiai elnök támogatói, illetve az általuk Kijevben rendezett demonstrációk mögött.Erről az államfő a nyugat-ukrajnai Lviv megyében tett látogatásán beszélt. Porosenko kijelentette, hogy Szaakasvili őrizetbe vételének előző napi meghiúsulása sokkolta őt. Hangsúlyozta viszont, hogy szerinte a hatóságok megfelelően cselekedtek az adott helyzetben. Köszönetet mondott az ukránoknak, hogy túlnyomó többségük – jól látva a helyzetet – nem támogatja Szaaksvilit és megmozdulásait. ”Nem először mondom, hogy Moszkvában erőt, pénzt nem sajnálva egyre nagyobb tétet tesznek fel arra, hogy Ukrajnát hátba támadják és belülről destabilizálják az országot” – hangoztatta az elnök."
.
A Majdan mögött ki állt?
2017. december 05. | 12:29
előzmény: #1221  madxa
#1222
Brutális összeget fizethet Írországnak az AppleA teljes készpénzállományának 5,9 százalékát, 13 milliárd eurót fizet be adóként az ír államnak az Apple az Európai Unióval kötött megállapodás értelmében - ez Írország egészségügyének egész éves költségvetését fedezhetné.Szabó Zsuzsanna, 2017. december 5. kedd, 12:07  Hozzászólok   Elküldöm   Ajánlom
Az Európai Bizottság tavaly augusztusban 13 milliárd eurós büntetést szabott ki az Apple-re, amiért az amerikai techmulti adókedvezmények formájában tiltott állami támogatást kapott az ír államtól és elkerülte az adófizetést - írja az Index.hu a Quartzra hivatkozva.
Óriásbírságot kapott az amerikai megacég
Kiderült, kinek a zsebébe csusszan az Apple megabüntetéseA 13 milliárd euró az ír egészségügy teljes költségvetését fedezni tudná egy évben, az Apple 2015-ös nyereségének pedig a 27 százalékát jelenti. Az ír kormány tiltakozott az ellen, hogy tiltott állami támogatásnak minősítsék az Apple-nek és még számos amerikai cégnek nyújtott adókedvezményt, ezért hivatalosan is fellebbeztek a döntés ellen, úgy, ahogy az Apple is fellebbezett a döntés ellen. Ez az írek részéről érthető, hiszen az ország rettenetesen jól jár azzal, hogy adóparadicsomként magához csalogatja az Apple-hez hasonló multicégek profitközpontjait.
Ezeknek a cégeknek, és így az adómegállapodásoknak köszönhetően 2015-ben például 26 százalékkal nőtt az ír GDP. Írország a kilencvenes évek óta köt egyedi megállapodásokat multinacionális cégekkel, az Apple ez alapján konkrétan 0,005 százalékos adórátával adózott az országban.
A peren kívüli megegyezés ellenére az Apple nem vonja vissza a fellebbezését, ezért a vállalat által kifizetett pénz letétben marad addig, amíg az Európai Bíróság meghozza az ítéletét. Az Apple közölte: bíznak benne, hogy az Európai Bíróság elkaszálja majd a bizottság döntését az ügy részletes vizsgálatát követően.
2017. november 28. | 14:09
előzmény: #1220  madxa
#1221
A Quartz nemrég közölt cikke ismét aktuálissá tette a kérdést, hogy mégis mennyi adatot gyűjtenek felhasználóikról a mobilkészülékek, akár tudtuk nélkül. A portál nyomozása során fény derült arra, hogy az Android operációs rendszert futtató eszközökön ugyan a felhasználó letilthatja a geolokációs adatok gyűjtését,az valójában nem ér semmit.
A keresőóriás ugyanis január óta használja a bázisállomás-azonosítókon alapuló helymeghatározást, azaz a mobilok begyűjtik a közelben lévő adótornyok cellainformációit (Cell ID), amiket titkosítva továbbítanak a Google felé, amint internetre csatlakoznak. Ezek ismeretében nagyságrendileg behatárolható a készülék tulajdonosának tartózkodási helye, sőt mozgása is.
A magánszférát védő biztonsági szakemberek főleg azt kifogásolták, hogy még a kivett SIM-kártya sem áll ennek útjába, és az indokoltnál is kiterjedtebb adatgyűjtést jelent. A Google ennek eredményeként közölte, hogynovember végén befejezi ezen gyakorlat alkalmazását,szóvivőjük szerint kizárólag szolgáltatásuk fejlesztésének érdekében használták fel a Cell ID-kat amolyan “plusz jelként”, hogy gyorsabbá váljon az üzenetküldés, és az információkat nem tárolták szervereken.
Ez persze aggasztó, de nem is olyan meglepő: idén az Uberrel kapcsolatban derült ki, hogy a fuvarszolgáltatás egy speciális kóddal azonosíthatóvá tette az iPhone-készülékeket azután is, hogy a felhasználó törölte az appot a készülékről. Sőt, egyes alkalmazások (köztük az Angry Birds és a Candy Crush) a szükséges engedélyek hiányában is hozzáférnek a mobilok geolokációs adataihoz, fedezték fel korábban dán biztonsági kutatók."
2017. november 25. | 09:11
előzmény: #1219  madxa
#1220
A világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete, a WWF jelentése szerint a biológiai sokféleség csökkenésének közel 60 százalékáért a hús alapú étrend tehető felelőssé, ami hatalmas teher a Föld erőforrásaira. Az új jelentés kiemeli, hogy a hús iránti globális igény rombolja a környezetet. Ehhez nagyban hozzájárul az állatoknak szánt takarmánynövények termesztése.Romba dönti a világot a hús alapú étrend?A nevelt baromfik, sertések és más állatok ellátásához szükséges szójához hasonlóan nagy mennyiségben termesztett növényeket óriási területeken művelik. A WWF tanulmánya alapján ez a gazdálkodási forma szupergyorsan meríti ki a természeti erőforrásokat. A kutatás arra is rámutatott, hogy az intenzív és ipari állattenyésztés kevésbé tápláló ételeket hoz létre. A cikket a Greenfo oldal hozta le.
https://www.magro.hu/agrarhirek/gazdalkodas/allattenyesztes/hus_alapu_etrend-novenytermesztes/
2017. november 25. | 08:10
előzmény: #1217  Phylaxa
#1219
Megcsinálták!"FELKÉSZÜLNEK A TERRORRA AZ EURÓPAI NAGYVÁROSOK EURÓPA-SZERTE KÉSZENLÉTBE HELYEZTÉK A BIZTONSÁGI ERŐKET A VÁSÁROKON
Mártonffy Attila
Amióta tavaly decemberben egy fanatikus iszlamista – egyébként elutasított – menedékkérő a karácsonyi vásárlók közé hajtott teherautóval Berlinben, megölve tizenkét embert, több mint ötvenet pedig megsebesítve, a hatóság minden európai városban igyekszik elkerülni a hasonló merényleteket.
Már javában tombol Európában (is) a karácsonyi vásárlási láz, tehát itt az ideje útakadályok állításának. Az egy évvel ezelőtti berlini incidensre emlékezve Európa nagyvárosaiban a rendvédelmi szervek szinte beton- és acélgyűrűbe fogták az utcai vásárok gyalogosok ellepte területeit. Azóta ugyanis az ünnepi sokadalmak, fesztiválok kedvelt célpontjai lettek a terroristáknak.
A frankfurti adventi vásár területén építik ki a belvárosi védművet. Megtanulnak együtt élni a félelemmelTovábbá állig felfegyverzett rendőrjárőrök cirkálnak mindenfelé, civil ruhás nyomozók vegyülnek a tömegbe, valamint ellenőrző pontok igyekeznek nehezíteni az esetleg felbukkanó terroristák mozgását. Nagy-Britanniában különösen Londonban, Birminghamben, Manchesterben, Leedsben és Edinburghban erős a készültség. A brit önkormányzati szövetség arra inti a helyi tanácsokat, hogy legyenek éberek ebben az évben. A felhívás nyomatékosítására „súlyos” szintre emelték a fenyegetettséget, ami azt jelenti, hogy nagy a valószínűsége egy terrortámadásnak.A londoniak élénken emlékezhetnek arra, hogy az elmúlt 12 hónapban kétszer is történt járműves merénylet, mégpedig hidakon. Ezek nyomán a brit főváros három hídján is betontömbökkel választották el a jármű- és gyalogosközlekedést. Hasonló intézkedéseket vezettek be idén is. Mivel az utak ellenőrzése időigényes, a Scotland Yard felhívta a lakosságot, hogy jókor induljanak el az időhöz kötött rendezvényekre. Manchester is jól emlékszik még a stadion elleni tavaszi támadásra, amelyben 23-an vesztették életüket. A város rendőrfőnöke azzal nyugtatta a vásározó polgárokat, hogy megerősített rendőri jelenléttel és ellenőrzéssel maximális biztonságot garantálnak. A brit külügyminisztérium szintén fokozott figyelemre inti azokat a külföldre utazó briteket, akik a bevásárlás szempontjából népszerű országokba – például Svédország, Svájc, Ausztria, Belgium, Németország, Franciaország, Dánia – tartanak. Ugyanezt a felhívást intézte polgáraihoz az amerikai külügyminisztérium is a brit és európai karácsonyi vásárok meglátogatása esetére.
A nagy ügybuzgalommal tevékenykedő francia biztonsági erők a héten hat embert tartóztattak le azzal a gyanúval, hogy merényletet készítenek elő a reimsi karácsonyi kirakodóvásár ellen. A gyanúsítottak átvizsgálásakor egy fegyver is előkerült. Ugyancsak hat szíriai menekültet fogtak le Németországban is, ők állítólag Essenben léptek volna akció­ba. A frankfurti tartományi ügyészség tájékoztatása szerint a merénylet tervezésének korai szakaszában fogták el a hat férfit, akik a nyomozás első megállapításai szerint még nem választottak ki konkrét célpontot. A razzia során átkutattak nyolc lakást, lefoglaltak iratokat, mobiltelefonokat és laptopokat. Budapesten – a korábbi évek gyakorlatát kiegészítve – a rendőrség a járőrözésen túl beton terelőelemekkel is védi az ünnepi vásárok helyszíneit."
2017. november 11. | 11:04
előzmény: #1217  Phylaxa
#1218
Mennyiszer leírtuk!
Most már elhiszik,vagy tovább erőltetik ezt az egészet?
"“Nem, mert ez nem jelent megoldást. Nem akarjuk, hogy bárki is megmondja nekünk, hogy melyik menekültet kell befogadni” – felelte Babis arra a kérdésre, hogy Csehország készen áll-e uniós kvóták alapján embereket befogadni.
“Az EU nem mentheti meg az egész világot” – tette hozzá.
Babis egyúttal leszögezte: Európa-pártinak tartja magát, Európa pedig “szupertermék”. Világossá tette azonban, hogy Európa legnagyobb problémájának az illegális migrációt tartja."
2017. október 04. | 18:49
előzmény: #1212  mereszZenesz
#1217
"Ki hitte volna!".
Ahova betette a lábát, ott megszűnt minden más. Ennyi.
2017. október 04. | 18:39
előzmény: #1209  szivacs
#1216
ezek után végképp nem értem, hogy miért nem fogadják be a dél-afrikai búrokat...
szerintem azok tömegével menekülnének vissza Hollandiába...
White Poverty (in the New South Africa)
https://www.youtube.com/watch?v=oWWzAdb2wbU
és azért még egész jól megértik őket a hollandok...
az afrikaans nyelvet beszélő több millió fokföldi színesről már nem is beszélve...
2017. október 04. | 17:49
#1215
"Európa sorsszerű megsemmisülése
Miért? Mert vannak bűnösnek kikiáltott nemzetek, amelyeknek a bűneit naponta halljuk. Vannak kötelező szánakozások, mea culpák,  bocsánatkérések. Vannak bűnös népek, amelyeknek a bűneit nem szabad említeni, mert az sértő lehet és "izmusokat" szülhet. Vannak törvények, amelyeket a történelem során – olykor hazug látszatként de –, betartottak és betartanak, és vannak kiváltságosok, akikre nem érvényes a pórnépre szabható büntetés, ha e törvények ellen súlyosan vétenek. Vannak, akik hatalmukkal visszaélve kiraboltak országokat büntetlenül, s vannak, akik nem rabolnak, mégis ezt harsogja róluk a rablók pénzelte média. Vannak kifejezések, amelyeket nem szabad használni, mert a liberális füleket zavarják, de  ugyanazokat a kifejezéseket a liberális lapok "jogos felháborodással" közölik. Vannak bíróságok Európa szerte, amelyeket kötelező „tisztelni”, de amelyek nem tisztelnek sem törvényt, sem embert, sem nemzetet, sem békét, sem biztonságot, de amely bíróságok a társadalmak erkölcsi normáit megsemmisítik, egy-egy ítéletben világosan felismerhető elfogultsággal, részrehajlással, a politikai megrendeltséggel, vagy politikai elkötelezettséggel. Vannak kémek, akik kiszolgáltatnak hazát, nemzetet, s vannak, akiket ezért felmentenek, vannak csalók, akik kicsiny dobozkákban kapták a néptől elrabolt pénzt, amit magukra költöttek törvénytelenül… ám ezeket tétován „megejnyebejnyézik” a pulpitusról, míg a tyúktolvaj éveket ül. S vannak törvénytelenül lázítók, akik miatt a rendőrség fizet büntetést, mert megtiltotta a nyilvános és aljas hazudozással alátámasztott lázítást. És mindez csupán a jéghegy csúcsa, csak egy a parányi részecske abból az embertelenségtömegből, amely miatt elveszünk, amely miatt minden megsemmisül, amit ma ismerünk, látunk, és amiben élünk."
http://stoffangyorgy.blogspot.hu/2017/09/europa-sorsszeru-megsemmisulese.html
2017. október 04. | 16:17
előzmény: #1212  mereszZenesz
#1214
Igazad van, elburjánzani nem fog, mert már elburjánzott.
A linken épp' arról van szó, hogy Hollandia 3 legnagyobb városában már kisebbségbe került a honos népesség, azaz a hollandok.
Vannak települések Belgiumban, Franciaországban, UK-ban ahol szintén ez már a helyzet és már London polgármestere is "gyárilag" muszlim.
Az sem nagy cucc, hogy Oldham (Manchester) muzulmán polgármestere bevezette a kötelező mohamedán imát a testületi ülések előtt. https://www.youtube.com/watch?v=OMbhMjgEVAY
2017. október 04. | 15:32
előzmény: #1212  mereszZenesz
#1213
Bécsben az állami általános iskolákban a vallásukról nyilatkozó diákok fele iszlám.
2017. október 04. | 15:29
előzmény: #1211  szivacs
#1212
Értem mire célzol, de szerintem nem fog ez a "iszlám dolog" elburjánzani európában ahogy azt sokat várják... Kicsit túl van lihegve..
2017. október 04. | 15:10
előzmény: #1210  mereszZenesz
#1211
Nem ismered a viccet?
Két parlamenti képviselő beszélget a parlamenti büfében 2050-ben:
- Nem gondolod, hogy lassan már kellene valamit kezdenünk ezzel a "magyar kérdéssel"?
- Igázád ván Tezsvírem!
2017. október 04. | 14:55
előzmény: #1209  szivacs
#1210
Éspedig ?
2017. október 04. | 14:27
#1209
Lassan már kezdeniük kell valamit ezzel a holland-kérdéssel...
http://napimigrans.info/video-igy-nezett-ki-haga-oktober-2-an/
2017. szeptember 08. | 22:40
#1208
A határok nélkül menekült orvosok megtalálták a rák ellenszerét és megkezdték a gyógyítást: link
2017. augusztus 29. | 12:02
előzmény: #1206  COLOP
#1207
+))
2017. augusztus 29. | 11:45
előzmény: #1204  Vazsmegyei
#1206
discoverin nézték putint hány embert öletett meg
2017. augusztus 29. | 11:45
#1205
szerintem é korea nem lött ki semmit csak holivodi marhaság kitalácio,farok csoválja a kutyát nézték a filmet néroval és hoffmannal föszereplésben
2017. augusztus 29. | 10:54
előzmény: #1203  NagyBarnaMacika
#1204
Putyin imádók kíméljenek! Van más gondom is, hogy erre is figyeljek! Hazug embert előbb érik úton, mint a kétfarkú "csernobili"kutyát!
2017. augusztus 29. | 10:17
előzmény: #1202  Vazsmegyei
#1203
2017. augusztus 29. | 10:15
előzmény: #1201  NagyBarnaMacika
#1202
Nem a Putyin védi a rendszert, hanem galád haszonszerzők támadják aszad rendszerét! És vannak akiknek ez tetszik a támadás!Támadás minden ellen ami nem tetszik nekik! Még a DEMOKRÁCIÁT IS MEGÖLNÉK, HOGY A SAJÁTJUKKAL MENTHESSÉK MEG! Hihetetlen, hogy mire képes a demokráciának feltüntetett agymosás!Hihetetlen, hogy milyen módon manipulálhatók egyes embertársaink! Van amit feltétlenül elhisznek, pedig fogalmuk sincs a valós helyzetről, mert ezer kilométerekre vannak távol az eseményektől és mégis terjesztik a nyilvánvaló hazugságokat, amelyeket ágyban párnák között találnak ki!
2017. augusztus 29. | 09:56
#1201
Hátborzongató, miket élnek át a nők Aszad börtöneiben Hátborzongató történeteket soroló dokumentum jelent meg a napokban a szíriai börtönökben zajló kínzásokról. Az Aszad-rezsim börtöneiben a nőket sem kímélik, derült ki az interjúkból: nemi erőszak, verés és válogatott brutalitás fokozza szenvedéseiket. A 45 éves Zahirát 2013-ban tartóztatták le Damaszkuszban, ismerteti az egyik beszámolót az Independent. A nőt már az Al Mezzeh katonai repülőtérre érve kikötözte és megerőszakolta öt katona. A következő két hétben a nemi erőszakok sorozata után lelkileg is meg akarták törni. Miközben a katonák "minden létező testüregébe" behatoltak, filmre is vették az esetet, és azzal fenyegették meg, hogy a felvételt megmutatják a családjának.Zahirát az első börtönben a nemi erőszak mellett rendszeresen verték. Volt hogy árammal kínozták, majd gumicsővel ütlegelték. A vallatások közt a nőt egyszer egyméteres magánzárkában tartották.A katonai elhárítás börtönébe kerülve Zahira 48 másik nővel együtt osztozott egy olyan kis zárkán, aholn csak két csoportban tudtak aludni. A nem alvó csoport tagjai állva vártak sorukra. Vécét 12 óránként, zuhanyzót 40 naponta használhatták. Zahira végül a hírhedt Adra börtönből szabadult, amikor állapota annyira leromlott, hogy kórházba kellett szállítani. Fogva tartói attól féltek, hogy a nő a kezeik közt halhat meg, miután hosszú időre elvesztette eszméletét. A nőt négy hónapig kezelték hepatitisszel, tüdőgyulladással és vérszegénységgel. A sorozatos nemi erőszaktól inkontinenciával is küzdött. Putyin védi a brutális rendszert Zahira története csak egy azok közül, amelyeket a Bassar al-Aszad börtönében sínylődők mondtak el. A rémisztő vallomásokat az Ügyvédek és Orvosok az Emberi Jogokért (LDHR) nevű civilszervezet rögzítette és gyűjtötte össze, hogy rámutasson a szír rezsim emberiesség elleni bűntetteire.A szír határhoz közeli török városban, Gaziantepben működő szervezet tagjai azt remélik, hogy az anyag segíthet igazságot szolgáltatni az áldozatoknak.A helyzet nem egyszerű, amit jelez, hogy néhány hete mondott le az ENSZ-ben betöltött pozíciójáról Carla Del Ponte. A diplomatának az lett volna a feladata, hogy felderítse a szír háború emberi jogi vétségeit. Del Ponte olyan bíróságot szeretett volna felállítani, amelyhez hasonló a ruandai mészárlás után és a jugoszláv háború idején is működött. A szír rezsimet támogató Oroszország ugyanakkor minden alkalommal megvétózta az államilag végrehajtott kínzásokat és gyilkosságokat vizsgáló szerv felállítását."Semmilyen eredményt nem tudtunk elérni" - összegezte öt év munkáját a leköszönő diplomata, aki szerint hiába állnak náluk tornyokban a bizonyítékok, azokat bíróság nélkül nem tudják használni. link
2017. augusztus 29. | 09:33
előzmény: #1199  szivacs
#1200
"Vízkorlátozást vezetnek be RómábanCsökkentik az éjszakai víznyomást az éjszakai órákban szeptember elsejétől Rómában és a vele szomszédos Fiumicino területén a szárazság miatti rendkívüli vízhiány miatt - jelentette be az olasz főváros vízszolgáltatója hétfőn.A majdnem három millió lakosú Rómát vízzel ellátó Acea vízszolgáltató vállalat közleménye szerint a vízellátást az egész városban korlátozzák. A víznyomás csökkenése elsősorban a magasabb emeleteken és az egyébként is alacsony nyomású kerületekben lesz jobban érzékelhető. A víznyomást csökkentik a fővárossal szomszédos, a repülőteréről ismert Fiumicino önkormányzatának területén is.A közüzemi korlátozás egyelőre csak az éjszakai órákra vonatkozik, és a tervek szerint elegendő lesz csak szeptemberben csökkenteni a víznyomást azt remélve, hogy ősszel a csapadék pótolja majd a vízhiányt.Az olasz fővárosban és területén május óta nem esett csapadék. A nyár eleje óta hét hőhullám követte egymást teljesen kiszárítva a patakokat: a Rómát kettészelő Tevere folyó és a várost vízzel ellátó Braccianói-tó vízszintje is történelmi mélypontra süllyedt.A rendkívüli szárazság miatti víztakarékosság jegyében Rómában júliusban elzárták az utcai kutak egy részét. Július végén szintén felmerült a víznyomás csökkentésének és a vízfogyasztás korlátozásának a lehetősége, de azt akkor elhalasztották.Forrás: MTI
2017. június 23. | 13:28
#1199
"A migránsoknak fel kell esküdniük a holland értékekre MTI2017.06.22. 12:09 Hollandiában októbertől új törvény lép életbe, miszerint az ottani bevándorlóknak fel kell esküdniük a holland értékekre." link
2017. június 22. | 13:50
#1198
Az eu képtelen integrálni: "Európa kudarcot vallott a romák integrációjában AzonnaliAz EU-ban élő romák harmadának háztartásában ma sincs folyóvíz, és közel felükben nincs a lakásban mellékhelyiség és fürdőszoba – ilyen és ennél még sokkolóbb adatokkal ábrázolja Európa legnépesebb kisebbségének helyzetét az EU Alapjogi Ügynökségének friss kutatása. A 8000, magát romának valló polgárral készült interjúra épülő felmérés szerint az utóbbi években a nagy szavakon túl alig tettek bármit is a tagállamok a cigányok társadalmi helyzetének javítására."
2017. június 01. | 15:22
#1197
Valahol Európában! link
2017. június 01. | 15:21
előzmény: #1194  _pampa
#1196
Azt hiszem találkozni fog még a magyarok bátorságával, de abban nem lesz neki köszönet, viszont biztos, hogy csodálkozni fog!
2017. június 01. | 10:33
előzmény: #1194  _pampa
#1195
Emlékszik valaki, hogy melyik európai választáson is szerzett dzsordzsi akkora többséget, hogy ő szabjon irányt Európa népeinek?
2017. június 01. | 08:21
előzmény: #1193  Vazsmegyei
#1194
Soros György: Európa feltámadhatszerző:Soros GyörgyAz unió reformra szorul, de van, ami reményt ad. Ilyen a magyarok ellenállása Orbán maffiaállamával szemben.Ma az Európai Uniót egyszerre kell megmenteni és megújítani. A legfontosabb a megmentése, mert létében fenyegeti veszély. De amint Emmanuel Macron francia elnök mondta kampánybeszédeiben, nem kevésbé fontos újra megteremteni azt a támogatást, amelyet valaha az EU magáénak tudhatott.Az uniót fenyegető veszélyek egy része kívülről ered. Olyan hatalmak veszik körül, amelyek ellenségesek értékeivel szemben: Vlagyimir Putyin Oroszországa, Erdogan Törökországa, al-Sziszi Egyiptomja és az az Amerika, amelyet Donald Trump próbál létrehozni.De van belső fenyegetés is. Az EU olyan egyezmények talaján áll, amelyek a 2008-as pénzügyi válság után elvesztették értelmüket. Még az euró fenntarthatóságát szolgáló legegyszerűbb változások végrehajtásához is olyan kormányközi együttműködés kellene, amely ezeken a szerződéseken kívül valósul meg. És ahogy az európai intézmények működése egyre bonyolultabbá vált, maga az unió is részben működésképtelenné lett mára.Európa nem az euróAz eurozóna például már pontosan az ellentéte annak, ami a célja volt. Az EU olyan, hasonló értékeket valló államok önkéntes szövetsége volt, amelyek maguk adják fel szuverenitásuk egy részét a közös eredményekért. A 2008-as válság után viszont az eurozóna úgy alakult át, hogy a hitelező államok diktálhatták a feltételeket az adósoknak, akik képtelenek voltak azoknak megfelelni. A megszorítások erőltetése gyakorlatilag lehetetlenné tette a gyenge országoknak, hogy kinőjék gondjaikat.Ha ez így folytatódik, kevés esély marad. Ezért kell az uniót radikálisan újjáépíteni. Az a felülről szervező elv, amellyel Jean Monnet elindította az európai integrációt az 1950-es években, igen sokáig kitartott. Most közös erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy az uniós intézmények együttműködhessenek az alulról induló kezdeményezésekkel, és közösen újra megnyerhessék a választók bizalmát.Gondoljunk a Brexitre, amely egész biztosan pusztító hatással lesz mindkét félre. Nagy-Britannia elszakadásának rendezése elvonja az EU figyelmét a saját válságáról. Ráadásul mindez nyilván tovább tart majd, mint az erre szánt két év; öt esztendő a valószínű, ami a politikában egy örökkévalóság, különösen ilyen forradalmi időkben.Ezért az uniónak konstruktívan, minden eshetőségre készen kell vezetnie a Brexit-tárgyalásokat. Az elhúzódó „válóper” során könnyen lehet, hogy a britek egyszer csak rájönnek, mégis jobb nekik az EU-ban maradni. De ez csak akkor esélyes, ha az unió olyan klubbá válik, amibe érdemes belépni – akár Nagy-Britanniának, újra. És kell hozzá az is, hogy a csatorna mindkét partján újragondolják a helyzetet.Ennek a valószínűsége csekély, de nem nulla. Fel kellene ismerni egész Európában, hogy a Brexit a dezintegrációhoz vezető lépés, és mint ilyen, mindenki a vesztese lesz. Egy újra vonzóvá váló Európa ugyanakkor a jobb jövő reményét hordozná – különösen az ifjú generációk számára.Ez az új Európa világosan elválasztaná egymástól az Unió és az eurozóna fogalmát. Másrészt tudatosítaná, hogy az eurozónát elavult és megkövült szerződések irányítják.Ezek a szerződések kimondják, hogy minden tagállam kötelezően bevezeti az eurót, amennyiben és amikor megfelel a feltételeknek. Ez ahhoz az abszurd helyzethez vezetett, hogy például Svédország, Lengyelország és a Cseh Köztársaság világossá tette ugyan, hogy nem szándékozik átvenni a közös valutát, ennek ellenére ők is „pre-in” státuszban vannak, vagyis olyan tagállamok, amelyek mentességet élveznek.Ezek nemcsak szavak. Az EU olyan szervezet, amelyben az eurozóna a mag, a többi tag pedig alacsonyabb rendű. Ez így nem maradhat. Az euró megoldhatatlan problémái nem verhetik szét magát az uniót.Az eurozóna és az EU közötti különbség tisztázatlansága ennél nagyobb bajról árulkodik: arról a feltevésről, hogy a tagállamok különböző sebességgel, de ugyanazon cél felé haladnak. Ehhez képest egyre több ország nyíltan visszautasítja a szorosabb európai integrációt.Jelentős pozitív hatása lenne annak, ha a „többsebességes” Európa helyett „többsávos” Európáról kezdenénk beszélni. Olyan Európáról, amelyben a tagállamoknak szélesebb demokratikus mozgástér jut, mint most. Ma az államok inkább a saját szuverenitásukat erősítik, mint hogy még többet adnának fel belőle. Pedig ha az együttműködés haszna kézzelfogható lenne, akkor változhatna az európai népek véleménye is, ahogy a kooperációs készségük is.A remény lendületeMindenképp előrelépésre van szükség három területen. Ezek: a területi szétesés, amelynek példája a Brexit; a menekültkrízis; és a megfelelő gazdasági növekedés hiánya. Mindhárom témában nagyon alacsony az együttműködés szintje.Ez különösen a menekültkérdésben érhető tetten, és egyre rosszabbodik. Európának még mindig nincs egységes bevándorláspolitikája. Minden ország a saját vélt érdekei alapján cselekszik, sokszor más tagállamok ellenében. Angela Merkelnek igaza volt: a menekültválság elpusztíthatja az EU-t. De feladni nem szabad. Ha erre a problémára sikerül hatékony és értelmes választ adni, abból új, pozitív lendület alakulhat ki.Én mélyen hiszek a lendületben. Már Macron megválasztása előtt, a holland nacionalista Geert Wilders meggyőző vereségekor érezhető volt a momentum: hogy olyan folyamat kezdődhet, amely az EU felülről szerveződő politikáját jobb irányba fordíthatja. És most, hogy Franciaországban Macron, az egyetlen EU-párti jelölt győzött, sokkal nyugodtabb vagyok a szeptemberi német választások ügyében is. Németországban többféle Európa-párti eredmény is elképzelhető, különösen, ha az Európa-ellenes és idegengyűlölő Alternative für Deutschland süllyedése folytatódik. Ez a folyamat elég erőt adhat ahhoz, hogy megküzdjünk a legnagyobb veszéllyel: az Olaszországot fenyegető pénzügyi és menekültválsággal.Erősítik reményeimet a spontán, alulról szerveződő kezdeményezések, amelyekben főleg az ifjúság vesz részt. Ilyen a „Pulse of Europe” mozgalom, amely novemberben indult Frankfurtból, és mára 120 várost ért el a kontinensen; a „Best for Britain” az Egyesült Királyságban; és ilyenek az ellenállási mozgalmak, amelyek a lengyel Jog és Igazságosság uralmával, valamint Orbán Viktor miniszterelnök kormánypártjával szemben szállnak síkra.A magyar ellenállás valószínűleg éppúgy meglepi Orbánt, ahogy engem. Orbán azon van, hogy politikáját a velem folytatott személyes konfliktusra fűzze fel. Célpontja lettem kormánya kíméletlen propagandakampányának. Saját magát a magyar szuverenitás védelmezőjének állítja be, engem pedig spekulánsnak, aki valami homályos, ám gonosz összeesküvés keretében azon dolgozom, hogy Európát illegális bevándorlókkal árasszam el.De az igazság az, hogy én a Közép-európai Egyetem büszke alapítója vagyok, amely 26 év után a világ legjobb 50 egyeteme között szerepel számos társadalomtudományi képzésével. A CEU támogatásával lehetővé tettem, hogy megőrizze akadémiai szabadságát minden befolyással szemben, beleértve a magyar kormányt, vagy akár az alapítóját magát.Két tanulságot vontam le ebből. Az egyik, hogy a nyílt társadalmak megőrzéséhez nem elég a jogállamban bízni: ki kell állni azért, amiben hiszünk. A CEU és az alapítványaim támogatottjai ezt teszik. A létük a tét. De biztos vagyok abban, hogy az akadémiai és egyesületi szabadságért folytatott elszánt küzdelmük végül mozgásba hozza Európa igazságszolgáltatásának lassan őrlő malmát.Másrészt megtanultam, hogy a demokráciát nem lehet külföldről szállítani. Azt a népnek magának kell kivívnia és megvédenie. Csodálom a magyarok bátorságát, amivel szembeszállnak Orbán maffiaállamának szemfényvesztésével és korrupciójával. És reményt ad az európai intézmények energikus válasza a Lengyelországból és Magyarországról érkező kihívásokra. Az előttünk álló út veszedelmes. De én látom ebben a küzdelemben a lehetőséget, hogy Európa még feltámadhat."
2017. május 27. | 12:26
#1193
Csak tudnám hova menekülnek???Egy gazdag ország a liberalizmus egyik fellegvára, a GDP szuper, a keresetek és a szociális háló irigylésre méltó! Az a gond hogy vannak médiába bekerült politikai szózsátyárok, akiknek a logika ismeretlen, viszont hazudni azt nem esik nehezükre! MENEKÜLNI NAGY-BRITANNIÁBÓL a Brexit miatt? Provokatív és hazug feltételezés! Na de ez is Európa és Magyrország! Tele van ilyen hülye és átmosott, PC korrektnek sem mondható címkézésekkel! link

Topik gazda

szivacs
szivacs
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE