szivacs szivacs
4
5
1
2011. január 17. | 16:33
#1

Mi lesz veled Európa?  

Mi lesz veled Európa?Mi lesz az ősi gyökereiddel, történelmeddel, hagyományaiddal, sokszínű kultúráddal, egymást maró, mégis "európai" népeiddel, köztük velünk, magyarokkal?

Megtalálják-e, kivívják-e gyermekeid múltadhoz méltó helyedet, szerepedet a világban?Múltad van, jövőd lesz-e?
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
november 11. | 11:04
előzmény: #1217  Phylaxa
#1218
Mennyiszer leírtuk!
Most már elhiszik,vagy tovább erőltetik ezt az egészet?
"“Nem, mert ez nem jelent megoldást. Nem akarjuk, hogy bárki is megmondja nekünk, hogy melyik menekültet kell befogadni” – felelte Babis arra a kérdésre, hogy Csehország készen áll-e uniós kvóták alapján embereket befogadni.
“Az EU nem mentheti meg az egész világot” – tette hozzá.
Babis egyúttal leszögezte: Európa-pártinak tartja magát, Európa pedig “szupertermék”. Világossá tette azonban, hogy Európa legnagyobb problémájának az illegális migrációt tartja."
október 04. | 18:49
előzmény: #1212  mereszZenesz
#1217
"Ki hitte volna!".
Ahova betette a lábát, ott megszűnt minden más. Ennyi.
október 04. | 18:39
előzmény: #1209  szivacs
#1216
ezek után végképp nem értem, hogy miért nem fogadják be a dél-afrikai búrokat...
szerintem azok tömegével menekülnének vissza Hollandiába...
White Poverty (in the New South Africa)
https://www.youtube.com/watch?v=oWWzAdb2wbU
és azért még egész jól megértik őket a hollandok...
az afrikaans nyelvet beszélő több millió fokföldi színesről már nem is beszélve...
október 04. | 17:49
#1215
"Európa sorsszerű megsemmisülése
Miért? Mert vannak bűnösnek kikiáltott nemzetek, amelyeknek a bűneit naponta halljuk. Vannak kötelező szánakozások, mea culpák,  bocsánatkérések. Vannak bűnös népek, amelyeknek a bűneit nem szabad említeni, mert az sértő lehet és "izmusokat" szülhet. Vannak törvények, amelyeket a történelem során – olykor hazug látszatként de –, betartottak és betartanak, és vannak kiváltságosok, akikre nem érvényes a pórnépre szabható büntetés, ha e törvények ellen súlyosan vétenek. Vannak, akik hatalmukkal visszaélve kiraboltak országokat büntetlenül, s vannak, akik nem rabolnak, mégis ezt harsogja róluk a rablók pénzelte média. Vannak kifejezések, amelyeket nem szabad használni, mert a liberális füleket zavarják, de  ugyanazokat a kifejezéseket a liberális lapok "jogos felháborodással" közölik. Vannak bíróságok Európa szerte, amelyeket kötelező „tisztelni”, de amelyek nem tisztelnek sem törvényt, sem embert, sem nemzetet, sem békét, sem biztonságot, de amely bíróságok a társadalmak erkölcsi normáit megsemmisítik, egy-egy ítéletben világosan felismerhető elfogultsággal, részrehajlással, a politikai megrendeltséggel, vagy politikai elkötelezettséggel. Vannak kémek, akik kiszolgáltatnak hazát, nemzetet, s vannak, akiket ezért felmentenek, vannak csalók, akik kicsiny dobozkákban kapták a néptől elrabolt pénzt, amit magukra költöttek törvénytelenül… ám ezeket tétován „megejnyebejnyézik” a pulpitusról, míg a tyúktolvaj éveket ül. S vannak törvénytelenül lázítók, akik miatt a rendőrség fizet büntetést, mert megtiltotta a nyilvános és aljas hazudozással alátámasztott lázítást. És mindez csupán a jéghegy csúcsa, csak egy a parányi részecske abból az embertelenségtömegből, amely miatt elveszünk, amely miatt minden megsemmisül, amit ma ismerünk, látunk, és amiben élünk."
http://stoffangyorgy.blogspot.hu/2017/09/europa-sorsszeru-megsemmisulese.html
október 04. | 16:17
előzmény: #1212  mereszZenesz
#1214
Igazad van, elburjánzani nem fog, mert már elburjánzott.
A linken épp' arról van szó, hogy Hollandia 3 legnagyobb városában már kisebbségbe került a honos népesség, azaz a hollandok.
Vannak települések Belgiumban, Franciaországban, UK-ban ahol szintén ez már a helyzet és már London polgármestere is "gyárilag" muszlim.
Az sem nagy cucc, hogy Oldham (Manchester) muzulmán polgármestere bevezette a kötelező mohamedán imát a testületi ülések előtt. https://www.youtube.com/watch?v=OMbhMjgEVAY
október 04. | 15:32
előzmény: #1212  mereszZenesz
#1213
Bécsben az állami általános iskolákban a vallásukról nyilatkozó diákok fele iszlám.
október 04. | 15:29
előzmény: #1211  szivacs
#1212
Értem mire célzol, de szerintem nem fog ez a "iszlám dolog" elburjánzani európában ahogy azt sokat várják... Kicsit túl van lihegve..
október 04. | 15:10
előzmény: #1210  mereszZenesz
#1211
Nem ismered a viccet?
Két parlamenti képviselő beszélget a parlamenti büfében 2050-ben:
- Nem gondolod, hogy lassan már kellene valamit kezdenünk ezzel a "magyar kérdéssel"?
- Igázád ván Tezsvírem!
október 04. | 14:55
előzmény: #1209  szivacs
#1210
Éspedig ?
október 04. | 14:27
#1209
Lassan már kezdeniük kell valamit ezzel a holland-kérdéssel...
http://napimigrans.info/video-igy-nezett-ki-haga-oktober-2-an/
szeptember 08. | 22:40
#1208
A határok nélkül menekült orvosok megtalálták a rák ellenszerét és megkezdték a gyógyítást: link
augusztus 29. | 12:02
előzmény: #1206  COLOP
#1207
+))
augusztus 29. | 11:45
előzmény: #1204  Vazsmegyei
#1206
discoverin nézték putint hány embert öletett meg
augusztus 29. | 11:45
#1205
szerintem é korea nem lött ki semmit csak holivodi marhaság kitalácio,farok csoválja a kutyát nézték a filmet néroval és hoffmannal föszereplésben
augusztus 29. | 10:54
előzmény: #1203  NagyBarnaMacika
#1204
Putyin imádók kíméljenek! Van más gondom is, hogy erre is figyeljek! Hazug embert előbb érik úton, mint a kétfarkú "csernobili"kutyát!
augusztus 29. | 10:17
előzmény: #1202  Vazsmegyei
#1203
augusztus 29. | 10:15
előzmény: #1201  NagyBarnaMacika
#1202
Nem a Putyin védi a rendszert, hanem galád haszonszerzők támadják aszad rendszerét! És vannak akiknek ez tetszik a támadás!Támadás minden ellen ami nem tetszik nekik! Még a DEMOKRÁCIÁT IS MEGÖLNÉK, HOGY A SAJÁTJUKKAL MENTHESSÉK MEG! Hihetetlen, hogy mire képes a demokráciának feltüntetett agymosás!Hihetetlen, hogy milyen módon manipulálhatók egyes embertársaink! Van amit feltétlenül elhisznek, pedig fogalmuk sincs a valós helyzetről, mert ezer kilométerekre vannak távol az eseményektől és mégis terjesztik a nyilvánvaló hazugságokat, amelyeket ágyban párnák között találnak ki!
augusztus 29. | 09:56
#1201
Hátborzongató, miket élnek át a nők Aszad börtöneiben Hátborzongató történeteket soroló dokumentum jelent meg a napokban a szíriai börtönökben zajló kínzásokról. Az Aszad-rezsim börtöneiben a nőket sem kímélik, derült ki az interjúkból: nemi erőszak, verés és válogatott brutalitás fokozza szenvedéseiket. A 45 éves Zahirát 2013-ban tartóztatták le Damaszkuszban, ismerteti az egyik beszámolót az Independent. A nőt már az Al Mezzeh katonai repülőtérre érve kikötözte és megerőszakolta öt katona. A következő két hétben a nemi erőszakok sorozata után lelkileg is meg akarták törni. Miközben a katonák "minden létező testüregébe" behatoltak, filmre is vették az esetet, és azzal fenyegették meg, hogy a felvételt megmutatják a családjának.Zahirát az első börtönben a nemi erőszak mellett rendszeresen verték. Volt hogy árammal kínozták, majd gumicsővel ütlegelték. A vallatások közt a nőt egyszer egyméteres magánzárkában tartották.A katonai elhárítás börtönébe kerülve Zahira 48 másik nővel együtt osztozott egy olyan kis zárkán, aholn csak két csoportban tudtak aludni. A nem alvó csoport tagjai állva vártak sorukra. Vécét 12 óránként, zuhanyzót 40 naponta használhatták. Zahira végül a hírhedt Adra börtönből szabadult, amikor állapota annyira leromlott, hogy kórházba kellett szállítani. Fogva tartói attól féltek, hogy a nő a kezeik közt halhat meg, miután hosszú időre elvesztette eszméletét. A nőt négy hónapig kezelték hepatitisszel, tüdőgyulladással és vérszegénységgel. A sorozatos nemi erőszaktól inkontinenciával is küzdött. Putyin védi a brutális rendszert Zahira története csak egy azok közül, amelyeket a Bassar al-Aszad börtönében sínylődők mondtak el. A rémisztő vallomásokat az Ügyvédek és Orvosok az Emberi Jogokért (LDHR) nevű civilszervezet rögzítette és gyűjtötte össze, hogy rámutasson a szír rezsim emberiesség elleni bűntetteire.A szír határhoz közeli török városban, Gaziantepben működő szervezet tagjai azt remélik, hogy az anyag segíthet igazságot szolgáltatni az áldozatoknak.A helyzet nem egyszerű, amit jelez, hogy néhány hete mondott le az ENSZ-ben betöltött pozíciójáról Carla Del Ponte. A diplomatának az lett volna a feladata, hogy felderítse a szír háború emberi jogi vétségeit. Del Ponte olyan bíróságot szeretett volna felállítani, amelyhez hasonló a ruandai mészárlás után és a jugoszláv háború idején is működött. A szír rezsimet támogató Oroszország ugyanakkor minden alkalommal megvétózta az államilag végrehajtott kínzásokat és gyilkosságokat vizsgáló szerv felállítását."Semmilyen eredményt nem tudtunk elérni" - összegezte öt év munkáját a leköszönő diplomata, aki szerint hiába állnak náluk tornyokban a bizonyítékok, azokat bíróság nélkül nem tudják használni. link
augusztus 29. | 09:33
előzmény: #1199  szivacs
#1200
"Vízkorlátozást vezetnek be RómábanCsökkentik az éjszakai víznyomást az éjszakai órákban szeptember elsejétől Rómában és a vele szomszédos Fiumicino területén a szárazság miatti rendkívüli vízhiány miatt - jelentette be az olasz főváros vízszolgáltatója hétfőn.A majdnem három millió lakosú Rómát vízzel ellátó Acea vízszolgáltató vállalat közleménye szerint a vízellátást az egész városban korlátozzák. A víznyomás csökkenése elsősorban a magasabb emeleteken és az egyébként is alacsony nyomású kerületekben lesz jobban érzékelhető. A víznyomást csökkentik a fővárossal szomszédos, a repülőteréről ismert Fiumicino önkormányzatának területén is.A közüzemi korlátozás egyelőre csak az éjszakai órákra vonatkozik, és a tervek szerint elegendő lesz csak szeptemberben csökkenteni a víznyomást azt remélve, hogy ősszel a csapadék pótolja majd a vízhiányt.Az olasz fővárosban és területén május óta nem esett csapadék. A nyár eleje óta hét hőhullám követte egymást teljesen kiszárítva a patakokat: a Rómát kettészelő Tevere folyó és a várost vízzel ellátó Braccianói-tó vízszintje is történelmi mélypontra süllyedt.A rendkívüli szárazság miatti víztakarékosság jegyében Rómában júliusban elzárták az utcai kutak egy részét. Július végén szintén felmerült a víznyomás csökkentésének és a vízfogyasztás korlátozásának a lehetősége, de azt akkor elhalasztották.Forrás: MTI
június 23. | 13:28
#1199
"A migránsoknak fel kell esküdniük a holland értékekre MTI2017.06.22. 12:09 Hollandiában októbertől új törvény lép életbe, miszerint az ottani bevándorlóknak fel kell esküdniük a holland értékekre." link
június 22. | 13:50
#1198
Az eu képtelen integrálni: "Európa kudarcot vallott a romák integrációjában AzonnaliAz EU-ban élő romák harmadának háztartásában ma sincs folyóvíz, és közel felükben nincs a lakásban mellékhelyiség és fürdőszoba – ilyen és ennél még sokkolóbb adatokkal ábrázolja Európa legnépesebb kisebbségének helyzetét az EU Alapjogi Ügynökségének friss kutatása. A 8000, magát romának valló polgárral készült interjúra épülő felmérés szerint az utóbbi években a nagy szavakon túl alig tettek bármit is a tagállamok a cigányok társadalmi helyzetének javítására."
június 01. | 15:22
#1197
Valahol Európában! link
június 01. | 15:21
előzmény: #1194  _pampa
#1196
Azt hiszem találkozni fog még a magyarok bátorságával, de abban nem lesz neki köszönet, viszont biztos, hogy csodálkozni fog!
június 01. | 10:33
előzmény: #1194  _pampa
#1195
Emlékszik valaki, hogy melyik európai választáson is szerzett dzsordzsi akkora többséget, hogy ő szabjon irányt Európa népeinek?
június 01. | 08:21
előzmény: #1193  Vazsmegyei
#1194
Soros György: Európa feltámadhatszerző:Soros GyörgyAz unió reformra szorul, de van, ami reményt ad. Ilyen a magyarok ellenállása Orbán maffiaállamával szemben.Ma az Európai Uniót egyszerre kell megmenteni és megújítani. A legfontosabb a megmentése, mert létében fenyegeti veszély. De amint Emmanuel Macron francia elnök mondta kampánybeszédeiben, nem kevésbé fontos újra megteremteni azt a támogatást, amelyet valaha az EU magáénak tudhatott.Az uniót fenyegető veszélyek egy része kívülről ered. Olyan hatalmak veszik körül, amelyek ellenségesek értékeivel szemben: Vlagyimir Putyin Oroszországa, Erdogan Törökországa, al-Sziszi Egyiptomja és az az Amerika, amelyet Donald Trump próbál létrehozni.De van belső fenyegetés is. Az EU olyan egyezmények talaján áll, amelyek a 2008-as pénzügyi válság után elvesztették értelmüket. Még az euró fenntarthatóságát szolgáló legegyszerűbb változások végrehajtásához is olyan kormányközi együttműködés kellene, amely ezeken a szerződéseken kívül valósul meg. És ahogy az európai intézmények működése egyre bonyolultabbá vált, maga az unió is részben működésképtelenné lett mára.Európa nem az euróAz eurozóna például már pontosan az ellentéte annak, ami a célja volt. Az EU olyan, hasonló értékeket valló államok önkéntes szövetsége volt, amelyek maguk adják fel szuverenitásuk egy részét a közös eredményekért. A 2008-as válság után viszont az eurozóna úgy alakult át, hogy a hitelező államok diktálhatták a feltételeket az adósoknak, akik képtelenek voltak azoknak megfelelni. A megszorítások erőltetése gyakorlatilag lehetetlenné tette a gyenge országoknak, hogy kinőjék gondjaikat.Ha ez így folytatódik, kevés esély marad. Ezért kell az uniót radikálisan újjáépíteni. Az a felülről szervező elv, amellyel Jean Monnet elindította az európai integrációt az 1950-es években, igen sokáig kitartott. Most közös erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy az uniós intézmények együttműködhessenek az alulról induló kezdeményezésekkel, és közösen újra megnyerhessék a választók bizalmát.Gondoljunk a Brexitre, amely egész biztosan pusztító hatással lesz mindkét félre. Nagy-Britannia elszakadásának rendezése elvonja az EU figyelmét a saját válságáról. Ráadásul mindez nyilván tovább tart majd, mint az erre szánt két év; öt esztendő a valószínű, ami a politikában egy örökkévalóság, különösen ilyen forradalmi időkben.Ezért az uniónak konstruktívan, minden eshetőségre készen kell vezetnie a Brexit-tárgyalásokat. Az elhúzódó „válóper” során könnyen lehet, hogy a britek egyszer csak rájönnek, mégis jobb nekik az EU-ban maradni. De ez csak akkor esélyes, ha az unió olyan klubbá válik, amibe érdemes belépni – akár Nagy-Britanniának, újra. És kell hozzá az is, hogy a csatorna mindkét partján újragondolják a helyzetet.Ennek a valószínűsége csekély, de nem nulla. Fel kellene ismerni egész Európában, hogy a Brexit a dezintegrációhoz vezető lépés, és mint ilyen, mindenki a vesztese lesz. Egy újra vonzóvá váló Európa ugyanakkor a jobb jövő reményét hordozná – különösen az ifjú generációk számára.Ez az új Európa világosan elválasztaná egymástól az Unió és az eurozóna fogalmát. Másrészt tudatosítaná, hogy az eurozónát elavult és megkövült szerződések irányítják.Ezek a szerződések kimondják, hogy minden tagállam kötelezően bevezeti az eurót, amennyiben és amikor megfelel a feltételeknek. Ez ahhoz az abszurd helyzethez vezetett, hogy például Svédország, Lengyelország és a Cseh Köztársaság világossá tette ugyan, hogy nem szándékozik átvenni a közös valutát, ennek ellenére ők is „pre-in” státuszban vannak, vagyis olyan tagállamok, amelyek mentességet élveznek.Ezek nemcsak szavak. Az EU olyan szervezet, amelyben az eurozóna a mag, a többi tag pedig alacsonyabb rendű. Ez így nem maradhat. Az euró megoldhatatlan problémái nem verhetik szét magát az uniót.Az eurozóna és az EU közötti különbség tisztázatlansága ennél nagyobb bajról árulkodik: arról a feltevésről, hogy a tagállamok különböző sebességgel, de ugyanazon cél felé haladnak. Ehhez képest egyre több ország nyíltan visszautasítja a szorosabb európai integrációt.Jelentős pozitív hatása lenne annak, ha a „többsebességes” Európa helyett „többsávos” Európáról kezdenénk beszélni. Olyan Európáról, amelyben a tagállamoknak szélesebb demokratikus mozgástér jut, mint most. Ma az államok inkább a saját szuverenitásukat erősítik, mint hogy még többet adnának fel belőle. Pedig ha az együttműködés haszna kézzelfogható lenne, akkor változhatna az európai népek véleménye is, ahogy a kooperációs készségük is.A remény lendületeMindenképp előrelépésre van szükség három területen. Ezek: a területi szétesés, amelynek példája a Brexit; a menekültkrízis; és a megfelelő gazdasági növekedés hiánya. Mindhárom témában nagyon alacsony az együttműködés szintje.Ez különösen a menekültkérdésben érhető tetten, és egyre rosszabbodik. Európának még mindig nincs egységes bevándorláspolitikája. Minden ország a saját vélt érdekei alapján cselekszik, sokszor más tagállamok ellenében. Angela Merkelnek igaza volt: a menekültválság elpusztíthatja az EU-t. De feladni nem szabad. Ha erre a problémára sikerül hatékony és értelmes választ adni, abból új, pozitív lendület alakulhat ki.Én mélyen hiszek a lendületben. Már Macron megválasztása előtt, a holland nacionalista Geert Wilders meggyőző vereségekor érezhető volt a momentum: hogy olyan folyamat kezdődhet, amely az EU felülről szerveződő politikáját jobb irányba fordíthatja. És most, hogy Franciaországban Macron, az egyetlen EU-párti jelölt győzött, sokkal nyugodtabb vagyok a szeptemberi német választások ügyében is. Németországban többféle Európa-párti eredmény is elképzelhető, különösen, ha az Európa-ellenes és idegengyűlölő Alternative für Deutschland süllyedése folytatódik. Ez a folyamat elég erőt adhat ahhoz, hogy megküzdjünk a legnagyobb veszéllyel: az Olaszországot fenyegető pénzügyi és menekültválsággal.Erősítik reményeimet a spontán, alulról szerveződő kezdeményezések, amelyekben főleg az ifjúság vesz részt. Ilyen a „Pulse of Europe” mozgalom, amely novemberben indult Frankfurtból, és mára 120 várost ért el a kontinensen; a „Best for Britain” az Egyesült Királyságban; és ilyenek az ellenállási mozgalmak, amelyek a lengyel Jog és Igazságosság uralmával, valamint Orbán Viktor miniszterelnök kormánypártjával szemben szállnak síkra.A magyar ellenállás valószínűleg éppúgy meglepi Orbánt, ahogy engem. Orbán azon van, hogy politikáját a velem folytatott személyes konfliktusra fűzze fel. Célpontja lettem kormánya kíméletlen propagandakampányának. Saját magát a magyar szuverenitás védelmezőjének állítja be, engem pedig spekulánsnak, aki valami homályos, ám gonosz összeesküvés keretében azon dolgozom, hogy Európát illegális bevándorlókkal árasszam el.De az igazság az, hogy én a Közép-európai Egyetem büszke alapítója vagyok, amely 26 év után a világ legjobb 50 egyeteme között szerepel számos társadalomtudományi képzésével. A CEU támogatásával lehetővé tettem, hogy megőrizze akadémiai szabadságát minden befolyással szemben, beleértve a magyar kormányt, vagy akár az alapítóját magát.Két tanulságot vontam le ebből. Az egyik, hogy a nyílt társadalmak megőrzéséhez nem elég a jogállamban bízni: ki kell állni azért, amiben hiszünk. A CEU és az alapítványaim támogatottjai ezt teszik. A létük a tét. De biztos vagyok abban, hogy az akadémiai és egyesületi szabadságért folytatott elszánt küzdelmük végül mozgásba hozza Európa igazságszolgáltatásának lassan őrlő malmát.Másrészt megtanultam, hogy a demokráciát nem lehet külföldről szállítani. Azt a népnek magának kell kivívnia és megvédenie. Csodálom a magyarok bátorságát, amivel szembeszállnak Orbán maffiaállamának szemfényvesztésével és korrupciójával. És reményt ad az európai intézmények energikus válasza a Lengyelországból és Magyarországról érkező kihívásokra. Az előttünk álló út veszedelmes. De én látom ebben a küzdelemben a lehetőséget, hogy Európa még feltámadhat."
május 27. | 12:26
#1193
Csak tudnám hova menekülnek???Egy gazdag ország a liberalizmus egyik fellegvára, a GDP szuper, a keresetek és a szociális háló irigylésre méltó! Az a gond hogy vannak médiába bekerült politikai szózsátyárok, akiknek a logika ismeretlen, viszont hazudni azt nem esik nehezükre! MENEKÜLNI NAGY-BRITANNIÁBÓL a Brexit miatt? Provokatív és hazug feltételezés! Na de ez is Európa és Magyrország! Tele van ilyen hülye és átmosott, PC korrektnek sem mondható címkézésekkel! link

Topik gazda

szivacs
szivacs
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE