szivacs szivacs
4
5
1
2011. január 17. | 16:33
#1

Mi lesz veled Európa?  

Mi lesz veled Európa?Mi lesz az ősi gyökereiddel, történelmeddel, hagyományaiddal, sokszínű kultúráddal, egymást maró, mégis "európai" népeiddel, köztük velünk, magyarokkal?

Megtalálják-e, kivívják-e gyermekeid múltadhoz méltó helyedet, szerepedet a világban?Múltad van, jövőd lesz-e?
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
péntek, 08:43
előzmény: #1239  pampa
#1240
"Orbán-képet égettek a tüntetők Kijevben
2018. June. 21. 12:32  
Ukrán magyarellenes tüntetők Orbán-képet égettek Kijevben.
  A kijevi magyar nagykövetség előtt tüntettek a magyar kormány Ukrajnával szembeni barátságtalan politikája ellen - számolt be a Hír TV.
A résztvevők szerint Magyarország beleavatkozik országuk belügyeibe azzal, hogy magyar útlevelet biztosít a kárpátaljai magyaroknak, illetve hogy a magyar anyanyelvű oktatás mellett száll síkra. Az ukrán nacionalista tüntetők szerint magyar iskoláknak Magyarországon van csak helyük. Ukrajnában a gyerekek tanuljanak ukránul."
május 12. | 09:25
előzmény: #1238  pampa
#1239
"Katasztrofális állapotban van a német hadseregHabár a német hadsereg egy része a Baltikumban állomásozik, folyamatosan érkeznek arról hírek, milyen katasztrofális állapotok van.
Kiderült, hogy dzsihadisták szivárogtak be a német katonák közé, majd arról szóltak a hírek, hogyan alázták meg a seregen belül a női katonákat. Aztán napvilágot látott, hogy egyre több a náci katona. Később arról szóltak a hírek, hogy fegyvereket loptak a seregtől. Majd  arról írt a sajtó, hogy a német hadsereg 244 darab Leopard 2-es típusú nehéz harckocsijának több mint fele jelenleg bevetésre teljesen alkalmatlan állapotban van, míg a harci járművek maradékának meghatározó hányada pedig – a kritikus pótalkatrészek hiánya miatt – csak részlegesen működik. Nem csak a tankokkal van azonban probléma. A 128 vadászgépből mindössze 4, azaz négy van bevethető állapotban.
Mindeközben a német védelmi miniszter, Ursula von der Leyen azt szeretné, ha teljesen átszerveznék a német nemzeti hadsereget, a Bundeswehrt. A cél az, hogy a haderő innentől kezdve a nemzeti és a nemzetközi védelemre összpontosítson. Több mint egy évtizeden át ugyanis a Bundeswehr fókusza a külföldi missziókra irányult. Zömmel békefenntartó tevékenységet folytattak a válságövezetekben, a jövőben azonban a honvédelemre kerül a legfőbb hangsúly."
.
.
.
A migráció okozta kihívás kezeléséhez valamelyik területről el kell vonni pénzt.
Úgy látszik a német hadsereg nem annyira fontos mint az, hogy az ott élő muszlimok a vallásuknak megfelelő ellátást kapjanak?
május 12. | 09:16
előzmény: #1237  pampa
#1238
"Theresa May-t Donald Trump telefonon is győzködte arról, hogy mondják fel az egyezményt, de - Franciaországhoz és Németországhoz hasonlóan - a britek továbbra is támogatják azt."
.
"Közben a török gazdasági miniszter is kijelentette, hogy továbbra is fenntartják a kereskedelmi kapcsolatait Iránnal. Az amerikai elnök a héten mondta fel a perzsa állam nukleáris programjának korlátozására létrehozott megállapodást, amelyet korábban egyhangúan fogadott el az ENSZ Biztonsági Tanácsa."
május 05. | 15:37
előzmény: #1236  Vazsmegyei
#1237
:)
Látod a PÉNZ az úr!
.
Van az a PÉNZ amiért 3 napig Olaszország része lesz Izrael!  :)))))

Azta! Micsoda pénzbe kerülhetett ez az izraeli adófizetőknek! Megnyílik a Földközi-tenger, amikor Itáliába fognak átkerekezni?
május 05. | 14:15
előzmény: #1234  pampa
#1235
Elkezdődött a Giro d'Italia 2018.
.
.
1. szakasz2018. május 4. péntekJerusalem - Jerusalem 
2. szakasz2018. május 5. szombatHaifa - Tel Aviv
3. szakasz2018. május 6. vasárnapBe'er Sheva - Eilat 
.
.


:)))))
április 18. | 08:31
előzmény: #1233  ALNiKAAA
#1234
Már a látszatra sem adnak!
Minek? Úgy is azt csinálnak amit akarnak!
április 18. | 08:25
előzmény: #1232  pampa
#1233
Úgy látszik már nem is tagadják, hogy az EU csak a nyugati országok gyarmat birodalma XDDDDD
április 18. | 08:00
előzmény: #1231  pampa
#1232
Ők az EU? 
Nem közösen kellene ezt kidolgozni?
.
"Német–francia tandem
Júniusban elkészülnek Németország és Franciaország közös javaslatai az Európai Unió reformjáról – mondta Angela Merkel német kancellár Berlinben. Kiemelte, hogy nemcsak a gazdasági unió és a valutaunió továbbfejlesztéséhez kellenek reformok. A legfontosabb kérdések közé tartozik, hogy „miként hozunk létre egy közös európai menekültügyi rendszert, hogyan biztosítjuk a következő évek finanszírozását, hogyan válaszolunk a külpolitikában egységesen és közösen”, és „hogyan fejlesztjük tovább védelmi politikánkat a NATO kiegészítéseként” – fejtette ki Angela Merkel. Kiemelte: nem aggódik amiatt, hogy Németország és Franciaország nem tud kidolgozni egy „erős csomagot”. A közös munka egy újabb állomása lesz Emmanuel Macron francia elnök csütörtöki berlini látogatása – mondta a kancellár."
április 17. | 18:38
előzmény: #1230  pampa
#1231
"Az elvándorlás miatt rendkívüli állapot van a Horvátországban - jelentette ki kedden Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő, aki többször bírálta már a kormányt amiatt, hogy nem tesz meg mindent a kedvezőtlen demográfiai folyamatok megállításáért.
– A fiatalok elhagyják Horvátországot a jobb élet reményében. Horvátországból csak tavaly 80 ezer ember költözött el. Mi ez, ha nem rendkívüli állapot, amely rendkívüli intézkedéseket követel?"– firtatta az államfő. Úgy vélte: az állami vezetők elsődleges feladata, hogy megteremtsék a feltételeket a tisztességes élethez. Konkrét cselekvési tervre van szükség szerinte a népesség megújításához, nem újabb stratégia kidolgozására - vélekedett. "Azt kérem a kormánytól és a parlamenttől, hogy teljes mértékben szenteljék magukat ennek a kérdésnek – húzta alá."
április 12. | 13:24
előzmény: #1229  pampa
#1230
"A büntető intézkedéseket korábban az emberi jogok súlyos megsértése miatt rendelték el: az Európai Unió Tanácsa 2019. április 13-ig hosszabbította meg a korlátozások hatályát, amelyek keretében 82 természetes és egy jogi személy vagyonát zárolták az unióban, előbbiek ezen túlmenően nem is utazhatnak be az EU-ba – közölte a tagállami kormányokat tömörítő tanács sajtószolgálata csütörtökön.Emellett továbbra is tiltják azon termékek exportját Iránba, amelyeket a rezsim a belső elnyomás céljaira vagy elektronikus megfigyelésre is felhasználhat."
.
Akkor megveszi az orosztól vagy Kínától.
.
A szankció nem old meg semmit sem!
április 07. | 07:56
előzmény: #1228  pampa
#1229
"Nem helyeselné az ENSZ, ha lázadással vádolna katalán vezetőket Madrid A világszervezet szólás- és véleményszabadság előmozdításával és védelmével foglalkozó különleges jelentéstevője azzal a kéréssel fordult a spanyol hatóságokhoz, hogy ne éljenek a lázadás vádjával katalóniai politikusok ellen.
David Kaye pénteken Genfben nyilvánosságra hozott közleményében úgy vélekedik, hogy a lázadásra vonatkozó vádak olyan ítéletekhez vezethetnek, amelyek elbátortalaníthatják az amúgy teljesen jogszerű megnyilvánulásokat, olyanokat is, amelyek esetleg vitatottak és kényelmetlenek. A független szakértő szerint a szólásszabadság minden demokratikus és szabad társadalom sarokköve, és az is marad akkor is, amikor a jelenlegi politikai nézeteltérések megoldódnak majd Katalóniában.
“Reményeim szerint Spanyolország a demokratikus intézményein keresztül ösztönözni fogja, hogy tere legyen a vitának, és megtalálja majd a kreatív eszközöket a párbeszédhez és a megbékéléshez a jelenlegi politikai helyzetben” – olvasható a közleményben. Az EFE spanyol hírügynökség erről szóló tudósításában szükségesnek tartotta megjegyezni, hogy a világszervezet jelentéstevői önkéntes alapon tevékenykednek, nem tartoznak az ENSZ alkalmazotti állományába, és munkájukért nem kapnak bért, mivel bármely kormánytól vagy szervezettől függetlenül dolgoznak.
Carles Puigdemont volt katalán elnök ellen lázadás és közpénz hűtlen kezelése miatt emeltek vádat a tavaly október 1-jén alkotmányellenesen megtartott függetlenségi népszavazás megrendezésével és a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadásával kapcsolatban. Perbe fogtak több más katalán függetlenségi politikust is, az ellenük szóló vádak közül a lázadás számít a legsúlyosabbnak, a spanyol büntető törvénykönyv szerint a maximálisan kiszabható büntetés 30 év szabadságvesztés."
március 28. | 08:14
előzmény: #1226  pampa
#1228
"Az Egyesült Államok határozottan elítélte kedden az előző napi Kosovska Mitrovica-i szerb-albán incidenst, és önmérsékletre szólította az érintetteket.
Az Egyesült Államok határozottan elítéli a hétfői mitrovicai eseményeket, amelyek nemkívánatosan fokozzák a feszültséget és fenyegetik a regionális stabilitást. Felszólítjuk az érintetteket, hogy tartózkodjanak a helyzet további élezésétől, cselekedjenek kiegyensúlyozottan, és békés úton rendezzenek minden nézeteltérést” – áll az amerikai külügyminisztérium által kiadott közleményben, amely szerint a tartós balkáni béke és stabilitás érdekében Koszovónak és Szerbiának a kapcsolatok rendezésére kell törekednie az Európai Unió égisze alatt zajló tárgyalások révén.
Hétfőn a koszovói rendőrség mintegy száz kommandósa tört be egy Kosovska Mitrovica-i konferenciára, amelyen a helyi szerbek tanácskoztak Marko Djuriccsal, a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetőjével.A rendőrök könnygázgránátokkal oszlatták szét a tömeget, Djuricot pedig bilincsbe verve szállították Pristinába, majd kiutasították az országból azzal az indokkal, hogy illegálisan lépett Koszovó területére, a hatóságok ugyanis nem engedélyezték neki a belépést korábbi kijelentései miatt, amelyekkel Pristina szerint feszültséget akart kelteni.
A történteket Szerbia, az Európai Unió és Oroszország is elítélte. A koszovói szerb képviselők úgy döntöttek, hogy kilépnek a pristinai kormánykoalícióból."
február 20. | 12:27
előzmény: #1216  pitcairn2
#1227
február 20. | 08:45
előzmény: #1218  pampa
#1226
"A radikális jobboldal megelőzte a német szociáldemokratákat
2018. február 20., kedd  Európai ügyek
Többen szavaznának Németországban a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) nevű pártra, mint a Német Szociáldemokrata Pártra (SPD) – mutatta ki egy hétfőn ismertetett felmérés.
.
Az Insa közvélemény-kutató társaság adatai szerint az AfD-re a német választók 16 százaléka szavazna, ha most vasárnap lenne a szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás, az SPD-re pedig 15,5 százalék. Az egy héttel korábbihoz képest az AfD támogatottsága 1 százalékponttal emelkedett, az SPD-é 1 százalékponttal csökkent.
A politikai véleménykutatás történetében ez az első felmérés, amely nagyobb támogatottságot mutat az AfD-nél, mint a legrégebb óta működő német pártnál, a 154 éve alapított SPD-nél.
Az AfD a tavaly szeptemberi Bundestag-választáson a szavazatok 12,6 százalékát gyűjtötte össze, az SPD 20,5 százalékkal története leggyengébb eredményét érte el, és azóta a kormányalakítás körüli belső viták nyomán tovább süllyedt támogatottsága.Gyengülésének legnagyobb haszonélvezője az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Horst Seehofer bajor miniszterelnök vezette Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége – mondta Hermann Binkert, az Insa igazgatója a Bild című lapnak, rámutatva, hogy a CDU/CSU támogatottsága az egy héttel korábban végzett előző méréshez képest 2 százalékponttal növekedett, így 32 százalékon áll, vagyis erősebb, mint az AfD és az SPD együttvéve. A CDU/CSU “jelenleg az egyetlen néppárt”, és úgy tűnik, hogy a választók jól fogadják a megújulásról szóló ígéreteket – tette hozzá a szakember.
Az SPD egyetlen reménye, hogy a kedden kezdődő pártszavazással befejezhetik a vitákat. A március 2-ig tartó szavazáson a 463 ezer párttag a CDU/CSU-val kidolgozott koalíciós szerződésről dönt. A szociáldemokraták akkor folytathatják a 2013-ban kezdett kormányzást a CDU/CSU-val, ha a tagság legkevesebb 20 százaléka részt vesz a szavazáson, és a többség a koalíciós szerződés elfogadására voksol.
Az Insa felmérése szerint a CDU/CSU, az AfD és az SPD után a Zöldek következnek 13 százalékkal, támogatottságuk nem változott az egy héttel korábbihoz képest. Az SPD-től balra álló Die Linke (Baloldal) 0,5 százalékpontos gyengülés után 11 százalékponton, a liberális Szabad Demokrata Párt 1,5 százalékpontos gyengüléssel 9 százalékon áll.
A választókorú népességre reprezentatív felmérést február 16. és 19. között készítették 2040 ember megkérdezésével."
január 19. | 09:19
előzmény: #1224  wjani
#1225
Osztrák-magyar-bajor együttműködés?
Orbán Viktor kitért arra is, hogy Magyarország szövetségeseket keres, hogy a nemzetközi fórumokon hatékonyabban állhasson ki migrációs politikája, illetve a szabad nemzetek alkotta Európai Unió mellett. Ezzel kapcsolatban felvetette egy új, osztrák-magyar-bajor együttműködés lehetőségét, melynek megteremtésére, mint mondta, a következő hónapokban nyílhat esély."
január 19. | 09:03
#1224
Ausztria különleges határvédelmi egységgel készül az újabb migránsáradatra
2018. január 19., péntek 
 Európai ügyek
Különleges, gyorsreagálású határvédelmi egység létrehozását jelentette be az új osztrák belügyminiszter, megakadályozandó a három évvel ezelőttihez hasonló migránsáradat bejutását az országba.
Herbert Kickl a Tiroler Tageszeitung című napilapban pénteken megjelent interjúban azt mondta, hogy olyan, a rendőrség állományához tartozó egységről van szó, amely rövid időn, ha kell, órákon belül ellenőrzése alá tudja vonni vagy akár lezárni azt a határátkelőt, amelyen migránsok tömege próbál átkelni törvénytelenül.
Kickl azt mondta, hogy Ausztriának jelenleg jól működő, hatékony határmegfigyelő rendszere van, de nem engedhető meg a 2015-ös események megismétlődése. Ezért adott utasítást arra, hogy hozzák létre az új határvédelmi egységet, amely rövid időn belül képes helyreállítani a szabályos határátkelést, és azonosítani azokat a személyeket, akik be akarnak jutni illegálisan Ausztria területére.
A tárcavezető szerint meg kell védeni az Európai Unió és a tagállamok határait, segítséget kell nyújtani azoknak az országoknak, ahonnan a migránsok érkeznek, minél kevesebb menekültet kell befogadni, és csak azoknak kell segítséget nyújtani, akik ténylegesen nagyon rászorulnak. Ausztriába csak az osztrák feltételek és kritériumok alapján szabad beengedni őket, ezzel együtt pedig fel kell gyorsítani a hazatelepítés folyamatát – tette hozzá.
A 2015-ös migránsválság idején több százezer migráns kelt állt az osztrák határokon, hogy eljusson Németországba vagy más uniós tagországokba. Abban az évben az osztrák hatóságokhoz rekordszámú menedékkérelem érkezett. Azóta Ausztria megerősítette határainak védelmét és a határ menti térségek, közutak és vasútvonalak ellenőrzését, és ebben a hadsereg is szerepet kapott."
2017. december 06. | 16:46
előzmény: #1222  madxa
#1223
"Petro Porosenko ukrán elnök azon meggyőződésének adott hangot szerdán, hogy Moszkva áll Miheil Szaakasvili volt odesszai kormányzó és egykori georgiai elnök támogatói, illetve az általuk Kijevben rendezett demonstrációk mögött.Erről az államfő a nyugat-ukrajnai Lviv megyében tett látogatásán beszélt. Porosenko kijelentette, hogy Szaakasvili őrizetbe vételének előző napi meghiúsulása sokkolta őt. Hangsúlyozta viszont, hogy szerinte a hatóságok megfelelően cselekedtek az adott helyzetben. Köszönetet mondott az ukránoknak, hogy túlnyomó többségük – jól látva a helyzetet – nem támogatja Szaaksvilit és megmozdulásait. ”Nem először mondom, hogy Moszkvában erőt, pénzt nem sajnálva egyre nagyobb tétet tesznek fel arra, hogy Ukrajnát hátba támadják és belülről destabilizálják az országot” – hangoztatta az elnök."
.
A Majdan mögött ki állt?
2017. december 05. | 12:29
előzmény: #1221  madxa
#1222
Brutális összeget fizethet Írországnak az AppleA teljes készpénzállományának 5,9 százalékát, 13 milliárd eurót fizet be adóként az ír államnak az Apple az Európai Unióval kötött megállapodás értelmében - ez Írország egészségügyének egész éves költségvetését fedezhetné.Szabó Zsuzsanna, 2017. december 5. kedd, 12:07  Hozzászólok   Elküldöm   Ajánlom
Az Európai Bizottság tavaly augusztusban 13 milliárd eurós büntetést szabott ki az Apple-re, amiért az amerikai techmulti adókedvezmények formájában tiltott állami támogatást kapott az ír államtól és elkerülte az adófizetést - írja az Index.hu a Quartzra hivatkozva.
Óriásbírságot kapott az amerikai megacég
Kiderült, kinek a zsebébe csusszan az Apple megabüntetéseA 13 milliárd euró az ír egészségügy teljes költségvetését fedezni tudná egy évben, az Apple 2015-ös nyereségének pedig a 27 százalékát jelenti. Az ír kormány tiltakozott az ellen, hogy tiltott állami támogatásnak minősítsék az Apple-nek és még számos amerikai cégnek nyújtott adókedvezményt, ezért hivatalosan is fellebbeztek a döntés ellen, úgy, ahogy az Apple is fellebbezett a döntés ellen. Ez az írek részéről érthető, hiszen az ország rettenetesen jól jár azzal, hogy adóparadicsomként magához csalogatja az Apple-hez hasonló multicégek profitközpontjait.
Ezeknek a cégeknek, és így az adómegállapodásoknak köszönhetően 2015-ben például 26 százalékkal nőtt az ír GDP. Írország a kilencvenes évek óta köt egyedi megállapodásokat multinacionális cégekkel, az Apple ez alapján konkrétan 0,005 százalékos adórátával adózott az országban.
A peren kívüli megegyezés ellenére az Apple nem vonja vissza a fellebbezését, ezért a vállalat által kifizetett pénz letétben marad addig, amíg az Európai Bíróság meghozza az ítéletét. Az Apple közölte: bíznak benne, hogy az Európai Bíróság elkaszálja majd a bizottság döntését az ügy részletes vizsgálatát követően.
2017. november 28. | 14:09
előzmény: #1220  madxa
#1221
A Quartz nemrég közölt cikke ismét aktuálissá tette a kérdést, hogy mégis mennyi adatot gyűjtenek felhasználóikról a mobilkészülékek, akár tudtuk nélkül. A portál nyomozása során fény derült arra, hogy az Android operációs rendszert futtató eszközökön ugyan a felhasználó letilthatja a geolokációs adatok gyűjtését,az valójában nem ér semmit.
A keresőóriás ugyanis január óta használja a bázisállomás-azonosítókon alapuló helymeghatározást, azaz a mobilok begyűjtik a közelben lévő adótornyok cellainformációit (Cell ID), amiket titkosítva továbbítanak a Google felé, amint internetre csatlakoznak. Ezek ismeretében nagyságrendileg behatárolható a készülék tulajdonosának tartózkodási helye, sőt mozgása is.
A magánszférát védő biztonsági szakemberek főleg azt kifogásolták, hogy még a kivett SIM-kártya sem áll ennek útjába, és az indokoltnál is kiterjedtebb adatgyűjtést jelent. A Google ennek eredményeként közölte, hogynovember végén befejezi ezen gyakorlat alkalmazását,szóvivőjük szerint kizárólag szolgáltatásuk fejlesztésének érdekében használták fel a Cell ID-kat amolyan “plusz jelként”, hogy gyorsabbá váljon az üzenetküldés, és az információkat nem tárolták szervereken.
Ez persze aggasztó, de nem is olyan meglepő: idén az Uberrel kapcsolatban derült ki, hogy a fuvarszolgáltatás egy speciális kóddal azonosíthatóvá tette az iPhone-készülékeket azután is, hogy a felhasználó törölte az appot a készülékről. Sőt, egyes alkalmazások (köztük az Angry Birds és a Candy Crush) a szükséges engedélyek hiányában is hozzáférnek a mobilok geolokációs adataihoz, fedezték fel korábban dán biztonsági kutatók."
2017. november 25. | 09:11
előzmény: #1219  madxa
#1220
A világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete, a WWF jelentése szerint a biológiai sokféleség csökkenésének közel 60 százalékáért a hús alapú étrend tehető felelőssé, ami hatalmas teher a Föld erőforrásaira. Az új jelentés kiemeli, hogy a hús iránti globális igény rombolja a környezetet. Ehhez nagyban hozzájárul az állatoknak szánt takarmánynövények termesztése.Romba dönti a világot a hús alapú étrend?A nevelt baromfik, sertések és más állatok ellátásához szükséges szójához hasonlóan nagy mennyiségben termesztett növényeket óriási területeken művelik. A WWF tanulmánya alapján ez a gazdálkodási forma szupergyorsan meríti ki a természeti erőforrásokat. A kutatás arra is rámutatott, hogy az intenzív és ipari állattenyésztés kevésbé tápláló ételeket hoz létre. A cikket a Greenfo oldal hozta le.
https://www.magro.hu/agrarhirek/gazdalkodas/allattenyesztes/hus_alapu_etrend-novenytermesztes/
2017. november 25. | 08:10
előzmény: #1217  Phylaxa
#1219
Megcsinálták!"FELKÉSZÜLNEK A TERRORRA AZ EURÓPAI NAGYVÁROSOK EURÓPA-SZERTE KÉSZENLÉTBE HELYEZTÉK A BIZTONSÁGI ERŐKET A VÁSÁROKON
Mártonffy Attila
Amióta tavaly decemberben egy fanatikus iszlamista – egyébként elutasított – menedékkérő a karácsonyi vásárlók közé hajtott teherautóval Berlinben, megölve tizenkét embert, több mint ötvenet pedig megsebesítve, a hatóság minden európai városban igyekszik elkerülni a hasonló merényleteket.
Már javában tombol Európában (is) a karácsonyi vásárlási láz, tehát itt az ideje útakadályok állításának. Az egy évvel ezelőtti berlini incidensre emlékezve Európa nagyvárosaiban a rendvédelmi szervek szinte beton- és acélgyűrűbe fogták az utcai vásárok gyalogosok ellepte területeit. Azóta ugyanis az ünnepi sokadalmak, fesztiválok kedvelt célpontjai lettek a terroristáknak.
A frankfurti adventi vásár területén építik ki a belvárosi védművet. Megtanulnak együtt élni a félelemmelTovábbá állig felfegyverzett rendőrjárőrök cirkálnak mindenfelé, civil ruhás nyomozók vegyülnek a tömegbe, valamint ellenőrző pontok igyekeznek nehezíteni az esetleg felbukkanó terroristák mozgását. Nagy-Britanniában különösen Londonban, Birminghamben, Manchesterben, Leedsben és Edinburghban erős a készültség. A brit önkormányzati szövetség arra inti a helyi tanácsokat, hogy legyenek éberek ebben az évben. A felhívás nyomatékosítására „súlyos” szintre emelték a fenyegetettséget, ami azt jelenti, hogy nagy a valószínűsége egy terrortámadásnak.A londoniak élénken emlékezhetnek arra, hogy az elmúlt 12 hónapban kétszer is történt járműves merénylet, mégpedig hidakon. Ezek nyomán a brit főváros három hídján is betontömbökkel választották el a jármű- és gyalogosközlekedést. Hasonló intézkedéseket vezettek be idén is. Mivel az utak ellenőrzése időigényes, a Scotland Yard felhívta a lakosságot, hogy jókor induljanak el az időhöz kötött rendezvényekre. Manchester is jól emlékszik még a stadion elleni tavaszi támadásra, amelyben 23-an vesztették életüket. A város rendőrfőnöke azzal nyugtatta a vásározó polgárokat, hogy megerősített rendőri jelenléttel és ellenőrzéssel maximális biztonságot garantálnak. A brit külügyminisztérium szintén fokozott figyelemre inti azokat a külföldre utazó briteket, akik a bevásárlás szempontjából népszerű országokba – például Svédország, Svájc, Ausztria, Belgium, Németország, Franciaország, Dánia – tartanak. Ugyanezt a felhívást intézte polgáraihoz az amerikai külügyminisztérium is a brit és európai karácsonyi vásárok meglátogatása esetére.
A nagy ügybuzgalommal tevékenykedő francia biztonsági erők a héten hat embert tartóztattak le azzal a gyanúval, hogy merényletet készítenek elő a reimsi karácsonyi kirakodóvásár ellen. A gyanúsítottak átvizsgálásakor egy fegyver is előkerült. Ugyancsak hat szíriai menekültet fogtak le Németországban is, ők állítólag Essenben léptek volna akció­ba. A frankfurti tartományi ügyészség tájékoztatása szerint a merénylet tervezésének korai szakaszában fogták el a hat férfit, akik a nyomozás első megállapításai szerint még nem választottak ki konkrét célpontot. A razzia során átkutattak nyolc lakást, lefoglaltak iratokat, mobiltelefonokat és laptopokat. Budapesten – a korábbi évek gyakorlatát kiegészítve – a rendőrség a járőrözésen túl beton terelőelemekkel is védi az ünnepi vásárok helyszíneit."
2017. november 11. | 11:04
előzmény: #1217  Phylaxa
#1218
Mennyiszer leírtuk!
Most már elhiszik,vagy tovább erőltetik ezt az egészet?
"“Nem, mert ez nem jelent megoldást. Nem akarjuk, hogy bárki is megmondja nekünk, hogy melyik menekültet kell befogadni” – felelte Babis arra a kérdésre, hogy Csehország készen áll-e uniós kvóták alapján embereket befogadni.
“Az EU nem mentheti meg az egész világot” – tette hozzá.
Babis egyúttal leszögezte: Európa-pártinak tartja magát, Európa pedig “szupertermék”. Világossá tette azonban, hogy Európa legnagyobb problémájának az illegális migrációt tartja."
2017. október 04. | 18:49
előzmény: #1212  mereszZenesz
#1217
"Ki hitte volna!".
Ahova betette a lábát, ott megszűnt minden más. Ennyi.
2017. október 04. | 18:39
előzmény: #1209  szivacs
#1216
ezek után végképp nem értem, hogy miért nem fogadják be a dél-afrikai búrokat...
szerintem azok tömegével menekülnének vissza Hollandiába...
White Poverty (in the New South Africa)
https://www.youtube.com/watch?v=oWWzAdb2wbU
és azért még egész jól megértik őket a hollandok...
az afrikaans nyelvet beszélő több millió fokföldi színesről már nem is beszélve...
2017. október 04. | 17:49
#1215
"Európa sorsszerű megsemmisülése
Miért? Mert vannak bűnösnek kikiáltott nemzetek, amelyeknek a bűneit naponta halljuk. Vannak kötelező szánakozások, mea culpák,  bocsánatkérések. Vannak bűnös népek, amelyeknek a bűneit nem szabad említeni, mert az sértő lehet és "izmusokat" szülhet. Vannak törvények, amelyeket a történelem során – olykor hazug látszatként de –, betartottak és betartanak, és vannak kiváltságosok, akikre nem érvényes a pórnépre szabható büntetés, ha e törvények ellen súlyosan vétenek. Vannak, akik hatalmukkal visszaélve kiraboltak országokat büntetlenül, s vannak, akik nem rabolnak, mégis ezt harsogja róluk a rablók pénzelte média. Vannak kifejezések, amelyeket nem szabad használni, mert a liberális füleket zavarják, de  ugyanazokat a kifejezéseket a liberális lapok "jogos felháborodással" közölik. Vannak bíróságok Európa szerte, amelyeket kötelező „tisztelni”, de amelyek nem tisztelnek sem törvényt, sem embert, sem nemzetet, sem békét, sem biztonságot, de amely bíróságok a társadalmak erkölcsi normáit megsemmisítik, egy-egy ítéletben világosan felismerhető elfogultsággal, részrehajlással, a politikai megrendeltséggel, vagy politikai elkötelezettséggel. Vannak kémek, akik kiszolgáltatnak hazát, nemzetet, s vannak, akiket ezért felmentenek, vannak csalók, akik kicsiny dobozkákban kapták a néptől elrabolt pénzt, amit magukra költöttek törvénytelenül… ám ezeket tétován „megejnyebejnyézik” a pulpitusról, míg a tyúktolvaj éveket ül. S vannak törvénytelenül lázítók, akik miatt a rendőrség fizet büntetést, mert megtiltotta a nyilvános és aljas hazudozással alátámasztott lázítást. És mindez csupán a jéghegy csúcsa, csak egy a parányi részecske abból az embertelenségtömegből, amely miatt elveszünk, amely miatt minden megsemmisül, amit ma ismerünk, látunk, és amiben élünk."
http://stoffangyorgy.blogspot.hu/2017/09/europa-sorsszeru-megsemmisulese.html
2017. október 04. | 16:17
előzmény: #1212  mereszZenesz
#1214
Igazad van, elburjánzani nem fog, mert már elburjánzott.
A linken épp' arról van szó, hogy Hollandia 3 legnagyobb városában már kisebbségbe került a honos népesség, azaz a hollandok.
Vannak települések Belgiumban, Franciaországban, UK-ban ahol szintén ez már a helyzet és már London polgármestere is "gyárilag" muszlim.
Az sem nagy cucc, hogy Oldham (Manchester) muzulmán polgármestere bevezette a kötelező mohamedán imát a testületi ülések előtt. https://www.youtube.com/watch?v=OMbhMjgEVAY
2017. október 04. | 15:32
előzmény: #1212  mereszZenesz
#1213
Bécsben az állami általános iskolákban a vallásukról nyilatkozó diákok fele iszlám.

Topik gazda

szivacs
szivacs
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE