2011. január 17. | 16:33
#1

Mi lesz veled Európa?  

Mi lesz veled Európa?Mi lesz az ősi gyökereiddel, történelmeddel, hagyományaiddal, sokszínű kultúráddal, egymást maró, mégis "európai" népeiddel, köztük velünk, magyarokkal?

Megtalálják-e, kivívják-e gyermekeid múltadhoz méltó helyedet, szerepedet a világban?Múltad van, jövőd lesz-e?
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
szeptember 08. | 22:40
#1208
A határok nélkül menekült orvosok megtalálták a rák ellenszerét és megkezdték a gyógyítást: link
augusztus 29. | 12:02
előzmény: #1206  COLOP
#1207
+))
augusztus 29. | 11:45
előzmény: #1204  Vazsmegyei
#1206
discoverin nézték putint hány embert öletett meg
augusztus 29. | 11:45
#1205
szerintem é korea nem lött ki semmit csak holivodi marhaság
kitalácio,farok csoválja a kutyát nézték a filmet néroval és hoffmannal
föszereplésben
augusztus 29. | 10:54
előzmény: #1203  NagyBarnaMacika
#1204
Putyin imádók kíméljenek! Van más gondom is, hogy erre is figyeljek!

Hazug embert előbb érik úton, mint a kétfarkú "csernobili"kutyát!
augusztus 29. | 10:17
előzmény: #1202  Vazsmegyei
#1203
augusztus 29. | 10:15
előzmény: #1201  NagyBarnaMacika
#1202
Nem a Putyin védi a rendszert, hanem galád haszonszerzők támadják aszad rendszerét! És vannak akiknek ez tetszik a támadás!Támadás minden ellen ami nem tetszik nekik!

Még a DEMOKRÁCIÁT IS MEGÖLNÉK, HOGY A SAJÁTJUKKAL MENTHESSÉK MEG!

Hihetetlen, hogy mire képes a demokráciának feltüntetett agymosás!Hihetetlen, hogy milyen módon manipulálhatók egyes embertársaink! Van amit feltétlenül elhisznek, pedig fogalmuk sincs a valós helyzetről, mert ezer kilométerekre vannak távol az eseményektől és mégis terjesztik a nyilvánvaló hazugságokat, amelyeket ágyban párnák között találnak ki!
augusztus 29. | 09:56
#1201
Hátborzongató, miket élnek át a nők Aszad börtöneiben

Hátborzongató történeteket soroló dokumentum jelent meg a napokban a szíriai börtönökben zajló kínzásokról. Az Aszad-rezsim börtöneiben a nőket sem kímélik, derült ki az interjúkból: nemi erőszak, verés és válogatott brutalitás fokozza szenvedéseiket.

A 45 éves Zahirát 2013-ban tartóztatták le Damaszkuszban, ismerteti az egyik beszámolót az Independent. A nőt már az Al Mezzeh katonai repülőtérre érve kikötözte és megerőszakolta öt katona. A következő két hétben a nemi erőszakok sorozata után lelkileg is meg akarták törni. Miközben a katonák "minden létező testüregébe" behatoltak, filmre is vették az esetet, és azzal fenyegették meg, hogy a felvételt megmutatják a családjának.Zahirát az első börtönben a nemi erőszak mellett rendszeresen verték. Volt hogy árammal kínozták, majd gumicsővel ütlegelték. A vallatások közt a nőt egyszer egyméteres magánzárkában tartották.A katonai elhárítás börtönébe kerülve Zahira 48 másik nővel együtt osztozott egy olyan kis zárkán, aholn csak két csoportban tudtak aludni. A nem alvó csoport tagjai állva vártak sorukra. Vécét 12 óránként, zuhanyzót 40 naponta használhatták.

Zahira végül a hírhedt Adra börtönből szabadult, amikor állapota annyira leromlott, hogy kórházba kellett szállítani. Fogva tartói attól féltek, hogy a nő a kezeik közt halhat meg, miután hosszú időre elvesztette eszméletét. A nőt négy hónapig kezelték hepatitisszel, tüdőgyulladással és vérszegénységgel. A sorozatos nemi erőszaktól inkontinenciával is küzdött.

Putyin védi a brutális rendszert

Zahira története csak egy azok közül, amelyeket a Bassar al-Aszad börtönében sínylődők mondtak el. A rémisztő vallomásokat az Ügyvédek és Orvosok az Emberi Jogokért (LDHR) nevű civilszervezet rögzítette és gyűjtötte össze, hogy rámutasson a szír rezsim emberiesség elleni bűntetteire.A szír határhoz közeli török városban, Gaziantepben működő szervezet tagjai azt remélik, hogy az anyag segíthet igazságot szolgáltatni az áldozatoknak.A helyzet nem egyszerű, amit jelez, hogy néhány hete mondott le az ENSZ-ben betöltött pozíciójáról Carla Del Ponte. A diplomatának az lett volna a feladata, hogy felderítse a szír háború emberi jogi vétségeit. Del Ponte olyan bíróságot szeretett volna felállítani, amelyhez hasonló a ruandai mészárlás után és a jugoszláv háború idején is működött. A szír rezsimet támogató Oroszország ugyanakkor minden alkalommal megvétózta az államilag végrehajtott kínzásokat és gyilkosságokat vizsgáló szerv felállítását."Semmilyen eredményt nem tudtunk elérni" - összegezte öt év munkáját a leköszönő diplomata, aki szerint hiába állnak náluk tornyokban a bizonyítékok, azokat bíróság nélkül nem tudják használni.

link
augusztus 29. | 09:33
előzmény: #1199  szivacs
#1200
"Vízkorlátozást vezetnek be RómábanCsökkentik az éjszakai víznyomást az éjszakai órákban szeptember elsejétől Rómában és a vele szomszédos Fiumicino területén a szárazság miatti rendkívüli vízhiány miatt - jelentette be az olasz főváros vízszolgáltatója hétfőn.A majdnem három millió lakosú Rómát vízzel ellátó Acea vízszolgáltató vállalat közleménye szerint a vízellátást az egész városban korlátozzák. A víznyomás csökkenése elsősorban a magasabb emeleteken és az egyébként is alacsony nyomású kerületekben lesz jobban érzékelhető. A víznyomást csökkentik a fővárossal szomszédos, a repülőteréről ismert Fiumicino önkormányzatának területén is.A közüzemi korlátozás egyelőre csak az éjszakai órákra vonatkozik, és a tervek szerint elegendő lesz csak szeptemberben csökkenteni a víznyomást azt remélve, hogy ősszel a csapadék pótolja majd a vízhiányt.Az olasz fővárosban és területén május óta nem esett csapadék. A nyár eleje óta hét hőhullám követte egymást teljesen kiszárítva a patakokat: a Rómát kettészelő Tevere folyó és a várost vízzel ellátó Braccianói-tó vízszintje is történelmi mélypontra süllyedt.A rendkívüli szárazság miatti víztakarékosság jegyében Rómában júliusban elzárták az utcai kutak egy részét. Július végén szintén felmerült a víznyomás csökkentésének és a vízfogyasztás korlátozásának a lehetősége, de azt akkor elhalasztották.Forrás: MTI
június 23. | 13:28
#1199
"A migránsoknak fel kell esküdniük a holland értékekre

MTI2017.06.22. 12:09

Hollandiában októbertől új törvény lép életbe, miszerint az ottani bevándorlóknak fel kell esküdniük a holland értékekre." link
június 22. | 13:50
#1198
Az eu képtelen integrálni:

"Európa kudarcot vallott a romák integrációjában

AzonnaliAz EU-ban élő romák harmadának háztartásában ma sincs
folyóvíz, és közel felükben nincs a lakásban mellékhelyiség és
fürdőszoba – ilyen és ennél még sokkolóbb adatokkal ábrázolja Európa
legnépesebb kisebbségének helyzetét az EU Alapjogi Ügynökségének friss
kutatása. A 8000, magát romának valló polgárral készült interjúra épülő
felmérés szerint az utóbbi években a nagy szavakon túl alig tettek
bármit is a tagállamok a cigányok társadalmi helyzetének javítására."
június 01. | 15:22
#1197
Valahol Európában!
link
június 01. | 15:21
előzmény: #1194  _pampa
#1196
Azt hiszem találkozni fog még a magyarok bátorságával, de abban nem lesz neki köszönet, viszont biztos, hogy csodálkozni fog!
június 01. | 10:33
előzmény: #1194  _pampa
#1195
Emlékszik valaki, hogy melyik európai választáson is szerzett dzsordzsi akkora többséget, hogy ő szabjon irányt Európa népeinek?
június 01. | 08:21
előzmény: #1193  Vazsmegyei
#1194
Soros György: Európa feltámadhatszerző:Soros GyörgyAz unió reformra szorul, de van, ami reményt ad. Ilyen a magyarok ellenállása Orbán maffiaállamával szemben.Ma az Európai Uniót egyszerre kell megmenteni és megújítani. A legfontosabb a megmentése, mert létében fenyegeti veszély. De amint Emmanuel Macron francia elnök mondta kampánybeszédeiben, nem kevésbé fontos újra megteremteni azt a támogatást, amelyet valaha az EU magáénak tudhatott.Az uniót fenyegető veszélyek egy része kívülről ered. Olyan hatalmak veszik körül, amelyek ellenségesek értékeivel szemben: Vlagyimir Putyin Oroszországa, Erdogan Törökországa, al-Sziszi Egyiptomja és az az Amerika, amelyet Donald Trump próbál létrehozni.De van belső fenyegetés is. Az EU olyan egyezmények talaján áll, amelyek a 2008-as pénzügyi válság után elvesztették értelmüket. Még az euró fenntarthatóságát szolgáló legegyszerűbb változások végrehajtásához is olyan kormányközi együttműködés kellene, amely ezeken a szerződéseken kívül valósul meg. És ahogy az európai intézmények működése egyre bonyolultabbá vált, maga az unió is részben működésképtelenné lett mára.Európa nem az euróAz eurozóna például már pontosan az ellentéte annak, ami a célja volt. Az EU olyan, hasonló értékeket valló államok önkéntes szövetsége volt, amelyek maguk adják fel szuverenitásuk egy részét a közös eredményekért. A 2008-as válság után viszont az eurozóna úgy alakult át, hogy a hitelező államok diktálhatták a feltételeket az adósoknak, akik képtelenek voltak azoknak megfelelni. A megszorítások erőltetése gyakorlatilag lehetetlenné tette a gyenge országoknak, hogy kinőjék gondjaikat.Ha ez így folytatódik, kevés esély marad. Ezért kell az uniót radikálisan újjáépíteni. Az a felülről szervező elv, amellyel Jean Monnet elindította az európai integrációt az 1950-es években, igen sokáig kitartott. Most közös erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy az uniós intézmények együttműködhessenek az alulról induló kezdeményezésekkel, és közösen újra megnyerhessék a választók bizalmát.Gondoljunk a Brexitre, amely egész biztosan pusztító hatással lesz mindkét félre. Nagy-Britannia elszakadásának rendezése elvonja az EU figyelmét a saját válságáról. Ráadásul mindez nyilván tovább tart majd, mint az erre szánt két év; öt esztendő a valószínű, ami a politikában egy örökkévalóság, különösen ilyen forradalmi időkben.Ezért az uniónak konstruktívan, minden eshetőségre készen kell vezetnie a Brexit-tárgyalásokat. Az elhúzódó „válóper” során könnyen lehet, hogy a britek egyszer csak rájönnek, mégis jobb nekik az EU-ban maradni. De ez csak akkor esélyes, ha az unió olyan klubbá válik, amibe érdemes belépni – akár Nagy-Britanniának, újra. És kell hozzá az is, hogy a csatorna mindkét partján újragondolják a helyzetet.Ennek a valószínűsége csekély, de nem nulla. Fel kellene ismerni egész Európában, hogy a Brexit a dezintegrációhoz vezető lépés, és mint ilyen, mindenki a vesztese lesz. Egy újra vonzóvá váló Európa ugyanakkor a jobb jövő reményét hordozná – különösen az ifjú generációk számára.Ez az új Európa világosan elválasztaná egymástól az Unió és az eurozóna fogalmát. Másrészt tudatosítaná, hogy az eurozónát elavult és megkövült szerződések irányítják.Ezek a szerződések kimondják, hogy minden tagállam kötelezően bevezeti az eurót, amennyiben és amikor megfelel a feltételeknek. Ez ahhoz az abszurd helyzethez vezetett, hogy például Svédország, Lengyelország és a Cseh Köztársaság világossá tette ugyan, hogy nem szándékozik átvenni a közös valutát, ennek ellenére ők is „pre-in” státuszban vannak, vagyis olyan tagállamok, amelyek mentességet élveznek.Ezek nemcsak szavak. Az EU olyan szervezet, amelyben az eurozóna a mag, a többi tag pedig alacsonyabb rendű. Ez így nem maradhat. Az euró megoldhatatlan problémái nem verhetik szét magát az uniót.Az eurozóna és az EU közötti különbség tisztázatlansága ennél nagyobb bajról árulkodik: arról a feltevésről, hogy a tagállamok különböző sebességgel, de ugyanazon cél felé haladnak. Ehhez képest egyre több ország nyíltan visszautasítja a szorosabb európai integrációt.Jelentős pozitív hatása lenne annak, ha a „többsebességes” Európa helyett „többsávos” Európáról kezdenénk beszélni. Olyan Európáról, amelyben a tagállamoknak szélesebb demokratikus mozgástér jut, mint most. Ma az államok inkább a saját szuverenitásukat erősítik, mint hogy még többet adnának fel belőle. Pedig ha az együttműködés haszna kézzelfogható lenne, akkor változhatna az európai népek véleménye is, ahogy a kooperációs készségük is.A remény lendületeMindenképp előrelépésre van szükség három területen. Ezek: a területi szétesés, amelynek példája a Brexit; a menekültkrízis; és a megfelelő gazdasági növekedés hiánya. Mindhárom témában nagyon alacsony az együttműködés szintje.Ez különösen a menekültkérdésben érhető tetten, és egyre rosszabbodik. Európának még mindig nincs egységes bevándorláspolitikája. Minden ország a saját vélt érdekei alapján cselekszik, sokszor más tagállamok ellenében. Angela Merkelnek igaza volt: a menekültválság elpusztíthatja az EU-t. De feladni nem szabad. Ha erre a problémára sikerül hatékony és értelmes választ adni, abból új, pozitív lendület alakulhat ki.Én mélyen hiszek a lendületben. Már Macron megválasztása előtt, a holland nacionalista Geert Wilders meggyőző vereségekor érezhető volt a momentum: hogy olyan folyamat kezdődhet, amely az EU felülről szerveződő politikáját jobb irányba fordíthatja. És most, hogy Franciaországban Macron, az egyetlen EU-párti jelölt győzött, sokkal nyugodtabb vagyok a szeptemberi német választások ügyében is. Németországban többféle Európa-párti eredmény is elképzelhető, különösen, ha az Európa-ellenes és idegengyűlölő Alternative für Deutschland süllyedése folytatódik. Ez a folyamat elég erőt adhat ahhoz, hogy megküzdjünk a legnagyobb veszéllyel: az Olaszországot fenyegető pénzügyi és menekültválsággal.Erősítik reményeimet a spontán, alulról szerveződő kezdeményezések, amelyekben főleg az ifjúság vesz részt. Ilyen a „Pulse of Europe” mozgalom, amely novemberben indult Frankfurtból, és mára 120 várost ért el a kontinensen; a „Best for Britain” az Egyesült Királyságban; és ilyenek az ellenállási mozgalmak, amelyek a lengyel Jog és Igazságosság uralmával, valamint Orbán Viktor miniszterelnök kormánypártjával szemben szállnak síkra.A magyar ellenállás valószínűleg éppúgy meglepi Orbánt, ahogy engem. Orbán azon van, hogy politikáját a velem folytatott személyes konfliktusra fűzze fel. Célpontja lettem kormánya kíméletlen propagandakampányának. Saját magát a magyar szuverenitás védelmezőjének állítja be, engem pedig spekulánsnak, aki valami homályos, ám gonosz összeesküvés keretében azon dolgozom, hogy Európát illegális bevándorlókkal árasszam el.De az igazság az, hogy én a Közép-európai Egyetem büszke alapítója vagyok, amely 26 év után a világ legjobb 50 egyeteme között szerepel számos társadalomtudományi képzésével. A CEU támogatásával lehetővé tettem, hogy megőrizze akadémiai szabadságát minden befolyással szemben, beleértve a magyar kormányt, vagy akár az alapítóját magát.Két tanulságot vontam le ebből. Az egyik, hogy a nyílt társadalmak megőrzéséhez nem elég a jogállamban bízni: ki kell állni azért, amiben hiszünk. A CEU és az alapítványaim támogatottjai ezt teszik. A létük a tét. De biztos vagyok abban, hogy az akadémiai és egyesületi szabadságért folytatott elszánt küzdelmük végül mozgásba hozza Európa igazságszolgáltatásának lassan őrlő malmát.Másrészt megtanultam, hogy a demokráciát nem lehet külföldről szállítani. Azt a népnek magának kell kivívnia és megvédenie. Csodálom a magyarok bátorságát, amivel szembeszállnak Orbán maffiaállamának szemfényvesztésével és korrupciójával. És reményt ad az európai intézmények energikus válasza a Lengyelországból és Magyarországról érkező kihívásokra. Az előttünk álló út veszedelmes. De én látom ebben a küzdelemben a lehetőséget, hogy Európa még feltámadhat."
május 27. | 12:26
#1193
Csak tudnám hova menekülnek???Egy gazdag ország a liberalizmus egyik fellegvára, a GDP szuper, a keresetek és a szociális háló irigylésre méltó!
Az a gond hogy vannak médiába bekerült politikai szózsátyárok, akiknek a logika ismeretlen, viszont hazudni azt nem esik nehezükre!

MENEKÜLNI NAGY-BRITANNIÁBÓL a Brexit miatt? Provokatív és hazug feltételezés! Na de ez is Európa és Magyrország! Tele van ilyen hülye és átmosott, PC korrektnek sem mondható címkézésekkel!
link
május 27. | 07:47
előzmény: #1191  saru
#1192
Történelmi pillanat történt a NATO-csúcson csütörtökön, amikor csoportképet készítettek a jelenlévő NATO-tagállamok vezetőinek feleségeiről.Csakhogy a képen nem csak Melania Trump vagy Emmanuel Macron felesége szerepel, hanem a luxemburgi kormányfő férje, Gauthier Destenay is.Fotó: EuropressLuxemburgban egyébként házasságot köthetnek a meleg párok, Xavier Bettel és az építész Gauthier Destenay két éve házasodtak össze.(Mashable)
május 22. | 11:35
előzmény: #1190  saru
#1191
Kíváncsi vagyok, hogy hány nyugati újság és TV csatorna fog J
Kaczynskihez szaladni, hogy riportot készítsen vele az érdekes
nyilatkozat miatt, az a gyanúm., hogy , egy sem...?!
május 22. | 10:22
előzmény: #1189  saru
#1190
J Kaczynski, a lengyel Jog és
igazságosság Párt elnöke, tegnap a következőket mondta, röviden összefoglalom :

Európa migránsokkal történő
elárasztásáért A Merkel és Németo a felelős
és az nem járható út, hogy a beözönlött embereket szétosszák, ehhez semmi köze
a szolidaritásnak, ehhez előzetesen közös, egybehangzó döntés kell/kellett
volna…!

Továbbá G Soros meg akarja
változtatni az európai kulturális karakterét, de ehhez sem járul hozzá, erről
szó sem lehet !

Csak megjegyzem, hogy sztem
fentiekkel mindenki tisztában van, de nem tudok arról, hogy ezt eddig vki is
kimondta volna…?!

Forrás: tegnap este, M1
Híradó
május 21. | 11:50
előzmény: #1185  szivacs
#1189
Érdekes lista ez, korábban emlékeztem arra, hogy mi a közös
Zalatnayban, Koncz Zs-ben és Kovács Katiban ?, az, hogy egyiküknek sincs saját
gyermeke...!

Egyszer félig tréfáson beszélgettünk a feleségemmel, hogy mikor nő be az
ember fejelágya és azt mondtam, hogy az enyém sztem akkor, amikor megszülettek
a gyermekeink, erre azt mondta, hogy mennyire igazam van !

Uis ettől fogva egy ember
gondolkodásmódja, felelősségtudata, stb teljesen megváltozik, a gyermekek, azok
gyermekeinek sorsa lesz a legfontosabb és ezáltal a jövő kérdése kerül mindig
előtérbe, ez lebeg az ember szeme előtt !

Mindez valamennyire, vagy teljesen(?)
hiányzik a felsorolt politikusok esetében, tehát keresni kell helyettük
gyermekeset, lehetőleg többgyermekeseket, akadnának ugyanis bőven ilyenek !
május 20. | 16:42
előzmény: #1187  szivacs
#1188
Kettésszakadt Európa, turista módra!
link
május 19. | 15:44
előzmény: #1186  szivacs
#1187
bigbráner nem egy szlóhend: 2 percen belül már le is minuszolt! :-)

Úgy látszik őt sem zavarják gyermekek a résmentes megfigyelésben...
május 19. | 15:40
előzmény: #1185  szivacs
#1186
JOGOS A KÉRDÉS!

"Rábízható-e a jövőnk gyermektelen politikusokra?


Kovács Tibor

2017. május 15. 11:28

Sokkoló adatra
hívták fel néhány napja figyelmünket. Európa legerősebb országainak
vezetői kivétel nélkül gyermektelen politikusok. A tények igazolni
látszanak, hogy szelekciós előnyt jelent a gyermektelenség a
karrierépítésben, pedig a társadalom, ahol a sikeresség társadalmi
mintája, sőt feltétele a gyerektelenség, alulmarad. A végső kérdés az,
rábízhatjuk-e gyermektelen politikusokra kontinensünk, kultúránk,
országunk és gyermekeink jövőjét?" link
május 19. | 15:38
#1185
"Európa négy legerősebb gazdaságának vezetői közül egynek sincs gyermeke!

2017. május 11. 20:28

Emmanuel Macron
megválasztásával Európa "Top 4" gazdaságának - Németország, Egyesült
Királyság, Franciaország és Olaszország - vezetői mind gyermektelenek.

Angela Merkel német kancellárnak, Theresa May brit
miniszterelnöknek, Emmanuel Macron leendő francia elnöknek és Paolo
Gentiloni olasz kormányfőnek egyetlen gyermeke sincs, amely sokat elárul
kontinensünk demográfiai állapotáról, az „elöregedő Európáról”. Angela Merkel, Theresa May, Emmanuel Macron és Paolo Gentiloni A
gyermektelen európai nemzetek vezetőinek listája tovább folytatható a
svéd (Stefan Löfven), a holland (Mark Rutte), a skót (Nicola Sturgeon)
és a luxemburgi (Xavier Bettel) miniszterelnökkel. Mindezen vezetők
mellett az Európai Bizottság elnökének, Jean-Claude Junckernek sincs
gyereke. Ők az új európai „szuperpolitikusok” osztályának tagjai,
akik a liberális korszellemnek megfelelően lemondanak a hétköznapias
családi életről, hogy minden energiájukkal a saját karrierjükre
összpontosíthassanak (ebből a sorból egyedül Theresa May lóg ki, ő ugyanis sajtóinformációk szerint meddő).
A nyugat-európai vezető politikusok egyúttal kiválóan tükrözik a
jelenlegi demográfiai folyamatokat, hiszen Európa-szerte egyre kevesebb
gyermek jut átlagban egy nőre, szemben például a muzulmán vallású
országokkal Afrikában és a Közel-Keleten. A
családok támogatása és a gyermekvállalás ösztönzése helyett Európa
vezető államai sokkal inkább kívülről akarják megoldani a válságot,
mellyel azonban még súlyosabb krízist idéznek elő (lásd a bevándorlási válság következményeit). A
demográfia helyzet egyébiránt a mi régiónkban, Közép-Európában sem
rózsásabb. Érdekességképp azonban lássuk, hogy a visegrádi országok
(V4-ek) vezetőinek hány gyermeke van: Orbán Viktor magyar miniszterelnök 5 gyermek édesapjaBeata Szydlo lengyel miniszterelnök 2 gyermek édesanyjaBohuslav Sobotka cseh miniszterelnök 2 gyermek édesapjaRobert Fico szlovák miniszterelnök 1 gyermek édesapja"
május 02. | 11:26
#1184
Sigmar Gabriel nem tudott viselkedni Izraelben.
link
május 02. | 10:44
#1183
Ezt is megértük: Európa veszélyes hely lett. :-(
"Köszönet" érte a tényleges uralóinak!

"Figyelmeztetett az amerikai külügy: veszélyes Európába utazni

MTI
2017. május 2. 09:44

Az amerikai külügyminisztérium terrorveszély miatt utazási figyelmeztetést adott ki Európára hétfőn.

A franciaországi,
oroszországi, svédországi és nagy-britanniai terrortámadások azt
mutatják, hogy az Iszlám Állam dzsihadista szervezethez és az al-Kaida
nemzetközi terrorszervezethez hasonló csoportok továbbra is képesek
merényletek tervezésére és kivitelezésére - áll a washingtoni
közleményben.

Az amerikai külügyminisztérium elsősorban a nyári
szezon hatalmas tömegeket megmozgató rendezvényeinél inti óvatosságra az
Európába készülő amerikai állampolgárokat. Utalnak ugyanakkor arra is,
hogy a helyi hatóságok számos intézkedést hoztak a terrorveszély
csökkentésére.

Leszögezi a közlemény, hogy Washington továbbra is
szorosan együttműködik európai szövetségeseivel és partnereivel a
terrorizmus elleni küzdelemben.

A külügyi tárca legutóbb tavaly
november végén adott ki utazási figyelmeztetést Európára. A mostani
figyelmeztetés szeptember 1-jéig szól."
március 29. | 13:13
előzmény: #1180  _pampa
#1182
Mogherini felmondta a kötelező leckéjüket.
Kifelejtette persze Koszovót és Magyarországot a nemzetközi rend és biztonság kedvéért.
A kettős mércét lelkiismeretfurdalás nélkül használja.
március 29. | 12:28
#1181
Kétsebességes eu: link
március 17. | 17:04
előzmény: #1179  _pampa
#1180
"KÜLFÖLD Sose nyeli le az EU a Krím orosz elcsatolásátA jogilag Ukrajnához tartozó Krím Oroszország általi illegális bekebelezése közvetlen veszélyt jelent a nemzetközi biztonságra, és súlyos következményekkel jár az államok egységét és szuverenitását védő nemzetközi rendre nézve – közölte Federica Mogherini, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője pénteken"Sose nyeli le Szerbia Koszovó elcsatolást....Sose nyeli le Magyarország területei elcsatolását....
február 15. | 11:30
#1179
"Bebizonyították: rosszabb minőségű élelmiszert forgalmaznak a multik Kelet-EurópábanSzlovákia bevizsgálta a multinacionális cégek által forgalmazott termékeket és bebizonyosodott, hogy ezek alacsonyabb minőségűek, mint az osztrák piacra szántak.

A multinacionális élelmiszergyártók Szlovákiában forgalmazott termékeinek jelentős része alacsonyabb minőségű, mint az, amit ezek a cégek ugyanolyan márkanév alatt az osztrák piacon értékesítenek – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a szlovák agrártárca vezetője által kedden ismertetett vizsgálat eredményére hivatkozva.A szaktárca a szlovák élelmiszerfelügyelettel (SVPS) közösen végzett vizsgálatakor 22 olyan élelmiszertermék összetételét hasonlította össze, amelyeket Szlovákiában és Ausztriában is azonos márkanév alatt hoznak forgalomba. Az összehasonlításból kiderült, hogy a vizsgált élelmiszerek felénél a gyártók alacsonyabb minőségű termékeket hoztak forgalomba Szlovákiában, mint Ausztriában.

A laboratóriumi körülmények között lefolytatott teszt az egyes élelmiszertermékek közül az üdítőitalok, a fűszerek, sajtok, teák és hústermékek esetében tárta fel a legnagyobb minőségbeli eltéréseket. Míg például az üdítőitaloknál a szlovák piacra szánt termékeknél több tartósítószert és mesterséges édesítőszert mutattak ki, addig a vizsgált fűszerek esetében nagyobb víztartalmat és törmelékanyag arányt állapítottak meg.húsA hústermékek például kevesebb húst tartalmaztak Szlovákiában, mint AusztriábanA csomagolt tea vizsgálata során kiderült, hogy a Szlovákiában értékesített termékek kevésbé illatosak és ízletesek, mint az osztrák piacon ugyanezen márkanév alatt értékesített árucikkek. A sajtoknál alacsonyabb volt a szárazanyag arány, a hústermékek pedig a szlovák piacon forgalmazottaknál kevesebb húst tartalmaztak, mint Ausztriában."A tesztek eredményei megerősítették azon félelmeinket, amelyekről már többször is beszéltünk" – mondta a vizsgálat eredményeiről Gabriela Matecná szlovák földművelésügyi miniszter, aki szerint a multinacionális vállalatok viselkedése egyértelműen két kategóriába sorolja a fogyasztókat. Hozzátette: vizsgálatuk eredményeit az Európai Bizottság elé fogják terjeszteni.Nem ez volt az első eset, hogy bebizonyosodott a multinacionális cégek kettős mércéje: 2015-ben egy több országra kiterjedő és azóta egy-egy ország viszonylatában megismételt vizsgálat bebizonyította, hogy az azonos márkájú és azonos csomagolású élelmiszer termékek összetevőit, ízanyagait és eltarthatóságát illetően jelentős különbségek vannak az EU nyugati és keleti felének élelmiszer áruházaiban, éspedig gyakorlatilag mindig a keletiek rovására. Annak ellenére, hogy az EU törvényi rendelkezései előírják, hogy a gyártóknak – tényszerűen – pontosan tájékoztatniuk kell a fogyasztókat az élelmiszer termékek eredetéről, összetevőiről és minőségi paramétereiről."
február 11. | 08:09
előzmény: #1177  szivacs
#1178
mit meg nem enged magának egy biztonsági őr...."Megölte a tolvajt az a palack ital, amit ellopott

Az angliai Trowbridge-ben halt meglepő halált egy bolti szarka: a lopott üveg szilánkjai ölték meg a 30 éves férfit.A férfi valószínűleg tapasztalt bolti tolvaj volt, de most lebukott: mikor távozni próbált az üzletből, a biztonsági őr megragadta, és dulakodni kezdtek. A tolvaj több üveg italt rejtett a kabátja alá, amelyek ekkor összetörtek, az üvegszilánkok pedig összevagdosták a testét - írja a Metro.A tolvaj még a helyszínen belehalt súlyos sérüléseibe, a rendőrök pedig őrizetbe vették a 20 éves biztonsági őrt. A rendőrség nyomozást indított, az áldozat pontos azonosítása még nem történt meg."
február 10. | 23:29
#1177
"Autóbalesetet szenvedett péntek este Beata Szydlo lengyel miniszterelnök a dél-lengyelországi Oswiecimben (a régi Auschwitz melletti település). Szydlót helikopterrel a varsói katonai kórházba szállították, az első értesülések szerint állapota stabil – írja az MTI.A Rzeczpospolita oldalán képeket is találni a baleset helyszíneléséről. A lap szerint egy alsóbbrendű útról érkező autó nem adta meg az elsőbbséget a városkán áthaladó kormányzati konvojnak és pont a kormányfő kocsiját kapta telibe. Az egyik utas lábtörést szenvedett, Szydlo pedig zúzódásokat. A helyi kórházba vitték, ahol az orvosok úgy döntöttek, menjen tovább a varsói katonai kórházba. Úgy tudni, nem súlyos az állapota."
január 28. | 08:03
#1176
Ezért a helyzetért ki vagy kik a felelősek?

Miért engedi pl. az ENSZ hogy független államok más országtól, szervezettől pénzt kölcsönözzenek?"Az IMF legújabb prognózisa szerint a GDP-arányos adósságráta 2030-ban 160% körül lesz, amennyiben teljes egészében megvalósulnak a mentőcsomag keretében vállalt reformintézkedések. Ezt követően azonban felrobbanhat az államadósság.Az alapforgatókönyv szerint 2060-ra a GDP 275%-át is elérheti a görög államadósság mértéke. Görögország nem képes kinőni az adósságát, még a program elemeinek betartásával sem - véli az IMF tanulmánya. Ezért az IMF szakértői hihetőbb intézkedéseket várnak az eurózóna-hitelezőktől.Ez éles ellentétben áll az eurózóna által májusban készített kivetítéssel. Abból ugyanis az volt kiolvasható, hogy 2060-ra már 105% alá csökken a görög adósságráta.A valutaalap javaslatokat is megfogalmaz: Görögországot 2040-ig fel kell menteni a törlesztési kötelezettség alól, és a hitelek lejárati határidejét 2070-ig el kell kitolni."
január 16. | 00:02
#1175
"A milliárdos üzletember szerint a választók tömegesen fordulnak majd el a mainstream politikai pártoktól, mert az emberek úgy érzik, becsapták őket és "az elit ellopta a demokráciát". Ez pedig végzetes lehet az Európai Unió számára.Az Express beszámolója szerint a nagy befolyással bíró 86 éves üzletember a következőképpen látja a világ mai helyzetét:"A nyílt társadalmak válságban vannak, és a különböző zárt társadalmi formák - a fasiszta diktatúráktól a maffiaállamokig - felemelkedése zajlik."Soros szerint ennek az az oka, hogy a jelenlegi politikai vezetők cserbenhagyták a választókat, akik kiábrándultak a kapitalizmus és a demokrácia jelenlegi formáiból:"Egész egyszerűen sok ember úgy érezte, hogy az elitek ellopták a demokráciájukat."A milliárdos ezért a szabályozatlan globális piac létrejöttét és a kormányzatok arra való képtelenségét okolta, hogy megfelelően újra tudják osztani az anyagi javakat.Az Európai Unióval kapcsolatban csalódottan megjegyezte, hogy a 2008-as gazdasági válság után az eredetileg egyenlő viszonyokra épülő szövetség "hitelezők és adósok" szekértáboraira szakadt, ami "se nem önkéntes, se nem egyenlő".Soros Németországot tette a mostani helyzet fő felelősévé, mivel szerinte az ottani vezetés "egy szűken értelmezett önérdeket" szolgál azok kárára, akik függnek tőlük. Angela Merkel német kancellárt külön kiemelte, mint olyan személyt, aki megakadályozta, hogy a piaci krízisre közös európai megoldás születhessen."Ez egy dezintegrációs folyamat kezdete volt", ami az EU "fokozódó működésképtelenségéhez" vezetett, írta a milliárdos, aki szerint "ezért van most válságban a demokrácia".Donald Trump, megválasztott amerikai elnököt a nagy spekuláns sommásan "csalónak és leendő diktátornak" titulálta, akitől nem vár semmi jót.Soros szerint az unió fokozatosan orosz befolyás alá kerül, amit szerinte mi sem mutat jobban, mint hogy a jövő évi francia elnökválasztás két legesélyesebb jelöltje "közel áll Putyinhoz és kész mindenben a kedvére tenni".A milliárdos szerint 2017-re az EU "az összeomlás szélére" jut, ezt a folyamatot pedig a Szovjetunió felbomlásához hasonlította."
január 07. | 14:14
#1174
holland kisiskolásokat tanítanak egy szélsőséges hitszónokoknak is helyet adó mecsetben arra, hogyan kell allahhoz imádkozniuk: link

see the comments
2016. december 08. | 12:37
előzmény: #1172  _pampa
#1173
A schengeni övezet de facto már nem létezik.

Azok a határvédelmi intézkedések, amelyeket nem tettek meg Európa határain folyamatosan valósulnak meg a schengeni belső határokon.

és ne mondja senki, hogy ezt nem tudta nagyonis jól mindenki!!! Főleg, akiknek e felelősségi körébe tartozott az elmulasztott intézkedések meghozatala! Ennyire még egyetlenegy politikus sem lehet eszetlen - becstelen persze lehet ennyire is.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE