Topiknyitó: szivacs 2011. 01. 17. 16:33

Mi lesz veled Európa?  

Mi lesz veled Európa?Mi lesz az ősi gyökereiddel, történelmeddel, hagyományaiddal, sokszínű kultúráddal, egymást maró, mégis "európai" népeiddel, köztük velünk, magyarokkal?

Megtalálják-e, kivívják-e gyermekeid múltadhoz méltó helyedet, szerepedet a világban?Múltad van, jövőd lesz-e?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_pampa 2016. 05. 23. 09:13
Előzmény: #976  _pampa_
#980
ők az EU-ba?

"Erdogan elnöki rendszert akar – bármi áron

A jogállam lábbal tiprása arra késztette Brüsszelt, hogy „súlyos aggodalmát” fejezze ki az ankarai fejlemények miatt. Mivel azonban Erdogan gyakorlatilag sakkban tartja Brüsszelt a menekültüggyel, Ankarát egy ilyen kis verbális fenyegetés a legkevésbé sem zavarja. Berlinben viszont politikai vihar tört ki Merkel stratégiai partnerének újabb diktatórikus lépése miatt.

Norbert Lammert, a német szövetségi parlament (Bundestag) elnöke szerint a török parlament képviselői nem engedhetik meg Erdogan-nak, hogy megszüntesse mentelmi jogukat. A Merkel kancellár vezette CDU politikusa hozzátette, hogy az EU-nak nem szabad megszüntetnie a Törökországgal szembeni vízumkötelezettséget, ha az ankarai törvényhozás elfogadja a javaslatot. A mentelmi jog „történelmileg szemlélve éppen a parlament és a képviselők védelmét szolgálja az önkényes beavatkozásokkal és a feudális uralkodókkal szemben” – mondta Lammert, aki szerint a török államfő valódi célja az lehet a mentelmi jog megszüntetésével, hogy pártja javára módosítsa az erőviszonyokat a törvényhozásban. Merkel tegnap egy interjúban szintén bírálta a török parlament döntését, amellyel megvonta a képviselők jó egynegyedének mentelmi jogát."

link
gyurcsi 2016. 05. 19. 10:38
Törölt hozzászólás
#979
szivacs
szivacs 2016. 05. 18. 00:09
Előzmény: #977  elemes
#978
Nem vagy te egy kissé elfogult?
Jól énekelt egy igencsak szar számot. Volt legalább tíz előadó, aki legalább olyan jól énekelt egy klasszissal jobb számot!
Teszteld le magad: így néhány nap elmúltával fel tudsz idézni magadban egy részt a győztes dalból? Én nem, másik négy-ötből viszont igen. Abban senki sem kételkedik, hogy nem ez lesz a független rádiókban leggyakrabban játszott és hallgatott szám erről a fesztiválról...
elemes
elemes 2016. 05. 17. 21:12
Előzmény: #976  _pampa_
#977
komolyan ki a faszt érdekel a magyarázat?
(a sértődött oroszokon meg a sértődött KGB
tisztek által utasított ügynökökön kívül :)

a csaj eszméletlen jól énekelt.
egy büdös szót nem értek belőle.

daszvidanyia tavaris :)
_pampa_ 2016. 05. 17. 11:16
Előzmény: #975  elemes
#976
nem érdekel sem az orosz sem a dalfesztivál!

én a magyarázaton döbbentem meg a győztes dal kapcsán.

a témaválasztás miatt nyert mondták a szakemberek!

nincsen miről beszélnünk!

elemes
elemes 2016. 05. 17. 11:07
Előzmény: #974  _pampa
#975
pampa :-))))

két napja minden fórumon ezzel a témával égetik magukat az oroszok zsoldján tengődő propagandisták, ebből is látszik, hogy még a KGB-nél is dolgoznak segghülye főnökök.
_pampa 2016. 05. 16. 08:06
#974
Nem lenne szabad minden területre beengedni a politikát!

"A 2017-es Eurovíziós Dalfesztivál legyen Szevasztopolban, társszervezői pedig a NATO és az ukrán fegyveres erők legyenek. Ideje máris hozzálátni a fesztivál előkészítéséhez
– fogalmazott Volodimir Vjatrovics, az ukrán Nemzeti Emlékezet Intézetének igazgatója a Facebook közösségi oldalon közzétett bejegyzésében.

Marija Kolezsnyikova, az orosz parlament kulturális bizottságának elnökpárti tagja ezzel szemben úgy vélekedett, hogy a dalfesztiválon “tisztességtelen” döntés született. Szerinte ha csak a közönségszavazatok számítottak volna, az orosz versenyző Szergej Lazarjev nyeri a versenyt. A végeredmény a nemzeti zsűritagok pontszámának és a tévénézők szavazatainak az összeadásával alakult ki, ami alapján az orosz énekes a harmadik helyen végzett.

Franc Klincevics az orosz parlament védelmi és nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke rendkívül nyugtalanító jelzésnek nevezte Jamala győzelmét, ami szerinte egyértelműen politikai döntés volt. Úgy vélekedett, hogy a dalversenyt már most átszőtte a politika, és még jobban átpolitizálódik a következő évben, amikor Ukrajnában tartják meg. Kétségét fejezte ki a tekintetben, hogy érdemes-e Oroszországnak a továbbiakban részt vennie a nemzetközi versenyben. (MTI)"
gyurcsi 2016. 05. 13. 21:31
Törölt hozzászólás
#973
torkosbrrrz 2016. 05. 06. 12:05
Előzmény: #971  Törölt felhasználó
#972
Tudomásul vettük!!
Törölt felhasználó 2016. 05. 06. 11:50
Előzmény: #970  szivacs
#971
Ferenc pápa Károly-díjat kap Aachen városától

Ferenc pápa május 6-án, pénteken délben a Vatikánban veszi át a Károly-díjat, amelyet tavaly év végén az „emberséges, egységes és erős Európa melletti kiállásáért” ítéltek oda a római katolikus egyházfőnek.

Az átadón Martin Schulz, az EP elnöke mellett beszédet mond Donald Tusk, a Tanács és Jean-Claude Juncker a Bizottság elnöke is. A három uniós vezető egy nappal korábban, csütörtökön az EU jövőjéről tartott vitán vesz részt, amelyet Matteo Renzi olasz miniszterelnök vezet fel.
A Nagy Károly frank császárról (747-814) elnevezett nemzetközi díjat az európai egyesítésben kiemelkedő érdemeket szerző személynek vagy intézménynek ítélik oda 1950 óta minden évben. Tavaly az elismerést Martin Schulz kapta. A korábbi kitüntetettek között van például Václav Havel néhai cseh államfő és Bill Clinton volt amerikai elnök, illetve Horn Gyula külügyminiszter, későbbi kormányfő (1990) és Konrád György író (2001) is.

az ultrásoknak
szivacs
szivacs 2016. 05. 05. 17:50
Előzmény: #968  Törölt felhasználó
#970
"Nem fognak itt nácik menetelni, ez nincs rendben."
Úgy is van!
Ki a nácikkal!
Ki velük Stockholmból!
Ki velük Svédországból!
Ki velük Európából!
Ki velük a Földről!
_pampa 2016. 05. 05. 13:47
Előzmény: #968  Törölt felhasználó
#969
maci

ortodox zsidó fiatalok felvonulnak Jeruzsálemben a palesztin erőszak ellen tiltakozásul. a menet elé kiáll egy palesztin nő és az öklét rázva kiabálja:

Itt nemfogtok felvonulni!

szerinted ez elképzelhető? :)))) mármint,hogy túlélje.....
Törölt felhasználó 2016. 05. 05. 13:18
#968
Világhírű lett a fotó, amin egyetlen fekete nő áll szembe több száz neonácival Svédországban
A 42 éves Tess Asplund az ország közepén fekvő Borlänge városában ment szembe a városon átvonuló neonácikkal. A szélsőjobboldali tüntetés még vasárnap zajlott, de David Lagerlöf fényképe csak a hét közepére lett ikonikus, amikor elkezdett terjedni a világsajtóban is, sok tízezres megosztásokat elérve.

A fényképen az látható, ahogy Asplund a menet legelején sétáló egyenruhás nácik elé áll be, és felemelt ököllel tiltakozik. A képen nem látni, de videofelvételeken igen, hogy utánuk még tömött sorokban jöttek a felvonulók.

A Guardian el is érte a nőt, aki elmondta, hogy dühében tette mindezt. Nem tervezte előre az akciót, de amikor rájött, hogy épp a menet mellett van, az adrenalin cselekvésre késztette:

"Nem fognak itt nácik menetelni, ez nincs rendben."

Később csatlakozott a városban zajló ellentüntetéshez, majd visszament Stockholmba, nem is gondolt többet az egészre hétfő estig, mire országos híresség nem lett a fénykép miatt.
Meg is ijesztette kicsit a médiavisszhang, mivel a nácikat sikerült feldühítenie, és kicsit aggódik, hogy baja eshet emiatt.
Svédországban komoly probléma a szélsőjobboldal megerősödése, és a svéd média előszeretettel hasonlítja most a fényképet Hans Runesson 1985-ös felvételéhez, amin egy asszony vert fejbe táskájával egy neonáci fiatalt. Az ország az azóta eltelt 30 évben jóval multikulturálisabb hellyé vált, ezért is erős a felvételen, hogy az ország egy színesbörű polgára áll szemben a nácikkal.
Phylaxa 2016. 05. 03. 20:15
Előzmény: #966  _pampa_
#967
Becsuknak a boltok. Ennyi.
_pampa_ 2016. 05. 03. 18:35
Előzmény: #965  _pampa_
#966
az olaszoknál is elgurult a gyógyszer....

"Nem bűncselekmény, ha valaki az éhség miatt lop Olaszországban
Nem számít bűncselekménynek Olaszországban, ha valakit az éhség késztet arra, hogy kis mennyiségű élelmiszert lopjon; erről az olasz legfelső bíróság határozott keddi ítéletében.

...

"A vádlott helyzete, és az élelmiszer eltulajdonításának körülményei azt mutatják, hogy csak annyit vett el, amennyi ahhoz az alapvető szükségletéhez kellett, hogy sürgető éhségét csillapítsa"
- olvasható az ítéletben.
Az esetről tudósító Corriere della Sera című olasz napilap kiemelte annak a ténynek az iróniáját, hogy egy 4,07 euró értékű lopási kísérlet ügyének az igazságszolgáltatás három szintjén - első fok, fellebbezés, megsemmisítés - is át kell mennie az ezzel járó összes költséggel együtt, mielőtt végleg lezárják.
atv.hu / MTI

amennyiben naponta több ezren bemennek éhségüket csillapítani pár € értékben...

ki fogja fizetni a számlát? :))))
_pampa_ 2016. 04. 20. 07:43
Előzmény: #964  _pampa_
#965
:)))))))))

"Pályázatot írt ki a The Spectator című konzervatív brit folyóirat olyan versekre, amelyek a lehető legdurvábban sértegetik Recep Tayyip Erdogan török államfőt.
A hetilap vezető publicistája, Douglas Murray, a liberális demokrácia eszméinek globális terjesztése céljával alakult londoni szellemi műhely, a Henry Jackson Society igazgatóhelyettese közölte: a The Spectator az akciót tiltakozásnak szánja amiatt, hogy a német kormány Erdogan nyomásának engedve lehetővé tette büntetőeljárás megindítását a ZDF Neo köztelevízió műsorvezetője, Jan Böhmermann ellen.

Böhmermann a tévéállomás egyik szatirikus műsorában a minap felolvasta egyik versét, amely a török elnököt válogatott durvaságokkal illeti. A The Spectator kommentátora a verspályázatot meghirdető vezércikkében közölte: jóllehet Angela Merkel német kancellár úgy tesz, mintha liberális cselekedet lenne egy német humorista németországi perbe fogása egy külföldi despota megsértése miatt, valójában azonban "semmi sem lehetne illiberálisabb, sőt antiliberálisabb" annak puszta lehetőségénél, hogy valakit bíróság elé citáljanak, mert durvaságokkal illeti Erdogant.

Douglas Murray szerint ebben a helyzetben szinte mindegy is, hogy a bíróság Böhmermannt bűnösnek vagy ártatlannak mondja ki; a tény, hogy egy ilyen per lehetősége egyáltalán felmerülhetett, mutatja, hogy Németország a török elnök alávetett tartományává kezd válni.

Murray szerint a verspályázat előnyben részesített műfaja a limerick, vagyis az ötsoros angol versforma, mivel bármiféle olyan sértés, amely "egyáltalán szóra érdemes", általában belefér "e gyönyörű, finom versforma" öt sorába.

A The Spectator publicistája hangsúlyozza: a versenypályázat kifejezetten olyan költeményekre szól, amelyek "a lehető legmocskosabb, legsértőbb" nyelvezettel támadják Erdogant.

Murray közölte, hogy nem talált szponzorokat a pályázók díjazására, így eredetileg pénzdíj nélkül hirdette meg a versversenyt, ám a magazin egyik olvasója felajánlott ezer fontot (390 ezer forintot) a legjobbnak ítélt limerick szerzőjének."
_pampa_ 2016. 04. 19. 15:45
Előzmény: #963  _pampa
#964
etnikumok közötti konfliktusnak nem lehet katonai megoldása egy olyan ország számára aki az EU-ba készül.

"A kurdok helyzetéről Erdogan azt mondta: „először a demokratikus nyitásban hittünk, majd a nemzeti egység és testvériség folyamatában láttuk a megoldást, de egyik sem vezetett jóra. Most a katonai beavatkozás korszakát éljük, amely az ügy végére sikeresen pontot fog tenni.” (MTI)
_pampa 2016. 04. 15. 11:21
Előzmény: #959  _pampa_
#963
A macedónok beleavatkoztrak a migrációba....

"Veszélybe sodorhatja a kialakult belpolitikai helyzet Macedónia európai integrációját. Erről az egyik macedón hírcsatorna újságírója beszélt.
Több macedón diplomata is arra szólította fel az elnököt, hogy vonja vissza a lehallgatási botrányban érintettek számára kiadott kegyelmet. Veszélyt jelent az ország belpolitikájára az is, hogy a tüntetők kezdenek belefáradni abba, hogy eredménytelenül tiltakoznak. „Több okból is veszélyes a jelenlegi helyzet. Az egyik a tüntetés, mert az emberek, akik tiltakoznak nagyon belefáradtak már a tüntetésbe. Vannak olyan hangok is, hogy ma összecsapások lesznek, lehetnek a rendőrséggel. A másik veszélyes dolog az elnök döntésével van összefüggésben, a lehallgatási botrány szereplőinek ügyével. Minden, amit a politikai pártok eddig tettek az ügyben, az megállt, sőt talán visszakerültünk oda, ahol ez az egész elkezdődött. Ez pedig nincs összhangban a korábbi EU és az USA által közvetített megállapodással. A macedóniai diplomaták, különösen az USA és az EU diplomatái azt javasolják, hogy az elnök gondolja újra a döntését, mert veszélyhelyzetet teremtett, és ez akár blokkolhatja is Macedónia megkezdett euroatlanti útját” – nyilatkozta Ognen Janeski, a 24vesti újságírója."
torkosbrrrz 2016. 04. 13. 18:22
Előzmény: #961  szivacs
#962
Romániában nem volt (de van) holokauszt!
Ez egy orientalista hírforrás, tehát lehet, hogy hazabeszél! Vita a betiltás előtt!

link
szivacs
szivacs 2016. 04. 11. 18:38
Előzmény: #960  torkosbrrrz
#961
Egyszerű, aki szerint nincsenek, az nyugodtan odaköltözhet a családjával...

Topik gazda

szivacs
szivacs
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek