Topiknyitó: szivacs 2011. 01. 17. 16:33

Mi lesz veled Európa?  

Mi lesz veled Európa?Mi lesz az ősi gyökereiddel, történelmeddel, hagyományaiddal, sokszínű kultúráddal, egymást maró, mégis "európai" népeiddel, köztük velünk, magyarokkal?

Megtalálják-e, kivívják-e gyermekeid múltadhoz méltó helyedet, szerepedet a világban?Múltad van, jövőd lesz-e?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szivacs
szivacs 2016. 09. 11. 23:22
#1140
"Eltűntek az iszlamista harcosok Irakból, Szíriából és Líbiából
Nagy Gábor

Nagy Gábor

2016. szeptember 11. 17:08

Egyre több arab és nyugati ügynökség számol be arról, hogy akik a Közel-Keletre mentek harcolni Iszlám Állam oldalán – egyszerűen eltűntek.

Ezek a jelentések egyébként rezonálnak azokra, a nyugati sajtóban megjelent értesülésekre, miszerint Európába több száz dzsihadista harcos érkezhet – döntőrészt a menekülthullámon belül." link
_pampa 2016. 09. 03. 08:54
Előzmény: #1138  _pampa
#1139
Az olasz földrengés áldozataival viccelt a Charlie Hebdo
haszanz MÉDIA ma 8:01 54 109
Földrengés olasz módra a címe annak a rajznak, amit a Charlie Hebdo publikált. A múlt heti Amatrice-i, 247 halálos áldozattal járó katasztrófára reagáltak így.

Amitől nagyon nevetni kéne, az a paradicsomszósz, a penne csőben és az áldozatokkal töltött lasagne, de a gyászoló olaszokat messze nem érte vicces kedvében a rajz.
A közösségi médiában felháborodva fogadták a rajzot, és többen jelezték, hogy részükről hiba volt a korábbi, a szerkesztőséget ért terrortámadás utáni Je Suis Charlie-zás. A korábbi szolidaritást már hasonlóan ízléstelen menekültes rajzokkal is rombolta a lap." (BBC)
_pampa 2016. 09. 01. 09:04
Előzmény: #1137  _pampa
#1138
Még egy évtized sem múlt el azóta, hogy Svédország megszüntette, a svéd kormány megint visszaállíthatja a kötelező sorkatonai szolgálatot 2019-től.
A Svenska Dagbladet szerdán azt írta, hogy a szociáldemokrata-zöld kormánykoalíció hamarosan előáll egy törvénytervezettel, ami 2019-től a férfiak és a nők esetében is kötelezővé tenné a sorkatonaságot – írja az Index. A tervezetről eddig azt lehet tudni, hogy a korábbi rendszer egy lazább verzióját hozná vissza, mivel minden évben csak néhány ezer embernek kéne bevonulnia a seregbe. A tervek alapján minden 17. életévét betöltött svédnek ki kéne töltenie egy kérdőívet, ami alapján egy év múlva választanák ki azokat, akiket behívnak sorkatonának.
Önkéntes katonai szolgálatra ugyanúgy bárki jelentkezhet majd, ahogy most is. A svéd parlament védelmi bizottságának volt tagja, a törvényjavaslatot előkészítő Annika Nordgren Christensen azt mondta, hogy szeptember előtt nem árulhat el részleteket a javaslatról, de az a céljuk, hogy olyan rendszert hozzanak létre, ami az állampolgárok szabad választásán alapul, és mint amilyen Norvégiában és Dániában működik. Az nem teljesen tiszta, hogy hogyan akarnak egy kötelező rendszert szabad döntésekre alapozni.
Az Ipsos közvélemény-kutatása alapján a svédek 72 százaléka támogatja a sorkatonaságot, és csak 16 százalék mondta azt, hogy ez egy rossz ötlet."
_pampa 2016. 08. 31. 08:44
Előzmény: #1136  _pampa
#1137
Németország sokáig nem foglalkozott megfelelően a menekültkérdéssel és a schengeni külső határok védelmével – mondta Angela Merkel a Süddeutsche Zeitungnak adott interjúban, ami abból az alkalomból készült, hogy a kancellár egy éve tette emblematikussá vált kijelentését – „Wir schaffen das” – arra utalva, hogy Németország megbirkózik a menekültválsággal.

Merkel arról beszélt, hogy már 2004-ben és 2005-ben is sok menekült érkezett, de Németország Spanyolországra és a külső határokon fekvő más országokra hagyta a gondot, és ellenállt a menekültek arányos elosztásának."

link
_pampa 2016. 08. 30. 12:52
Előzmény: #1135  _pampa
#1136
Ugyan miért keletről csábítják az angolok a képzett munkaerőt?

"Elképesztő összegbe, 157 ezer fontba (56 millió forint) kerülhet egyetlen gyerek taníttatása magániskolában 18 éves koráig. Ez az átlagos középosztálybeli szülő éves jövedelmének a 40 százaléka lehet. Mi van akkor, ha a családnak két vagy három gyermeke van?"
_pampa 2016. 08. 21. 07:58
Előzmény: #1134  szivacs
#1135
SZÁMOS MIGRÁNS ÁTJUTOTT A KERÍTÉSEN MAROKKÓ ÉS MELILLA HATÁRÁN
MTI
Mintegy 150 migráns próbált meg átmászni szombat reggel az észak-afrikai spanyol exklávé, Melilla és Marokkó között húzódó kerítést, és negyven embernek sikerült is átjutnia a határon – közölték a helyi hatóságok.

A migránsok megmászták a hat méter magas kerítést, sérültekről nem érkezett hír.
Akiknek a rendőrség közbelépése ellenére sikerült a bejutás, azokat a spanyol oldalon ideiglenes befogadó központba vitték, ahol menedékkérelmet nyújthattak be. A helyi prefektúra szóvivője viszont elmondta, hogy általában nagyon kevesen kapnak menekültstátust, mert többségük gazdasági bevándorló, nem háborús menekült.
Legutóbb, június 26-án 120-an próbálkoztak a bejutással, és mintegy harmincan jártak sikerrel. Évente több ezren próbálkoznak, hogy Észak-Afrikából a Földközi-tengeren keresztül vagy Melillára és a másik spanyol exklávéra, Ceutára bejutva eljussanak Spanyolországba. Tavaly 3845 embernek sikerült."
szivacs
szivacs 2016. 08. 18. 17:35
Előzmény: #1133  _pampa
#1134
Nahát! Milyen nemdemokratikusak már ezek a lengyelek! Pedig tudhatnák, hogy az amerikai megszállás alatt Kubában működtetett koncentrációs tábor is kubai...
Hetes cikkelyt nekik!
_pampa 2016. 08. 18. 09:10
Előzmény: #1132  _pampa
#1133
"Tilos a „lengyel haláltábor" kifejezés használata, börtön járhat érte
Akár 3 év börtönre is ítélhetik azokat, akik „lengyel haláltáboroknak” nevezik a náci megszállás alatt Lengyelországban működtetett koncentrációs táborokat. A varsói kormány ugyanis elfogadott egy erről szóló törvénytervezetet, amelyet valószínűleg a parlament is jóváhagy majd."
_pampa 2016. 08. 14. 13:02
Előzmény: #1131  _pampa
#1132
"Erre a lépésre azután kerül sor, hogy a brit sajtóban több botrány is zajlott szexuális fenyegetések és rasszista kommentek miatt. A legismertebb eset talán az volt, amikor egy brit képviselőnőt fenyegetett meg nemi erőszakkal egy ismeretlen kommentelő, mert a politikus, Stella Creasy azt javasolta, hogy kerülhetne Jane Austen a tízfontos bankjegyre. Egy 33 éves bristoli férfit, aki megosztotta Twitteren ezt a bejegyzést, négyhavi börtönre ítélték végül.
Egy másik férfi, Robert Riley azért került kommentek miatt börtönbe, mert egy leedsi tanárnő megkéseléséről szóló hírhez azt írta, hogy ő az iskola összes tanárát megkéselte volna.
Az ilyen fellépések és az új rendőri egység felállítása ellen is tiltakoztak jogvédők, mondván, hogy súlyos büntetés ez egy felelőtlen kommentért."
_pampa 2016. 08. 12. 08:31
Előzmény: #1130  szivacs
#1131
Hamisítvány a Sky News tévécsatorna romániai fegyverkereskedelemről szóló riportja a hírszerzés szerint
charlie-hebdo-fegyverek_500A romániai szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) főügyésze szerint előre megírt forgatókönyv alapján készítették a brit Sky News tévécsatorna munkatársai azt a tényfeltáróként bemutatott, múlt héten műsorra tűzött filmet, amely a romániai fegyverkereskedelemről szólt.

Daniel Hodorniceanu, a DIICOT főügyésze szerdán közölte: hajnalban házkutatásokat tartottak Maros és Beszterce megyében, azonosították a filmben szereplő gépkocsit és személyeket, és lefoglalták a bemutatott fegyvereket. “Igazolódni látszik a gyanú, hogy egy forgatókönyv szerint készült a film, amelyet úgy tűnik, hogy a brit újságírók írtak” — jelentette ki az ügyészség székháza előtt összegyűlt újságíróknak a főügyész.

A múlt héten bemutatott filmben a tévécsatorna forgatócsoportja álarcot viselő román fegyverkereskedőkkel találkozott, akik egy rendszám nélküli terepjáró gépkocsi csomagtartójából kínáltak fegyvereket eladásra. A riporter – állítása szerint – lehetséges vásárlóként került kapcsolatba az állítólagos fegyverkereskedőkkel, akikkel egy olyan erdős területen találkozott, ahol nem volt mobiltelefonos térerő. Az álarcos férfiak attól sem zárkóztak el, hogy a kamera előtt elmondják: Ukrajnából származó fegyvereket árulnak bármilyen mennyiségben, és bárkinek eladják azokat, aki megfizeti a kért árat. A televízió szerint a fegyvereket a nyugat-európai piacra szánták.

A román média az elmúlt napokban sokat foglalkozott a Sky News filmjével, és folyamatosan kételyeit fejezte ki a film hitelességével kapcsolatban. A román országos rendőr-főkapitányság hétfőn közölte: az első vizsgálatok eredményei szerint a felvételen nem harci, hanem vadászfegyverek láthatók.

A Digi24 hírtelevízió ügyészségi forrásokból arról értesült, hogy a fegyverkereskedőkként bemutatott férfiak összesen 2 ezer eurót (620 ezer forintot) kaptak azért, hogy eljátsszák a rájuk kiosztott szerepet. A forgatócsoport és a fegyverkereskedőkként beállított férfiak között egy Maros megyei szabadúszó újságíró közvetített."
szivacs
szivacs 2016. 08. 12. 08:02
Előzmény: #1129  _pampa
#1130
ez is megmutatja, hogy a nyugati média milyen feladatot lát el...
_pampa 2016. 08. 10. 07:36
Előzmény: #1127  _pampa
#1129
"Az orosz elnök és a brit miniszterelnök a közeljövőben tárgyal majd egymással a két ország kapcsolatainak javításáról. Ebben állapodott meg a két vezető egy kedd esti telefonbeszélgetés során – számolt be a Kreml sajtószolgálata, szűkszavú közleményben."

egy ilyen hívásárt már a keleti vezetőket "apró darabokra" szaggatná a nyugati média.
Pamja 2016. 07. 10. 16:48
#1128
Az osztrák szélsőjobb elnökjelöltje szerint sem lenne értelme kilépni az EU-ból

Az Osztrák Szabadságpárt(FPÖ) jelöltje, Norbert Hofer pénteken a Die Pressének adott interjújában leszögezte, hogy nem gondolkozik az EU-ból való kilépésen. „Ausztriának most kétségtelenül káros lenne, ha most kilépne az EU-ból”- mondta a lapnak. Szerinte az országnak nettó befizetőként részt kell vennie abban, hogy az Unió pozitív irányba fejlődjön. Kiemelte, hogy ebben a kérdésben az FPÖ mást képvisel, mint a francia Front National, akik a brit népszavazás óta a kilépésben gondolkoznak.

Norbert Hofer - Fotó: AFP / Dieter Nagl
Azt, hogy a szélsőjobboldali jelölt kiállt az uniós tagság mellett, jól magyarázza, hogy a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint az osztrákoknak eszük ágában sincs kilépni az EU-ból.
Az ÖgfE adatai szerint Ausztriában májushoz képest 31 százalékról 23 százalékra csökkent a kilépéspártiak aránya
_pampa 2016. 07. 10. 09:12
Előzmény: #1123  _pampa
#1127
A súlyos kihívások közé sorolta az Iszlám Állam terrorszervezet által végrehajtott támadásokat, az Ukrajna szuverenitásának és területi épségének Oroszország általi megsértését, a menekültválságot, akárcsak a britek döntését, hogy kilépnek az Európai Unióból. Ezzel kapcsolatosan rámutatott az európai integráció útján kialakult bizonytalan helyzetre."

"Ukrajna szuverenitásának és területi épségének Oroszország általi megsértését"

érdekelne a véleménye Szerbia esetében is Koszovó elszakításáról. Ott sérült e Szerbia szuverenitása?
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2016. 07. 07. 16:11
Előzmény: #1116  elemes
#1126
Kössünk üzletet! Átvállalom a pampával való trollkodást, cserébe te sem pampával, sem mással nem trollkodsz + nyomatod az ilyen infókat akár részletesebben is: "volt módom betekinteni a máltaiak Jelenlét programjába".

Ezek nem csak a köz okulására szolgálnának, hanem a modiktól sem kellene tartanod (kunc-kunc), és nem lennének rémálmaid, hogy mikor jön érted a KGB :) (LOL)

Amúgy mit érdemes tudni az "eredményekről"? (pl. mi lett a "folytatás"?) Be is kapcsolódtál vagy elolvastad ezeket?:

link

link

(P.S.: én egy másik szervezet hasonló "programjában" vettem részt, de ad-hoc szerűen. Szerintem nagyon jó dolog, ha az ember kicsit kimozdul a komfortzónájából, és segít másokon. Pár napról volt csak szó, de ha pár millióan ezt tennék, az annyiszor pár nap :) önkéntesség. Erősíti a társadalmi kohéziót, etc.)
Törölt felhasználó 2016. 07. 07. 14:18
Előzmény: #1124  elemes
#1125
Halottakkal teli migránshajót emeltek ki a Földközi-tengerből

Az olasz haditengerészet emelte ki szerdán a Földközi-tengerből a bárkát, ami tavaly süllyedt el Szicília partjainál. A fedélzetén körülbelül hétszáz bevándorló lehetett, az eset volt a migránsválság eddigi legsúlyosabb tragédiája.
link
elemes
elemes 2016. 07. 04. 09:12
Előzmény: #1122  Törölt felhasználó
#1124
hát ez a pasi nem kicsit naiv :-)

anélkül, hogy rágugliznék, tippjeim: életében baloldali volt, és minden "szír" menekültet befogadna stb.
_pampa 2016. 07. 04. 08:43
#1123
„Az egy jó jel, hogy a fiatal britek okosabbak, mint a bizarr politikai elitjük. "

ugyan ez a németekre is vonatkozik e? :))))
Törölt felhasználó 2016. 07. 04. 08:13
Előzmény: #1121  elemes
#1122
Német állampolgárságot adna az Európában élő briteknek a német alkancellár

„Az egy jó jel, hogy a fiatal britek okosabbak, mint a bizarr politikai elitjük. Ezért nem zárhatjuk ki őket. El kell gondolkodnunk rajta, mit ajánlhatunk Nagy Britannia fiatal generációjának” – mondta Sigmar Gabriel német alkancellár, aki azt is felvetette teljesen komolyan, hogy az európai országokban élő briteknek
fel kellene ajánlani a kettős állampolgárságot, hogy ne kelljen hátrahagyniuk az itteni életüket.
elemes
elemes 2016. 07. 03. 13:48
Előzmény: #1119  pitcairn2
#1121
a brexit movie-ban talán szó sincs róla, csak az utolsó pár hétben nyomultak rá angliában a bevándorlóellenességre, kifejezetten a keleteurópai bevándorlókra, akik nem dolgoznak és elveszik a britek munkáját. a koherencia nem számít :)

Topik gazda

szivacs
szivacs
3 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek