Ez a story szerintem nem erről szólt... Rövid távon lehet örömködni, de ez egy középtávú, nagyobb hozam elől veszi el a lehetőséget. Szerintem bevédték a céget egy ellenséges felvásárlási szándékkal szemben. Pénz ki, adósság be...
Ha a pénz egy részét saját rv vásárlásra költi a cég, hosszabb távon az is értéket teremt a részvényeseknek. Nem az azonnali osztalékban jelentkezik, hanem a következő évek emelkedő osztalékaiban illetve a rv árfolyam emelkedésében.
A 18K-s rv ár nem reális akkor lehetne hosszabb távon annyi ha minden évben fizetne 1000Ft körüli osztalékot és lehetőleg emelkedő mértékben. De sztem ez a cég még ezen az áron is egy kíváló befektetés egy dolgot kell fogyelembe venni, hogy átlagos napokon nem túl likvid tehát nem biztos, hogy nagyobb tőkével 12- nap alatt könnyen ki lehet szállni. Türelmes befektetőknek való:)
én is lefutattam ezt a számítást, ha a 1000 Ft-tal számolsz és ha 4-5 % kiválónak számító osztalékhozamot nézzük akkor olyan 20.000 Ft...de ez túl szép hogy igaz legyen..
Az durva lenne hogyha az egeszet kifizetne a ceg osztalekban.Hova menne az arfolyam hogyha atlag hozamra menne .4-%5% az atlag osztalek hozam. 18000 ftnal van kb 1000ft osztalek.amit ki akarnak fizetni?jol ertem?lehwt igy is szamolni?
ez osztalék és saját részvényvásárlás is lehet részben arányokat nem tudni, de ha csak a felét fizetik is ki 500 Ft/rv az is a mai árfolyammal 10% hozam nem értem miért nincs pánikvétel:)
Nekem nem teljesen tiszta a tájékoztatóból. Mind a 30-35 millió euró osztalékkifizetésre megy, vagy csak ennek az összegnek a részét képezi majd az oszti fizetés IS?
Ha ma lecseng az őrület benne, akkor hozzágyarapítok majd még:-)) A hír nem gyenge. Először amikor durván számoltam azt hittem egy karakterrel elnéztem az egy rv-re jutó lehetséges kifizetést. Brutál a sztori így.
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?