3400 felett én se, van elég 3500-ről :D. Bátor vagy, hogy most építkezel. Én még várok pár évet, hátha jön egy kis recesszió és nem ők fognak felfele alkudni, hanem én lefele. Meg nem ártana egy asszony is hozzá :).
Én annyira nem szeretek másoktól függeni. Mert amit én elintézek az van elintézve biztosan. Kevés van belőlem az a baj:-))) Csúszás az lesz nálunk is (természetesen). Btw: a ts20-as certijeidnek sztem jön a Black Friday. MOLban jöhet egy felszúrás + Ricsit is megpöckölik 5300 fölé és akkor a certi kakukk, a bank nyert megint.
Én élvezem, szeretek ingatlanokkal foglalkozni. Mondjuk ebben kurvanagy szerencsém, hogy jó kivitelezőket találtam. Helyi mester és jó ember a kömüves, villanyszerelő, víz-gáz-fűtés, festő, stb stb. Csak az idő, az nagy ellenfél. Minden csúszik, hónapokat.
Nem szeretnék 3400 felett venni (még):-) Kicsit vissza vonulok, még pár kispapír spex köröm van tervezve idénre. Építkezés új fázisba lépett, egyre többet hív a kivitelező. Indul a milyen színű, milyen formájú, honnan-kitől vegyük a csempét, járólapot, kádat, stb tánc. Milyen gépészet lesz a konyhában, legyen-e mosogató gép vagy sem... Aztán majd vmikor jövő év vége felé napelem projekt talán. Annyira nem vártam ezt az időszakot...
Egy korrekt SWOT a hazai irodapiacról jól jönne. Pl. reális-e a konvergencia-elvárás a régiós átlaghoz? A lengyel, cseh, stb. nagyvárosok átlagához. Ha a "normál" irodák bérleti díjai emelkednek, nő / nem csökken a kihasználtság, akkor a "luxuskategóriában" is megtörténhet ez. Persze ez nem jelenti automatikusan, hogy a GSPARK rövid távon emelni tud, de egy pozitív piaci környezet mégiscsak kedvező... Nyilván ezek üzleti titoknak minősülnek, ha valaki készít is ilyen elemzést önmagának és/vagy ügyfeleinek, de attól még érdekes lenne :) Pl. "nem annyira profi" fejlesztők, vagy olyanok, akik most akarnak beszállni erre a piacra, stb. Annyi azonban bizonyosan látszik, hogy a piaci szereplők konvergenciára számítanak, mert mennek még mindig ezerrel a fejlesztések. Vagyis másképp fogalmazva: úgy is lekötik a kapacitásokat, hogy az árak már jócskán emelkedtek. Ráadásul előbb-utóbb felkerülhet Budapest a nemzetközi térképre is, mármint nem a "futottak még" kategóriában, ahol most kb. van. A legszebb persze az volna, ha a már érdekeltséget vett fejlesztők egy coup d'etat finanszírozása révén :) bebiztosítanák a putyinizálódás végét :) - ami biztosan jót tenne hosszabb távon a konvergenciának... Nyilván ehhez ismerni kellene a hazai viszonyokat: nem elég a Momentumot meg hasonló bénaságokat támogatni... ezek még mondjuk a másik komcsi tagozat ellen sem volnának hatásosak. A maffiózók ellen meg végképp kár ilyenekre túl sokat pazarolni. Executive outcomes... :)
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?