Hát igen valami drága attól még nem omlik össze, viszont érdekes az idei év úgy indult hogy nagy kamatok és ekkora rally lett belőle ezt nem sokan gondolták volna....
Onmagaban attol, hogy nagyon dragak lettek a reszvenyek, sot buborekban vannak, attol meeg onmagaban soha nem omlik ossze a piac. Ez a gondolat benne van a koztudatban,; de onmagaban a dragasag nem eleg az osszeomlashoz. Ha igy lenne, mar 2019-2020 elejen ossze kellett volna omlani. De nem volt eros katalizator hozza. . Elotte mindig vannak NAGYON EROS jelek, hogy elkezdodott az instabilitas. Ahhoz kell pl. a FED kamatemelese, abbol legalabb 4-6 kell, mire a piac instabilla valik es megcsuszik. Vagy egy eros profit megzuhanas pl. uj adokkal, amik legalabb 3-4 evnyi novekmenyt (20-30% profitot) elvesznek a cegektol. Vagy politikai osszeomlas, pl. haboru, nagy terror akcio, oriasi jarvany, stb. hogy a tularazott piac megzuhanjon.
Köszönöm a gyors választ , kb hasonlóan gondolom én is. Egyébként valaki nemrég írta azért lehet esés a tőzsdéken mert tényleg minden csúcsra lett húzva és historikusan is túl vannak véve az indexek részvények stb. Bétről mi a véleményed ? vagy csak külföldi tőzsdékkel foglalkozol ?
A mult heten a defense reszvenyek (GD, RTX LMT) nagyot mentek, tehat Trump erosodo elnoki eselye nyilvan haboru-parti tozsdei erzelmeket indukal. Ekozben az USA tech-innovacios cegek zuhantak, szoval a Trump-vamok es bunteto-akciok felfutasa semmi jot nem iger a magic7-nek, mert a retorziok a vilagpiaci exportjuk nagy bezuhanasat hozhatja. (Igy aztan nem nagyon ertem, Viktor miert baratkozik a piac szerint evidensen haboruparti Trump-al ;-) Es mi tagadas, ezert nem ertem Musk uj nagy Trump-baratkozasat sem: ha elveszti a kinai piacot) . Ha a demokratak talalnak a 6 battleground-states-ben nepszeru demokrata elnokjeloltet, akinek jo eselye van hozni Pennsylvaniat Michigant es Floridat, akkor viszont megfordulhat a Trump diadalszeker egyenest a szakadekba. (A Calif. kormanyzo nem igazan jo Biden-potlo) Szoval demokrata fordulat eseten vissza-lendulhet BigTech, es lelassul DOW es defense.
Ehhez az AMD-nek kicsit több mint 20, az NVIDIA-nak kicsit több mint 30 százalék kellene. Szerintem ezeket az árakat ER után hamar nem érik el a részvények. De ez csak az én véleményem, nem vagyok egy tőzsde sztár. Nekem most Intel részvényem van, annak a hireit követem. De ez kicsit kihat a két másik részvényre is, mert a piac hasonló. A Taiwan körüli hirek, akár csak a Trump féle "beszólás" szintjén elég fontosak, ezt láthattuk tegnap. Nem most fogja Kina lerohanni Taiwan-t, de Trump a jövő héten is beszólhat. Szóval szerintem a fenti árak a mostani ER után nem jönnek el, persze később eljöhetnek, pl. év végén. Másfelöl az árfolyam még mehet fel a következő napokban. Gondolom, követed az Nvidia és AMD hireit és a chartokat. Az Nvidia főnöke úgy tudom (el)adja a részvényeit
Sziasztok! AMD és NVIDIA kitettségem is van, de ilyen áron már nem akarom adni... szerintetem a július 30-ai jelentés után elérhetjük NVIDIA-ban a 160as csúcsot, AMD-ben pedig a 200 körüli szintet??? Még egy nagy felkör érzésre hiányzik Nekem... Köszi a véleményeket előre is, Rray
1)tegnap folytatodott a "almomban ket piac voltam, es jatszottam egymassal" tortenet, amde lehet ezt a "Trump csak elnokjelolt, es maris 2 Trill$ vesztesege van a befektetoknek" modon is ertelmezni. . Ha Biden allitolagos COVID-ja "romlik", akkor egeszsegugyi okbol lehet arcvesztes nelkul visszalepni, es johet egy uj elnokjelolt; akkor lejatszodhat forditva a mult het zuhanasa. Vagy inkabb begyorsul? . 2)Az megis mond valamit, hogy NDX esett --4.5%-ot, mikozben a fo-fenyegett Kina-celpont SSEC indexe csak -- 0.3%, sot a HangSeng +0.3% ugyanezen az 5 napon. Nincs itt valami nagyon elszabva? . Meg 1-2 nyilatkozat a "Taiwan fizessen az USA-nak a vedelemert" stilusban eloadva, mondjuk valamelyik renitens EU/NATO orszagot megemlitve, es nos, maris megvan a teljes crash-setup. . A tozsdek kimasztak egy nagyon hosszu rud legtetejere, es Trump a rud talpaat elkezdte rugdosni. A Presidential Election evekben az augusztus-oktober idoszak atlagosan --10%-al szokott zarulni. Tovabbra is 80% cash-ben varok. . https://imgur.com/a/ugcBkD0 . 3)Olaj ket ALT esete nyitva van https://imgur.com/a/3fZKVAs
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.