Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 05. 01. 01:18
Előzmény: #1776  Placi82
Idáig azt hallgattuk, hogy egy szuverén ország azt csinál a területén, azzal köt szövetséget, akivel akar... 
Most akkor mi is van? Az USA, most pont azt tervezi, amit az oroszok tesznek. Fel kell készülni az amerikai oligarchák vagyonának zárolására. 😁
Törölt felhasználó 2022. 05. 01. 01:03
Előzmény: #1778  Törölt felhasználó
Azt gondolom, hogy jó eséllyel a jövő héten meg fog rogyni a crypto piac is.
Lacinak mondtam, hogy az AAPL, majd a TSLA és végül a crypto lesz a beomlás sorrendje. Mert kb ez a szektássági sorrend is. Nagy szektája van az AAPL-nek, még erősebb TSLA-nak, de a "legdékásabb/ legszektásabb" a crypto. 
Törölt felhasználó 2022. 05. 01. 00:59
Előzmény: #1776  Placi82
Schifferrel láttam egy interjút még anno a demens vénember megválasztása után közvetlenül.
Akkor úgy voltam vele, hogy legalább Trumptól megszabadultunk.
Schiffer meg azt találta mondani, hogy a vénember meg Trump közül messze Trump a jobb, és nézzük meg, hogy a nagytőkés csoportok mit fognak a világgal csinálni. Legalább Trump minden őrültsége ellenére nem a nagytőke érdekeinek totális kiszolgálója.
És mennyire igaza lett Schiffernek, én meg nagyon benéztem. Most már úgy látom hogy két Barack és egy demens vénember közé beékelődött egy "konszolidált" Trump időszak :). Vicc az egész.
.
Más: NDX projekció.Tudom, az ösztön azt diktálja, hogy venni kell minden esés után (mert 40 éve ez a szabály), de szerintem most ezekkel várni kell, mert igen heves esés közepén vagyunk.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20220501v00xkjh6t.png
Törölt felhasználó 2022. 04. 30. 22:33
Előzmény: #1774  Placi82
barmely ember halalan vagy kinzasan örömködni visszataszito 
Placi82 2022. 04. 30. 22:29
Előzmény: #1775  Placi82
 Elnezest. Veletlenul ranyomtam, a kuldes gomra. Es a bumszli vastag ujjaim rengeteg felreutest csinaltak a mobiltelefononon. Igy kicsit javítottam, hogy ne kelljen dekódolni :). Elnézést!
https://24.hu/kulfold/2022/04/30/kina-salamon-szigetek-biztonsagi-megallapodas-haditengereszeti-bazis/
🤣🤣. Ügyes! Mondtam en, hogy az oroszokkat nem kellett volna az usa-nak molesztalnia, lehetelen helyzetbe hoznia. Most aztan, nyomhatja 2 fronton. Mint anno Hitler.
Kezdodik a szokasos forgatókonyv. 1.Hirtelen anti demokratikus lesz a Salamon szigeteki, kormany. :). 2. "Spontan tuntetesek, fognak kitorni a CIA penzbeli, es egyéb támogatásával, minden országban vannak fiatal lumpen elemek akik erre kaphatók. 3. Tuntetesek eroszakos letorese. 4. Usa barát kormány megvalasztasa. 5. Usa felkérése, fegyverek, es hadibazis telepítesere. Varjunk mar honnan is olyan ismeros ez??  Csak nem ukrajnabol,es előtte az elmult evekben meg kb 20 orszagbol, latin-amerikatol, Afrikaig, es az arab tavaszon át megannyi orszagban. :)). Neolib.nagytoke vedi a geopolitikai erdekeit, még a salamon szigeteken is.
Placi82 2022. 04. 30. 22:21
https://24.hu/kulfold/2022/04/30/kina-salamon-szigetek-biztonsagi-megallapodas-haditengereszeti-bazis/
🤣🤣. Ügyes! Mindtam en, hogy az oroszokkat nem kellett volna az usa-nak molesztalnia, lehetelen helyzetbe hoznia. Most aztan, nyomhatja 2 fronton. Mint anno Hitler.
Kezdodik a szokasos forgatókonyv. 1.Hirtelen anti demokratikzs kesz a Salamon szigeteki, kormany. :). 2. "Spontan tuntetesek, fogbak kitorni a CIA penzbeli, es egyebb tamogatasacal, mibden orstagban fannak fiaral lumpen elemek akik erre kaphatok. 3. Tuntetesek etoszakos letorese. 4. Usa barat kormany megvalasztasa. 5. Usa felkerese, fegyverek, es hadibazis telepítesere. Varjunk mar honnan is olyan ismeros ez???  Csak nem ikrqjnabol,es előtte az elmult evekben meg kb 20 orszagbol, latin-amerikatol, Afrikaig, es az arab tavaszon at megannyi orszagban. :))
Placi82 2022. 04. 30. 21:57
Előzmény: #1771  frossnag
Most erre mit mondjak.:). Mar csak ide irok neha. Tudod en nem vagyok olyan fennkölt, liberalis, mint az ukran topik resztvevoi, hogy oruljek az orosz katonak előben twitteren kozvetitett halalan, es tankban valo elegesukon, hadifoglyok kinzasan. De az ukranoken se. Mondjuk az azovosok nem a szivem csucske, de az ő halalukon se tudnék elvezkedni. Mert mindenkinek van egy anyja, felesege, aki szereti, es hazavarja.
Placi82 2022. 04. 30. 21:50
Előzmény: #1772  Placi82
Kb 10 napja, egy csutortoki szep napon,kireptettem a portfoliom 80%at. Egyszerre humanoiddal. Es nem beszeltunk ossze:). Csak egyszerre gondoltuk ugyanazt. De ő meg az ndx shortokon is keresett. En  csak 2 napot shortoltam . Meg szegeny Muskot a twitter ota, pedig kezd nagyon szimpatikus lenni mar nekem ez az aspergeres urge:). De az uzlet, az uzlet. 
Placi82 2022. 04. 30. 21:41
Előzmény: #1770  robikovacs26
Igen. Lehet, ok se 100%ig biztosak mar az usa hegemoniajanak örökké valosagaban. Es ő turelmesebb mint en. Tavaly februar vege ota ultem olaj ,arany bányaszokban. Ennyi most nekem eleg volt. Engem mar bosszantott ez az eroszak, amit veluk muveltek.  Majd , ha az usa nagytoke gyengul, visszaszallok.:)
frossnag 2022. 04. 30. 21:28
Előzmény: #1765  Placi82
Én sajnálom, hogy lezárták az másik topicot, sok mindenről lehetett ott értesülni, amit egyébként magamtól nem találtam volna meg.
robikovacs26 2022. 04. 30. 20:53
Előzmény: #1768  Placi82
Akkor az elméleted szerint Buffet az USA nagytőke ellen fogadott? Bőven 50 felett vették az oxy-t.
Placi82 2022. 04. 30. 20:17
Előzmény: #1767  Törölt felhasználó
Lebuktattam. Fagyis, alias balazska900,stb..
Placi82 2022. 04. 30. 20:16
Előzmény: #1766  kajli_man
Oxy amugy jo,lenne,a mit most favorizalnak, Buffetek Csak hat ott se volt egetvero rally. Cpe jobb szvsz. De a Vaalco is jo. Olyan szinten meg van eroszakolva az egesz magasztos piac. Hogy nem ertem miert nem szurja minden ember szemét. Az senkit se zavar, hogy 5-8PE a jobb olajosokban,ekkora negativ realkamatnal. Persze huzzuk arra, hogy holnaptol minden zod lesz.:))) Persze 10 -15ev mulva se. Ahh dehogy van egy felsobb ero ami minden szamitassal, es jozan esszel szembe, valositja meg akaratat. Ha az aldiba, a kemences sult tarja 100%ot ugrott, a berek is emelkednek, még indoneziaban is, az furo,es olaj alkatreszek is, es minden emelkedik a sok penz likviditas miatt, amit az elmult években osszehozta a FED. De az olaj az nehogy mar?! Aki olaj reszveny, es arany reszveny emelkedest,es tisztes piacot, es piaci  szamithato felteteleket akar. Az drukkoljon az usa nagytoke ellen. Az oroszoknak. Mert most dől  el, az egypolusu vilagrend,es az usa neolib.nagytoke tovabbi hegemoniaja, vagy a tobb polusu vilagrend,es a kevesbe eroszakolt piacok sorsa. :).  Ha az usa nagytoke nyer, ami sanszos mar megint,sajnos. Olaj ,arany szektor kuka. Ndx fel. Ez van ! Szoval szerintem, aki olajszektorban ul,es az usa neolib.nagytokenek drukkol, az idenditas zavarban van. De ez csak az en szvsz.
Törölt felhasználó 2022. 04. 30. 20:01
Előzmény: #1766  kajli_man
Es hova tünt fagylaltarus?
kajli_man
kajli_man 2022. 04. 30. 19:45
Előzmény: #1762  Placi82
Igen én is hasonlót szeretnék összehozni. Egy kis "fagyipénzt" 😀
Placi82 2022. 04. 30. 19:40
Amúgy itt egy kis, anti mainstream. :) 
https://www.portfolio.hu/global/20220430/szandekosan-tamadhatott-egymasra-ket-orosz-katonai-alakulat-nezetelteres-allhat-a-hatterben-542217
Sok zseni, főleg a másik topikba. El se olvassa, hogy az "ukrán hírszerzesi szerint. Meg a másik az unian szerint 🤣🤣🤣." Én azt figyeltem meg mikor ellenőriztem, régebben a háborús híreket. Hogy az oroszok 60%ban mondanak igazat
" Az ukrán hírforrasok szerint", meg 0, azaz nulla%, az ellenőrzött, (később 1-2 héttel való) igazmondas aránya. Brutális. A nyugati média meg atveszi 0 ellenőrzéssel. Csak annyit írnak oda,  a végére általában, hogy ukrán hírforrasok szerint. 🤣. Aha. A Pentagon már nagyon túl tolja a biciklit Ukrajnában. Már nem ellenorzom. Aki 30 szor hazudik az 31edjére is fog. Szvsz
Placi82 2022. 04. 30. 19:31
Előzmény: #1761  kajli_man
Ha nem lesz amúgy egy 50 bazispontot kamatemeles a Fed tol, akkor nagyobb szarba van az usa mint hittem.
Placi82 2022. 04. 30. 19:29
104 és olajnal, és NatG 7.25. Már rajzolni se lehet szebbet. És nem tegnap óta van itt az árfolyam. És a jövőt is lehet blazirozni erre. Max-20%. És így se megy. De ez nem mostani keletű probléma. Ja persze, ha a covid féle , a tojást is hypoban mossuk, negatív olaj ár, és teljes lockdown hoz hasonlítsuk akkor persze. Nem rossz. De ilyen erővel, akkor vegyük bazisnak, mikor Perzsiaba talaltak olajat a rómaiak, csak nem értettek mire való. Viccet félre téve nekem ez gyenge muzsika, a 100$ feletti arszinthez képest. Mi lesz, ha lemegy a háború után 80 ra.. Ez vicc. A neoliberalis nagytoke nek nem érdeke a magas olaj ár. De ebbe nem akarok bele menni, hogy miért. Mert úgyse hiszi senki. :). Max humanoid. :) 
Placi82 2022. 04. 30. 19:22
Hosszúra már nem veszek részvényt vagy 2 hónapja. Meg veszem, megvan rajta a 10% es vágom is ki. Nekem pisis ez a pálya. Meg az olajos szektor is. Arany bányász meg majd később. Remélem lesz olcsobban. Ha nem akkor veszek. 
kajli_man
kajli_man 2022. 04. 30. 18:33
Előzmény: #1760  Placi82
Erősen gondolkodok rajta, hogy hétfőn kiszórok némi pénzt (kivéve, ha valami +3%-al nyitunk). Van egy olyan érzésem, hogy nagyon túladott a piac és ha Powell csak egy kicsit is arra utal a rossz GDP adat miatt, hogy nem nyomják fullba a kamatemelést, akkor jönni fog egy több hetes májusi rally. Ez ilyen megérzés most, mint amit te szoktál írni. Persze stoplossal védve a dolgot.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek