Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Akkor jo.😉 Ezt akarjak. De attol meg lehet felrecsuszik ez a forgatokony.
Törölt felhasználó2022. 09. 27. 11:20
Placi, nézd csak a kedvenceidet : https://www.portfolio.hu/global/20220927/uzent-oroszorszag-nem-bloffolnek-bevethetik-az-atomfegyvert-azt-is-elarultak-mikor-569275 De ugye a gonosz USA a fő veszélyforrás a világban igaz?
".A szankciok ,ha januarban is fennmaradnak, akkor nem tudjatok elkepzeleni mi lesz a realgazddasagban. " . " A szakadar megyek mar soha nem lesznek ukran teruletek, soha. Tudja ezt a pentagon is. De a cél, az oroszog gazdasagi kivereztetese, az ukran harcokban. Es az EU-é is. Befejeztem. Majd rajottok sajnos. Csak nem fog megelegedessel eltolteni engem, hogy ezt is megmondtam." . Nézd van részigazság amikről beszélsz de annyira tolod ezt a prófétai megmondóembert hogy már káros a mondandódra. Konkrétan emlékszem májusból amikor írtad hogy HETEI vannak az ukránoknak a teljes összeomlásig és hasonlók. Egyenlőre talán el kéne fogadni hogy talán nem biztos hogy minden úgy van ahogy te elképzelted. A Putyin féle csak " 2. A szakadar megyeknek autonomiat harcoljon , alkudjon ki." szöveg nevetséges. Semmibe se nézi a helyi lakosságot és azok érdekeit. Túlzás hogy Putyin európát le akarta rohanni de a te verziód se sokkal "naivabb" hozzáállás.
Ja értelek. Remélem azért annyi eszük lesz, hogy ha felmennek tényleg 4-5%-ra, akkor 2% alá nem vágnak egyből. De ezektől bármi kitelik, meg a szartenger méretétől is.
Jeremiásék a hitelességükért küzdenek (jó vicc). Le is nyilatkozta múltkor Kashkari, hogy ezért 2% az inflációs cél, nem pedig 2.5 vagy 3%, mert ők ezt "vállalták". Azt is hozzátette, hogy miután 2%-ra leverték az inflációt (és visszanyerték a hitelességüket), utána nyitottak arra, hogy a 2%-ot újratárgyalják a kormánnyal igény esetén. Szerintem azért emelik a kamatokat, mert tudják, hogy rossz vége lesz és legyen miből vágni, amikor beüt a baj. Össze kell törni az embereket, ki kell írtani a FED put mentalitást, szembe kell menni az eddig érzett wealth effect-el, mert nekik nincs más fegyverük. Pszichológiai játék az egész, de működik, ha a tőzsdére nézel! QE/QT ez meg szintén vicc, nemrég jött ki valami FED-es elemzés, hogy valami nevetséges hatása van ezeknek a valóságban a pénzpiacokra. Ha érdekel, akkor megpróbálom előkeresni, de most nincs előttem. Hirtelen lesz a váltás, ezért figyelni kell. Szerintem aki most jól lép (befektetés) ebben a káoszban az meg fogja veregetni a saját vállát 5 év múlva, hogy nem volt beszari és mert lépni.
Cserébe fizethetek a magán egészségügyért is, mert amit kifizettem kamatostul az járni jár csak botrány meg nem jut. Svájcban töredékét költöttem olyan egészségügyre, amit ha részleteznék, akkor elvinnétek kezelésre, mert kényszeres hazudozó vagyok! Szóval a debil szavazók, a herék veszik el ezt igenis tőlem: mert olyanokra szavaznak, akik nos... bűnözők. A sleppjük, droidjaik meg kapnak konyhagépre 3milliót miközben átfúj a szél a putrijukon, de a szigetelés az nem menő.
Ezzel viszont maga alatt vágja a fát. Most kapott Európa egy olyan sokkot, ami drasztikus fogyasztás-csökkenést fog elhozni. Eddig ez nem volt fókuszban, most top prioritás lesz. Viszont nem látszik, mi lenne a megoldás, ha feloldjuk a szankciókat. Legitimáljuk az agressziót? Korábban írtam, hogy az ukránok akkor jártak volna legjobban, ha jó sok pénzért eladják a keleti megyéket, de ez a lehetőség egyik fél részéről sem merült fel, mára pedig okafogyottá vált.
Igen látom hogy mindig leírod hogy CHF. Csak közben a dollár paritásban volt az Euróval és átment, és azóta paritásban lesz a CHF-el és át fog menni. Tehát a CHF Euróhoz van rögzítve - az SNB kézzel lábbal gyengíti ahogy csak tudja, tehát az is gyengül az Euróval együtt. Majd ha fordul a FED akkor biztos hogy jó lesz a CHF, de addig csakis a dollár tűnik jó választásnak.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen