Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Igen?:) Attol fugg kinek mi az enyhe?. Ha mind a ket labam szilankosra torik az nekem brutalis. De mas kemeny fiuknak lehet csak egy kis" enyhe" baleset. :))
Lehet én vagyok hülye, de nem értem, hogy gondolják azt, hogy ársapkát vezetnek be az orosz olajra, és ezért ők olcsóbban fogják adni és többet , hogy meglegyen a bevételük !? Ehelyett inkább kevesebbet fognak adni, de azt drágábban !!!
A G7-ek ma döntő lépést tettek a kettős célunk elérése felé, vagyis hogy csökkentsük a globális energiaárakat, miközben megtagadjuk Putyintól a bevételeket, hogy finanszírozni tudja ukrajnai háborúját - mondta Yellen --> csak meg kell nézni a néni életrajzát, hogy millen családból származik, s máris összeáll a kép. Hogy pl. miért ő a legnyagobb galamb a jegybankban. Persze azért, mert teljes foglalkoztatást taertja szem előtt. HEHEHEHHEE. Vicc, hogy micsoda gátlástalanok ezek a neolibsik. És az emberek benyalják...
Vágyvezérelt gondolkodás. Ki merem jelenteni, hogy a magyar ingatlanlufi hónapokon belül szét fog robbanni. Egy év alatt 10%-pontot ment a rövid állampapír hozam. A BUBOR 12 havi 12,2%-ot ment egyetlen év alatt. A legmerészebb álmaimban sem gondoltam, hogy ilyen hozamemelkedés lesz ilyen rövid idő alatt. Emellett 3%-pontos!!! inverzió van a rövid és a hosszú hozamoldal között. Az építőanyag-értékesítés elkezdett összeomlani. Ez a közvetlen előjel. Mit is jelent 7-10%-os hozamemelkedés a nem fixált hiteleknél, amikor a sapka kifut? Mondjuk 50%-os törlesztőemelkedés. És mi lesz az MNB kamatswapokkal? Mennyit is mentek az élelmiszerek? Mondjuk éves szinten 40%-ot, és akkor visszafogott voltam. És mennyit fognak menni a energiaárak ősszel/ télen? 2-4-6-8x-osra fognak hónapokon belül felugrani a közüzemiek? És az üzemanyag? Ezt képtelenség családi költségvetésből kigazdálkodni, legyen akármekkora a béremelés. Közüzemi számla+ törlesztőemelkedés+benzin+élelmiszer. Ami ma Magyaroroszágon megy, az a történlem legbrutálisabb amplitudójú ingatlanlufija. Az összeomlás is brutális lesz.
Kublaj volt az, csak az internet irhathsk Kubulajnak.Minden Mongolok nagy kánja volt. Annyira megszalas volt az Kinaban, hogy a kinai nemeseg, es katonatisztek kozul tobb ezernek torette egyszerre a gerincet. Ez volt a mongol brutalis kivegzes mod. Szoval urakkodtak a békes, puha Kinaiakon. Keményen. Az angol szaszok pedig azert nem haboruztak a szigetukon kivul a norman azaz a viking hoditasig, mert nem tudtak tengerjaro hajokat epiteni, csak a part 100 meteres tavolsagavan kozlekedtek a anglia.partjai menten esetleg. De a kinaiak igen szipi szupi hajokat tudtak epiteni,es tajrkozodni a tengeren. Es ennek ellenere nem tamadtak, senkit. Pedig mar 120p ban is voltak vagy 150-200millioan, mikor egesz europa lakossaga volt kb 30 millio. Szoval ledaralhattak volna egész perzsiat, bizancot, es europat, ha akarjak. Tudtad, hogy a szintiszta mongol torzsek csak jo ha 200 ezren voltak, es német lovagrendet is elpusztitottak, Japantol Lenygyelorszagig mindenkin győztek Amugy pedig az angol birodalom a Kelet indiai reszvenytarsisaghoz kotodik,akik tulajdonosai a tudjukkik voltak.:)). Szóval a kelet indiai tarsasag, es utana pedig a disraeli miniszterelnokhoz hasonlo vegregajtok csinaltak sok szenvedest, es gyarmatvirodalmat. 1800 as evekben, a nagy angol birodalom fovarosaban olyan szegenyseg dult a nepesseg 90%ban, hogy hetente akasztottak fel szazaval gyermekeket kenyerlopasert. Tibet elfoglalasa a kinai kommunistak altal!, is csak strategiai vedelmet szolgalt . Ha ranezel a terkepre, akkor megerted miert. Szóval, kina nem folytatott 3000 ev alatt expanzios politikat.elentetetben a nagytőkevel.
Azt meg te is tudod, hogy nem csak katonailag lehet uralni, befolyásolni országokat, expanziot folytatni. Ezt teszi Kínai is, illetve folyanatosan törekszik rá.
Tisztában vagyok Kubuláj kánnal. Igen, Ők adták a kínai uralkodókat egy darabig, és? Ilyen alapon az angolok is mondhatnák, hogy nem Ők rabolták le a fél világot a gyarmataik révén, ugyanis 1066 óta nem volt angolszász szárnazású uralkodóházuk. Igenis terjeszkedett Kína, ha fellapozod a régi történelem konyveidet, akkor láthatod, hogy jóval kisebb volt az ókorban pl. Amúgy Tibettel mi a helyzet? Azt is a mongolok foglalták el 70 éve? :)
No, hat akkor kijelentem hogy tortenelem tudasod abszolut kielegito, de feluletes!!:)) Kublaj kán 1260 korul Kinai csaszarra koronazta magát! Kublaj kan mint a neve is mutatja Dzsungisz kan utoda volt, ergo mongol kán volt. Azt hiszem a Magyaroroszagot is elpusztito Bato kan unokaocse. Na mindegy, szoval, Kublaj kán, ismetlem a Mongolok mindenhato Kánja inditott támadast kétszer 1271 es 1281 korul 2 kinai hajohaddal, koreai matrozokkkal, es mongol, kinai katonakkal Japan ellen. Amit tenyleg mind a ketszer a hatalmas Tajfun azaz Japanul kamikaze, azaz az "Isteni szél" pusztitott el, a maradekot, a partravetetteket meg a szamurajok. Szoval ismetlem a kinaiaiak nem inditottak foldszerzo expanziv haborukat 3000 azaz haromezer ev alatt hanem falakat emeltek! Kiveve mikor a Mongolok uralkodtak rajtuk.Mindjuk a Londoni nagy nevű Rot....d bankarcsalad kb 70 haborut inditott a 1780.as evektol kezdve, napjainkig sok szaz millio aldozatot okozva, kezdtek azzal a hogy sok mindenre ravette a Hesseni őrgrofot, koztuk arra, hogy a sajat nepet, agyutolteleknek adja el haborukba peldaul az usa fuggetlensegi haboruba. Ezt majd egyszer elmeselem. Vagy inkabb nem:), ugyse erdekelne senkit.:) Ha az evszamokat picit eltevesztettem esetleg, akkor elnezest, de leguritottam 2 jo belga sort, estére, es ilyenkor mar betompul az agyam.:)
Kérdezd meg a jegybankár-maffiát, akik okozták ezt a helyzetet. Meg kell tanulni kereskedni, és nagy tőkeáttétellel rövid, de nagy valószínűségű mozgásokon kaszálni. Lacinak is ezt tudtam csak mondani, amikor ugyanezt kérdezte.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen