Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Placi82 2022. 09. 04. 18:51
Előzmény: #11357  Törölt felhasználó
Laci is ugyanezt josolja:), Meg azt hogy EU 5 od hegedus lesz a nemzetkozi porondon.
Es igen amerikara josolok egy polgarhaborut is 5 even belul. Haverom, aki tipikus befutott fiu lett USA ban, mar a szerintem a 10 ik fegyveret veszi. Nem usaval van baja , hanem az uj liberalis eszmekkel, iranyzatokkal, BLM mozgalmakkal.
Tovabba mar nem vagyok az olaj mennybe meneteleben biztos 2 ev mulva, Humi. Mar 50% se biztos hogy adnek ra. Es nem az E autok miatt. Irant leveszik az embargorol, a ruszkirol leveszik a szankciokat, oszt kesz is az olaj tultermeles. :). Valtottam a sajat kis prognozisomat.:)
Clint
Clint 2022. 09. 04. 18:49
Előzmény: #11358  Placi82
Tudom, hogy a kazár elit a zsidó vallást vette fel. 
De a genetikai kutatások azt bizonyítják, hogy a kelet-európai zsidók a sémi népektol származik, tehát nem kazár eredetuek.
Placi82 2022. 09. 04. 18:35
Előzmény: #11356  Törölt felhasználó
Akkor ez a kony ugyanazt mondja mint en ,hogy a levitak 12 torzsehez semmi koze a kazaroknak. Csak a konyv cime hogy 13.ik torzs, akkor megteveszto volt. Akkor igazam van. Csak a konyv cime felrevezeto volt.
Hruscsovra soha nem azt mindtam hogy ukran volt. Orosz volt. Hanem azt hogy , sok időt elt ukrajnaban, kb 30 evet, ezert volt nagyvonalu, mikor ugy huzta meg a Szovjetunion belul Ukrajna kozigazgatasi hatarat, hogy az nem fedte a nemzetisegi terkepet. De akkor mikor azt hittek hogy a szovjetunio ,es a kommunizmus ezer ev mulva is letezni fog. Nem tulajdonitottak ennek jelentoseget. Es nem is volt akkor. Ugyan ez volt a helyzet a Szerbia eseten. Csak ott eppenseggel a kisebbseg oldalara allt a az usa. Itt meg nem az orosz kisebbseg melle, hogy kapjon autonomiat. De nem is errol szol ez a konfliktus, hanem a gazdasagi erdekekrol, es geopolitikarol, es az usa  egypolusu vilagrend es gazdasag fenntartasarol.
Törölt felhasználó 2022. 09. 04. 18:23
Előzmény: #11352  Clint
Nincs disszonancia.
Előbb CPE lebattyog 27-ig. (ez akkor lesz, amikor az NDX leér A/5 végére)--> Ott humanoid + PLaci betankol belőle. --> CPE: 🚀 2 év alatt 140$-ig. Ebből a két ébvől az USA tőzsde legalább felét B hullámban, középtávú emelkedésben fogja várhatóan tölteni. Aztán majd 2023 vége fele elindul egy több éves eső hullám az USA tőzsdén.
Simán lehet magas olajár egy gazdasági összeomlásban is. És az a véleményem, hogy ez így lesz most is.
És nem: nem a fejlett világ bukását jóslom. Azt laci jósolja. Én ennél sokkal optimistább vagyok. Csak egy fincsi adósságválságot, proli-nyomort, és DK-Ázsia győzelmét jóslom, az USA fokozatos leszakadadásával együtt. Európa meg harmadhegedűs lesz. 
Annyi történik hogy a mai neolibsi tőkealapú kapitalizmusból vaalami ökokapitalizmus lesz, ahol nem fogja tudni az USA az egész világot sakkban tartani, és kizsigerelni.
A mezőgazdaság, a modern termelési technológiák, a környezetbarát technológiák, a természetre épülő módszerek, az energiahatékonyság, a racionalizálások mind mind reneszánszukat fogják élni, miközben a fejlett világ fogyasztása és ökológiai lábnyoma visszaesik igen draasztikusan. A divatok elvesztik szerepüket, a Nike-cipők és a fogyasztó társadalom beteges vadhajtásai visszaszorulnak, az utazás és a turizmus luxus lesz.
Hát igen, a prolik és a neolibsik összeomlásként fogják megélni, a nem aberrált egészséges pszichéjű emberek meg fellélegeznek. A világ egy igazságosabb hely lesz, ahol a hústorony méretű amerikai prolik igényei nem lesznek mindenek felett... 
Törölt felhasználó 2022. 09. 04. 18:22
Előzmény: #11354  Placi82
Én meg emlékszem, hogy hruscsovot ukránnak nevezted.😱
A 13 törzs pedig egy Koestler könyv címe, és pont arra utal, hogy nem az eredeti 12 törzshöz van köze a kazarok egy részéből leszármazott európai zsidóságnak. Amikor könyvét megírta, meg fikcionak mondták, azóta DNS vizsgálatok igazolták.
Placi82 2022. 09. 04. 18:20
Előzmény: #11347  Clint
Nem igaz:). Ukrajna magasan eloz minket a korrupcios rangsorban, kb Szomalia, Kenya, Liberia orszagokk szintjen.:) es azt hiszem bulgaria is elozeg minket de ők mar kozebb vannak hozzank:). Be. Es gondolkod junk el azon, hogy nem vagyok tudqtlan es videki fogatlan szavazo, ahogy ők mondtak, es behuztam az X et, igaz nem.jo erzessel, mert a gazdasag politikajuk , a gazdasag tufutesevel, es 10.000 mrd forin felesleges likviditassal, elarqsztani az orszagot, es tovabbi fix 0-3%os szechenyi go, es magan hitelekkel, katasztofalis dontes volt a reszukrol. De a kulpolitikajukal 90%ban egyetertek. De a baloldalnal meg a kulpolitikaval se ertek egyet. Szoval 4 ev mulva szavazas helyett ,horgaszni megyek a fiammal. Nyugodjatok meg.😀😉
Placi82 2022. 09. 04. 18:10
Előzmény: #11348  Törölt felhasználó
Jobban tudom mint te. Hidd el. Ez a 13 ik torzs hulyesseg. A levitak torzsei azaz az igazi Judeabol a mai izrael teruleterol szarmazo zsidok, foleg nyugat europaban voltak jellemzoen jelen voltak, mar a Római birodalomban jelen voltak Romaban Julius cezar idejen is. 
A kelet europai zsidok,  kaukazusi gyokeruek es genetikajuak, valoszinusitheto a regi kazar birodalom szarmazasi helyuk. Nem Judeaiak, azaz izrael teruleterol szarmaznak. Magyarorszagon is-is volt a jellemzo. A kozepkorban, peldaul csak echte levita torzsebol szarmazo zsidok holtak. De kesobb a Deak féle kiegyezes utan, sokan jottek kelet Europabol kazarok (Ukrajnabol, Galiciabol) ide is ,es nyugatabra  is. Egy kis tortenelem óra. De nyugatrol nem volt jellemzo az orosz biradolom felé vandorlas Vagy csak minimalisan ,esetileg. Szoval a cari orosz birodalomban jellemzoen kazarok voltak .

szieszta 2022. 09. 04. 17:53
Előzmény: #11336  szieszta
https://www.portfolio.hu/global/20220904/megjott-zelenszkij-figyelmeztetese-az-oroszok-donto-csapast-keszitenek-elo-minden-europaira-564949
- a töpszli arról nem beszél, hogy ki miatt állunk így.
Nagyon remélem,hogy akik miatt ez a helyzet állt elő, a politikusaink, a börtönben fognak megrohadni, a rokonaikkal és csókosaikkal együtt.
Clint
Clint 2022. 09. 04. 17:00
Előzmény: #11351  Törölt felhasználó
Tényleg, mikor lesz 65 $?
Totális osszeomlást jósolsz a tőzsdén, sőt a kapitalizmus, a fejlett világ bukását. közben cpe-t 140 $ ra várod.
Erős disszonanciát érzek.. 
Törölt felhasználó 2022. 09. 04. 16:55
Mondjuk ez jogos :)
+++++
Csak azt tudnám, hogy mikor lesz 65!?
Clint
Clint 2022. 09. 04. 16:54
És 7 volt :)
Clint
Clint 2022. 09. 04. 16:53
Kabarok azok :)
Törölt felhasználó 2022. 09. 04. 16:51
A kazárokkal van a baja, nem tudja, hogy az a 13. törzs.
Clint
Clint 2022. 09. 04. 16:46
Előzmény: #11346  Placi82
Lehet h Ukrajna a legkorruptabb ország Európában, de hazánk a második (de ebben is kanyarban előzzunk hanarosan) Ha jól emlékszem, akkor ez különösebben nem zavart téged áprilisban. Vígan behúztad az x-t.
Placi82 2022. 09. 04. 15:44
Előzmény: #11337  Törölt felhasználó
Nem hat. Ukrajna a legkorruptabb orszag Europaban, de meg afrikaban is a hatso mezonyben kullogna. A kazar vezetés, meg leszarja az Ukran nepet, tortenelmileg ismert ez. Szoval a kettő egyutt egy rettenetes szintu korrupciot eredmenyez. Nem kell hozza nagy logika. Energiaban, áramban, gazban hogy 10 szeres árat fizet az Unio a  fegyver es anyagi támogatas következményekent, az meg teljesen megéri nekünk 🤣
Placi82 2022. 09. 04. 15:34
Előzmény: #11323  kajli_man
Megneztem a videót,  a bankokat foleg jobb lenne nem.hazai kezbe, meet mikor dől a sok szechenyi go hiteles, es maganszemely, es cég,  akkor jobb ha a kulfoldu anyabank allja a veszteseget, nem a magyar adofizeto. De hat majd rajonnek a fiuk.😀
kajli_man
kajli_man 2022. 09. 04. 14:40
Előzmény: #11343  Törölt felhasználó
Majd elmúlik 😀 Vannak jó projektek, jó megoldandó problémák meg vannak rossz/unalmas időszakok. Számomra teljesen ciklikus a dolog, most éppen jó a helyzet.
Törölt felhasználó 2022. 09. 04. 13:48
Előzmény: #11342  kajli_man
Jaja.
De az igazat megvallva, épp teganp beszélgettem Lacival peca közben, ezt az IT melót nem is tekintem annyira melónak. Kifejezetten szórakoztat a kódolás. Az meg pláne, amikor a nagyhírű külsős fejlsztők nem találják a saját frissen írt kódjaikban a hibát, én meg 2 perc alatt találom meg nekik...
A jelenlegi állás szerint bőven megélnék a tőzsdei kereskedésből...
kajli_man
kajli_man 2022. 09. 04. 13:44
Előzmény: #11341  Törölt felhasználó
Lettél volna szobafestő, villanyszerelő vagy ingatlanos. Több pénz, kevesebb továbbképzés 🤣
Törölt felhasználó 2022. 09. 04. 13:28
Előzmény: #11340  kajli_man
Mostanában kevesebbet tudok gazdaságit olvasni.
Az info továbbképzés elviszi az időt.
De majd a télen.

Topik gazda

aktív fórumozók