Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szieszta 2022. 08. 21. 17:50
Előzmény: #10677  Placi82

A kapitalizmusban nem mindenkinek jár a méznyalás. Kell a menedzser, hogy sikeres legyen valaki. Lehet az szülő, ismerős, vagy profi. Meg lehet nézni a forma 1-ben is. Kell a tehetség is, de ha nincs aki benyomjon, akkor nincs esélyed.
Hasonlóan a jólfizetős szakmáknál. A pénz hozza  a pénzt. Az orvosi maffia is erről szól. Nem kerülhet be oda akárki.
Nem beszélve  a politikáról. Ott már azelőtt megbuktatják a "tehetséget", mielőtt bemutatkozhatna.
KrisztinaI 2022. 08. 21. 17:44
Előzmény: #10677  Placi82
A társadalomban mindenütt megvan a feszültség, és ez mindenütt máshogy jön ki. Az ember agyának komplexitása az erőssége és a gyengesége is.  Amerikában az emberek fölösleges vásárlásba ölik a bánatukat, Mo-on meg a nők utálatába, és rosszabb esetben asszonyverésbe és az italba. Ott frusztrálja őket, hogy lépést tartsanak a legújabb trendekkel, itt meg az frusztrálja az embereket, hogy nem keresnek eleget ahhoz, hogy utolérjék a nyugati életszínvonalat. Nem tudják ezeket a problémákat elengedni, és az itt és most-ban élni.
szieszta 2022. 08. 21. 17:37
Előzmény: #10675  Placi82

Én azt gondolom, a magyar nép mentalitását nem vezethetjük vissza több generációra. Óriási behatása volt a szocinak, ahol megtanultunk fejet lehajtva bólogatni. Akkor mindenki lopott, sokan csak azért, mert hogy néz ki, ha nem viszi el. Egyik ismerősömnek több száz mosógép motor porosodott a padláson, valamire majd jó lesz. Fura módon, akkor nem égett ki a motor- :-)
A traktorista demizsonokban tárolta a lopott gázolajat, de akkora volt a túlkínálat, hogy volt mikor a kocsmában ingyen osztogatta, egy egy felesért.
Erről a szoci után is nehéz volt leszokni, csak azt kellett megoldani, hogyan lehet  a gyárból kivinni az árut. Óváron az ócskavas közé dobálták az értékes alkatrészeket, majd az ócskavas telepen kiválogatták. Több eke hagyta el így a gyárat. :-) A radiátort tízesével csomagolták, de raktak rá még kettőt, amit újra csomagoltak. Senkinek nem tűnt fel, csak a raklapokat számolták, a sofőr meg tudta, hogy hol lesz az első kirakó.
Placi82 2022. 08. 21. 17:19
Előzmény: #10671  Törölt felhasználó
Juj elolvastam a diakhitel tartozast az usaban. Na ott van aztan kasztrendszer. Ha nem vagy egy zseni, aki ösztöndíjat nyer. Vagy apukad  nem megy gazdag, neoliberalis bankar, fogorvos, orvos vagy ugyved, tudod a szokasos jol fizeto szakmak.😉 Akkor ott eselyed sincs.egy jo egyetemre, vagy egy eletre eladosodsz.  Es meg nem vettel lakast, nem fizettel a gyerekednek magan ovit, mert ott az allami kataszrofa , nem reszletezem miert. Nem fizettel egy fogszabalyzast.E miatt frusztraltak.az.amcsi atlag feher polgar, es szednek kedelyjavitokat, antidepressszansokat.  Mert hihetetlen nagy rajtuk a nyomas. 
szieszta 2022. 08. 21. 17:12

Egy óriási gond van. Már mindenki megtanulta, hogy tüntetéssel semmit nem lehet elérni. Esetleg valamit megígérnek, majd a hangadókat megnyugtatják egy kis sikerdíjjal, vagy büntetéssel és minden folytatódik tovább.
Az állami földek nagy részét a NER szerezte meg, ráadásul állami hitelből. Ezek nem fognak lázadozni, ők már megkapták a sikerdíjukat, meg folyamatosan nyerik a túlárazott pályázatokat.
Én azt gondolom, a paraszt sokkal jobban él, minthogy lázadozzon. Az idei év bukta lesz, majd a földalapúval kihozzák nullára, de sokan még így is pluszban lesznek. Legalább majd lesz eladó olcsó föld, meg a bérletet is lehet csökkenteni........vagy nem. Egymásra licitálva verik fel az árakat. Van miből. :-)
Placi82 2022. 08. 21. 17:09
Előzmény: #10657  dexter-atya
Ne almodozz. Rosszabb lesz. Meg ez a jobbik verzio ami most van. Ez van. Majd ha humi.lesz egy partvezer, akkor ra szavazok.🤣 Addig senkire se. Nagyobbik bajnak tartom, hogy Nemetorszag az EU egyetlen motorja lerobbant, onkent vallalta, hogy tonkreteszi sajat gazdasagat, a csoda szankciok miatt.ar recesszi, es kulker hiany van ott is.Es miert is? Oroszoknak ongyilkossag lenne, a NATO ellen hadakozni, nem.is teszi. Inkabb azt mondja, hogy a katonak cigiztek a katonai bazisoknal, meg a loszer raktarak mellett,  mint hogy Putyin elismerje, hogy, Krimbe az angolok, vagy USA iranyitasaval es technologiajaval belottek. Mert akkor , kinforntalodnia kellene az USA val es a NATO val is. Hisz arcvesztes nelkul azt a meghunyaszkodast ki nem magyarazza otthon. Ezert röhög internet nepe a cigizos storyn. Mindenki tudja.mar, hogy az USA keze volt benne. Ukrajna meg egy korrupt orszag, nem.ok nelkul szerepel valahol Liberia elott. 143 ik helyen. Nem ertem miert kell feladoznunk gazdasagunkat ezekert. Es szerintem mar a nemet polgar se. Ahogy olvasom itt ott. De a politika hajthatatlan.
Placi82 2022. 08. 21. 16:50
Előzmény: #10668  Törölt felhasználó
No,latom megnezted a videot, ahogy mondtam.:). Tudod szoktam hasznalni az EU vezetoire, hogy ezek nem ingyen ilyen hulyek. Hat ezek ingyen is, ilyen hulyek. Nem volt itt senki se felberelve szerintem. Ugy ki vannak ehezve, mar egy tomegtuntetesre, hogy mindent elhittek ennek az embernek. No de delelott akartam valamit mondani neked, de elfelejtettem, no sebaj, majd eszembe jut.
Törölt felhasználó 2022. 08. 21. 16:40
Előzmény: #10672  szisti
Mi a motivációja? Ha van ilyen.
szisti 2022. 08. 21. 16:33
Én ismerem, futó beszélgetés szinten. 
Szvsz egy beteg ember  A környezete vmilyen szinten tudja kezelni. A test betegségeit egyre jobban megismerjük... és talàn gyógyitani is tudjuk, de a lélekét?...
Törölt felhasználó 2022. 08. 21. 15:50
Törölt felhasználó 2022. 08. 21. 14:46
Előzmény: #10669  Clint
Még hány ilyen lefizethető neolibsi szélhámos fog előbújni, aki mindennemű tüntetést próbál majd lejáratni.
Clint
Clint 2022. 08. 21. 14:42
Ez még paródiának is durva :D
Vajon mennyit kaphatott ezért az egész lejárató kamuakcióhoz.
A sárgapolos fazon tetszett a legjobban, aki neki ment a traktorokat firtató vézna gyereknek :D
Törölt felhasználó 2022. 08. 21. 14:27
Előzmény: #10667  dexter-atya
Nem ismerem ezt a Szabó Bálintot, de csak rá kell nézni. Egy szó jut eszembe: neolibsi.
dexter-atya
dexter-atya 2022. 08. 21. 14:24
Törölt felhasználó 2022. 08. 21. 13:57
Előzmény: #10665  dexter-atya
A kulturális háttértől nem lehet eltekinteni. Kambodzsa az Kambodzsa, a Balkán meg Balkán.
Venezuela meg D-Amerika.
Itt anarchia esetén sem történnek olyan dolgok, mert ez a nép 1000 évvel ezelőtt Európához lett csatolva, még ha egyesek Bizánchoz akarják közelíteni.
Nem kell pánikolni.
De tökmindegy, ha pánikolsz, akkor is jönni fog, aminek jönnie kell.
dexter-atya
dexter-atya 2022. 08. 21. 13:53
Előzmény: #10661  Törölt felhasználó
Abból mindig ultra  gáz van. Volt egy ismerősöm , aki Kambodzsába volt 1993ban egy ENSZ békemisszióba és ott egy faluba látta , hogy levágott gyerek fejjel fociztak a vidám  vörös khmerek , akiket azért (már az egész falut és plusz persze 3 millió honfitársukat )  irtottak ki mert nem hitték a “vörös (kommunista) “ eszméket. 
Persze kár messze menni. Jugoszlávia felbomlása után a horvát, szerb , bosnyák vérengzések vagy a mostani orosz ukrán háborúban elkövetett szörny tettek azért rámutatnak mi lehet ha csak “kicsit”  is anarchia van.
Törölt felhasználó 2022. 08. 21. 13:46
Előzmény: #10663  szieszta
Vannak értelmes emberek az országban, akik megfelelő helyre tudják fókuszálni a haragot. Vannak professzorok, tanárok, mérnökök, vállalkozók, akik eddig el voltak nyomva.
Másrészt nézd csak meg mondjuk a HírTV 2006-os őszi TV-székház ostromát.
Egész kulturált volt a tömeg. Azért ez társadalmilag nem Közép-Amerika.
Az égő vízágyus kocsiból kihúzgálták a rendőröket, és szépen elkísérték őket.
Valóban: az oligarcháknak, a dúsgazdagoknak van félnivalójuk. Őnekik lehet el fogják szedni a vagyontárgyaik egy részét, még ha legálisan is szerzeték. nos ők tekinthetik az eseményeket úgy, hogy a társdalom megemelte az adó mértékét a gazdagabb rétegnek. Eddig flat tax volt, aztán majd egyösszegben beszedik tőlük. A neresekről meg ne is beszéljünk...
Nem hiszem, hogy nekem, neked, meg LAcinak kellene félnie.
szieszta 2022. 08. 21. 13:27
Előzmény: #10661  Törölt felhasználó

Jó, legyen, de ha odáig fog fajulni, hogy még azt is számonkérik, akinek csak egy picit van több vagyona????
Ez éhes ember szemében minden jóllakott ellenség lesz. A 110 kilós is meg a 80 is.
A szociban olyanokat akartak akasztani, aki előtte az éhenhalástól mentette meg őket, mert napszámosként alkalmazta, akár éhbérért. A napszámos munka nélkül éhen haltak volna.
Clint
Clint 2022. 08. 21. 13:17
Előzmény: #10657  dexter-atya
tacskó horti :D
Törölt felhasználó 2022. 08. 21. 13:14
Előzmény: #10659  szieszta
Én radikális vagyok. Mindig is az voltam.
Nem vagyok híve a félmegoldásoknak. :)

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek