Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Talán a lelki társad (ikerláng) US csoportvezetőjét érdemes lehet megkérdezni hisz tudása a magyar kipcsákokhoz képest nagyságrendekkel feljebb lehet. " Beszippant a kereskedési közösség. Az ideiglenes pozícióm lejárta után visszamentem a könyvtárba olvasni és tanulni, de többnyire inkább kereskedtem. Összevissza csapongtam. Olvastam könyveket a technikai elemzésről, tanulmányoztam a hagyományos értékelési mutatókat, továbbá figyeltem a pénzügyi híradásokat az olyan gazdasági mutatókról, mint például a nem mezőgazdasági munkaerő piaci adat. A módszerem kaotikus volt. Apránként megerősödött bennem a gondolat, hogy Bogle mond valamit, és hogy a piac legyőzése egy út az ördögnek. Nem vagyok biztos abban, hogy ilyen gyorsan eljutottam volna erre a felismerésre, ha nem lett volna a Twitter. Igencsak beszippantott a kereskedési közösség, olvastam az emberek tweetjeit, követtem az ajánlásaikat, és figyeltem, hogy mit mondanak akkor, amikor a piac velük szembe ment, és mit akkor, amikor a számukra kedvező irányba.Nagyon gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy ezeknek az embereknek a 99,9 százaléka sarlatán. Legalább annyira szomorú volt, mint szánalmas, és nem akartam azok közé tartozni, akik az egész napjukat az interneten töltik, azt a látszatot keltve, hogy igázzák a piacokat, amikor még egy hozzám hasonló zöldfülű számára is nyilvánvaló volt, hogy ennek pontosan az ellenkezője történik. Láttam embereket – akik egész életüket a piacnak szentelték – napi szinten bohócot csinálni magukból. Szoros figyelemmel követtem minden olyan történést, ami mozgathatta a piacokat, és rájöttem, hogy hiába tudnád a holnapi híreket ma, képtelen lennél konzisztensen előre jelezni, hogyan fognak a piacok reagálni. Nem tudnék felidézni egy konkrét pillanatot, amikor leesett a tantusz, sokkal inkább egy lassú felismerése volt ez annak, hogy ez a játék nagyon, nagyon nehéz. " https://hold.hu/holdblog/michael-batnick-nagy-hibak-konyv-wall-street-reszveny-befektetes/
Figyu, 3million szavaztak a fityiszre, asszem ebben benne vannak a hataron tuliak is. Azert mert te menekulsz ahelyett hogy felaldoznad magad egy bombával jokor johelyen a magyarsagert, ne szegeny Eastwood urat baszogasd 🤣🤣🤣
sem nekem, sem nekik nem kell ajánlgatnod a módszeredet. én már kint vagyok, sokan mások meg hamarosan jönnek. Ti meg majd gondolkodjatok csak nyugodtan azon, hogy miért nincs orvos, tanár, burkoló, mérnök stb.
Egy kevésbé ismert jellegtelen szórólapon (Wall Street Journal) a NASDAQ esetében kihirdették a bika piac visszatértét. Támogatja a bikát szerintük (amatőrök): - a FED kamat politikája - a csökkenő(nek tűnő) inflációs adat - a most már gyengülő dollár - az alapvetően jó gyorsjelentések - a(z USAban) csökkenő energia árak - a munkaerő hiány, amit technológiai fejlesztésekkel akarnak legalább részben megoldani - az ellátási láncokra nehezedő nyomás enyhülése - és az, hogy irgalmatlan mennyiségű pénz keres olyan helyet, ahol minél inkább ráverhet az inflációra.
Lesz az még 20 is :-) Amíg nem realizálom a veszteségem, addig az nem veszteség. Ráadásul a belépési jelszavakat sem írtam fel, így ki kell próbálgatnom az eddig használtakat. Arra viszont emlékszem, hogy a belépésem után szinte naponta kaptam az emaileket, hogy valaki be akart törni a számlámra. Gondolom meg akarták volna szerezni a kódomat, mivel kaptam olyan levelet a "binance"-től, hogy azonnal lépjek be a számlámra és ellenőrizzem az összegeket. Nagyon hasonlított a binance oldalára, de rájöttem, a betörők ügyeskedtek. Azt viszont elfelejtetted, hogy 44 euro az mennyi forint? :-)
Én azt gondolom, hogy a legnagyobb veszély a hitelválságban van. Az inflációt megoldják a magas árak, mivel kisöprik az emberek megtakarításait, de ezzel párhuzamosan a hiteltörlesztés is rosszabbodhat. Ami 2008-ban elindult, az nem fejeződött be, mert megtámogatták a düledező kártyavárat. Most megint roskadozni kezdett, de a központi bankoknak már meg van kötve a keze. Óriási buborék van mindenhol. Szerintem ezért is nyúlnak az utolsó mentőövhöz, a háborúhoz. Nincs más, ami megtisztíthatná a piacot.
A háznak azért örülök, mivel a "turista házunk" szomszédja és mivel a turista ház sakri, így a kert különálló telekként is étékesíthető, saját bejárattal. Látva a mostani építkezéseket, még udvar sem kell egyeseknek. Most összevonva a 2 kertet, akár 4 részre is tudnánk osztani a telket. Persze nincs szándékomban még most eladni, de ki tudja. Lehet találok majd valamilyen bérlőt, igaz a másik házban lalókkal is gondom van,, nem nagyon tudnak fizetni.
egy_kezdo 30 ezres otp t vár 2 év múlva. Én a kockázatok közül a hazai kormányzatit tartom a legnagyobbnak. A különadók esetleges további emelését, illetve az eu megegyezés elmaradását.
Rátapintottál a lényegre. Nagyon sokan azt gondolják, ha valakinek van bitcoinja, akkor 1-2-10. Bevallom 100 eurót utaltam a binance-ra és abból 90-et váltottam át. Azért írtam, hogy a felesleget, mert nekem egyetlen fillér sem felesleg, még akkor sem, ha a vánkos alatt dohosodik. :-). Már több mint 1 éve nem léptem be oda, csak kipróbáltam. Sokszor meglepődök, mikor az automata kasszánál, ahol te huzogatod be a termékeket, otthagyják az aprót. Ne húzza a zsebét az 5 forintos. Holnap meg lehet éppen az fog hiányozni.
Neked van Bitcoinod?? Azt hittem te kriptovaluta ellenes vagy. Most Meglepodtem. Bar azt irtad h az osszes feiesleges penzed bitcoinba tetted, de most sikerult egy kiszemelt házat venned. Ez kisse ellentmondasos nekem vagy a haz volt olcsó vagy a "felesleges penz" volt keves bitcoinba.... 🙃
Sajnálom, nem tudom, hogy mik a terveid vele, de ez elég jól korrelál SPY-vel, amire jó esést várunk/várnak, a US csoportvezetőnk COIN-t pedig short to death-re ajánlotta (ezt már említettem FF-ben). Más szakértő BTC-nek 9K-s árat jósol. Nem befektetési tanács.
Ezt csak azért írtam, mert a "szakértők" ilyen elemzést publikálnak. Ha, talán , lehet, előfordulhat......Semmi konkrét adat, vélemény. Nem szeretnének Cicus célkeresztjábe kerülni, aki számonkérhetné a jóslataikat. Az egyik szakértőre hallgatva az összes felesleges pénzem BTC-be raktam 51.600 as árfolyamnál ,mert állítólag ilyen áron ez ajándék. Ráadásul az adott egy lökést, hogy egyik barátom kért rá, hogy segítsek neki belépni a kriptopiacra és meg akartam nézni, hogyan is működik egy Binance regisztráció.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen