Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Egyébiránt ez a side effectje. Egyszerűen úgy leht az emebereket spórolásra ösztönözni, ha a termékek ára emelkedik. Egészen pontosan be kellene építeni a termék fogyasztásával okozott természeti károkat a termékek árába. Ennek kidolgozott módszertana van (környezetgazdaságtan), csakhát ugye sem a zsidók, sem a prolik, sem a politikusok nem akarják ezt. Bármi áron gátolják és gáncsolják.
Mondom en h Putyko jot akar, Europa csokkenti az enegiafelhasznalast --》 jot tesz a Földnek. Emelkednek az elelmiszerarak, emberek fogynak, kevesebbet fogyasztanak kevesebbet kell termelni --》 ez is jót tesz a Földnek.
Cica. Most nem vicc és nem baxtatás. De hidd el nekem, hogy az EURHUF árfolyam lesz itt a legkisebb baj. A világ egy gigantikus energetikai és klímaválságban van. Nézzél egy kicsit szét mi történik. Ilyet b+ még nem láttam. Balatonon a nyaralóban lehullott a 3 db nyárfám levele július végén, mert hőgutát kaptak a fák. Ilyet én még az életemben nem láttam, de még csak olyat sem láttam, aki hallott olyanról, aki látott már ilyet. Vegyük észre, hogy a legalpvetőbb létfeltételek lettek felszámolva az utóbbi évtizedekben!!! Emberek. Hali.
De Róna aszonta h az IMF esetén le kell valtani O1G-t es a penzugyminisztert. Ezt nem akarhatja a fityesz. De tegyuk fel ez lesz, akkor mennyi lehet a huf /eur arfolyam?
Nagyon nagy kérdés ez az EU-s pénz. Van egy kicsivel több forint alapú megtakarításom, mint amennyi szerintem indokolt. Eddig nem akartam váltani 400 körüli áron dollárt, hátha majd jön a megegyezés, de most viszket a tenyerem, hogy lépni kéne lassan.
Aszonnya a végén, hogy a befektetőket nem lehet átverni kamu inflációs és növekedési adatokkal. Ez ugyanazt a világot nézni, mint én? A fed kompletten 13 éve hazudja tele a világot, és minden mondatát megeszik a "befektetők".
Tényleg nem tud valaki egy jólmenő kötélgyárat lehetőleg alacsony P/E rátával és kevés Debttel? Sok kötél kell az elemzők, jegybankárok és politikusok fellógatásához...
GEO-t és CXW-t követtem egy ideig pár éve, de aztán tavaly Biden keresztbetett nekik sajnos. Sajnos nem trivilás újrahasznosítani azokat az épületeket, szóval REIT szektoron belül is nagyon speciális az értékük. Value investor legyen a talpán, aki értékelni tudja.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen