Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 08. 04. 20:05
Előzmény: #9635  Törölt felhasználó

Én hozzátettem a magam gazdasági részét.
Leírtam.
Nem fog igazán értéke lenni semminek, amit nem vehetsz meg a boltban, mint étel-ital.
Ez lesz az elsődleges.
Az alapszintű jó biztosítása.
Ki tudjuk fizetni a rezsit és legyen étel az asztalon.
Nem habzsidőzsi, hanem valami szerény, de korrekt.
Ez lesz majd nemsokára a célja a többségnek globálisan.
Ezt tarom eddig, hogy ennek van a legnagyobb esélye bekövetkezni.
opandup 2022. 08. 04. 20:04
Azért mert paradox módon Kukker nem kedveli a kukkolókat :) Egyébként nem mondd hülyeségeket, csak olvasni kell a sorai között...Amúgy Én Humanoid és Placi álláspontján állok szinte mindenben...befektetési tippet nem adok senkinek, már csak azért sem, mert 95%-ban a Nasdaqot nézem 1 perces időtávon...
KrisztinaI 2022. 08. 04. 20:03
Előzmény: #9636  KrisztinaI
Ráadásul lefoglal, és abbahagyhatod a kedves látogatók molesztálását. :-)
kajli_man
kajli_man 2022. 08. 04. 20:03
Előzmény: #9634  Törölt felhasználó
Nem minuszoltalak. Hány négyzetméter a ház? Hányan éltek benne?
KrisztinaI 2022. 08. 04. 20:02
Törölt felhasználó 2022. 08. 04. 19:47
Előzmény: #9634  Törölt felhasználó
En speciel nem minuszoltalak, de te sem teszel hozza semmi gazdasagi befektetesi tippet a topichoz, ugyhogy a kukkolók csalódottak lehetnek. 🤣🤣
Törölt felhasználó 2022. 08. 04. 19:38
Előzmény: #9624  Törölt felhasználó

A mínuszolóknak üzenem:
Kb 1-1,5 éve írtam az FF-topikban, hogy 1500-2000 forint közé várható majd a kenyér ára nem olyan sok idő múlva.
Két emeletes családi, több generációs családi házban modern központi gázfűtésünk van.
Tavaly nyáron vettem olyan 6 köbméter fát, 12 KW-os szilártüzelésű kazánt a hozzá való kéményrendszerrel.
Mindenki "furcsán" nézett rám, hogy: miért is?
Most nem néztek.
Egy hónapja egyik rokonom itt idehaza bevásárolt olajradiátorból.
Mondjuk érdekes lesz, ha mindenki majd csak 5-10 KW-ot kapcsol rá télen mindenhol majd 24/24-ben, akkor mit fog bírni a hálózat+Paks. 
De mindegy.
Lehet minuszolni tovább, nem fér bele a buksiba, hogy nem én, hanem ti a nagy tudásotokkal ültök vélhetőleg fordítva a lovon, mert a pénzt ilyen fajta imádása, az anyagiak ilyen fajta imádása és féktelen hajszolása ide vezet és ezt eredményezte.
Majd meglátod barátom, mikor az abba vezeted bizalmad, imádatod és hited végett mik történnek veled.
Törölt felhasználó 2022. 08. 04. 19:26
Előzmény: #9630  Törölt felhasználó
Merő szerencse, hogy nálunk nem ilyen harcos típusok...
Szerintem nincs nagy keletje nálunk a nagyvezér támogatásának, ezért mi nem harcolunk az ár-bér spirál ellen. :)
Szerintem a tulajok fosnak attól, hogy nagyvezér gázszerelője ráteszi a mancsát a cégre, és így nem lóg orbán kép a falon...
Előzmény: #9630  Törölt felhasználó
Helyes. Nincs penz nem koltesz fekezodik a gazdasag csokkennek az arak a csokkeno kereslet miatt. Szerintem egyetek olajat liszttel mond meg neki.🤣
Előzmény: #9614  Placi82
Ha megnézed, akkor a short állomány viszont eléggé leépült az utóbbi időben, volt talán 20% felett is, ha jók az emlékeim
Törölt felhasználó 2022. 08. 04. 19:21
Előzmény: #9628  Törölt felhasználó
Nálunk nem lesz, mert a főnök szerint felvesszük a harcot a Magyarországi ár-bér spirál ellen. (mind a hatvanan) 
Törölt felhasználó 2022. 08. 04. 19:20
Előzmény: #9628  Törölt felhasználó
Most így belegondoltam, hogy a nagyobb házban lakók, falun, de nemcsak ott, most azért rendesen fizetini fognak télen.
Meg 5-700 nmes házakban lakók. Fűtött úszómedence, fűtött garázs, fűtött autóbeálló, fűtött járda. 4-5 klíma egy házon. Na ezek szépen luxussá válnak...
Törölt felhasználó 2022. 08. 04. 19:17
Előzmény: #9625  KrisztinaI
Ő, hát igen: gondok lesznek.
Nálunk melóhelyen rendkívüli béremelés volt ma, visszamenőlegesen. Mondván: a vezetés érzékelte, hogy felmentek az árak...
KrisztinaI 2022. 08. 04. 19:14
Itt egy érdekes cikk: "Why Woke Governments Love Inflation?"
https://www.gloomboomdoom.com/
Törölt felhasználó 2022. 08. 04. 19:13
Előzmény: #9625  KrisztinaI
Nagyon kevés van már csak hátra az emelkedésből szvsz.
Erős RSI divergencia, készülő wedge és feltételezhető Ending Diagonal NDX-ben. Lassan elkészül az exapnding flat. US500-ban is gyanús.
Éjszakára bepróbálkozok shorttal.

KrisztinaI 2022. 08. 04. 19:11
Előzmény: #9621  Törölt felhasználó
Már az első lépcsőnél tartunk: az emberek már ellopják a postaládából a 20%-os kuponokat.
Törölt felhasználó 2022. 08. 04. 19:10
Előzmény: #9574  opandup
"Igazad van, ma már sok mindent nem értek...olyan egy etikailag és erkölcsileg lezüllött világot élünk amit nehezen vesz be a gyomrom...
.......a gazdaságra és az ingatlan piacra vonatkozó intézkedések és fundamentumok pedig teljesen eltorzították az emberek ítélőképességét...mintha mindenki megőrült volna..."
Mert mindennek a végén vagyunk.
Csak nem hiszik el sokan, mert nem értik, mert az képzeli az ember, hogy ami van világ, ez, ami arról szó, hogy a pénzért ezerrel és hogy mindnél több legyen abból illetve minden másból: az a normális.
Azt hiszi mindenki, hogy éjjel-nappal a GDP meg ki mennyit termelt meg még többet, meg mennyit növekedett meg de jól befektetett meg juhé, jön a profit ezerrel, hogy ez az, amit élnünk kell.
És az van, hogy amiért ilyenek vagyunk MIND(!!!) ezért van ez és azért lehet napról napra szarabb, mert még mindig azt hiszi az ember, hogy ez a normális mindennapok része meg továbbra is minden rendben.
Mindegy miért van energiahiány meg covidos balhé meg háború meg élelmiszerhiány.
Ami szerintem igazából egy mesterséges de nem ebbe mennék bele.
Minden azért lehetett meg, mert az van, amit fent írtam.
Lehet magyarázni, hogy "ne ugass bele, hogy hogy élem az életem, én ebben hiszek és kész"
Persze barátaim, nincs ezzel semmi gond de akkor megint: ez vezet ide, ahol vagyunk és ez tette lehetővé azt, ami - nagy valószínűséggel - lesz.
Mi lesz nagy valószínűséggel?
Amit láttok Black Friday-nál embereket egymást ölni a huszadik lcd tévéért, ami két forinttal most olcsóbb, no azt beszorozva saccra majd 4-5-szörösével.
Ha nem figyelünk oda magunkra.
Tudom, hogy baromságnak hangzik, meg valami holdkórós szövegnek, de rohadtul ki kell menni a baromi csendbe és nyugalomba mondjuk sétálgatni és nem megválaszolni, hogy ez van meg az van, hanem csak kérdezni, hogy mi van a világban és mi lesz és majd leesik az a forgatókönyv, amit írtam.
Ez a vége a történetnek, amit eddig éltünk.
Itt zárul le egy korszak és megmondom őszintén fingom nincs, hogy ténylegesen mi lesz, de, hogy a legnagyobb sötétségbe trappolunk folyamatában,  mind fizikailag, mind szellemileg, az biztos.
A szellemi a probléma, a fizikait - hogy nincs áram, meg gáz - azt túl lehet élni, arra kellene most az eljövendőkben figyelni, hogy szellemileg ne kezdjünk el mi is belemenni abba, amit ezek a helyzetek - amiknek nagy esélyük van bekövetkezni - majd ki akarnak váltani belőlünk.
A másik része.
Ahhoz, hogy felfogja mindnél több ember, sajnos el kell vetetni dolgoknak, hogy ráeszméljen, hogy mennyire nem volt értelme ezeket Isteníteni.
Sok embertől vélhetőleg el lesz véve cég, drága dolog, ez meg az, amibe az idejét és a pénzét tette illetve a pénzét szedte ki eszetlenül, már-már mániákus módon úgy, hogy ebbe lelte az élet értelmét és ebben látta az élet, az élete célját.
Sok minden sok emberért fog történni, hogy ahogy írod, az őrületből kijöjjenek.
No ez lehet egy út, amit én valószínűsítek.
Aztán meglehet, megállunk egy ponton, nem tudom.
Mindez az én okoskodásom illetve meglátásom a jövőre vonatkozóan.
De akár hogyan is nézem, ezzel a mentalitással és szellemi szinttel, amivel vagyunk, innen ez az út van.
Eddig így néz ki.
Törölt felhasználó 2022. 08. 04. 18:29
Előzmény: #9622  Törölt felhasználó
Törölt felhasználó 2022. 08. 04. 18:04
Előzmény: #9621  Törölt felhasználó
hosszabban=rosszabban
Törölt felhasználó 2022. 08. 04. 18:04
Előzmény: #9618  Placi82
Igen, ha lesz még akkor spar...
Jobb esetben elbontják az éhes emberek, hosszabban meg lebombázzák valakik.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek