Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
A kifizetés mindig két év csúszásban van. X évben mérnek inflációt X + 1 évben megállapítják X éves kamatot X + 2 évben fizetik ki
Törölt felhasználó2022. 07. 17. 16:05
Előzmény:
törölt hozzászólás
Bár a jóisten mentsen meg azoktól is, de mondjuk ebben a politikai felhozatalban nem tudok érte haragudni. Hátha kitermelődik valami vállalaható politikusi gárda előbb-utóbb.
Amugy ezt a pmap-ot most nem ertem 2022 junius 20 utan vett papiroknak miert csak 2023 juniusatol ketyeg a leendo 12-13%kamat? Es akkor meddig 2024 juniusaig? A visszavaltasi dij az van maximalizalva, mert most az 1%? Kesobb lehet 10%? is? Vagy hogy?
Benne vagy a top 3 spekulansba itt az egesz portfolio forumon. Van egy diszkret bája, hogy spekulansozol🤣. Szerintem te shortolno fogod a forintot is meg az otp t is majd :)
Pedig igenis ostorozni kell. Mindenkit, még magunkat is, mivel mi is éljük tovább a mindennapi életünket. Duzzogunk, anyázunk, aztán holnap ugyanúgy játszuk a kisembert tovább. Nem teszünk sokkal többet a megvezetett fideszeseknél.
Nem vagyunk mi tesók? Pont ezt mondtam a minap, hogy a 20. században ezeknél csak talán Rákosi gazdaságpolitikája volt károsabb. Ezekhez képes Kádár közgazdasági Nóbelt érdemel.
Minél több az elégedetlen, annál előbb megszabadulunk ettől a kártékonyságát tekintve rákosi magasságokba emelkedett brancstól...
Törölt felhasználó2022. 07. 17. 15:37
Előzmény:
törölt hozzászólás
Nagyon távol állt tőlem, hogy a társadalmat csontozzam. De most már teljesen egyetértek stolzzal. Ettől a proli társadalomtól minden erőforrást el kell vonni, és 20 év kőkemény bokrosi liberális sokkterápia kell. Majd az kineveli az új polgári réteget. Megszavaztad az orbánt? Négyszer? Kétharmaddal? Nos, ha megnyerte hadd vigye.
Én azért erősen bízom benne, hogy nemcsak vargát, és nemcsak a víz veri le, hanem egy 200 négyzetméteres szigeteletlen falusi házban lakó korpulens parasztgyerek is leveri őket. Úgy istenesen.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen