Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
2018-as, 3 havi buborhoz kötöttet vettem, júliusban már 12 %ra fog emelkedni a kamatozása, jövőre jár le. Ezek szerint 15 % adó le fog jönni belőle, de így is jobban járok ilyen rövid távra (1 év), mint más állampapírral.
Egyébként ha lenne eszük az embereknek, akkor egyszerr beborítanák azokat lakossági papírjaikat amik 4-5% kamatozásúak és áttennék vagy pemápba vagy rendes állampapírba, aminek már majdnem dupla a kamata, csak hogy érezze a kormány a világpiaci ,,árakat"...
Akkor ellentmondás van a cikkben, mert szerintem a másodlagos állampapír piachoz csak az államkincstárnál férsz hozzá, én is csak ott tudtam venni magasabb kamatozásút, az ersténél nem.
Nincs államkincstári TBSZ, legalábbis én nem tudok róla. Eddig úgy volt, hogy az államkincstárban/nem TBSZ értékappír számlán elhelyezett bármilyen állampapír befektetés adómentes volt. Ha TBSZ-re raktad, és a TBSZ-t 5 év előtt felbontottad, akkor már nem.
Kikérem magamnak. Én investor voltam valaha. Csak ez a szakma már nem létezik, hála az mmt-nek és a jegybankároknak. Nem spekuláns, hanem trader vagyok. Ráadásul kismókus trader.
Na. Szép. Spekullancsok. A nemzet ellenségei vagytok. Be akarjátok soroskodni a magyar gazdaságot. Pedig vezérünk éjt nappallá téve dolgozik a jövőtökön.
Egyetértek stolzzal, én a váltáskor a 80-90%-át visszaváltottam, még nagyon pici költőpénz van MÁP+-ban, aminek legalább nincs árfolyama, bár ott is nő a büntetés, de még mindig kiszámítható, és kamatfizetéskor büntetés nélkül kiveheted. Szerintem jobban jártam volna,ha azt is mind visszaváltom, és beváltom EUR-ba, vagy még inkább USD-be.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen