Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Jolvan nekem mind1 mit irogat, nem reagalok ra, csak unalmas olvasni, semmit nem rak hozza, cserebe kotekszik. Nemitas vagy elrejtes meg nincs ezen a forumon.
Nem tudjuk. Egyrészt libernyák vagyok, szólásszabadság, blablabla. Másrészt - s ez a nyomósabb érv: nem is tudjuk, mert elvesztettem a moderátori jogomat, amikor lerövidítettem a nicknamemet...
Koszonom a minuszt. :)Es meg annyi hogy nezd meg hogy, mikor a szovjetunio szetesett,es mar nem kellett titkolozni. Nyiltan mehetett a rablas,Hodorovszkij,es Bezerovszkij félek kerultek a gazdasagi es politikai hatalomra,es tarsaik.Nezz utanuk a wikipedian!! Megszerezve oroszorszag teljes gazdasagat ropke par ev alatt. Es az atlag emberek nyomorban eltek. Ugy mint anno a cari oroszorszagban,es szovjetunioban. Nincs uj a nap alatt. Es ekkor jott Putyin, aki visszafogta ezen elemeket es aki nem birt magaval, azokat kiuldozte oroszorszagbol, hisz a nagy vagyonuk megszerzese a 100 mrd usd utan elfelejtettek adot fizetni. Szoval nem volt nehez perbe fogni oket. Es azok maradhattak az oligarhak kozul, akik nem a teljes lerablasra torekedtek, vagy igeretet tettek ra. Szoval az orosz nep koreben Putyin nagyon nepszeru. Mert tudjak apaik, nagyapaik, dedapaik elbeszelesebol, hogy mi lenne oroszhonban, ha Putyin nem lenne. Ujra visszaterne a Hodorovszkijok ideje, es meg vodkara se jutna:). Es ezek tenyek, adatok tisztelt uram!! . Es ahogy Lenin is mondta a tenyekkel nehez vitatkozni. Es a mostani haboru is arrol szol, hogy az elkovetkezo idoszakbam a fold, az elemiszer, az asvanykincsek, nyersanyagok, energiahordozok lesznek az ertek,es nem a facebook ,es a netflix!!!. Es a nagy hatterhatalmi erok, es putyin most ezen eroforrasok rendelkezese miatt megy a proxy harc, haboru. Ukrajnat mar megszereztek, de oroszorszag a nagyobb es erekesebb falat. Es nagyon duhito nekik, hogy ahhoz nem fernek hozza, de kellene nekik. Az osszes tobbi duma, csak szemfenyvesztes,es csillampor!! Szoval ugy drukkolni az orosz-ukran haboruban az egyik felnek ,mint egy focimeccsen, nagy butasag. Mert szerencsetlen ukran parasztgyerekek, es munkasok, akik most harcolnak,es besoroztak, jobbat erdemeltek volna, minthogy eletuket adjak ezekert.
"Azért annak biztosan van oka, hogy alkohollal szedaljak magukat régóta... Pl, hogy mindig gazember elitük volt." Az én munkahelyemen akik alkohollal szedálják magukat szinte minden nap, azok egész egyszerűen az alkohollal akarják magukat szedálni mert ezt az érzést akarják. Jól keresnek és normális életük van: Van biztos állás és jó kereset. Van lehetőség normális életvitelre. Illetve szinte nem is ismerek olyat, nem is ismertem olyat, akinek ez az életmód - vagy bármilyen függőség - nem a szernek az ez irányú hatása miatt volt igazából, vagyis: jól esik ez a hatás, azért teszem. Én úgy gondolom, hogy van az, hogy bánatból iszik vagy bódítja magát az ember, de az inkább egyszeri. Egész egyszerűen az van, hogy ezt választja az ember és kész: jól esik ez az életmód. Az meg, hogy valaki nem a fővárosban, nem egy fővárosban és nem a top, az ország lehetőségeinek top életét éli, attól még nem kell egész nap inni, ez egy hazug propaganda. Vannak szegények és gazdagok. De a szegénység sem azt jelenit, hogy nem eszünk, nincs lakás, nincs fűtés, nincs ruha. Ma már azt mondjuk szegénységnek, hogy ha egy jó életmódban nincs kimaxolva minden, ami a tévében, interneten, a médiában, a reklámban látható. Téves szemlélettel élünk és tévesen az anyagiakat keressük, abban is mindig a maximumot mutató piár dolgokat.
A lengyelek is alkoholistak. Ez genetikai jelleg. Sot a ruszinok is. De van igazsag, nagyon is sok az "orosz " elitrol , akik nem eppen echte oroszok voltak amugy:) es regebben a kommunista elitrol,es meg regebben a palinkagyarakrol es a nagybirtok rendszerrol, amiket a vegletekig kizsakmanyoltak az orosz fohercegektol , hercegektol, grofoktol haszonberbe kivett nem orosz nemzetiségű kiszipolyozok, akik konkretan leraboltak , megnyuztak az orosz parasztokat. Jo helyen kapizsgalsz. Olvasd el Bartha Miklos Kazarfoldon kb 150 eve irodott könyvét. Es akkor rajosz, hogy a mulya, szerencsetlen oroszokat, ukranokat, ruszinokat, kik szipolyoztak a vegsokig, uzsora kamattal az utolsot is elveve. Es mergezo palinkagyarakat telepitettek, minden egyes faluba, alkoholos nyomorba taszitva az oroszokat. Szoval kb stimmel is, amit irsz. A tortenelemet neha jo olvasni. Na erre is adj majd egy minuszt:)).
Ha rám gondoltál, bácsi kergeti az árat… és a nálam IG alkalmazásban 29965 pont-t mutat . Azért nyilván akkora baszott nagy zseni nem vagyok mint itt bárki, de azért az 5 pontot az 5%-tól lehet meg tudom különböztetni…,ezért kérdetzem mekkora annak jelentősége. De köszi a linket. Azon látom hogy 31400…további szép napot
Ez is igaz. Aki Moszkva vonzáskörzetében él, vagy olyan városban, ahol hatalmas tőke halmozódott fel, mondjuk ilyen kevés van sajnos, annak a lehetőségei elég jók. A többinek csak a szalag jellegű fizikai melók vagy még az sem, meg az agrár marad. A vodka meg nemzeti hagyomány. Apám mesélte a dilemmáját, hogy annak idején attól a cégtől ahol dolgozott, 1-3 évre mindig ki kellett mennie tőlünk valakinek a SZU-ba és rá osztották a nemes feladatot hogy delegáljon embert. Mindig ezen rettegett és hatalmas lelikiismeretfurdalást okozott neki, mert tudta, hogy aki kimegy, májsejtek nélkül jön haza, mert esténként ő is jön a medve játékot fog játszani. Aztán hagyta is veszni a posztját és inkább szakértő lett, mint menedzser. Ott nem voltak ilyen bajai, de jó munkája volt így is, az ország egyik vezető szakértője volt a területének.
Ja es nem ok nelkul, nyilatkozza az osszes hazatert nyugati zsoldos, hogyy nagyon batrak az ukranok, es az orszok is. Nem normalisak, nincs bennuk felelem érzet. Meg a nemet nacik is anno, elhulve tapasztaltak az oroszok vakmeroseget,es a halalmegvetesuket. Kaptak 1 uveg vodkat,es puszta kezzel is neki mentek a nemet harcallasoknak. Vagy aki olvasott Sztalingradi haborurol konyvet, az tudja, hogy milyen az orosz neplelek. Usa es europai zsoldosok nem.ok nelkul, menekulnek el a frontrol, (pedig azert nagyon kimeli oket az ukran vezetes, a marketing miatt, es sokszor kimenekiti oket mig az ukranokat,teljes alakulatokat ott hagyjak el veszni) es mondjak, hogy irak, sziria, es afganisztan egy nyaralas volt ,az oroszok elleni haboruhoz kepest.
Az igaz. De azt is meg kell erteni, hogy aki nem egesz nap a vodkas uveg mellett akarja gyakorolja a tavolba nezest. Hanem aki akar,es tud, az nagyon tud boldugulni, penzt keresni, tehat nem a satan országa,ahogy olvasom a kulfodi sajtoban.. Aki meg egesz nap vodkat iszik, az se hal éhen, bar igen szereny ,igenyytelen korulmenyek kozott el. De oszinten melyik alkoholista el jol barmely nyugat eu orszagban? Oroszok legnagyobb baja a vodka. Meg az hogy a fel tarsadalom iszik Reggel 2 dl ,es azzal indul a nap. Ez valami szlav jellegzetteseg.:)
Szagértő nem lévén (de egyszer a tv-ben láttam olyan embert , aki látott grafikont) azt tudom mondani , hogy bácsi vagy néni kergetheti az álmait. Amit láthatott az -5 pont nem %. Jelenleg ezt mutatja a táblázatos forma az oldal alján -24. Ami pontocska , de lássuk be egy 31500 körüli index esetében nem tűnik armageddonnak (asszem). Ha a bácsi vagy néni ráklikkel volna az adott értékre előbukkant a grafikon -0,08% értékkel (-24 pont) jelenleg. https://www.ig.com/en/indices https://www.ig.com/en/indices/markets-indices/wall-street Abban meg ne is menjünk bele , hogy mi alapján történhet az árképzés , mivel ugyi minden zárva (futi, promt ) kivéve a kriptók. Ehhez egy big szagértőt kell felkutatni. https://bit.ly/3njMpEY
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen