Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 18:46
Előzmény: #5517  szieszta

"Csak azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan gondoljátok a fiat pénz halálát. Mert helyette kell valami. Ami meg lesz helyette, az ugyan az lesz."
Igen, kell valamit.
De amit jön, az úgy gondolom, hogy olyan lesz, amire már az államoknak - illetve kisebb csoportoknak - már nem lesz befolyása illetve konkrétan tulajdonában, mint a mostani rendszerben lévő pénzeknél.
Olyan valami lesz, ami közösségi lesz, teljes mértékben.
Így gondolom, hogy ez fog majd kialakulni.
Illetve addig meg amiben bizalom lesz, az az, ami ott lesz nálad és a másiknál konkrétan és értelme van, mert létezik.
Konzerv, fejsze, zseblámpa, benzin, fa, zöldség/gyümölcs, liszt, tej, stb-stb....
De ez majd a folyamatok legvégén, azt gondolom, így "kissé" utópisztikusan... :))
Na mindegy, ebből azt tartom, hogy a bizalom majd szépen lassan elmegy az emberek részéről abban a papírfecnibe, amit úgy manipulálnak a világban kényükre-kedvükre kisebb csoportnyi emberek, ahogy akarnak...
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 18:43
Előzmény: #5537  Törölt felhasználó
Természetesen erősödhet. A devizákat mindennél nehezebb előrejelezni.
A nagy helyzet az, hogy nekik jó, ha gyengítik a huf-ot, mert az némileg segíti a növekedést, illetve vonzza a multikat (olcsó munkaerő EUR-ban).
Sőt, nem is tehetnek most már mást, mint a gyengítéshez nyúlnak. A hazai deviza gyengítése a lusták és a kóklerek versenyképességfokozó módszere. Nem okoz valódi versenyképesség-javulást.
Harmadrészt, amikor meginog végleg a pénzpiac bizalma a magyar gazdaságban, akkor fog anélkül is gyengülni, hogy O1G akarná...
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 18:31
Előzmény: #5535  zsuzsa37
Nyilvanvalo volt hogy nem engedik 400 fole nemhogy 430-ra .... 
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 18:30
Előzmény: #5536  Törölt felhasználó
Jo de ha csungohasu baratunkat elfenekelik majd rendre akkor huf erosodhet nem?
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 18:21
Előzmény: #5533  Törölt felhasználó
O1G lelkiismerete ebből, és csakis ebből a szempontból tiszta.
Ő teljes mellszélességgel (és részben Matolcsy) meg van róla győződve, hogy zseniális gazdaságpolitikát művelnek. Egyszerűen nem értik a mélyben zajló folyamatokat, és nem ismerik a pénzpiacok reflexivitását.
zsuzsa37 2022. 06. 28. 18:18
Előzmény: #5532  Törölt felhasználó
Hát pont ezért.A mai MNB-s döntés rossz irányban találta el az esésre játszó nagyobb tétellel spekuláló tömeget.És azért ne felejtsük el,hogy itt is féléves zárás lesz 2 nap múlva,meg kell fontolni a brókercégeknek milyen portfolió kimutatást küldenek ki a tisztelt ügyfeleknek.Kirakatrendezés.
KrisztinaI 2022. 06. 28. 18:14
Előzmény: #5531  Törölt felhasználó
Sokmindenki sokmindent mond :-)
Holnap lehet, hogy az egész megindul felfelé 4100-4200 irányába. Én azt látom, hogy olyan katarktikus esés, amit eddig meg tudtál lovagolni, mostanában nem nagyon lesz, esetleg később. Szerintem most fogják az embereket jó alaposan megrángatni.
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 18:09
Előzmény: #5530  Törölt felhasználó
De ha bukni fog O1G akkor hova siessek valtani? Az ujak visszaerositik nemde? 
Amugy O1G olyan mint egy katolikus pap csak nem a kisfiukat hanem a gazdasagot...
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 18:08
Nemertem a magyar tozsde miert szarnyal
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 18:06
Előzmény: #5529  KrisztinaI
Ez egy hibva volt.
Mondtam, hogy esés jön, mégpedig jó eséllyel 3/3/3.
Itt ki kell várni, ha ellened megy a piac.
ÉS legfőképp nem szabad majd felpattanásra játszani az elkövetkezendő 1-2 hétben.
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 18:01
Előzmény: #5528  Törölt felhasználó
Aztán ne habozz váltani cicus. Bukni fog a nagyhasu bácsi és kedvenc jobb kezének a mutatványa hamarosan.
KrisztinaI 2022. 06. 28. 17:49
Előzmény: #5526  Törölt felhasználó
Pénteken vettem kis összegben NDX short ETF-et, ma reggel persze,hogy eladtam :-)
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 17:33
397 az ejuro mingya 380 majd 375
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 17:31
Előzmény: #5525  Törölt felhasználó
Kurvára jo volna tudni. Meg kene kerdezni SP-t
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 17:24
Előzmény: #5525  Törölt felhasználó
Egyébként érvényes a múlt hét végi forgatókönyv. Nagy esés van kilátásban.
Még esetleg lehet egy fel hullám (12200 körülig), de arra nem nagyon szabad már játszani, mert nem nagy az esélye, és nagyot lehet vele bukni, ha nem következik be.
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 17:19
Előzmény: #5521  Törölt felhasználó
Inkább azt kéne tudni, hogy mikor lesz az spé 5000. ;)
kajli_man
kajli_man 2022. 06. 28. 13:01
Előzmény: #5522  Placi82
"Es ebben oly biztos vagyok, hogy fogadnek is ra nagytetelben."

Ha nem elgépelés a feltételes mód, akkor ezt meg tudod tenni. Tudsz pénzt váltani, meg tőzsdén részvényeket venni 😉
Placi82 2022. 06. 28. 11:35
Most rajon az EU, hogy hiaba csak akkora a kapitalizacioja a Gazpromnak, mint a netflixnek. Nelkule nem lesz, futes, cement, beton, áram,  vegyiipari anyagok,stb. Es egesz EU gazdasaga totalisan foldbeall a telen. Az emberek meg szivlapattal verik agyon a mostani EU vezetoit. Mert tanuld meg az emberek addug szolidarisak, mig joletben elnek a meleg lakasban. Mar most is latja az ertelmesebbje az EU ban is, hogy az ukran korrupt gazdasagi elit, es Z nem er ennyit,  csak a hangos neolibsi kissebseg elnyomja oket kiabalasukkal. Az usa geopolitikai erdeke se er ennyit. Az orosz kisebbsegnek meg szerintem jobb lenne oroszorszagban. Mert az ukran kormyany az elmult 7 evben se tiktakozott az orosz kisebbseg elleni tamadas ellen... Mi lesz szerinted ezutan, ha azok ujra ukran fennhatosag ala kerulnek. Megdicserik azokat a keleti megyekben elo ferfiakat, akik a szakadar hadseregben harcolnak??? Komolyan mondom nem.is ertem, hogy senki se gondolkodik elore?? Azok a ferfiak es csaladapak, akik, a donyecki,es luhanszki nepkoztarsosag katonai, mind ki lesznek vegezve, vagy eletfogytiglant kapnak. Mi lesz utana a csaladjukkal? Keleti megyeben nagytobbsegben oroszok laknak.  Szerintem, rossz duma ez ,hogy ukrajna vedi a nyugatot. Hagyjuk mar. Ha az oroszok megtamadjak Lengyelorszagot, akkor ugy is kitorne az atomhaboru, es tudja ezt minden fel. Ukrajna nem nato tag. Teccet volna a vezetesuknek, nem szivatni a tobb  millios orosz kisebbseget . Most szepen egyezzenek meg. De igy nehez lesz, ha ontik oda a fegyvereket, amit a hiresen becsuletes ukran katonai vezetok ,biztos nem adjak el, kétes csopotoknak kulfoldre.  Ahh dehogy, ilyen nincs.:))
Gondold el , ha a magyar kormany a cigany gyilkossagok utan, nem iteli el a kisebbseg elleni tamadasokat, hanem hallgatolagosan elturi, sot tamogatja a nacionalista szervezeteket, az oligarchakon keresztul. Bortany lett volna!!!!! Na ez volt ukrajnaban. Nezz utana a googli keresoben. Ird be a kulcsszavakat, donyeck, orosz kissebseg, tamadas. Es olvasd a 2015 os cikkeket . Akkor meg nem volt mediahiszti, akkor oszinten irt rola meg a baloldali sajto is.
Placi82 2022. 06. 28. 11:15
Előzmény: #5519  kajli_man
Nem neztem meg ,elnezest:). De ez egy usa neolib.nagytoke-orosz haboru. Mely az utolso verig, vagy valamelyik veresegeig megy. En az oroszokra tippelek, hogy kivetelesen ezt megnyerik, mert iszonyat gazdasagi strukturalis problema hegyet hordtak ossze maguknak a nagytoke az usa gazdasagaba. Es emiatt nem birja sokaig az usa nagytoke. Ki fog alakulni a ketpolusu vilagrend. Az usa es szovetsgesei, es a BRICS orszagok es szovetsegesei. Szoval uj vilagrend, es monetaris rend hajnalan állunk! Es ebben oly biztos vagyok, hogy fogadnek is ra nagytetelben. Az EU, es ukrajna csak paraszt a sakktablan. Lasd!
https://index.hu/gazdasag/2022/06/28/a-vilag-egyik-legnagyobb-vegyipari-ceget-is-leterdeltette-a-gazprom/
Törölt felhasználó 2022. 06. 28. 08:49
Előzmény: #5520  kajli_man
Nem tetszik nekik, pedig most olvad ki a fél orszaguk ( Sziberia) ami ki tudja mi minden jot rejteget a szúnyogokon kivul

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek