Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 17:49

Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen  

Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 18:06
Előzmény: #1199  kajli_man
Az OTP az csinál. (Ezért is shortolom masszívan az otikát). Most heteken belül 8-9000 köré várom. Aztán utána kiszállok a shortból, mert pár hónapos felkör jöhet.
Az MNB deficitjét meg az állam, azaz humanoid, placi, kajli, s a többiek majd szépen fedezik a kis adóforintjaikból.
Az a vicc, hogy orbán télleg elhiszi, hogy meg tudja úszni az összeomlást és a megszorítást.
Eddig azt hittem, hogy tisztában van az állapotokkal, de rájöttem, hogy fogalmatlan.
kajli_man
kajli_man 2022. 04. 10. 17:46
Előzmény: törölt hozzászólás
Ebben az országban még az ellenkezője is megtörténhet sajnos. Én nem fogadnék rá nagy pénzben, hogy kiárusítás lesz. Majd az OTP meg az MNB csinál sok ezer milliárd veszteséget, mielőtt felmerülne, hogy vissza kell fizetni a felvett hitelt, ahogy azt a szerződés írja. Popularizmust örökké.
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 17:45
Mikor jön el a Mad Max világ? 
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 17:43
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 17:40
Humanoid ha nem tudok shortolni - óva intettél anno - akkor mibe javasolnad hogy tegyem a penzt hogy legalabb realerteken maradjon, es ugy vasaroljak be 3-5 év múlva a longokba az aljakon... ? Köszcsi ;)
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 17:33
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 17:19
Előzmény: #1193  Balazska900
Elméletben igen, a gyakorlatban nem.
Mert a hétköznapi emberek egyrészt töredéke forrással rendelkeznek, másrészt nekik nincsenek profin képzett tanácsadókból álló hadseregük, harmadrészt nincs mögöttük a neoliberális nagytőkés network, akik "súgnak" egymásnak, sőt mitöbb konkrétan koordinálják a történéseket. (lásd: jegybankárok mentése 2020 márciusában, ami az ég világon semmit sem ért volna, ha a nagytőkés elit nem tartotta volna meg a piacot az USA-ban...)
Csak példaként említem, hogy én egy kis hal vagyok, de a Quaestor bebukása előtt napokkal hívott az egyik "jól informált" ismerősöm, hogy gondok lehetnek...
Balazska900 2022. 04. 10. 17:03
Előzmény: #1189  Törölt felhasználó
Meg más is meg tudja szerezni nyomott áron a dolgokat. Nem csak a gonoszok. Jó lenne ha igazad lenne, több fiatalnak lenne esélye lakást szerezni majd.
KrisztinaI 2022. 04. 10. 17:01
Előzmény: #1189  Törölt felhasználó
A kasztrendszer itt még csak most kezdődik.
Menj el Angliába: ott ahová születsz, ott is maradsz. Nem volt ingyenes egyetem, csak abból, hogy kinyitod a szádat, és megszólasz, már tudják rólad, hogy az ország melyik részéről jöttél, milyen családi/gazdasági háttérből, a kasztodat  nem hagyhatod el soha, még ügyeskedéssel sem.
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 16:54
""Ilyen alkalom, mint ami most fog jönni lefele menetben, majd 3-5 év múlva mint tőzsdei vásárlási lehetőség, nos kb egy életben 2-3 ha adódik."   - szerinted tovább fog menni ez az elmult 50 -100 év a jövőben is? Értem ez alatt h eddig azt mondtatok hogy 10 eves recesszió jön, legyen 3 - 5 -10 év, biztos hogy utána megint minden csúcsra megy? Mivan ha más lesz és a történelem nem ismétli önmagát? 
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 16:50
Sokan attol "alszanak" jól h átlag IQ-val fel se akarják fogni ( nincs "akarásuk se" hogy felfogják). El van mint a befőtt. Nem mindenkinek van igénye jachtra..
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 16:45
Előzmény: #1185  Balazska900
Az emberek nagy része viszont nincs tisztában vele, hogy azért él rosszul, mert egy kasztrendszerben él, és kifosztják.
.
Nem kell lelőni magad. Sok egyéb mellett ha ismered a nagytőke trükkjeit, akkor a tőzsdén jól tudsz járni.
Most az a trükk jön, hogy az infláció a nagy ellenség, emelni kell a kamatokat, és lesz egy jó kis pénzügyi válság kreálva.
.
Elkezdődik a kamatok felpumpálása, és a rászedett rétegek ingük-gatyájuk kifizetik hitelkamatként. Aztán elkezdenek a hitelesek bedőlni, s a tőke megkaparintja a reáljószágokat hihetetlen nyomott áron majd 3-5-8 év múlva. 
Ilyen alkalom, mint ami most fog jönni lefele menetben, majd 3-5 év múlva mint tőzsdei vásárlási lehetőség, nos kb egy életben 2-3 ha adódik.
.
A dőzsölő proli azt jelenti, hogy a proli réteg Magyarországon tényleg sokkal jobban él (többet fogyaszt) ma, mint a magyar történelemben bármikor. Ezt nem kis részben az orbáni rendszer hitelből fedezi (költségvetési hiány), illetve abból, hogy másoktól elvonja (pl. tanárok), meg a proli is veszi fel nyakra-főre a hitelt.
Mindez nem mond ellent annak, hogy van egy olyan igen gazdag neoliberális tőkés elit, aki a megtermelt érték igen jelentős részét kihasítja magának, jeteken repked, meg luxusjachtozik. Nem is ez a baj, hanem az, hogy mellette meghajlítja pályát, hogy bármi áron fenntartsa kiváltságos helyzetét (úgy hogy networkot épít, elitegyetemre járatja a kölkét, stb.stb). Ezek az emberek bármit megtesznek a hatalomért és a vagyonért, megveszik a politikát, háborút kreálnak, monopóliumokat építenek, megszüntetik a versenyt ott ahol nem érdekük, de neked azzal érvelnek, hogy neked aztán versenyezned kell. 
KrisztinaI 2022. 04. 10. 16:11
Előzmény: #1187  KrisztinaI
*jav1: rengeteg adót fizet
*jav2: + és hálásnak lenni mindenért, amink van.
KrisztinaI 2022. 04. 10. 16:07
Előzmény: #1185  Balazska900
Bocsánat, hogy beleszólok, csak annyi, hogy szerintem mindkét oldalon van igazság.
1) a nagyok irányítanak: igen, és mindig is így lesz, max annyit tudunk tenni, hogy a "tigris lábnyomában" járunk.
2) prolik dőzsölnek: még egy kicsit igen a sok állami támogatásból, utána őket fogják sújtani a legjobban. Az itt fórumozó BMW-s, Tesla-s, Jaguár-os vállalkozók meg tudják oldani, hogy minél kevesebb adót fizessenek, nekik kevésbé fog fájni a drága élelmiszer, még ha a Culinarisból is fognak bevásárolni, mert szélsőséges példaként csak a Coop marad,  és befektetik a pénzüket, a többi nem vállalkozóként rengeteg adót fizetni, nekik számít, hogy az Aldi/Lidl milyen akciókat hirdet meg, forintban van a pénzük a párnahuzatban, és ha elveszik a fűtés-és áramszámlájukból az állami támogatást, akkor nem fognak tudni napelemet venni.
3) és igen, ezeken fölösleges aggódni, inkább menni kell, segíteni önmagunkon, és ha tudunk, néha  másokon is, mert emberek vagyunk.
KrisztinaI 2022. 04. 10. 15:58
Előzmény: #1183  Törölt felhasználó
Köszi a választ.
Balazska900 2022. 04. 10. 15:24
Előzmény: #1184  Törölt felhasználó
B+, én is tudom hogy a nagytőkések uralkodnak rajtunk, és? Mindig így volt, mióta világ a világ. Mit csináljak vele? Lőjem le magam mert ők diktálnak?Ti se csináltok semmit, csak elmondjátok hogy a gonosz nagytőkések uralkodnak felettünk (meghintve egy kis jegybankár szidással) és ennyi... következő lépés nincs...
Bocs, nekem fontosabb dolgok is vannak az életemben mint ezek a szarságok.
Ja és kettőnk közül szerintem te építed jobban a rendszert, sokkal többet keresel a tőkésednek valószínűleg mint én... többet is adózol.
Amúgy egyszer arról írsz hogy dőzsölnek a prolik, most éppen arról írsz hogy a semmiért dolgozunk, döntsd már el hogy mi van..
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 14:46
Előzmény: #1182  Fagylaltárus
Cuncimókus :).
Nem én, és nem Laci mondtuk.
Bárcsak annyira képzett és nagytudású lennék, mint Schiffer...
Az az állapot a kognitív disszonancia, amiben vagy. Mivel te nettó kárvallotja vagy a nagytőkés rendszernek, és a nagytőkések gombokkal szúrták ki az elmúlt években a szemedet, ezért a pszichéd nem képes beismerni, hogy hosszú éveken keresztül a semmiért építetted a rendszerüket (tudattalanul).
Nem tűnik fel, hogy ugyanezt a kognitív disszonanciát használja ki a fidesz, amikor a legnagyobb kárvallott társadalmi rétegel lesznek a legnagyobb támogatóik?... :)
Te úgy oldod fel a kognitív disszonanciát, hogy engem és Lacit állítasz be alusipkésnak, akik még ráadásul jól is élnek...  
Törölt felhasználó 2022. 04. 10. 14:36
Előzmény: #1180  KrisztinaI
DAX-ot nem figyelem, NDX (és szerintem SP500 is hasonló szerkezetű) vagy igen intenzív esés (a válság legerősebb impulzusú esési szakasza) jön, vagy pár hét komolyabb fel korrekció, aztán utána nyár előtt igen heves esés.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20220410v00x2t1rb.png
Fagylaltárus 2022. 04. 10. 13:06
Előzmény: #1179  Placi82
Ti vagytok a fény az éjszakában..mindig megállapítjátok hogy gonosz neoliberális nagytőkések állnak minden gonoszság mögött a világon.
szieszta 2022. 04. 10. 12:27
Előzmény: #1178  opandup
Hozzám három éve a bádogos jött egy bazi BMW-vel. Ledobta a felsőjét és ment csavarozni a tetőre.
KrisztinaI 2022. 04. 10. 12:27
Előzmény: #1156  Törölt felhasználó
Ebben igazad van, a pszichopata emberek az élet nyertesei, mert nem keletkezik bennük  szorongás, ha valami "rosszat" tesznek. Persze ez mindaddig él, amíg el nem kapják őket, mert idővel túlságosan magabiztosak lesznek, emelik a tétet, és hibázni fognak.
Akit érdekel, a Making of Anna rövid sorozatot megnézheti (annyira szerintem nem jó, olyan Netflixes),  nekem jobban tetszett az interjú, amit a 60 Minutes Australia készített vele.
Egy kicsit más téma: Nasdaq, DAX short-ot hogy látod? Szeretnék  hosszabb távon shortokat indítani. Mi a véleményed?
Placi82 2022. 04. 10. 12:11
Előzmény: #1177  Törölt felhasználó
Megneztem a videót. A whiskyt is kikoptem a rohogestol, mikor a nem látható, de mindent átható globalis neoliberalis hatalomról beszélt!! Te, hallod ez ugyanazt mondja amit mi. Schiffer okos gyerek. Akkor lehet, hogy mi is jó felé kapizsgaljuk a dolgokat??? 🤣🤣🤣
opandup 2022. 04. 09. 19:20
Előzmény: #1177  Törölt felhasználó
Teljesen jó meglátás. Nálunk az ingatlanpiaci érdekköröket szolgálja ki a kormány. Megint öntik a zöld hitel 2.0 ra a milliárdokat, hogy az érdekkörök által minden narancsba burkolózott pajtásnak jusson minimum egy villa a tengerparton. Az ingyen hitelből felépített tákolmányokat meg majd aranyáron megveszi a sok külföldi, meg még pár derék hazafi. A többit meg nem érdekli csak s mercire meg bömösre jusson, mert hát azzal lehet csapatni a gyár előtt.
.
A prolikról jut eszembe...Szomszéd kertes házban régóta albérlők laknak, akik eddig is évente cserélték a kocsijukat. Most már odáig jutottak, hogy anyunak A merci, apunak S merci, fiúnak meg racing golfot vettek.Sőt, a múltkor egy M6-os coupe bömösből szedte ki a melós a szerszámos táskáját :) 
Törölt felhasználó 2022. 04. 09. 18:05
"Nyilvánvaló itt nem egy személy, nem egy darab érdekkörül van szó. Jó néhányan -részben a Wall Streetet részben a tech cégeket, de nyugodtan említhetjük az elmúlt 2 év után a big pharma cégeit is. Jó néhány olyan a globális nagytőke fedőszavával említhető gazdasági érdekkör van, amelyik alapvetően abban érdekelt, hogy átgyúrja az emberiség egész tudatát, és föllazítsák a társadalmakat (megjegyzés: tudatlan konzumidióta prolikat csináljanak), ergo megelőzzék azt a problémát amitől 2008-ban az én meglátásom szerint rettenetesen féltek, tehát hogy a hidegháború után a látszólag konszenzust élvező neoliberális doktorinával szemben esetleg szerte a világon komoly tiltakozás ébredjen."
Ez magyarázza a mindenlufi bármi áron való fenntartására bevetett gátlástalan (monetáris) machinációkat, és az USA által indított háborús és egyéb agressziókat.
Csak jelzem, hogy nem Toroczkaitól származik a fenti gondolat, hanem Schiffer Andrástól.
Itt a teljes video: https://www.youtube.com/watch?v=6TSfFPeo2EI
Placi82 2022. 04. 09. 11:46
https://www.portfolio.hu/uzlet/20220409/kovacs-zoltan-a-cnn-nek-a-rubelben-fizetes-nem-jelenti-a-szankciok-megkeruleset-538589
Jogilag teljesen igaza van a Fidesznek. Ebbol is latszik ,hogy az EU elnoke egy jogi anafabeta. Ilyet nem nyilatkozok le, amit ő,mielott nem egyeztetek a jogi osztalyal. Nincs szankcio az orosz gazra egysegesen,es nincs egyseges beszerzes. Innentol nevetseges az egész. 
szieszta 2022. 04. 08. 22:20
Előzmény: #1173  kajli_man
Az opus jót jelentett, meg meg van a 2/3.  :-), már újra 1000 re várják egyesek.
kajli_man
kajli_man 2022. 04. 08. 18:12
Szerintem a jövő héten indulunk lefele, jönni fognak a kiábrándító gyorsjelentések.
szieszta 2022. 04. 08. 08:26
Előzmény: #1169  szieszta

"Ha ez az ára, hogy fejlődjünk, nem érdekli a csókosok jóléte. Lopjanak sokat, mert akkor van miből és a lepotyogó morzsa is több."
- hasonló kijelentése volt a főigazgatónak annál a cégnél, ahol dolgoztam. Mint üzletkötő csak jutalékot kaptunk, az össze költséget mi álltuk. Ha sokat kerestünk az azt jelentette, hogy dübörög az üzlet és a cégnek is jó.
szieszta 2022. 04. 08. 07:55

A szlovákiai magyar ismerősöm is isteníti Orbánt és mondja nem az Orbán lop. Meg kell nézni, hogy náluk is a kiskirályok az enyveskezűek. Orbán küld pénzt és akiknek a feladatuk lenne igazságosan szétosztani, azok a gazemberek. Szlovákiában működik a Rákóczi szövetség, minden magyar gyerek az iskolakezdéshez kap egy pici támogatást. Az elsősök iskolatáskát, füzetcsomagot, segédeszközöket. Az ottani (egyik) képviselőjük kedves hölgy, életében nem dolgozott, a politikából és összeköttetéséből szépen eléldegél, minden rendszerben megtalálja a helyét. Állítólag kaptak 50 ingyenjegyet az operába, osztogassák a rászorultaknak. Így is tett, szétosztotta  a családjának. A lánya harmadszor megy operába, pedig nem ő volt a kultúrfelelős a suliban. A facen 40 szelfit oszt meg minden egyes alkalomról. :-)
Szlovákiában is fut a Kisfaludy pályázat, de szigorúan csak csókosoknak. Nincs meghirdetve.
https://ujszo.com/kozelet/talaltak-forrast-a-projektjeikhez
szieszta 2022. 04. 08. 07:21
Előzmény: #1169  szieszta

A szlovákiai ismerősöm is csodálja Orbánt, hogy mennyire a nemzete pártján áll, harcol, hogy a magyarság fennmaradjon. Számolatlanul küldi a pénzt a külhoni magyaroknak. Szlovákiában a baross vidékfejlesztési támogatás futott, a beruházás 70%-át állta Magyarország. Aki nem vétett formai hibát, az megkapta a maximum 15 ezer eurót, igaz volt egykét csókos, akik akár milliós (euróban) támogatást kaptak.
https://ujszo.com/kozelet/nem-mindenki-arulta-el-mire-kapta-a-tobb-szazmillio-forintos-tamogatasokat
-ennél a pályázatnál az volt a fontos, hogy a vállalkozó maga írja meg, ezzel bizonyítva magyar gyökereit. Az ismerősöm 2 olyan gazdát kísért el Budapestre a szerződést aláírni, akik egy szót sem tudtak magyarul. Megpróbálták és sikerült. Azt még megemlítette, hogy a szlovák kormány végképp nem támogatja  a kicsiket, csak az oligarchák és csókosok kiváltsága a dotáció.
Állítólag Romániában nagyságrendekkel több ilyen pályázat fut és ott sem bánják, ha román kap pénzt.
szieszta 2022. 04. 08. 06:59
Előzmény: #1167  Törölt felhasználó

Erre itt mondhatnánk, hogy egyszerű emberekkel bármit el lehet hitetni, csak a tévében azt kell szajkózni reggeltől estig.
Nekem viszont van egy nagyon jó barátom akit még véletlenül sem neveznék "egyszerűnek", sokat olvas, tájékozódik. Erre tőle is ugyanezt hallom, amit a közmédia reggeltől estig sugároz. Ahogy én mutattam neki a fideszes agymosást, úgy ő is mutogatta az ellenzéki baklövéseket.
Az egykori lázadó fiatalt most már nem érdekli, hogy lopnak, csalnak, hazudnak. Úgy gondolja, hogy ez már a politika része és ez nem fog változni, csak  a zsebek, amiket tömni akarnak. Neki most jobb, mint korábban és látja  a fejlődést. Mondja.....ha mindent ellopnak, miből fejlődött, épült Magyarország??? Ha ez az ára, hogy fejlődjünk, nem érdekli a csókosok jóléte. Lopjanak sokat, mert akkor van miből és a lepotyogó morzsa is több.
kajli_man
kajli_man 2022. 04. 07. 15:28
https://www.mnb.hu/letoltes/vagyonfelmeres-2020-web.pdf
Egy kis hazai makro. Decilisek és eszközök alapján is fel van bontva.
Törölt felhasználó 2022. 04. 07. 13:34
szieszta 2022. 04. 07. 13:06
Előzmény: #1165  somebody
Azt én is olvastam, hogy a HIV hez hasonlítják, ráadásul több orvos is mondja, hogy nagyon odacsap az immunrendszernek. Éppen ezért írnak fel antibiotikumot (ami ugye nem hat a vírusra) de meg kell fékezni a bacikat, amik a szervezetünkben féken vannak tartva az immunrendszerünk által.
somebody 2022. 04. 07. 10:25
Előzmény: #1163  szieszta
Nem ezt mondtam, hogy én egyet értek vele, de ez jön ki a statisztikákból. 
Még nekem se volt séta galopp a dolog, de ez ilyen, nem véletlenül ilyen...érdemes utána olvasni, hogy ez a vírus ugyanott támad mint a HIV. 
szieszta 2022. 04. 07. 07:27
Előzmény: #1163  szieszta

Ebben az egészben az is szomorú, akiket elveszettünk, de nagyon sokan emiatt lettek (nem halálos) betegek. Ez óriási terhet ró az egészségügyre és a gazdaságra, mert aki a váróteremben ül, az nem dolgozik.
Mivel korábban fociztam, elég sok ilyen sportos (fiatal) embert ismerek és futok velük össze a váróteremben.
szieszta 2022. 04. 07. 07:13
Előzmény: #1162  somebody

Akkor hullhat a férgese? Mindig azon bosszankodtam, mikor az alapbetegség nélküli fiatalok verik a mellüket, hogy a kovid ez semmi. Aztán most meg tele vannak a rendelők postcovidos betegekkel. Azért írom, mert én is ezzel küzdök, a januári kovidom óta szívritmuszavarom van. Két oltás után kaptam el, eddig kutya bajom sem volt. Ráadásul a betegséget is enyhe tünetekkel 2 nap alatt tudtam le, igaz 2. nap már jelentkezett a ritmuszavar, de az ötödiken robbant be. Most már sokkal jobb, de az EKG-nál valami nem jó.
Úgy tudom, Csollány Sz. is ebbe halt bele, pedig egészséges volt előtte, de több hasonló emberke  a városunkban is így járt.
somebody 2022. 04. 06. 23:44
Előzmény: #1126  szieszta
Nem a kiírtàs a cèl, hanem a megnyirbàlàs.
Igen mindenki belehalhat de mégis a többség idôs ès alapbetegsègekkel rendelkezik.
2 szer voltam Covidos mondanàm , hogy szerencsèm volt de nem, nincs alapbetegsègem, 34 vagyok sportolok ès nem vagyok elhízva. 
Egy ebola nem vàlogat….pèldàul.
Fagylaltárus 2022. 04. 06. 22:47
Előzmény: #1159  Fagylaltárus
kajli_man
kajli_man 2022. 04. 06. 22:41
Előzmény: #1157  Törölt felhasználó
Azt mondod ne számítsak emelkedő betéti kamatokra? 🤣
Fagylaltárus 2022. 04. 06. 22:40
Előzmény: #1153  Törölt felhasználó
Miből gondolod amúgy hogy a ciklus vége előtt megbukik Orbán? Én is el tudok képzelni ilyen forgatókönyvet. EU kilépés megbuktatná.
Placi82 2022. 04. 06. 22:40
Előzmény: #1157  Törölt felhasználó
Forintot is. Kampo
Törölt felhasználó 2022. 04. 06. 22:23
Előzmény: #1155  Placi82
Megmondtam, hogy ki fogja nyírni a bankokat. Ezért maradtam benn az OTP shortban a választások alatt.
Törölt felhasználó 2022. 04. 06. 22:22
Előzmény: #1154  Fagylaltárus
A két kifejezés ugyanazt jelenti a pszichológiában.
Pszichopaták sokszor igen sikeresek a szakmájukban (egy ideig) köszönhetően annak, hogy nem korlátozza őket a mások igényeinek kötöttsége. Sok menő politikus, sebész, cégvezető rendelkezik ezzel a személyiségzavarral.
Placi82 2022. 04. 06. 22:18
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220406/orban-viktor-fontos-uzeneteket-kuldott-a-miniszterelnoki-sajtotajekoztato-15-legfontosabb-pontja-538009
1,5,12 es pont.  Bazki minden stopot,es kamatstopot,rezsi stoppot,es uzemanyag stopot lehetetlen fenntartan koltsegvetesileg. Foleg a kamatstopot nem.leht . Beledoglik a bankrendszer. En meg ra szavaztam:)). Kamatstopot tilos fenn tartani tovabb.!!
Fagylaltárus 2022. 04. 06. 22:12
Szerintem szociopata. De az tény hogy elég ügyes politikus. Persze lehet hogy nem az, de akkor miért nem bírnak vele és miért húzta be a negyedik 2/3-ot is?
Törölt felhasználó 2022. 04. 06. 21:52
Előzmény: #1152  Script01
Igen. Mindenképp.
Viszont abban nem értek egyet vele, hogy orbán egy "zseni" lenne. Inkább azt gondolom róla, hogy totálisan gátlástalan, mármár pszichopata személyiség. Gátlástalan hatalomtechnikus, aminek a végső bizonyítványa az elkövetkezendő 2 évben érkezik.
Script01 2022. 04. 06. 21:33
Előzmény: #1149  Törölt felhasználó
Előbb olvastam el a 24.hu-s cikket és most nézem a partizános interjút, ez az ember ahogy fogalmaz meg ami tudás van mögötte az ritka.
Fagylaltárus 2022. 04. 06. 21:16
Én meg megmutatom hogy van itt egy másik ország is. 
kajli_man
kajli_man 2022. 04. 06. 21:03
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220406/lelepleztek-a-fed-terveit-538031
Tippmix: meddig fogják csinálni? Idén belebuknak, vagy csak jövő tavasszal?
Törölt felhasználó 2022. 04. 06. 20:45
Előzmény: #1147  Fagylaltárus
Ajánlom a figyelmedbe.
Milyen érdekes, ugyanazt mondja a fogyasztásról, mint én: dőzsölő prolik...
Pedig, ha valaki, akkor Tölgyesi tud valamit...
https://www.youtube.com/watch?v=jlPjULMYiZU
Törölt felhasználó 2022. 04. 06. 19:22
Ugyanannál a Nestlé cegcsoportnál 30%-al nagyobb a fizut adnak ugyanolyan poziban Bükön (Vas megye) vs. Szerencs.. ismerösom mondta aki ott dolgozik
Fagylaltárus 2022. 04. 06. 19:22
Előzmény: #1144  szieszta
Én Grazban kerestem így legutóbb, cirka 4 éve. Tróger munkával. Tehát akkor Győrben már nyugati bérek vannak? Meglepne.
Mondom érdekelnének a munkaerőpiac aljának a bérei is.
Törölt felhasználó 2022. 04. 06. 19:20
Előzmény: #1145  Fagylaltárus
Győr Moson Sopron megye az egyik legjobvan fizetett de legdragabb telepules, ne hasonlitsuk ossze Borsoddal vagy Nógraddal
Fagylaltárus 2022. 04. 06. 19:16
Előzmény: #1144  szieszta
Azért kíváncsi lennék hogy keresnek ott a mosogatók, gyorséttermi dolgozók stb. Tehát a munkaerőpiac alja.
Meglepne ha bruttó 550 ezret keresnének.
szieszta 2022. 04. 06. 19:12
Előzmény: #1141  Fagylaltárus
Azt nem tudom mennyire szalagmunka, de az audiban az egyik ismerős hölgy minőségellenőr, keresi a hibákat az autó fényezésén, bruttó 1500 euróért. Igaz, idénymunka, de kukorica címerezésért 70 ezret fizetnek hektáronként.
Fagylaltárus 2022. 04. 06. 19:11
Előzmény: #1142  Törölt felhasználó
Nekem nincs vele gondom. Gondom akkor van amikor előadják nekem hogy én dőzsölök és dádá lesz hamarosan.
Törölt felhasználó 2022. 04. 06. 19:10
Előzmény: #1141  Fagylaltárus
Mind1, megszavazta a vidék Orbánt. Akkor ezekszerint jó ez a fizu. Nem értem a gondot. 
Fagylaltárus 2022. 04. 06. 18:41
Előzmény: #1140  szieszta
Szerintem ott se a szalagmunkás dorbézol elsősorban. Azt elhiszem hogy ott ritka a 200 nettós fizetés. Itt a 160 nettó se ritka.

Topik gazda

aktív fórumozók