Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Ok koszi. De szerinted a C hullam utan majd ? ev mulva lesz ujra 16 -17000? Mert - nem vagyok daytrader- akar meg 10 000 ert is erdemes megvenni ha a vilagvege utan ujra 18k lesz 2026 -ban mondjuk...? Vagy olyan vilwgvege jon h csak 2035 -ben lehet ujra 18k?
Cicus, ez a várakozás technikai alapon. Innen nincs szvsz nagy tér lefele az elkövetkezendő hónapokban. Valahova 9.xxx-ig eshet be (extrém rossz esetben a 8000-es sávba is beszúrhat, de ennek kis esélyét látom), és utána elindul egy hónapokig tartó felfele korrekció. Aztán utána jön a feketeleves valamikor az év második felében. Vélhetően a magyar makrogazdaság összeomlása fogja triggerelni a C hullámot. Bedőlő hitelek, nemfizetési arány ugrásszerű emelkedése, az infláció és a rezsiárak miatti és nem fixált hitelek törlesztői miatt nemfizetések, és persze a kormányzati elvonások, valamint az OTP-vel megfizettetett különadók tömkelege fogja a C hullámot jellemezni, heves és igen hosszantartó eséssel. Hogy hol lesz a vége, hát nem tudom. Én most jó shortcélpontnak látom OTI-t, ezért nagyon komoly pozícióval shortolom még egy rövid ideig. Aztán kiszállok napokon belül. A C hullámban gigantikus shortot fogok felvenni újra, mert szeretném kiélvezni az orbáni rendszer vergődését anyagilag is :) http://keptarhely.eu/view.php?file=20220507v00xee5b3.png
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen