Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Én nem Zuckerberg, meg neoliberális zsidó (akarom mondani nagytőkés) vagyok, hogy kinyírjam az ellentétes állásponton levőket. De való igaz, hogy a rakoncátlan cicafiúk néha meg vannak rendszabályozva.
Én ilyet szerintem sose írtam. Ti írogatjátok csak hogy mindenki hülye. Főleg minden döntéshoző. Kicsit se röhejes. Ha annyira értenél a piacokhoz az MNBnél lenne valami szakértő zsíros pénzért, ennyi. Nem egy fórumon okoskodnál csak hogy milyen hülye a FED :D
Törölt felhasználó2022. 05. 06. 16:14
Micsoda ócska ez a tőzsde. Még esni sem tud. Kipróbálhatnánk a circuit breakereket a gyakorlatban....
Eddig nem ez volt a mondásod. Hanem hogy mi vagyunk a hülyék, a fed meg csupa géniuszból áll, akik mindenhez is értenek. Lehet, hogy csak szélhámosok gyülekezete, akik hülyítették a világot 10 éven keresztül gazdáik utasítására?
En inkabb abban hiszek, hogy most esik le az invesztoroknak, , hogy szoporollerre tettek oket 🤣. 2 napja volt a vip kiszallo. Szinte uvoltott ahogy felrantottak a fed beszed utan.
Persze, vágom hogy nem konkrét célár. Viszont van egy nagyon erős demográfiai trend kint: a baby boomerek nyugdíjba vonulása. Az ő nyudíj megtakarításuk (401k) tele van részvényekkel. Szerintem jóval a 3-4-5 ezer előtt már kiállna Jeremiás bemondani a whatever it takes-t*. Illetve a tőlük való elköszönés is hozhat magával vagyoni újrarendeződést az öröklések miatt. Nagyon érdekes évtized jön 😉
* Erre egyébként van egy konteóm. Nem véletlen, hogy pont mostanra lett felnyomva a reáleszközök ára. A baby boomerek kezében van a vagyon nagyon nagy része. Ha megnézed, akkor a legtöbb kinti politikus nem mai fiatal már. Ugye van az a mondás, hogy ahogy közeledsz a nyugdíj fele, úgy skálázod át a portfóliód kevésbé kockázatos eszközökbe: részvény -> kötvény. No de a kötvény hozamok sehol nincsenek egy ideje, a részvénypiac meg kiszámíthatatlan. Kell egy "VIP kiszálló", amikor is a részvényeket kiöntik és bevásárolnak magas kamatozású kötvényekből, amivel már nyugodtan lehet aludni és fent lehet tartani az eddigi életszínvonalat. Egyelőre ennek a jelét még nem látom, de ha a 10Y elkezdene 4%-5% környékére menni, akkor már gyanakodnék.
Az okosok az mondták 1-2 éve, hogy a részvényárak nem függnek a gazdasági teljesítménytől, csak a kereslet- kínálattól. (amikor felfele mentünk, és mindenki örült). Ha ez igaz (egyébként nem), akkor lefele sem fog függni csak a kereslet- kínálattól. :)
Az csak a nagyságrend. Meg láthatod, hogy 3-4 éves lefutással volt jelölve. Namármost hogy 3-4-5 ezer az NDX az majdhogynem mindegy. A lényeg, hogy hosszú elnyúló lefele szakaszra számítok, s innen felére- harmadára eséssel számolok.
Akkor lehet rosszul fogalmazok. Idén (őszig mindenképp) én is lefele várom az indexeket. Mondjuk ez humanoid 3k-s NDX-éhez képest pozitív. Az 5k-s S&P500 rallyt én nem látom, szóval relatív hogy mennyire vagyok pozitív 😀
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen