Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Nem látjuk annyira másképp szerintem. A Putyinos dolog egy példa volt, aminek a hatására visszavonhatják a szankciókat (papírmunka). Szerintem is elbaszott az EU energiapolitikája, mintha retardáltak ülnének ott. Én a tőzsdét mondtam, hogy gyorsan fog irányt váltani. Azt is meg merném kockáztatni, hogy talán már idén, de legkésőbb 12 hónapon belül meg lesz az alja. A gazdaság meg tudjuk, hogy más kérdés, sajnos nem korrelál a kettő 😀
3/3-ban lehetünk, itt elvileg nincs apelláta, csak lefele. Nem ajánlott longot nyitni ebben a szakaszban, nagyon nagy a tévedés kockázata. Bár kicsit idegesít, hogy nagyon egyértelműnek látszik a helyzet, és ilyenkor csavar szokott jönnni. De ha azt látod, hogy holnap megindul lefele szép nagy tempóban, akkor short. http://keptarhely.eu/view.php?file=20220505v01xfrcrk.png
Köszi a válaszokat. Az arany nem tudom, nekem nagyobb pozim van benne, jó lenne, ha nem esne még 10%-ot.... NDX-re long-ot nem nyitok, meddig várod vissza? Jó lenne,ha visszamenne 13.000-ig, és onnan még tudnánk legalább egy ilyen jót menni.
Törölt felhasználó2022. 05. 05. 23:20
Előzmény:
törölt hozzászólás
Kosz, nem ismertem, felteszem az olvasando listára.
Hát, az aranyban nagyon bizonytalan vagyok. Ha túléljük benne a crash mostani legintenzívebb szakaszát, akkor lehet reménykedni benne, hogy bull piac lesz rajta. A margin calloktól való menekülésnél be szokott esni az arany, mert el szokták adni, hogy mentsék a menthetőt. Egyedül GOLD-om maradt hosszúra, ez mutatja, hogy még talán ez lesz a legkisebb rossz long pozícióban. Bár a csomag méretéből fakadóan nagy ralliban sem gazdagszom meg belőle.
Nem baj az, ha maskepp latjuk:). Oroszok, Putyin, csak az okozat, nem az ok. (Amugy, sokszor gondolkodtam, hogy felelos vezetokent, en maskent viselkedtem volna-e, de ugyan ezt tettem volna. Mert az usa nagyon kozel ment oroszorszaghoz ukrajnaban,2014 tol) . Ez tenyleg egy usa-orosz proxy háború. Kina drukkol a hatterben, mig az ukranok( a sakktablan a parasztok) szenvednek, egy színész, usa, es oligarcha báb vezetésével, profi propagandaval,aki nem kíméli az ukranokat. (Direkt nem a népét irtam:)). Forgatókönyv amugy mint egyszer mondtam, profi volt, a neolibek. részéről, csak már nem csak az oroszokkal, Kinaiakkal, hanem mar a gazdasagi realitasokkal is harcol. Es az utobbi adja majd neki a legnagyobb pofont. De nézzük Mo-t. Embargo ellen tiltakozunk az orosz, gaz, olaj, es nuklearis futoelemek(orosz futoelemmel mukodik Paks) eseten. Tudjuk, hogy ezek nelkul 3 honapon belul, teljes leallas lenne? Igen. Es Brusszel megis erolteti, a lehetetlen, rank is es az egesz EU ellen. De nem gondoskodnak, se furasrol, se olajrol,se LNG terminalokrol, se LNG vezetekektol( ezek amugy is minimum 5 ev lenne, es 1000 mrd usd). Szerinted mi van itt? EU gazdasaganak mar most kampo, csak kell meg fel ev, hogy nyilvanvalo legyen Ezzel a 70 eves videki anyam is tisztaban van. De senki se Brusszelben?. Ilyen nincs. A realitasok ilyen merteku mellozese csak egy eroltetett nagy terv resze lehet. Egyszer neztem, a von der leyen beszédet, egy nagyon naiv ,megvezetheto , ravaszsag nelkuli, nőt lattam. Direkt van ott, ahol most. Egy tisztes karrier versenyben,, a kozelebe se jutott volna ennek a pozicionak. Hisz oda a legravaszabb legokosabb jutott volna.A tekintete mindent elarul. Es ő vezeti europat? Egy nemet korhaz vezetesere tokeletes lett volna naivitasa, es becsuletesege miatt, kb, de akkor is egy rafkos gazdasagi igazgato segitsegevel. :). Viszont kivacsi lennek a tanácsadóira, a háttérből:)
Nem kell ezt olyan komolyan venni. Egy troll, akinek az a legjobb szórakozása, hogy aki józanul gondolkodik, azt piszkálja. De elmondom Neked a pszichológiáját: amit fagyis játszik, azt úgy hívják, hogy emberi játszma. Ő egész életében azt játssza, hogy ő a vesztes fél, a szegény ember, aki mindig szív. Ha ne adj isten nem szívna, akkor úgy alakítja az életét, hogy a végén rosszul jöjjön ki belőle, és elmondhatja a végén: még az ág is húzza. Minél rosszabb a helyzete, annál többet nyer a pszichéje. (érdemes elolvasni: Eric Berne, Emberi játszmák)
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen