Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Általában jól viselem a napi cicis-nénis képeket, csak valahogy ez most nem sikerült. Azt hiszem, hogy nlcafe-n láttam a múltkor cikket, ahol az albérletből két nőt és egy unokát szerettek volna kipakolni, akiknek egyébként is megélhetési gondjaik voltak, mert a nagymama kétségbeesésében feltette magát felnőtt oldalra, és megtalálta a főbérlő. :-(
""Sőt dolgozgatni kell csak. Semmi erőfeszítés. " Szívesen beraknálak a gyárba 1 hónapra, ahol tavaly voltam. A 3. műszak (váltott, éjszaka nappal délután) után sírva könyörögnél hogy hagyjuk abba a kísérletet.
Yooio, a kérdésem még mindig ugyanaz,a múltkor honnan tudtad, hogy 70 a WTI alja? Ma valaki ugyanezt megcsinálta az investing fórumon, de már nem találom, és nem tudom megkérdezni. Olyan, mintha ezeken a helyeken lenne egy képzeletbeli vonal, amit nem lép át az árfolyam. Honnan tudod, hogy hol van?
Nekem is hasonlo tapasztalataim vannak. Ha nem hazudnak be legalabb 150 cm havat a "hivatalos" oldalaikon, akkor garantaltan ramaty allapotban van az egesz terep. Egy hasonlo incidens utan valamelyik kozossegi sielos oldalon osszegeztem az egyik stajer siterepnek, hogy mennyi baj volt a palyakkal: kavicsok, jegpancel, kilatszo fold, fu. Konkluziom az volt, hogy hazudnak, hiszen ahol a csupasz fuvon kell sielni, ott nem lehet 80cm tomoritett ho. Huhuhuu hogy micsoda hisztit levagtak az onerzetes kis faszkalapok, orom volt nezni. Azota tudom, hogy a 80cm valami szelvedett helyen van merve, de ha kell, odatolnak ket lapat havat, csak hogy "hivatalos" legyen. CSakis nagyobb havazasok utan par nappal szabad Ausztriaban sielni menni, akkor lehet elvezetes. Vagy: el kell utazni Tirolba, Vorarlbergbe, ott stabilabb a hohelyzet.
Várok persze, azért is nyitottam IB számlát, hogy a lefele irányból is tudjak esetleg pénzt csinálni. Egyébként az Intel kezd tetszeni, de szerintem lesz az még lejjebb is...
Túrót a covid. A JÓLÉT. Túlzott jólét. Egyszerűen az okoz gondot az emberek többségének, hogy elcsessze a fölös idejét, meg elköltse a fölös pénzét. Nem kell munka után járni, mert van. Sőt dolgozgatni kell csak. Semmi erőfeszítés. Ez az evolúciós öröklött beállítódással ellentétes. De semmi baj, már dolgoznak a megoldáon. Már zajlik a mocsár lecsapolása békák alatt. :P
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen