Bármilyen gazdasági elemzés, gondolat, kereskedési és befektetési ötlet megosztható személyeskedés nélkül. Az alternatív megközelítések is helyet kapnak.
Várj! Nem folytattam. :). Nem csak kamatemeles lesz, hanem utana QE re is szükség lesz sztem. Valószínű. Kb olyan 1500-2500 mrd $ dollar osszegben. Tudom ez irracionális hangzik. De hát volt itt 1-2 elképzelhetetlen irracionalitas az elmúlt 2 évben a monetaris világban. 😀 Ez a viziom, és nem ittam semmit, mielott megkerdezed:)2 hónapja mar hogy még 1 pohár sört se írtam.
Nagyon szépen kérlek, írj bármit, de ezt a végére h "Placi örjöng" vagy épp mit csinál szerinted, ezt neeeee! . Lehet velem van a baj, de már annyira irritál, hogy szólok előre: egy geci kis jelentgető leszek ha mégegyszer ezt olvasom tőled.
"Az orosz hadsereg megkezdte a haditechnikai eszközök kivonását a kelet-ukrajnai Bahmut alól.A megszállók már nem bíznak abban, hogy sikerül legalább némi sikert elérniük Bahmutban - mondja a szakértő. Oroszország ugyanis ráébredt, hogy Bahmut közelében felsült. Elkezdték a felszerelés átszállítását egy másik irányba - mondta Alekszandr Muszijenko katonai-politikai szakértő." Placi őrjöng :D
Amúgy Humi fix, hogy kamatemelesek lesznek a Fed részéről! Azon oknál fogva, hogy az aggregált keresletet, vissza kell fogni, mert anélkül nem fog erősen csokkeni az infláció. Az elmúlt időszak történelmi inflációs periodusait vizsgálva, mindig volt egy aranymetszes pont. Azaz az inflációs vonalat, metszette a kamat vonalat. Ergo, legalább 6%ig kell emelni a kamatot a Fed nek. Ha addig lejon egyáltalán az infláció a közeljövőben.. Mert ha nem, akkor jó nagy lesz a gebasz!!
Lecke? En ennel reszletesebben ismerem a tortenelmet.😀 Cesar es Pompeius kapcsolata akkor.romlott meg mikor Julius Cesar felesege aki Pompeius lanya volt meghalt. Cesarnak a Galliai hadjarathoz szukseges penz egy reszet ajandekba, egy reszet pedig sima kolcsonbe adta Crassus. Gaius Julius a masik részt, brutalis uzsora.kolcsonbe kapta a Romai zsivanyoktol. Ezert kellett annyi Gall torzset kiirtania, nem csak behodoltatni. mert az tobb 100% os zsivany fele uzsora ketyegett,es szulsege volt a Gall torzsek vagyonara. Marius huga Julia volt a Cesar anyja, es ez nem hasznos volt hanem.majdnem az eletebe kerult, mikor Cornelius Sulla diktator emiatt majdnem megolette es csak a Vesta szuzek konyorogtek ki az eletet, azzal a feltetelel,ha elvallik az akkori felesegetol. Tovabba octavuanis a kesobbi Augusztus csaszar, Julius cesar unokaoccse ,es Julius Cesar szeretok voltak. Mentor-es tanitvanya. :)Ui. Rot.......d csaladhoz képest, Crassusnak szinte semmi vagyona nem volt,nulla, egy szegeny embernek tunne mellettuk. Alig volt par tonna aranynak megfelolo sestercius, denarius ,aurus a vagyona. 😉A zsivanyok a Romaiaktol (Etruszkoktol) is tanultak sok mindent, peldaul szervezest, es manipulaciot, etc mar 2000 eve is. Es ezeket az eletbolcseleteket,es tanulsagokat orokitettek tovabb a szent konyveikben az utokornak. (Ezeket is)
Bennetek aztán semmi jóindulat nincs. Képesek lennétek egy szál pólóban a -5 fokban szegény humaoidot kiküldeni a városba??? Legalább várjuk meg, amíg jóidő lesz, nem? Kabát alatt nincs sok értelme.
Fától az erdőt - gazdaságról vegyesen