Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
valahogy igy, sebaj , jutott is, maradt is. 28-at bovitettem a visszanezesnel kevessel, a 29ből több nem ment el, maradt az eddigi fele. nem hiszem, hogy megvarom a hetfoi kinai adatokat. tul szep most, viszont innen siman 40 fölé várom én is. nyugisabb certikbe atallok.
Igen, szép a gondolatmeneted! Hasonlóan vélekedem én is! Örülök, hogy a témában egyre több saját vélemény alakul ki! Az biztos, hogy nekem a certifikát nem szimpatikus, több okból sem. Ezt sokszor elmondtam de most már végképpen tartom. A réz jó indikátor normál piaci helyzetben, de Kína jelentősen torzította a piaci képet, így az igazság odaát van..... kész, figyelni kel! Nem tudjuk mi lesz. Nincs ingyen pénz, most az ára a sikernek a figyelem! A kérdésedet nem is láttam. Oka, hogy ma az sem érdekel ha kereshettem volna többet. Megvisel a meleg. Apropó meleg! Tudni kell ez az arany árát jelentősen fogja támogatni a felmelegedés. Lásd reggeli gondolatom! A munkavállalók mobilisak lesznek és ekkor a stabil, hordozható de mindenhol érték lesz a legfontosabb. (drágakő, műkincs is fényes jövő elött áll) De ez nem a holnap!!! Most még csak az USA inflációnál tartunk.
Én annyit hallottam a rézről, hogy az egyik legjobb jelzés a világ fogyasztásának alakulásáról. Emlékszem Kína felhalmozására is. Ha nem folytatódik a vásárlás, az szerintem nem jelent jót hosszabb időszakot nézve. Tőzsdei nagy esésre is számítanak egyre többen. Na, ezért lesz az arany és az ezüst csúcson. Keressünk részvények helyett ezüst és arany papírokat, ETF-eket a következő viharra, nem véletlen a jegybankok felhalmozása. Nem figyelünk a jelekre, pedig folyamatosan tolják elénk. Tegnap felhoztam az AGQ-t, de senki nem szólt semmit. Gondolm senki sem tartja a teljes tőkéjét certfikátokban.
Ma megjöttek a kínai hitelezési adatok. Nagyon érdekes volt, mert nem publikálták az ígért időpontban. Van információm ami szerint nőtt de messze nem lehet rá építeni. Szerintem Kína manipulálta az adatokat. Hétfőn viszont lakásár adatok jönnek és megkezdődik a Kínai Kommunista Párt nagy kongresszusa. Teljesen bizonytalan mi lesz.
Kína nagyon beraktározott rézből. Készül arra, hogy a jüan leértékels után nehezebb lesz alapanyagot venni a gazdaság beindításához. Az acél és cement készletei is magasak. Ipari fémeknél felhívtam korábban a figyelmet arra, hogy nézzük a réz árát. Helyesen meg is nézted. Tedd mellé a legnagyobb rézkitermelőket. pl. Rio Tinto. árfolyamát világosabb lesz a kép. Az Al viszont jól fogy meg az acél ötvözők Mn, Cr, Ni stb.. A sima szénacél önmagában nem rendelkezik jó mechanikai, kémiai tulajdonságokkal, kell az ötvöző! Kell a kínai kohókhoz más fém is nem elég a saját és vásárolt vasércük. Hszi nem véletlen lobbizott pár hete Ausztráliában. A réz legfontosabb ötvözője a Zn (cink) na azt is érdemes figyelni mert úgy látom az sincs sok Kínában.
Nem gond , 13- órától folyamatosan be voltam a laptopon jelentkezve a KH - webtraderbe nálam csodásan működött , de mondom erste certit nem akartam se adni se venni .
Szerintem nem a KH nál volt a gond. Börzén gyönyörűen tudtam vásárolni , le is követte az ár jegyzőt 10mp- es késéssel , amit szerettem volna a kritikus időszakba amikor nektek az erste lakomázott valahol.
Ugye! Az igazság az, hogy megfizettük az árát az elmúlt hetekben, nem feltétlenül anyagilag de annál jobban lelkileg. Ez ilyen piac. Büntet gyorsan, de jutalmaz is! (Szerintem az ezüst a legnehezebben kereskedhető eszköz.)
Meg szeretném említeni, hogy a K&H rendszere kb. 20 percig volt lefagyva kritikus időszakban. Árjegyzőről ne is beszéljünk, egyszerúen eltűnt. Most azt játszom, hogy akkor is beadom a megbízást, ami egyébként részben teljesül, csak később. Érdekes...
Eladtam 500 tl29-et, eladtam 600 tl28-at, majd vettem 500 tl28-at lejjebb, végül eladtam 200 tl28-at záró előtt 2 perccel. Ez a ma délutáni teljesítmény.
Nagyon meleg van meg is visel, de azt látom összejött egy duplaalj. M'/M5 keretben. De azért legyetek óvatosak! Reggel nem közöltem a célármat most megteszem: Arany ATH, ezüst 32.5. Hosszabb távon .....
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)