Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
érdekesség, kicsit off, de talán valamennyire kapcsolodik az eu kinai piacos szankciojahoz:az előbb néztem a Marco Rossival készült interjút meccs előtt. A háttérben - és a meccs alatt a reklámokon - Hisense, BYD, Aliexpress, Alipay .. Ok, van adidas, Lidl(!), strauss, de sehol egy bmw, merci vagy vócvágen.. egy NÉMET EB-n ..
Szerintem most Ricsit egy ideig jegelem. Szankciók miatt most ottva potenciál, hogy eshet nagyot mint OTP. Ha lemegy 8×××-re akkor veszek majd. Ha ez nem jön be és oldalaz még majd emelkedik akkor így jártam és lemaradtam. Látod volt az a szép 5% feletti nap és konkrétan visszadta az emelkedést. Nem kereskedhető nekem. Maradok a fémeknél+nézem a rottyon levő német autógyárakat. Beszakadtak az árfolyamok. Alakulnak a jó vételi pontok, válság ide vagy oda
BTC - ben benne vagyok tavasz óta. De persze azóta hullámzik nem tudja elhagyni tartósan a 70k szintet. Csökkenő USA kamat kilátása oda is be fog árazódni mint a nemesfémekbe. Van korreláció is. Euro bundba is beszálltam mert látok még emelkedési lehetőséget. Amíg a DAX és német ,francia , EU gazdaságpolitikai célok nem erősödnek. Szerintem így kapós lehet a német kötvény a biztonságot kedvelőknek. Főleg EKB kamatcsökkentés miatt itt a másodpiacon. . Ráadásul elég elegáns beszállás jött létre! Tanulságos is lehet mások számára. Beléptem a TL pozícióba. Gondoltam adok neki pár órát. Pár óra alatt picit még emelkedett 1660- ról 1705-re. Nosza nem zártam, hanem rávágtam egy stop limit megbízást 1675-ös árra. Így eshet egy picit nem vág ki. Ha nagyot esik nyerek pár forintot ami fedezi a banki és esetleges következő belépés költségét is. Ha tovább emelkedik akkor tiszta nyereség. Magyarul a belépési ár fölé sikerült bevernem a biztosítást. Az ilyen “csúszóstopot” szeretem. Ajánlom volatilis eszközöknél pl. fémeknél, devizánál csak azoknál a gond certfikát esetén , a BÉT 17:00 órás zárása, így napon belül lehet jól használni.
A 29.2 reggeli cél simán meglett. Hosszabb tartásra sajnos még nem ajánlott a TL29. Ehhez 29.9 minimum árat látok de inkább 30 felettit biztonságosnak. Láttunk már karón varjút. A TL28 viszont szépen szilárdult. Hétfő hajnalban jönnek Kínai adatok amik befolyásolják az ázsiai kedvet. Így jobb biztonságban kivárni. Viszont utána nem lesz nagy jelentőségű hír. - BÉT pocsékul zárt. Ebben benne lehet a magyar szankció, a minősítési félelem és szerintem a magyarországi Orosz kitettségű vállaltoknak se jó az Oroszok elleni deviza szankció. OTP is azóta esik jobban úgy, hogy volt talán kettő srv is + új certi. Ha ezek nem lettek volna OTP TL91 veszélyben lenne. Richtert meg verbálisan próbálják erősíteni, MOL meg olyan sokat esett, hogy már alig van hova.
A Ricsi milyen jól tartja amúgy magát ez a meglepő nekem is. Csak nehogy a visszájára forduljon. Otp nekem is van és egyik nap el akarom adni másik nap nem, de általában valamennyit mindig eladok és lejjebb próbálom visszaszerezni több kevesebb sikerrel. Ha már 18k lesz lehet meg se áll 18600-ig hmmm vagy még feljebb. Jönnek az új certik. Persze minden lehet teljes a bizonytalanság. Ha nem lesz leminősítés tán lesz egy jó menet hét elején.
Sok volt a bukó mostanában. Kell a pihi, nagyon érzem és szeretnék szabadulni minél előbb a pozikból. Ráadásul a Ricsi kivételével minden mínuszban (na erre se gondoltam volna soha, hogy ilyen megtörténik....). Nem volt nagy bukóm rajta, így inkább megszabadultam tőle, nem akartam, hogy megint az egész hétvégém idegeskedéssel teljen... Csak bosszant Murphy.... (28-at is eldobtam, azt majdnem nullán, biztos ami biztos). Hétfőn új hét. Lehet amúgy, hogy OTP is befolyásol. 6k TL91-en ülök bukóban, és izzadok rendesen 1-1 le körnél. Ott nem akarom elhinni, hogy nem csinálja meg végre a 800-at, vagy a 18+-t...
Viccet félretéve én is bosszús vagyok kicsit hogy eldobtam a tl28-ból, de nincs ez még lejátszva, hétfőn bárhol lehet majd, még Ázsia is leverheti. Látszik micsoda szerencsejátékosok vagytok ti is, nem várjátok meg, amíg fordul, hanem az alját akarjátok elkapni. (Pont mint én. :D)
Jah le a kalappal előtte. Én a jövő héten akarom a tl29et építeni. Meglátjuk. Még februárból van egy pakk TL25, ezen szerintem kotlok még egy ideig. A TL28at elpasszotam tegnap.
Na jó, volt 450 darabom, de nem mertem tartani, ezért leadtam 350et záró előtt, féltem hogy kiütik a certit este. Aztán hétfőre meg kuka. Ha hétfőn 29,5 körül vagy felett lenne, akkor megeresztek majd nagyobb pakkot
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)