Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
nézzétek meg az aranyat (30 percesen) míg szépen sétel fel, már csaknem a tegnapi csúcsának közelében van, addig az ezüst szépen laposan sunnyogva hullámzik :/
Reuters jun.14. “Az e heti inflációs adatok és az amerikai munkanélküli segélykérelmek adatai az árnyomások némi gyengülését mutatták, és arra utaltak, hogy a munkaerőpiac veszít lendületéből, életben tartva a Federal Reserve szeptemberi kamatcsökkentési reményét.A kereskedők jelenleg 67%-os valószínűséggel látják a szeptemberi csökkentést a CME csoport FedWatch eszköze szerint .”
Tl29 ezen a szinten nagy lutri ehhez már acélsodrony idegek kellenek. Ez a péntek abban tér el az előzőektől, hogy csendes. TA működhet. Sőt jövő hét eleje sem zsúfolt.
egyelőre olyan gyönyörüen adja vissza azt a minimalis emelkedest is amit eddig csinalt, hogy öröm nézni. remelem lesz egy kisebb felmenetel mielott beindul a pénteki realizálás
Erősödik a dollár és mellette a fémek is. Ez remélem eltántorítja ezt a nagyhatalmi erőt a mai dollár bevásárlástól. Ha erősödő USD mellett nő a nemesfém az azert csak-csak azt mutatja elég erős az arany, ezüst.
A sírból jött vissza a trendvonal fölé. Vagy az utolsókat rúgja és VIP kiszálló van, vagy a tegnapi letörés fals volt és fordulópont alakul. Én nem akarok állást foglalni ezügyben, csak halkan megjegyzem hogy az összes tl29 eladva, remélem hallottad kedves ezüst!!! Tudod mi a dolgod! https://ibb.co/yXGfr9c
Azt hiszem találtam megerősítést az elméletemre. Az oroszok szerintem megijedtek nem lesz euro és dollár így bevásároltak. “Sok orosz dollárban vagy euróban tart megtakarítást, figyelembe véve az elmúlt évtizedek időszakos válságait, amikor a rubel értéke összeomlott. A jegybank megnyugtatta az embereket, hogy ezek a betétek biztonságosak.”. . https://edition.cnn.com/2024/06/13/investing/us-russia-sanctions-dollar-euro-trading/index.html . “A dollár árfolyam megugrott”
Eur és usd-vel szemben a forint egyre szarabbul vagy jobban néz ki - attól függ, kinek melyik irány a kedvezőbb. Én a gyengülő forintban vagyok érdekelt. Nekem egyre inkább az az érzésem, hogy akár új csúcsok is benne lehetnek, méghozzá akár gyors lefutással is (6-12 hónap). Ezüstben egyelőre a 2 órás chart kezd valami fordulatot jelezni nálam. Vagy további lecsorgással számolnék vagy esetleg egy pár % fel korrekcióval, aztán újabb csordogálás lefelé. Én továbbra is a 25-27 sávot tartom szem előtt, bár annak inkább a tetejét, 27 környékét tartom valószínűnek. Persze ez most csak árfolyamgörbe és általam követett indikátorok alapján. Ha valóban van valami a háttérben, amiről még nem tudunk, ahogy Nedden véli, akkor gyorsan változhat a helyzet.
Nyugi, én is benne vagyok az MTel- ben. Elárulom viszont volt OPUS -om csak korán zártam, nem gondoltam majd 3%-ot megy tegnap. Én meg 2% alatt eldobtam. Már az OTP- ből is ki akartam jönni erre látom új certifikátok jönnek. Így adok még neki egy kis időt. Richtert is dobi szerettem volna, de megláttam, hogy átadták az új székházukat és gondoltam - na majd ez felviszi az árát ha a gazdasági és tudományos sikerük erre nem képes :)) - Így tartom. Szerintem ATH akkor lesz ha lefestik a gyár kerítését! :)
Ma péntek van. Zsinórban volt már kettő fekete péntekünk reméljük ez más lesz! Alapjaiban nem hoz sorsdöntő adatokat a mai nap. . A tegnapi jelenség oka még nem oldódott meg. Vizsgálom, de én valami geopolitikai okot feltételezek, mert minden rossz hír nélkül sőt jó hírre történt két óriási pénzt megmozgató dolog. Furcsa, hogy a hírekben sehol erről semmi említés vagy magyarázat. Külföldi fórumokon annál több a furcsálló kollega. Én nem zárom ki az Orosz-Kínai szankciók válaszát. Egyelőre a piac nyugodt. Ázsia: Japán a főszereplő kamat határozattal és ipari adatokkal. - a kamat nem változik bár érdekes mert felemelték 0.1%-ra. Náluk volt negatív a kamat sokáig! Hihetetlen. 12:00 India export-import 12:30 India deviza tartalékok ez a tegnapi eset matt nekem érdekes . Európa: Lényegében csendes,. . USA 16:00 Michigan egyetem kutatását ismerhetjük meg. Ez előre jelezheti a trendeket az USA gazdasággal kapcsolatban. - nincs nagy mozgató hatása de érdemes tanulmányozni. . 17:00 talán a nap főműsora a FED monetáris jelentése . Este a szokásos COT számokkal zárul a hét. Erre majd vissza fogok térni. . Dollár index most nyugodt, de magas. Olyan mintha tegnap valaki bevásárolt volna több lépcsőben dollárból. De az eurós eszközök is gyanús mozgást mutatnak. . USA tőzsde azért tudta tükrözni a tegnapi jó hírek hatását, nem zártak rosszul. . Amíg nem tudjuk a nagy mozgások okát addig én kivárnék. Aki nyit annak feltétlenül stop szűken és próbáljon hamar zárni. Aki pozíciót tart annak türelem és biztonságos certifikát vétele lehet ajánlott.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)