Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
nekem csak minden részvény/certi vásárlás előtt feldobja a rendszer, hogy ez nem az én kockázatvállalásomnak megfelelő értékpapír és erősítsem meg, hogy biztos, hogy szeretném-e megvenni :-)
nem akadályoz semmiben - ritkán fogadom meg a bankosok véleményét/tanácsát - nincsenek jó tapasztalataim - Ők csak pénzt akarnak keresni rajtad, a minél több kötéssel
a kockázattűrő képességem nagyon jó, de például a mifid teszten a legkockázatkerülőbb kategóriába kerültem, így nem is adhat a bankom nekem befektetései tanácsot - az összes befektetésemet figyelembe véve valóban kockázatkerülő vagyok - a teljes vagyonom kevesebb mint 20%-át forgatom a tőzsdén
szerintem nem szabad úgy tőzsdézni, hogy az ember ideges tőle - ha elfogadod, hogy mindent elbukhatsz, amit a tőzsdén fektettél be, akkor tudsz nyugodtan aludni és ha ezek után még pénzt is keresel, akkor pedig tudsz igazán örülni
ha nem buktad el legalább egyszer az összes betett pénzedet, akkor még hosszú az út - ha onnan fel tudsz állni, mind mentálisan és mind anyagilag, akkor kezded kapirgálni a felszínt és ha tudsz olyan szabályokat kitalálni magadnak, amiket be is tartasz, akkor lehet hogy elindulsz felfelé
jó spekit Neked és persze sok pénzt, meg mindenki másnak is aki ebben a dzsungelben küzd
Nem az a lényeg valóban, én csak csodálatból kérdeztem, és hogy dícsérjem a kockázattűrő képességed. :) Irigylem a nyugalmad, belőled mindig olyan nyugodtság árad :)
szerintem nem az a lényeg, hogy kinek mennyi papírja van - mert az sok mindentől függ - hanem az, hogy milyen módon osztod be a befektetni kívánt pénzedet
a teljes tőkém 3%-a van most ebben - én ezt amolyan "biztosításként" kezelem a 97%-os részvény kitettségem kockázatának ellensúlyozására (pl ha hétvégén történik valami baromság a világban) - persze erre mondta a fiam, hogy nem igazán tartja stabilnak/biztonságosnak az ilyen nagy tőkeáttételű TL certi tartását (nem ugyanolyan, mintha fizikai aranyat tartanál ugyanerre a célra), de ha lentebbi TL certit vennék (vagy fizikai aranyat), az már annyira drága lenne a teljes befektetett tőkémhez képest, hogy nem érné meg nekem, mint "biztosítás"
ha még valamennyit keresek is rajta, akkor annak még örülni is fogok
Hű ez kapitális fogás! Gratulálok! Sejtettem jó lesz ez az Euro bund de ennyire! Paradoxon miért megy fel az ára amikor kamatcsökkentés van? Mert mindenki a régi magasabb kamatozásút akarja megvenni másodpiacon.
Néztem én is az Euro Bundot, de kicsit tartok most a rejtélyes mozgásoktól. Euro Bund ma long, de elég halványan én legalábbis úgy látom. +0,68% Mi a pontos eszköznév? XETRA vagy BÉT- en jegyzett Erste?
Brókerem aktuális TA elemzése: . Egy low valószínűségű belépési szignál érkezik HOSSZÚRA fogadáshoz 29.036 felfelé irányuló áttörésével, miután a piac támaszt talált 28.925 szinten. Csak a 28.925 lefelé irányuló áttörése szüntetné meg a bika forgatókönyvet, és juttatna el bennünket a RÖVIDRE eladáshoz. . 29.219-et még nem értük el de a belépési értékhez képes a 29.111 ellenállást tesztelhetjük. Ez megerősíti a bika jelzését. Így én már nem low-ként veszem a szignált. . https://ibb.co/9NrvQk3
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)