Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Akkor most gondolkodjunk a nem dollár valutájú országok fejével. Kamatcsökk. nem lesz, a dollár erősitése a cél. +pénznyomtatás? hát nekik lehet ez is megy egyszerre.... de akkor kénytelenek lesznek aranyba menekülni minél előbb, mert csak rosszab lesz a helyzet. Vagy nem? Mi szól ez ellen?
Kész, Trump nyert. A Fed meg lett fenyegetve és behódolt. Nem véletlen nem volt kiemelt Powell beszéd.... Trump romokba dönti a világot! A gond ezzel USA saját kötvényi visszavásárlását is növeli. KB mint nálunk ne tudja a kormány kifizetni a PMÁP kamatokat USA is belépett ebbe a körbe. Döbbenetes!
Nem tudom miért jó ez Trumpnak. Egy halom cég, sőt a teljes lakosság el van adósodva. Pénzt meg már nyomtattak tonnaszám. Vagyis, évek kellettek az előzőleg okozott kárainak ellensúlyozására is. Félek csak keveseknek fog ez az ember jót tenni.
nyugi Én ma úgy keltem , hogy oxycodont kértem, ami már az a kategória amit háziorvos nem írhat fel. Így mire kaptam szakorvosi javallatot azt is megbántam, hogy megszülettem! . Gazdaságilag ebből jól is kijöhetünk, csak még nincs meg a stratégiám. (Ma nagyon kínlódom nem tudok épeszűen gondolkodni.)
FED nem fog tovább kamatot csökkenteni. Ezzel behódolnak Trump-nak és a nem USD fizetős országok árupiacát bedöntik. De! Ne feledjük kialakult már a másik gazdasági ellenpólus. Így Kína és a BRICS dönt a nemesfémekről. Ők meg veszik mert a devizájukat értéktelneítik el.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)