Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nedden
Nedden ma, 04:18
https://www.marketscreener.com/stock-exchange/commodities/energies/
Fenti indexet évesen érdemes nézni, hogy a szezonális hatások jobban kijöjjenek.
.
Olaj nem nagyon kell de a gáz lassan eléri januári csúcsát. Ilyen magas dollárról azonban nehezebb lesz a gáz short de addig csak hűlni fog az USD. 
Több forrás azt írja a fekete aranyat nem nagyon akarjak venni ilyen USD mellett. 
.
Pl.. Reuters dec 20. A dollár kétéves csúcsra emelkedése az olajárakat is megviselte, miután a Federal Reserve jelezte, hogy óvatos lesz a 2025-ös kamatcsökkentéssel kapcsolatban.Az erősebb dollár drágábbá teszi az olajat más devizák birtokosai számára, míg a lassabb ütemű kamatcsökkentés visszafoghatja a gazdasági növekedést és csökkentheti az olajkeresletet.
Nedden
Nedden ma, 03:46
Nagyon magas ez a 108 feletti DXY ma hajnalban még növekszik is. 
.
Ezzel az árfolyammal saját vám terveit semmisíti meg, mert a tervezett kivetendő vámot a más pénzek gyengesége nagyban csökkenti vagy kioltja. Vámot kioltja nem emelkedik az USA infláció. De rossz az importáló cégeknek és saját belső piacát sem támogatja már így.
.
Másik elméletem, erős dollárt akarnak ezért kell a védővám, hogy kioltsa az erős dollár hatását. Tehát az első gondolatom ellentéte. De ezzel van egy baj! Az amerikai exportra termelő cégek pl. Apple, Tesla, Boeing, Microsoft stb. óriási bajba kerülnek. 
420- 450 USD mellett mennyi Iphone adható el itthon? Mennyi Tesla adható el főleg a kínai, ázsiai piacokon erős DXY mellett? 
.
A túl erős dollár két módon hűthető. Vagy mégis kamatot kell vágni és csökkenteni az USA kötvények hozamát, (ez jó az aranynak) vagy rávenni az más országokat növeljék saját devizájuk erejét.
.
Csakhogy az erős dollár miatt mivel USD az árupiaci elszámoló eszköz a nem dolláros országokban felpörgetik az inflációt lásd hazánkat is. Ha kamatot emelünk az csökkenti az inflációt és gyengíti az USD/HUF árfolyamát de az államháztartásunk finanszírozhatatlanná válik, ami már most is az. Rajtunk kívül így járna sok más ország is. Ez se kedvez az amerikai exportnak. USA külker mérlege a vámok ellenére is deficitessé válna. Egyszerűen nem vennék az amerikai termékeket inkább a kínait. Pl. Tesla helyett BYD vagy akár Toyota.
.
Azt gondolom ez a dollár erősödés nem tarthat sokáig. Ez nem tartható és már káros az USA gazdaságnak is. Ezért egy spekuláció, óriási blöff lehet a háttérben az meg nem tarthat hosszan. Így ameddig lehet tarom a készleteket. De ilyen DXY szinten már én se veszek dollárt se dollár alapú eszközt. 
Sőt lassan inkább készülök a gáz tél végi január végi shortra, és nézem azokat a cégeket akik az USA piacra szállítanak be. Ez lehet olyan bánya ami olyan fémet szállít Amerikába ami nagyon kell nekik, pl. ezüstbánya. Amiből hiány van USA- ban arra nem fognak még vámot is kivetni. De gyógyszerre is szükségük van főleg ha a beszállító szabadalma még nem járt le így nem tudják maguk gazdaságosan gyártani. Alzheimeres  és mentális beteg Amerikaiból pedig egyre több lesz :)
Nedden
Nedden ma, 02:38
Pénzek és legalább vége ennek a horror hétnek. De ma is lesz Fontos jelentés.
Tegnap a tőzsdék piroslottak megint de legalább nem volt nagy már az esés. Az USA GDP  megerősítette, hogy a gazdaságuk egész jól van. Kevesebb az új álláskereső minek a további kamatvágással sietni. DXY szokatlanul magas. 108.1 !!!  Ez brutális..
.
Ázsia
Japán 0.02% mínuszban kezd de ez nem jelentős, Ausztrália már nagyobb mínuszban van. 
Ausztráliának aki leginkább alapanyag termelő ország és Ázsia a vevője de ugye USD az elszámoló valuta kínlódhat most.Hiszen Kínánank drága lett minden dollárért vett alapanyag. Így kevesebbet vesznek. Érezzük is a nemesfémeken…
.
Európa
DAX újra 20000 alatt de nem volt olyan vészes az európai esés. A magas USD elvileg jó az USA piacra termelőknek. Pl Richter, de sok más EU cégnek is. 
Nagyon fontos adat itt sem várható.
.
Amerika
14:30 Utolsó esély a szépítésre! PCE a FED egyik kedvenc mutatja jön. Ha az infláció nem csökken akkor van esély a dollár gyengülésre.
.
Tartom ami van kivárok. Meg kell állni a további dollár erősödésnek. Ez már nagyon sok lesz Trump deviza háborújához. 
Azt kell mondanom mivel ellentétes folyamat zajlott le hajlok a spekuláció elméletre. 
E mögött a leköszönő USA demokraták lehetnek és Kína. 
Demokraták az amerikai fegyverek bevetésének engedélyezésével már megmutatták borsot akarnak törni Trump orra alá. 
Kína meg már ősszel próbálkozott azzal, hogy nem a jüant gyengíti hanem a dollárt erősíti amíg tudta. Persze most utóbbi időben már a jüan gyengítés fokozását várták tőlük a hazai piacok, hogy erősebben tudjanak visszavágni a vámokra. Ezzel élénkítve a gazdaságot. 
Így most Tump működéséig kivárok. - meglátjuk!
Beze
Beze csütörtök, 22:46
Előzmény: #24935  Beze
https://ibb.co/mBfCzG0
Ez meg az augusztusi alj volt. Jobb oldalon a várakozás. Bejött. Akkor legalább jó irányba állt a szekerem.
Tudod ff az van hogy nem szeretek shortolni. A Ricsit se szoktam , pedig csúcs után kellene. Jobban szeretem annál minthogy ellene fogadjak. :)
De ma megshortoltam az ezüstöt. Már ez is valami. Az OTP-t is kéne, arra még haragszom is. De azt meg nem merem. Túl erős.
farkasfu
farkasfu csütörtök, 22:42
Előzmény: #24935  Beze
mert alapból longos vagy, én is azt keresem mindig, hogy mikor fordul felfelé 
Beze
Beze csütörtök, 22:40
Előzmény: #24933  farkasfu
Pancser a javából! Látszik hogy nem vagyok normális. 
Valiz
Valiz csütörtök, 22:31
Előzmény: #24932  Beze
Ez bizony így volt. Na, megyek, talán Kína kihúz bennünket a csávából.
De jó lenne, ha valami szarrá gyengítené a dollárt.
farkasfu
farkasfu csütörtök, 22:28
Előzmény: #24932  Beze
lefelé vártad, de felfelé játszottad! Profi.... 🤣🤣
Beze
Beze csütörtök, 22:22
Közben miket találok Már november elején tudtam. Tudtam, csak nem sejtettem. A másik váll még teljesen hiányzott. Már akkor is ezzel riogattam Valizt.
https://ibb.co/prTxHzV
Beze
Beze csütörtök, 22:21
Előzmény: #24930  Valiz
Jobb mint a 70
De a 300-hoz képest smafu
Valiz
Valiz csütörtök, 22:16
Előzmény: #24929  Beze
Nem is mondtam Beze, szakítottam 3 év után pypl barátommal. A végére meggyűlöltem rendesen. 91-en váltunk el.
Beze
Beze csütörtök, 22:06
Előzmény: #24928  farkasfu
Beverték a nagyobb indexeket is pirosba a végére . Pedig napközben még jól tartották 
farkasfu
farkasfu csütörtök, 22:00
Előzmény: #24926  Beze
USA a végére le is eresztett. hmm
farkasfu
farkasfu csütörtök, 21:56
Előzmény: #24926  Beze
azt figyelem, hétfőre kész is lehet
Beze
Beze csütörtök, 21:54
Előzmény: #24925  farkasfu
Nagyon szereti az ilyeneket , szinte állandóan így fordul
https://ibb.co/YW4JPdH
farkasfu
farkasfu csütörtök, 21:45
Előzmény: #24922  Beze
kellene ide egy ford. fej váll, fele már megvan :))
Beze
Beze csütörtök, 21:43
Megnéztem Trump előző ciklusát, a dxy majdnem végig 100 alatt volt, egyedül a ciklus elején volt feljebb kicsit, de elkezdett csökkenni azonnal. A ciklus végére már 90 volt. 
90-es dxy-nél mennyit érne az ezüstünk ? :)
Beze
Beze csütörtök, 21:37
A dollár viszont kíméletlenül erős
Beze
Beze csütörtök, 21:34
Előzmény: #24921  farkasfu
Szép W-t rajzolt az órás RSi 
farkasfu
farkasfu csütörtök, 20:31
Előzmény: #24919  Beze
de jöhet, ez hosszabb távú cél! Lehet közben kalózkodni azért, csak tartsuk szem előtt.. 
Szépem mentünk felefelé a nyakvonalról, aztán látod, h egy hét alatt új mélypont lett! Vissza kéne kapaszkodni, vagy short... :)
Beze
Beze csütörtök, 20:23
Előzmény: #24919  Beze
És nem fogja bírni a napos RSi, muszáj feljebb mennie, hogy meg tudja csinálni még a hátralévő 2-3 dolláros lekört
Beze
Beze csütörtök, 20:20
Előzmény: #24917  farkasfu
Szerinted nem jöhet egy kis megnyugvás? Nem ártana pedig
szkrik csütörtök, 20:16
Előzmény: #24915  szkrik
Berlinben a gyros (doner) a covid elott 3,5- 4 euro volt. Ma: 7-7,5  euro. Jelentsen ez barmit is 
farkasfu
farkasfu csütörtök, 20:13
Előzmény: #24911  Beze
Egy kicsit rövidnek találom a trendet, a "fej váll előtt" hmm
Vizuálisan ez van..:))
XAG/USD 
https://ibb.co/8sczCKb
Beze
Beze csütörtök, 20:11
Előzmény: #24914  szkrik
Hát szerintem úgy van vele hogy 26-ig fordulni fog valahol, addig még lehet veszegetni :D
Ff és János is oda teszi a szintet. 26 és 28 közé 
szkrik csütörtök, 20:07
Előzmény: #24914  szkrik
30 usd folott bullt, 26, 4 alatt beart josol. Tovabbra is korrekcioban gondolkodik.
szkrik csütörtök, 20:04
Előzmény: #24913  Valiz
A nemet elliott elemzom mint ha nem lenne kovetkezetes. A vasarnap esti elemzeseben a make or brake szint kb 29, 6 usd volt, es long ot javasolt.
A mai elemzesben a make or brake szintet 26,x usd re csokkentette, es tovabbra ia longot javasolt.
En nem ertem ezt. 
Valiz
Valiz csütörtök, 19:46
Előzmény: #24912  farkasfu
Köszi Ff. Ez a nem megnyugtató megnyugtatás :-) még Toldi is arra mutatja az utat.
Beze, mire gondolsz? Visszapattanás, vagy megvolt az alj?
farkasfu
farkasfu csütörtök, 19:31
Előzmény: #24910  Valiz
Sikerült összehoznom megint, de lehet, hogy többször nem tudom előhívnom! Csak sacc/kb. nem ezred pontosságú és tévedhetek is! 
Szóval az egyezések a 2400 környékére mutatnak, vagy a funda átírja majd! 
XAU/USD/D 
https://ibb.co/R3pQ3Bh
https://ibb.co/6rxJ569
Beze
Beze csütörtök, 19:30
Előzmény: #24910  Valiz
Zárják a shortokat ezüstben
Valiz
Valiz csütörtök, 19:17
Előzmény: #24908  farkasfu
Komolyan mindkettőben csak a le-le-le út van? Mélyebbre, mint ezelőtt?
El kell adnom szinte mindent, és visszavenni alacsonyabb certiből. Félreállni nem nagyon merek, történik valami háborús gebasz, az arany meg kilő pillanatok alatt. 
Zsolt90 csütörtök, 19:07
Mar karacsonyi mamorban uszom, es nem foglalkoztam a heten semmivel se. 
Valaki lenne olyan kedves es összefoglalna nekem a heti kamatdontest es azokra erkezett reakciokat es tovabbi varakozasokat, hogy mit jelenthet mindez 2025-re nezve ? Probaltam visszaolvasni mindent, de egyelore nincs idom, total elvesztem, pedig ahogy latom pörögnek az esemenyek.
Szuper halas lennek!
farkasfu
farkasfu csütörtök, 18:43
Előzmény: #24889  Valiz
 XAU-nál mérve, le kellene jönni 2400 környékére. Nem tudom a napost feltenni, mert állandóan lefagy az arany chart, de megpróbálom órásra rászerkeszteni! Nem ígérem...
randomly csütörtök, 18:40
Előzmény: #24905  Beze
Valiz
Valiz csütörtök, 18:20
Kivéve, ha épp shortolja  a haverokkal.
Életveszély lesz a következő 4 év. VIX-et kellene venni 2 irányba minden kinyilatkoztatásakor.
Nem tudom lesz e 3000-es arany, és 35-38-50-es ezüst. Kétségeim támadtak.
Beze
Beze csütörtök, 18:14
Amíg az ezüst vergődik a nagytesójával együtt, át kellene térnünk nasdaq, sp500, esetlegesen dax trédekre. Hát Trump úgyse engedi esni a rv piacot nem? :D
Beze
Beze csütörtök, 18:05
Kéne egy olyan tavasz majd mint idén aranyban ezüstben. Akkor az jó kis emelkedés lehetne. Egyébként már majdnem túladott naposon is, ebből biztosan nem lesz 26 dolcsi, de még 28 se érdemi korrekció nélkül. Ff mit mondasz ? 
randomly csütörtök, 17:54
Előzmény: #24898  Fibonacchi
óráson nézve annyira már nem elképzelhetetlen ... és onnan már TL20 sincs oly messze ... https://invst.ly/183tjy
Valiz
Valiz csütörtök, 17:54
Előzmény: #24900  Beze
Engem is, remélem nem hagyja a sufniban a csomagot :-)))  már csak ötöt kell aludni :)
Fibonacchi
Fibonacchi csütörtök, 17:53
Előzmény: #24900  Beze
Még pár nap, már kezdek én is izgulni!!!

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek