Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
aetzw4zer ma, 14:58
Előzmény: #24596  Beze
vevők is várakoznak szépen:
Vételi dbVételi árEladási árEladási db
1 02510 53010 5501 145
1 03210 52010 560873
1 10610 51010 5701 169
2 44110 50010 5801 149
95910 49010 590550
60310 48010 6002 263
79410 46010 610136
5 36610 45010 620115
6510 44010 640158
40810 43010 650408
Valiz
Valiz ma, 14:14
Hát nekem nagyon tetszik az Ichimoku felhő. És közben rátaláltam a Heikin Ashi gyertyákra is. Nagyon érdekesek, teljesen más képet látni velük. 
Nedden
Nedden ma, 14:06
Előzmény: #24596  Beze
Richter:
FA alapon: 
Ma a nagyok vagy nem vesznek vagy inkább eladnak. (de szerinetem kezük a BUY gombon csak kivárnak)
Nagy dolog lesz a mai kamatvágás és a vihar előtti csend van a piacon.
Azt gondolom aki akart az tegnap adott és bezárt. 
Számomra teljesen logikus! -Ki az aki egy furcsa helyzetű, elnökváltás és USA kamatvágása előtt kezd el kereskedni?
.
Fém és árupiacon ki az aki most vásárolna amikor még a magasabb kamat emeli a dollárt?!
Kivárnak.
Szerintem lesz egy nagy tüske fel a bejelentéskor, de mivel az ázsiai piacok ekkor nem lesznek nyitva ezért  a holnap hajnal hozhat meglepetést az árupiacon. pl emelkedést ha a DXY eléggé lemegy.
Viszont a sajtótájékoztató nagy hatású lesz!
Várakozásom szerint millimétereket fog mozogni a kamatdöntés után az árfolyam a sajtótájékoztatóig.
Iszonyú feszes lesz a piaci hangulat! -ekkor nem nyitunk pozíciót!
Ha Trump ellenes nyilatkozatot hallunk emelkedhet ma a piac. Ha a FED behódol az új elnöknek akkor lesz egy hirtelen esés, de ez hajnalban megfoghatja Ázsia. Ők erre várnak.
-
Kissé bonyolult amit leírtam de én kb. erre a forgatókönyvre számítok. 
Persze csak a múlt beszél belőlem és nem a jövőbelátás. 
.
Figyeljük, mind a Richtert mind a nemesfémeket!
.
Sok sikert! -Nehéz este jön, így elkell a mentális, hangulati jókívánság. 
Nedden
Nedden ma, 13:44
Előzmény: #24594  farkasfu
Nagyon kedves vagy! Köszönöm!
Direkt nem Elliottozok. Legyen meg mindenkinek a saját szakterülete!
Tudod aki mindenhez ért az semmihez sem. :) 
THX!
Beze
Beze ma, 13:40
Előzmény: #24592  farkasfu
Ott ül megint az eladó, egyelőre nem nyomta le, csak szépen adogatja
Nedden
Nedden ma, 13:35
https://www.youtube.com/watch?v=Q6q_vA1exkg
.
szórakozásként, ez egy sufni ezüst olvasztás
farkasfu
farkasfu ma, 13:32
Előzmény: #24593  Nedden
Túrjuk a ta-t, mind a disznó a szart! 
..hát nem egyszerű a funda árnyékában...:))
Nedden
Nedden ma, 13:19
Ma hajnalban bátorkodtam belekontárkodni a szuper topikunk TA elemzői munkájába. Célom az volt, hogy felmérjem a helyzetet olyan indikátorokkal amik önbeteljesítőek, mert viszonylag egyszerűek.
Tudjuk a TA pszichológiai hatását, erre nem térek ki.
De nagyon köszönöm a pluszt még úgy is, hogy én nem vagyok Elliott hullám elemző. De szerinetem az a jó ha egy fórumon mind-mind mást mutatunk be! -Ezért erős ez a topik!
Egyszerűen azt tartom, hogy több féle képpen közelítsük és vizsgáljuk meg a problémát. (mintát)
Biztos tévedek, csak én próbáltam egy más inkább a keleti piacokon elterjed módszert bemutatni.
Köszönöm, ha topikunk TA szakértői megnézték!
farkasfu
farkasfu ma, 13:14
Előzmény: #24589  Beze
Első körben 590, most jön a második kör, annak fölé kellene már menni és begyorsulhat... 
A kérdés az, hogy lesz e tökölés az adatra várva? Az nem tesz jót a száguldásnak...:)
magnezium
magnezium ma, 12:57
Előzmény: #24590  Valiz
ahogy stolz mondana: vegytiszta bika
Valiz
Valiz ma, 11:57
Előzmény: #24585  farkasfu
Az utolsó bekezdés az, ami igazán aggasztó. Lassan fedezékbe kell vonulni.
Beze
Beze ma, 11:35
Előzmény: #24587  farkasfu
Én már örülnék ha itt zárná az évet 
Emelkedésre nem számítok, majd csak a januártól induló vételekkel lesz szerintem hajtóerő . Jó lenne ha nem esne tovább viszont mert akkor tényleg szarul nézne ki.
magnezium
magnezium ma, 11:32
Előzmény: #24459  magnezium
Rés töltve, én szóltam ;) 
farkasfu
farkasfu ma, 11:29
Előzmény: #24584  Beze
Tegnap nagy forgalommal esett (~3mrd), a technikai szintekig! Ez egy fordulós jelzés is lehet! Oda kell figyelni...
farkasfu
farkasfu ma, 11:23
Előzmény: #24584  Beze
Sajna még rizikós..
A stop "kötelező"!!! :))
farkasfu
farkasfu ma, 11:22
Erste:
"Nyugi! Nincs gáz, van gáz!
A hónap során az enyhe időjárásnak köszönhetően a földgáz kb. 20 százalékot esett. Aztán tegnap megint megszólalt az Európai Bizottság szóvivője, és elmondta, hogy a Bizottság szerint nincs szükség az orosz gáz Ukrajnán keresztül történő szállítására. Na erre jött egy kb. 5 százalékos emelkedés. Pedig a szlovák gázszállító, az MVM és a MOL is arra kérte az EU-t, hogy fontolja meg ezt a lehetőséget. Ugyanakkor Ukrajna azt mondja, hogy más forrásból származó gázt továbbra is szívesen szállít Közép-Kelet Európába. Persze ez pl. a szlovákoknak mintegy 220 millió euróval többe kerülne évente. Mi pedig meg tudjuk oldani Szerbia felől a szükséges orosz gázmennyiség beszállítását. Ha pedig az nem lenne vagy kimaradna, akkor részlegesen tudja pótolni az október 1-től üzemelő Alexandroupolis-i LNG terminál, amelynek éves kapacitása 5,5 milliárd köbméter. Különben már jó ideje és jelenleg is folyamatosan érkezik a gáz délről az országba, de ennek jelentős része távozik Szlovákia és Ukrajna felé. Különben jelenleg is cirka 1 millió köbméter gáz érkezik az országba óránként, s ennek mintegy fele távozik a fent említett országokba. Szóval az, hogy január 1-től esetleg nem fog jönni Ukrajnán keresztül orosz gáz, az inkább csak magasabb árat hozhat, mint tényleges hiányt. Amúgy a fűtési szezon egyharmadánál 1,15 milliárd köbméter fogyott a tárolókból, s még 4,3 milliárd köbméter van bennük. Az arány az EU-ban is hasonló. Ez elégséges, annak ellenére is, hogy alacsonyabban állnak ezek a szintek, mint az elmúlt két évben.
S ha már nincs gáz, azaz van, úgy tűnik, hogy a ma várható kamatcsökkentés után kivárás fogja jellemezni a Fed-et. Míg itthon szintén tovább maradhat az alapkamat a tegnap szinten tartott 6,5 százalékon, megemelt inflációs várakozás és csökkentett GDP növekedési kilátások mellett.
A tegnapi eséssel kapcsolatban meg arra érdemes figyelni, hogy ugyan nem volt jelentős méretű, de az S&P500 indexből csak 120 részvény emelkedett és 375 esett! Mindenesetre egyelőre nincs baj, az index a 20 és 30 napos mozgóátlag fölött araszol. Viszont az MACD alapján a korrekció szele lengedezi körül az indexet."
Beze
Beze ma, 11:19
Előzmény: #24583  farkasfu
Ez még csak az esés korrekciója 
Jó a TA, csakhogy itt valami nagypályás bújik a bokor mögé állandóan. Mikor előjön, oda teszi ahova akarja. Csak mindig abban bízok hogy van egy szint ami alatt már nem éri meg neki se eladni. Ahogy tavasszal is történt. Mindig vissza-visszatért, de már nem volt új alj sosem.
farkasfu
farkasfu ma, 10:27
A pattanás megkezdődött, ahogy vártuk! 
Gyorsan felteszem a szinteket, van bőven ellenállás! 
A piros madár lenne a cél, de azt még nem lehet kiszámítani, hogy tényleg fordult e, vagy csak a pattanás uralkodik"...
Ricsi/h1 
https://ibb.co/1ZK5R2P
Fibonacchi
Fibonacchi ma, 08:36
Nedden
Nedden ma, 04:20
OFF Richter indikátorok szerintem:,
Órás indikátorok:
https://ibb.co/b34XrZL
Napos indikátorok:
https://ibb.co/LRmsHwS
Hetes indikátorok jelzései:
https://ibb.co/pjC0f59
.
Nyilván ahogy bővül az időkeret annál "szebb" a kép. 
Ischimoku nem egy elterjedt jelző rendszer így a vonalak jelentését direkt benne hagytam. 
Én szeretem ezt a Japán indikátor rendszert, mert sokat mutat. Hosszabb távon a megbízhatóbb, ahol nincs zaj, de ez igaz minden TA elemzésre. H4-től mutatja meg tudását.
Kb naposon elértünk egy támaszt ahonnan elvileg mehetünk fel, de hetesen szép a kép csak már nagyon a felhők felett járunk :). De a felhő az árfolyammal folyamatosan változik így ha beindulna fel az árfolyam a felhő is jelezné. Sőt már jelzi is előre egy kicsit.
.
Mellesleg Parbolic SAR már vételre búzdít :) -ezt skalpolásnál használom az alligátorral. 
.
Varázsgömböm nincs így magam részéről csak ennyit tudok hozzátenni szakértő Kollegák elemzéséhez.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek