Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
szeretek nyugodtan aludni - és a tervezett hozamokat eddig ezekkel a pozikkal tudtam hozni
voltam egyszer az ERSTE-ben az egyik főnöknél - azt szerettem volna megtudni, hogy miként tudnák támogatni a kereskedési stratégiám kialakítását - mindenképpen a DAX-ra és az USÁ-ra szeretett volna rábeszélni
az én általam akkor tartott papírokra azt mondta, hogy nem lesznek jók, nem érdemes velük foglalkozni - nem komoly papírok
németül tudok, angolul nem - a kinti kereskedéshez automatikus szintű nyelvtudásra lenne szükségem, mert a teljes szentimentről, csak sok olvasással kaphatnék infót (mint ahogy itthon is így csinálom)
én csak a BÉT-et ismerem - itt sok mindent átéltem már, amit nem felejtek
sok kockázatos papírom van, de szétosztom bennük a pénzt - igazán nagy gond akkor lenne, ha egyszerre minden tönkre menne - így összességében tényleg nem vállalok nagy kockázatot - de ez azért is van, mert nagyon féltem a pénzem
Igen, rájöttem, miután lehiggadtam. Svájc kamatvágás is figyelmeztető, de EU volt a fontos. A mostani vágás mellett már a jövőre tervezett folytatás is egyre valószínűbb, ami további dollár erősödésre utal. És itt van még Ázsia:
A Bloomberg EKB forrásai szerint a jegybank a tegnapi 25 bázispontos vágás után a következő két ülésen, januárban és márciusban is egyaránt 25-25 bázispontos kamatcsökkentésre készül, amely meredekebb csökkenés a FED kamatpályájánál, ennek köszönhetően a dollár ismét erősödött az euróval szemben. A források azt is kiemelték, hogy az 50 bázispontos gazdasági „kényszervágás” sem kizárt, ez is lehet egy forgatókönyv a makrogazdasági paraméterek romlása esetén.
Az ázsiai csalódottsághoz hozzájárul a kétnapos kínai kormányülés, illetve gazdasági konferencia gyengének tartott eredménye: a közlemény nem tartalmazott konkrét élénkítő lépéseket a fogyasztás növelésének általánosan megfogalmazott célja mellett. Pont ennek köszönhetően viszont a kínai 10 éves hozam abszolút mélypontra, 1,8 százalék alá esett ma és a fontosabb ipari fémek ára is csökkent. A régiós piacokon szakadnak az alapanyag-termelők részvényei is.
https://www.investing.com/economic-calendar/ . Szinte minden vagyis minden piros. Régen láttam ilyen csúnya adatsort. A Német az várható volt Angliában csalódtam egy kicsit. A tőke megindulhat a biztonságos részvényekbe, egyéb menedékekbe. Aranyba! A frank tegnap kilőtte magát a menedékek közül , a kriptó túláras., jen vacakol. A nagyobb cégek részvényei lehetnek jobban érintettek negatívan. De menedék lehet a feltörekvő országok rv. piaca is. Pl BÉT.
Nos Kollegák már csak a mindjárt következő 8 órán essünk át, és elvileg megy az a szekér! Pont a várakozásoknak megfelelően. 2700 feletti ár , zöld hét és volt akciós vételi lehetőség is. Nézzük!
Ezüst: Szereti ezeket a dupla csúcsokat megcsinalni. Naposon nézzetek csak rá kicsit távolabbról. Innen kb. 31,3 a vízválasztó. Onnan ha lefordul, akkor az csúnya lehet, de majd Ff megmondja! Nem igazán leszek ma se, de üljetek a kezetekre! Nehéz lesz, de várj várj és várj! Ne nézd rövid Tf-en, mert ott megy majd a szivatás! ui.: Trump a kolomppal beterelte a birkákat a karámba… jön a nyírás.. szvsz
Jó reggelt! Elolvastam miről diskuráltatok, lenne nekem is hozzá egy esszém, de arra nincs most időm, így tőszavakban: Hiszek az összeesküvés elméletekben, de szerintem az ok mindig végtelenül egyszerű; emberi… kapzsiság, hatalomvágy, bosszú stb… Ahhoz pedig, hogy a célját “kitaláljuk” az egyik legjobb módszer a TA. Mert, ha összeesküvés elmélet, akkor azt valahogy végbe kell vinni, lehetőleg minél nagyobb “haszonnal”. Na ennek a mikéntjét szerintem Farkasfu érti a legjobban. Nem megbántva más TA -st, de az amit Ő csinál parádés. Persze tévedhet, mint mindenki más… @rratfai: szerintem Ff-et nem kell megvédeni. A fórum azért van, hogy ütköztessük a véleményünket. Nem szokott megsértődni, ha valaki máshogy látja a dolgokat. :)
Péntek decemberben pont 13- án. Én nem vagyok babonás de elég ha mások azok. Kicsit korábban keltem így amíg vártam a nyitási hatások megjelenését lentebb kifejtettem gondolataimat ár tegnap esti felvetésre. Csak, hogy érezzék a törődést és ezt pozitív értelemben írom! Aki a lentebbi sorokat olvassa az tudja én hogyan látom a tegnapi nap eseményeit. Így ezzel ebben az írásban tovább nem foglalkozom. Túl vagyunk rajta és kész. Nézzük ma mi várható! . Ázsia: Izzik a vörösben. Japán, Kína, Hong Kong, Ausztrália mind porosban indít. Legyen vigasz, hogy még a elején vagyunk és nincs óriási esés. Én úgy gondolom ez még a tegnapi piros USA zárások átgyűrűzése. EU már tegnap lezavarhatta a megrázkódtatást így ide már talán nem ér el! 00:50 Japán ipar pompás számokat közölt- növekedik a termelési bizalom, ami majd nyilván alapanyagért kiált 11:00 Kínai pénzügyi készlet- ez majd hosszabb távon lesz érdekes önmagában nem releváns (nekem) . Európa Elvileg a két jegybanki vágás növeli az exportra termelő cégek potenciálját. Lényegében Európa hamarabb kezdte meg ezzel a felkészülést a deviza háborúra, így jó lehet a hangulat. De! Mert mindig van “de” mivel a világ nem csak fekete es fehér lesz pár meglepetés. 8:00 Angol GDP ez a piacnyitás előtt jön így ha nem jó elronthatja a hangulatot. 8:00 Angol ipari termelés- ipari fémeknek és az ezüstnek az emelkedés jót tenne. 8:00 Német külker adatok- kellene egy bővülés de ha nem esik már az is jó, de kicsi rá az esély 8:00 még mindig ez az időpont Német ipari termelés Éljük túl a 8:00 órát! Utána EU tagországi inflációs adatokon szórakozhatunk. 11:00 EU ipari adat-itt már nagyobb eséllyel várhatunk növekedést . Amerika 14:30 USA külker adatok- nem olyan releváns most a fémpiacnak 14:30 Kanadai ipari adatok- nem releváns inkább csak hangulati elem . Tehát Azsia hajnalban elesett, de ez a tegnapi nap folytatása lehet. Ma az EU 8:00 amit túl kell élni! Utána egy nyugodtabb napra számítok ahol a TA jól jöhet segítségül! . Arany már emelkedik eddig a tervem bevált! De majd este nyugtával dicsérjük a napot. “Ha én valamit szeretek magamban az a szerénység!” :) . Ja és luca napján sok mindenbe ne kezdjünk bele mert nem lesz befejezve! Így a pozíciókat tartom, újat ma nem nyitok. Akkor sem ha befutna egy szuper akció. Most a tartás időszaka van!
Valíz tegnap nem az EU adta egész ülésszak alatt az aranyat. A DXY kosárban két deviza jelentősen gyengült. Ezzel az USD árát felnyomta a kamatvágás. Így nyilván egy uncia aranyért kevesebb dollár is elég lett. . A DXY kosárban az euro a legnagyobb a frank a legkisebb mennyiségű deviza a 6 deviza közül. De Svájc óriásit vágott! Meglepte a piacokat! De az EKB is rendesen kurtított a kamaton. A két vágás szinergikus hatású lett a délutáni PPI adatokkal. Mindenki sejtette az USA infláció csökkenés megállt. Ez is be lett korábban árazva azzal, hogy eleve 2800 alatt vagyunk az aranynál. Meg persze Trump erős dollár és vámháborús képzeletei is. Amiből ki tudja mi lesz?!
Igaz, hogy az arany (is) kereskedés mögött sok esetben már nincs fizikai fedezet. De elmondom a raktárkészleteket is ezért nézzük. Sőt a királyi magyar tévé is büszkén. mutatja idén újabb raklap arany érkezett az MNB- hez. :) Jegybankok veszik a fizikai aranyat. De az indiai, kínai sorolhatnám nők sem ETF- eket tesznek a fülükbe, nyakukba, ujjakra decemberben. December tipikusan a sok ékszervásárlás miatt jó hónap. De bezavarhat egy ilyen USA adat. Én szerdán voltam csalódott, hogy elmaradt az akciós vételi ár… na hat tegnap ez is bejött. . Érdekes vegyük észre a lentebbi jegyzetem arról szólt a rv. piac is elesett. Sőt még sok esetben nagyobbat mint a fémpiac. Hiába volt a Trump nyitó ceremóniája:) . DXY nagyon erős lett az arany így is tartozta magát, de az USA cégeknek leginkább az exportra termelőknek ez már kezd nem tetszeni.
Kedves Farkasfű! A játékból nyitott pozícióm még tartja magát. Én sem gondoltam volna, de úgy néz ki alkat vert. 2680 +/- pár dollár elég lett. 2673 eddig nem vágott ki! Persze még csak hajnal van Kína még nem indult be. A 2673- ra meg az arany “ kedvenc” számai miatt esett a választásom a 3 és 7 végűeket szereti.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)