Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
aetzw4zer 2024. 11. 03. 21:59
wehehe :) 
Gratulálunk, megnyerted az aukciót!
Örömmel értesítünk, hogy Te lettél a 3424627085 termékkód alatt futott Kincsem 15000,-Ft-os ezüst emlékérme és egy Kincsem első napi bélyeges boríték egyben eladó!PP UNC megnevezésű aukció szerencsés nyertese.
A vásárolt áru ára:25150 Ft
farkasfu
farkasfu 2024. 11. 03. 19:47
  Olajosoknak egy chart. 
Nézegettem az árfolyam görbét és gyanús nekem, hogy itt valamit lehetne kapirgálni! Rövid ugrásra gondolok csak egyelőre! 
Azért van benne kockázat bőven, ha megnézzük az egy hete történt réseket! Hogy mi volt ott, nem tom, gyanítom, hogy itt is valami technikai ugrás, követés áll a háttérben, de lehet hogy a hétvégi zárás során, változott a helyzet a világban a nyitásra. hmm 
Fundás részét nem vizsgáltam, csak a ta-t és azt is a réses csökkenéstől kezdve! Nem jók ezek a nagy réses kilengések, nagyon követhetetlen a ta szempontjából! Na de nézzük mi történt azóta! 
A rés ellenére, hozta magát a felső pingi. hmm, meglepett.. 
120-ról egyből a mélybe, de mintha már kanyarodna és várható egy felpattanás a közelben! Rsi lassan túladott lesz és van egy 61.8%/69.12-s ellenállásunk, ami most támasz lehet! Nyilván a környéke és nem vonal mentén érteni! 
A kék madár is itt tanyázik, de ez a rés miatt nem 1000%-s! Szívem szerint 30-centtel feljebb tenném. Ha nem volna a nagy rés, akkor kicsit lejjebb, de az adatokkal számolva, meg ide passzol! :)
 Most az a kérdés, hogy hol nyit az éjszaka és lesz e megint ugrás benne, majd reggelre hol jár az árfolyam, mire bele lehet nyúlni!?
WTI/h1
https://ibb.co/dfq06vt
farkasfu
farkasfu 2024. 11. 03. 18:11
Előzmény: #20496  farkasfu
Már megint mi a probléma mínuszkák? Fejtsétek ki, holtáig tanul az ember... 
szkrik 2024. 11. 03. 16:24
Vasarnapi ezust elliott elemzes:
korrekcios fazisban vagyunk, amelynek a celara 31,93 usd (61,8%). Elkepzelheto, hogy lemegy 31,13 usd-re (78,6%), vagy 30,65 usd re (88,7%). 
A jelen korrekcio lezarasa utan a celar 38,66 usd.
MoB make or break: 30,12 usd
Stopp: 30,6
farkasfu
farkasfu 2024. 11. 02. 21:05
Előzmény: #20495  jaow
úgy látom nem egyről beszélünk! 
Nem kell mindig idézni a soraimat, elég ha rálinkelsz, válaszként! :)
jaow 2024. 11. 02. 20:02
Előzmény: #20493  farkasfu
"A statisztika szerint meddig tartott az emelkedés, örömködés? "
Csak az utolsó kettőt néztem meg. A beiktatás után kb. 1 hétig nagyon happy volt minden, aztán padló.
Tulajdonképpen majdnem egyezik a várakozásunk, csak Trump győzelem esetén van benne eltérés.
Én Trump esetén sem számítok idén nagy esésre, mert csak január 20 után fog tudni kormányozni és kamatvágás is lesz még idén. Egyébként Trumpnál korábban a választás előtt volt egy 2% körüli esés. Remélem ezt a múlt héten letudtuk. :)
Colombo
Colombo 2024. 11. 02. 20:00
Előzmény: #20493  farkasfu
Èn nem tudom, hogy USA elnökválasztás után, hogyan reagálnak a tőzsdék, ezt te sokkal jobban tudod tapasztalatból.
Èn arra gondoltam, hogy Trump gyõzelme  az OTP nek pozitìv lehet, az ukrán-orosz háborúhoz való viszonyulása miatt.
Kíváncsian várom a jövõ hetet.
farkasfu
farkasfu 2024. 11. 02. 19:50
Előzmény: #20492  jaow
Nem tudok és nem is akarok vitába szállni az okfejtéseddel, mert magam részéről is egy elmélet! Remélem azt figyelted, hogy nem közvetlen a választás utánra gondoltam a medve ébredését! 
A statisztika szerint meddig tartott az emelkedés, örömködés? 
jaow 2024. 11. 02. 19:37
Előzmény: #20490  farkasfu
"Azt sütöttem ki, hogy mindegy ki győz, esés lesz a piacokon és nem kicsi! A medve kezdeti ideje, ami nem tiszta, amit befolyásolhat, hogy ki győz! 
Amennyiben kormánypárti győzelem lesz, akkor ráér esni jövő év elején is! "Ünneplés lesz addig". 
Trump győzelem esetén, még az idén beindul a lefelé menet! "
Én is kisütöttem egy verziót! Részben egyetértek azzal, amit írtál!
Én az alábbi dologra számítok:
Bárki nyer, a tőzsdék emelkedni fognak. Mire alapozom ezt? Megszűnik a bizonytalanság. Az új elnök januárban lesz beiktatva, tehát addig nem változik semmi, nem oszt nem szoroz, hogy ki nyer. Közel az év vége, jön a mikulás rally és az év végi bevásárlások. Ha megnézzük a korábbi választásokat, akkor azt láthatjuk, hogy Trump korábbi ciklusánál a választás után kb. 12% emelkedés jött, Bidennél meg 35% miután eldőlt, hogy ki nyert. Ennek megfelelően fogok felvenni pozíciót, ezüstöt nem tervezek zárni egyelőre és valószínűleg beleveszek az sp-be is.
Januárban meg jöhet az a forgatókönyv, amit írtál! Én akkor számítok komoly esésre, miután az elnököt beiktatják és ott meg attól teljesen függetlenül, hogy ki nyeri most választást! Meglátjuk! :)
farkasfu
farkasfu 2024. 11. 02. 18:52
Előzmény: #20483  Colombo
A választási győzelmet, vereséget, máshogy nézem a tőzsdével kapcsolatban, lehet rosszul. Nem tudok okos lenni hozzá, csak sakkozom"! :)) Egyelőre nem az a fontos, hogy ki mit ígért és cselekszik majd! A választás sokba került "mindenkinek"!!!!
Azt sütöttem ki, hogy mindegy ki győz, esés lesz a piacokon és nem kicsi! A medve kezdeti ideje, ami nem tiszta, amit befolyásolhat, hogy ki győz! 
Amennyiben kormánypárti győzelem lesz, akkor ráér esni jövő év elején is! "Ünneplés lesz addig". 
Trump győzelem esetén, még az idén beindul a lefelé menet! Hogy miért?  
Az idén nem engedték esni a piacokat, megvették az eséseket! Ez sokba került és nem csak a kormánynak, hanem főleg a támogatóknak. Vegyük csak Soros papáékat. 
A választás sokba kerül nekik, ha nyernek, ha nem! Ezt a támogatást vissza akarja kapni, mivel befektetés neki. Főleg pénzügyi spekuláns, tehát ezen a részen, a tőzsdén, rutinos shortos! 
Választási vereség esetén, van két hónapja, hogy indítsa a shortokat és egyéb ügyleteket, egy "kormányzati támogatással" a háttérben!  Győzelem esetén is "vissza jár a támogatás", csak nem sürgeti az idő, mert "marad a kormány"! Ráér jövő év elején is a pénzügyi manőverekre! 
A tőzsde, egy rezgésre is összefossa magát, nem kell hozzá sok. Most már nem fogja és veszi meg senki az esést! Sőt, rájátszanak majd és a támogatás vissza is csordogál. 
Ez csak egyik oldala lesz és ki tudja mi jön még és nem csak Soros van a buliban! 
Szóval ha Trump nyer, akkor idei, nagy és gyors zakó indulhat, ha veszít, akkor jövőre  kitolódhat!  
Ezt már régebben leírtam valahol, lehet hogy nem pont így, de ez lenne a lényege! 
Bpali talán emlékszik rá, mert emlegette is, ő nem felejt! :) 
x2029J 2024. 11. 02. 16:17
Előzmény: #20488  stacstac

Elméletben.
A valóságban az ellentétes ügyletek kioltják egymást, nem kell a piacra se kivinni őket.
Leszalad az árfolyam, kitörli a Longos certist a rendszerből. Aztán felszalad az árfolyam, kitörli a Shortos certist is. Annyi történt, hogy ami pénzt a Banknak adtunk a certikért, az a Baknál marad.
stacstac 2024. 11. 02. 16:09
Előzmény: #20486  x2029J
a bank csak a kötési ár változást nyeri meg hetente, ami éves szinten kb 8% kamatot jelent, az alaptermékre vetítve, plusz keres vételi és eladási ár közötti résen

a banknak az a legjobb, ha minél tovább "életben marad" egy certi és minél nagyobb mennyiséget tud belőle eladni a certizőknek

jó spekit Neked
Bpali 2024. 11. 02. 16:08
Kérdés kitart e a gáz certi mire jön az új ?😂
x2029J 2024. 11. 02. 15:53
Előzmény: #20485  stacstac

Bank elnyeri a certik teljes vételárát Long és Short oldalon is a befektetőktől.
Amikor kész, jöhet az újabb kör friss certikkel és régi/új befektetőkkel.
Ez a lényege a nagy volatilitásnak. Kicsik kirázódnak alul is felül is.
stacstac 2024. 11. 02. 15:38
Előzmény: #20484  x2029J
ha a SHORT és a LONG certik ki lesznek ütve, akkor a bank vesztett, mert csak addig keres rajtu(n)k, amíg vannak a certik

jó spekit Neked
x2029J 2024. 11. 02. 15:14
Előzmény: #20483  Colombo
Hullámzó időszak következhet NAGY kilengésekkel, ami kiüti a Short és Long certiket egyaránt. Bank győz.
Colombo
Colombo 2024. 11. 02. 13:34
Előzmény: #20475  farkasfu
Köszi Farkasfu.
Hát akkor komfortosabbá kell tennem  a ragacsot, mert lehet tovább leszek benne, mint terveztem. Egy unatkozó egér lány jó is lenne, ja jõvõ héten a wellnessben lesz is egy , majd vele eltõltöm az idõt.Aztán szerdán ha Trump jön ki gyõztesen, akkor meg az OTP is rakétàzni fog, nem csak Irán.
Kamala nyerése esetén még szìvás lesz.

aetzw4zer 2024. 11. 02. 12:10
Előzmény: #20481  farkasfu
igy van, januar 20. Addig pedig (legyen bárki is az ) "President-elect" a hivatalos megevezése. semmifajta hatalommal nem rendelkezik,
viszont ha jol emlekszem onnantol kezdve jogosult a titkosszolgálati jelentések fogadására - bár ez esetünkben mindegy, hiszen az alelnök most is kapja, illetve a korábbi elnökök is jogosultak erre.
röpke adalék januar 20hoz 
https://hu.euronews.com/2017/01/17/mit-kell-tudni-az-amerikai-elnok-beiktatasarol
farkasfu
farkasfu 2024. 11. 02. 10:34
Előzmény: #20480  magnezium
Igen, én is úgy tudom, hogy Januártól  (Jan.20) iktatják be az új elnököt!

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek