Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
A KID dokumentum (EBWTIOTL10) módosítási ideje (Ctrl+D Adobe Reader) 2024.11. 04. 5:59:11 A Létrehozva ideje 2024. 11. 04. 6:59:11 gondolom innen érvényes ... régebbi nincs a gépemen. A fájlban ez szerepel Készítés dátuma: 2024. 11. 01.
Ami érdekes okfejtés lehetne: a certi ára mától változik hivatalosan, de mivan ha zárás után ütnek ki valamit? Pl. ha pénteken este 10-kor , már akkor is a hétfő reggeli KO ár vonatkozik rá?? Ha nem, akkor a péntek 17 óra és a hétfő reggeli 9 óra között mikor vált át?? A bázisár és a KO ár mától érvényes , ez van leírva csak. Tehát jogosan lehetne megtámadni, hiszen ma 9-kor nyit a certi, és akkor vált át az ár. És teszek még egy dolgot a csavarba. Ha az Erste erre azt mondaná, hogy éjfélkor vált át, és a múlt héten a téli/nyári időszámítás miatt a mi zónánk szerint már vasárnap 23 órakor kinyitott a tőzsde, tehát ha a ma éjféli esemény pontosan egy héttel hamarabb történik, akkor a gáz certi kiütése vasárnap 23 óra után percekkel történik meg. Ha a bázisár hétfői dátummal változik, akkor jogosan ütötték volna ki a múlt héten is?? Hiszen nem is aznap volt még!!
Van egy táblázatom, amiben számolom a befektetéseim aktuális értékét. Van egy külön lap a certiknek, hogy ne kelljen állandóan bogarászni az Erste honlapját. Hétvégén az általam követett certifikátok bázis és korlát árát frissítem, az Erste által kiírtak alapján. Így hétfőn reggel elég csak beírni a db-számot, illetve az aktuális futures árat ha veszek és már számol is. A termék események fület mindig frissítik már pénteken. Ennél is így volt, mert külön megnéztem. Írtam is Beze-nek, hogy veszek belőle, ha túléli a hétvégét és kanyarodna felfelé. Nem élte túl…
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)