Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
euler
euler 2026. 02. 18. 17:35
Előzmény: #8719  Mississippi
A konszenzuális kap..., akarommondani vélemény szerint egyértelmű hogyan kell szavaznod.
A sorrend valószínűleg jó, (olyan sokat nem lehet tévedni), ezért ha mindkét szavazatodat a tiszára adod, akkor segítesz nekik a legtöbbet. A Vajdára adott egyéni szavazat még veszteskompenzációként sem tud hasznosulni, mert nincs mögötte pártlista.
.
Ma láttam egy kicsit érdekesebb körzetet, (ill. itt vizsgáltak több variációt), Tordai Bence körzetét.
https://publicus.hu/blog/budapest-4-es-valasztokorzet-mi-a-helyzet-a-ii-keruletben/
Mississippi
Mississippi 2026. 02. 18. 16:45
Az előbb hívott telefonon a jelenlegi parlamenti képviselőm, ajánlócedulát gyüjt a hétvégén. Azzal búcsúzott el, hogy:"ne feledje, együtt a Tisza kétharmadért". Az a bibi, hogy nem ő a Tisza jelöltje, hanem dr. Szabó Alexandra.
https://www.facebook.com/vajda.zoltan.tamas/?locale=hu_HU
https://www.facebook.com/photo/?fbid=122121512727109629&set=pb.61583288892795.-2207520000
https://telex.hu/belfold/2026/01/03/21-kutatokozpont-felmeres-budapest-14-vajda-zoltan-szatmary-kristof-szabo-alexandra
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 02. 18. 11:08
Előzmény: #8717  euler
Hasonlót és is beírtam tegnapelőtt #8696-ban.
"a tiszások kormányfőnek a "tökéletesen alkalmatlan" "infantilis bohóc" helyett ugyanúgy elfogadnák miniszterelnöknek, mondjuk, Kapitány Istvánt, ahogy az mszp szavazói 2002-ben elfogadták végül a Németh Miklós-Kovács László-Horn Gyula hármasból Medgyessy Pétert."
euler
euler 2026. 02. 18. 09:31
Megjött a FELMENTŐ sereg. Friendly fire.
.
"Magyar Pétert ugyanis nagyon lejáratták. Egyrészt nyilvánvalóan volt mivel lejáratni ...
Ha ő helyette egy Kapitány István lenne a miniszterelnök-jelöltje a Tiszának, hát őszintén szólva a Tiszának nem csökkennének a választási esélyei, hanem ugrásszerűen növekednének."
https://www.facebook.com/reel/2100912793784096
Haldir1 2026. 02. 17. 20:49
Előzmény: #8715  hekki
Én azt hittem Brüsszel lesz kormányon. A Shell adja a benzint, az Erste meg finanszírozza az államadósságot! Még mindig jobb választás, mint az oroszok. Tudom-tudom, a te szíved oda húz, de hát nem lehet mindig nyerni, egyszer vége lesz a jónak is. :) na szevasz.
hekki
hekki 2026. 02. 17. 20:41
Előzmény: #8713  Haldir1
mai ellenzéki szavazók 90%-a nem kér jelenleg a régi ellenzéki pártokból, és még a legjobbnak tartott politikusaiból sem"
Az összes tiszaros , mind, fideszes volt. az élen a pötyivel, tokatábornokkal, tarzannal,  stb. Tehát így lényegében a fidesz lesz kormányon és ellenzékben. 
euler
euler 2026. 02. 17. 19:52
Előzmény: #8713  Haldir1
Ha ennyire unalmas miért reagálsz mindig?
.
Próbáltam az előbb konkrét dolgokat írni, hátha irányt tudunk venni, de nem vetted a lapot.
Nem volt abban semmi "fikázás", sőt minositgetes se, szemben veled.
.
Az igaz, hogy nem sok különbséget látok stílusban, agresszivitásban, kirekesztésben a két szekta között. (Ceglédi jól leírta tiszasokat, a fideszt pedig nem kell bemutatni.)
.
A topikgazda udvariassági gesztusaként reagáltam eddig, de ha ezután nem teszem, akkor csak nézd meg topik címét, ott a válasz.
Haldir1 2026. 02. 17. 19:12
Előzmény: #8712  euler
Én meg unom a te Magyar és Tisza ellenes imamalmodat. És ezek szerint már mások is szembesítettek már ezzel, nem csak én. Semmi mást sem tudsz, csak fikázó emberek fikázó posztjait idézni. Rém unalmas, hogy a Tisza a fidesz light, meg Orbán 2.0. Egy percet nem voltak hatalomban, így különösen vicces olvasni annak a sok sértett embernek a nyafogását! És azt is marhára sajnálom, hogy úgy látszik nem értettétek meg azt, hogy a mai ellenzéki szavazók 90%-a nem kér jelenleg a régi ellenzéki pártokból, és még a legjobbnak tartott politikusaiból sem(pl Hadházy). Jelenleg nem! A szektát, meg a szemellenzőt szerintem keresd a fidesz szavazók körében. Az nem az én szegénységi bizonyítványom, hogy kb minden nemrég mért egyéni körzetben az jött ki, hogy a korábbi még elismert ellenzéki jelölteknek sincs esélyük sem a tiszás, sem a fideszes jelölt ellen. Nézd meg a legutóbbi miskolci Jakab Péteres felmérésről készült yt videót. Az ellenzéki szavazók nem kérnek belőle sem. Nem tudom miért nem lehet elfogadni azt, hogy 2026-ban a Tisza lesz a kihivó, és most a gazdasági és társadalmi (demográfiai) folyamatok miatt most valóban reális esély van elzavarni a fideszt. De úgy látszik ezt egyesek nem értik meg. Sajnálom hogy ezt sem te, sem azok nem látják be,akiket idézgetsz. 
euler
euler 2026. 02. 17. 17:46
Előzmény: #8711  Haldir1
Igazából unom a tisza szektás imamalmodat, semmi újat nem tudsz mondani, attól függetlenül fújod a magadét, hogy éppen mire válaszolsz.
Ugyanaz a stílus mint korábban ngergő1985-é, és még az írásképed is ugyanaz a tagolatlan, ömlesztett szerkezetű. Egyszerűen fárasztó olvasni.
.
Kiragadva azért néhány dolgot: 
ha minden szavazat számít, akkor szólni kellene MP-nek, hogy koordináljon a többi ellenzéki indulóval. Legalább 3 ellenzéki párt állít listát, legalább 3x71 nem tiszás ellenzéki egyéni induló lesz. 
Ez TÉNY, ezen már nem lehet változtatni. 
Ők hajlandóak lettek volna, de lehet, hogy a tisza minden agresszív gyalázása ellenére még mindig hajlandóak egyeztetni. Magyar felelőssége ha elzárkózik és ezen úszik el a feles győzelem is. Kétharmadra csak így lenne esély, egyébként felejtős az egyéni körzetek túlsúlya miatt. (Nincs olyan listás közv.kutatásra alapozott mandátumkalkulátor amelyik 2/3-os tisza győzelmet hoz ki most se. Legvalószínűbb a tisza feles, az pedig édeskevés a rendszerváltáshoz.)
.
Aki nem akar a tiszára szavazni az nem is fog, és a tisza-szekta erőszakos "térítése" csak megerősíti ebben. Vagy el se megy szavazni, vagy azért is a saját jelöltjére szavaz. Ezen csak egy közös jelölt segíthet.
De legyetek óvatosak, MP-vel nem lesz rendszerváltás, max kormányváltás.
.
(Dezső András Magyarország egyik legjobb oknyomozó újságírója egyébként, akit a hvg-től ebrudaltak ki miután nyilvánosságra hozta a rendőrségi jegyzőkönyvet a Magyar-Varga házaspár családi balhéjáról. És bizony "érdekes módon" nem védte meg senki. Jellemző, nemcsak az újságíró-társadalomra.) 
Haldir1 2026. 02. 17. 16:45
Előzmény: #8709  euler
Továbbra sem érted amit mondok,ugye? 1. engem érdekel minden ember sorsa, igy egy DK-s ellenzéki ujságíró sorsa is. Senkinek sem kívánom, hogy politikai vagy bármilyen üldöztetés érje. Az a fideszes tempó. 2. Senki nem azt mondta hogy hallgasson. Azt mondom, amit érdekes módon a tegnap rosszul belinkelt Horn Gábor is hasonlóan vélekedett, hogy a DK, és mindenki aki a Dk-s elveket vall, azoknak elvileg a fidesz rendszerét kellene lebontania. Nyiltan kimondva is ez a cél (Dobrev szavaival élve). Erre egy DK-s ujságíró 5-ből 4 posztjában a tiszát szapulja, ami stratégiai hiba. Mint ahogy a Medián támadása is. A DK olyan szinten maga alatt ássa a fát, hogy lassan szinte kizárt, hogy bejussanak a parlamentbe. Lassan fel kellene ismerni, hogy nem jó taktika a legerősebbet támadni,még akkor sem, hogyha mind a vezetőjével, vagy a párt működésével van problémájuk. Minden szavazat számít az ellenzéki oldalon,hogy a fidesz minél nagyobb aránnyal legyen leváltva. pont. 3. Nem érdekel Dezső András, meg az az álkeresztény Csercsa Balázs. Sértett emberek, érdekes módon senki nem állt ki mellettük,hogy bármiben is igazuk lenne. Az a baj, hogy ti "Tisza fóbiások" mindenbe belekapaszkodtok, csak utálni lehessen MAgyart és a pártját. Továbbra is tartom hogy jelen választási rendszerben és helyzetben a fidesz leváltásának kerékkötői vagytok.
euler
euler 2026. 02. 17. 16:07
Előzmény: #8708  Mississippi
Már 11-et, és hogy ne látszódjon a topik annyira együgyűnek, tőlem meg egy (-)-t :)
Legyél egy kicsit egyértelműbb!
euler
euler 2026. 02. 17. 16:02
Előzmény: #8704  Haldir1
Ha érdekel kérdezd meg tőle. Gondolom meg tudja indokolni, esetleg linkeket is ad neked a más írányú tevékenységéről. Engem nem érdekel, nem is ismerem. 
Mindenki arról ír amiről akar (Bruck Andrástól Szily Nóráig) és az olvassa el aki akarja, vagy akit érdekel. Semmi sem kötelező. De ennyire nem kell remegni egy másodvonalbeli újságírótől, hiszen a kétharmadot már borítékolta MP. :)
.
Ez a "külföldre kell majd menekülnie", azért elég ízléstelen kiszólás, és semmiképpen sem érv arra, hogy hallgasson. (Dezső András maradhat az országban ha győz a Tisza?)
Ceglédi jutott még eszembe, aki arra a kérdésre, hogy „na, na, mit fogsz dolgozni április után?” a következőket válaszolta, ill. írta:
https://www.facebook.com/cegledizoli/posts/pfbid02upqrH8dLgpBzEeJicpmaF8AgZWUTxHzz3YdABXTJu3yS1JLb3JAU8mC6H34WiRmtl
Mississippi
Mississippi 2026. 02. 17. 15:46
Előzmény: #8707  euler
 "...egy csapatban játszik sehmettel meg kridával, csak sokkal rafináltabban nyilvánul meg..." by Sigorszky
...egy kottából játszol Sehmettel és Kridáva csak szándékosan farsul(rafináltan)..
Irhattam volna Sigorszkinak is, de inkább megkerdeztem egy másik érintettet. :) ha jelzem hogy irónia, az olyan mint, ha mellékelném a találós kérdéshez a megfejtést. Így viszont kaptam rá 7 +-t.
euler
euler 2026. 02. 17. 15:23
Előzmény: #8706  Mississippi
Hát, nem mondanám ..., de legalább a berlininek feltett kérdésedet jól dekodoltam akkor.
.
Kinéztem az ablakon, még csak a hóvirág bújt ki.
Március közepe lesz itt az igazi,  unokákkal a Bakonyban.
Mississippi
Mississippi 2026. 02. 17. 14:53
Előzmény: #8705  Mississippi
Na, összeállt?
Képzeld, kibújt a kertben a medvehagyma.
Mississippi
Mississippi 2026. 02. 17. 14:26
Előzmény: #8703  euler
Ki vagy tiltva a másikból?
Na szóval, a másikban már jeleztem, hogy Sigorszkinak szólt az irónia. Mégsem illik feltenni a kérdést neki direktbe, hogy :hülye-e vagy? :) 
Haldir1 2026. 02. 17. 14:14
Előzmény: #8693  euler
Mandula Viktor miért nem ezzel a mondatokkal kapcsolatban ír posztokat, miért kell 5-ből 4-ben a tiszával foglalkoznia?"
Mi is hétmérföldeseket léphetünk, és kiszoríthatjuk Magyarországról a szuverenitásunkat korlátozó idegen befolyást az ügynökeivel együtt. Ez volt a terv. De be kell vallanom: csak félmunkát végeztünk. A brüsszeli elnyomó gépezet még működik Magyarországon. Ezt majd április után fogjuk eltakarítani. Álcivil szervezetek, megvásárolt újságírók, bírák, politikusok, algoritmusok, bürokraták, guruló eurómilliók. Meg kell barátkoznunk a gondolattal, hogy akik a szabadságot szeretik, azoknak nem a Kelettől, hanem Brüsszeltől kell tartaniuk, és aggódó szemeiket Brüsszelre kell vetniük. A putyinozás primitív és komolytalan, Brüsszel azonban kézzelfogható valóság és közvetlen veszélyforrás." Nem aggódik hogy áprilistól lehet külföldre kell majd menekülnie? Ezek a gondolatok inkább érdemelnek 5-ből 4 posztot, mint a legnagyobb valós eséllyel rendelkező ellenzéki párt pocskondiázása. Vagy Mandula Viktor melyik oldalon áll? A fidesz szekerét tolja? A posztjaival ezt bizonyítja.
euler
euler 2026. 02. 17. 13:26
Gyk: (#199487 )
Előzmény: #199565  Mississippi-re: 
https://www.youtube.com/watch?v=A5URmwUBnQc
euler
euler 2026. 02. 16. 22:10
Előzmény: #8701  Haldir1
Hasznosabban is el tudok tölteni 1 óra 48 percet, olyan dolgokkal amik érdekelnek.
Csak a DK indul egyedül a Tisza és a Fidesz mellett? :))
Haldir1 2026. 02. 16. 21:20
Előzmény: #8693  euler
Horn Gábor véleményét küldöm sok szeretettel, amiben kifejti, hogy hol hibázik a DK, hogy kivel foglalkozik, és nem azzal, akivel igazán kellene.
https://youtu.be/p6GyZIDp9QQ?si=rIwccLptg0RmEq-b

Topik gazda

euler
euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek