Én befelyeztem a nyafogást, nem untatlak titeket az én gondjaimmal, átadom a terepet a technikai elemzéseknek melyeket eddig is és ezután is szivesen olvasni fogok.
Azért vagyok annyira kiborulva az ESMA-ra, mert több év demo, majd 2-3 év élőben próbálkozás után, amikorra megtanultam a veszteségeimet minimalizálni es növelni a nyereséget, jött az ESMA és azt mondta: " ennyi volt kisfiú, apuka megóv tégedet a veszteségektől ". Először kétségbe estem, ugy éreztem több évi munkám veszett kárba, de aztán felfedeztem ausztráliai brókereket és megnyugodtam. Tudtam tovább kereskedni 1/500-as áttéttel. Jelenleg már számos európai bróker leklónozta magát egy offshoreba és a nagyobb áttétet igénylő ügyfeleiket oda irányítják.
Nekem is került számlám a túlvilágra, de saját felelosségem volt. Ha rizikózni akarok 500 eurót Eúrópában menjek a kaszinóba, vagy lottózzam el? Ott lenyúlhatják a pénzemet , a brókerek NEM! 1/30-as áttéttel semmi esély felvenni a harcot a " beavatottakkal" , mert Európában is csak " egyeseknek" 1/30 az áttét. A " másoknak" nem, ugyebár. De " gondoskodnak" hogy mi ne veszítsük el a pénzünket.
Egy részből igazad van ( és az ESMAnak is, de vannak ellenérvek is) Én nem tudok úgy kereskedni, hogy kiszámítom , következtetem a trendet es meglovagolom. Jelenleg 2 brókernél 28 pozícióm es 72 orderem van mindkét irányban, bizonyos rendszer szerint. Például össz 50000 euró kezeléséhez 100 euro margint kell használjak. Az sem baj, ha éjjel 3-kor felugrik 1.13 ra az árfolyam: 0.2 lotos shortok kistoppolódnak és 0.4, 0.8 vagy 1.6 lotos shortok (attól függ) nyílnak, melyek azonnal, ahogy ledolgozzák a 0.2 lotos shortok veszteségét +egy kicsi profittal, azonnal záródnak. Mindez csak egy egyszerűsítés. Minden rendszerem táblázatban van pontosan kiszámolva, + - 400 pontig fedezve vagyok. Mindezt meg lehet csinálni 1/30-as áttéttel? Bizony nem. Eúrópában, aki 1 lotttal akar kereskedni legyen szíves és fizessen be 3333 eurót. Én egy rendszert 5-800 euróval működtetek és ez a maximum, amit el is veszíthetek . Ahogy van 4-500 euro nyereségem, hazakérem a pénzt, kifizetem érte az adót es bezsebelem, nem tartom a brókernél.
a nagy tőke áttétnek ha nincs két nyitott pozíciónál több semmi értelme szerintem az ESMA jól döntött, a nagy tőke áttét sok kereskedői számlát segített át a túlvilágra...........
ma,mikor ma ? 15-30 perces nyitó jelekre kereskedem,a mi lesz ma vagy holnap nekem is talány,de pár órára ha van nyitó jelem a várható irány nagy valószínűséggel meg van.
Szerintem holnap délután fél 3-ig semmi sem billenti ki az árfolyamot az 1.080- 1.050 sávból . Akkor pozitív munkaerő és lakáspiaci eredményeket vár a piac: 1. enyhén rosszak lesznek: felmegy 1.095-ig, aztan finoman visszacsorog( 1.1065-ig. 2. az adatok hozzák a várakozást , vagy jobbak lesznek, az árfolyam visszamegy 1.1020 és 1.1030 közé Pénteken az európai PMI mozgathatja, de a hosszútávú ,stabil mozgást a New Yorki börze és a kamatszintek adják, nehéz elore látni.
Elliottal nem gyarapítottam volna soha 500 eurót 7500 euróra. Igaz ez 3 évbe tellett, elég nagy visszaesések is voltak, de túléltem, a rendszerem is átalakult. Átvészeltem az ESMA változást ( nem kérek Big Brothert, Monte Carloért miért nem aggódnak , hogy lenyúlják a pénzed ?), jelenleg nagyon elvagyok az Aussie brókerekkel, továbbra is 1/500 -as áttéten.
speciel az én rendszeremnek az a célja,hogy kitalálja az árfolyam mozgását,igaz nem elliott :)
Törölt felhasználó2019. 11. 20. 15:22
az a baj sok a birka és kevés a pásztor,főleg mióta állandóan baxtatják őket a pénzügyi felügyeletek,így az a sok idióta birka össze vissza lézeng csak,ezért van az a sok sávozás :) bezzeg a régi szép időkben amikor még sok szép deli pásztor volt,tudták is a birkák merre meddig lehet menni :)
Rúgjatok ki innen, vagy figyelmeztessetek, ha butaságokat írok, eltereltem a fórum lényegét. Az eur/usd pár a világ leg- lekeresettebb businissze, a mozgását nem lehet kimagyarázni Trumppal, vagy kitalálni Elliott elmélete, vagy más elmélet segítségével. Érdemes minden szemszögből megközelíteni.
Egy egyén által alkalmazott rendszernek (pl elliott) nem az a célja hogy kitalálja az árfolyam mozgását (eleve kudarc lesz), hanem hogy a kereskedési döntésekböl kikapcsolja az emberi szubjektumot.
Mondhatok egy nagy hülyeséget? Mit szóltok hozzá, ha például ,mivelhogy az eur/usd grafikon dinamikáját több millió egyén, pénzügyi entitás, robot algoritmus, stb. határozza meg, emiatt egy általunk meg nem értett, különleges mesterséges intelligenciával van dolgunk( a grafikon mozgása az Entitás élete) , amit mi okoztunk, millió adat , lelkiállapot es algoritmus eredménye, és ennek evolúcióját, irányát, EGY egyén, vagy EGY működési rendszer ( pl. Elliott Wave, es más), soha nem fogja egymaga kitalálni, leképtetezni.
Szerintem akármilyen működő rendszert, többek közt, Elliott elméletét is , a nagy pénzügyi társaságok megtanítottálk AI rendszerüknek, számunkra egyre hatéktalanabb lesz.. Csak egyéni, innovatív stratégiával lehet " bankot rabolni", a Forexen, főleg az Eur/Usd páron.
EUR/USD