GBP-USD még elment ma de EUR-USD lehangoló,mindenesetre 1.1033 as stoppal bent hagyom a shortom,holnap este ránézek meg van e még,nincs long jel de lefele sem akar menni,és zavar a dollár index pár nappal előtti nyitó rése is,mindenesetre nem sok esélyt látok arra,hogy holnap 120 pont körüli esést produkáljon havi zárásra,így viszont ez az esés lehet havin nézve egy sima vissza teszt is már.
November 20-án, megirtam, itt a fórumon, hogy felmehet 10,90-ig, de aztán jó amerikai adatok jöhetnek ezert lemehet 1.020-1.030-ig. Tehát rovid távra is van elméletem ( ezt slkalmaztam is) Ami a 100 évet illeti, örömmel közlöm, hogy mindannyian megérjük: azt az időt amikor a világ pénzügyi rendszere radikálisan megváltozik. Merek fogadni, akárkivel, hogy 5-10 éven belül lesz egy alternatív és a nagy közösség által elfogadott pénznem ,, melyen keresztül megtörténik a világ forgalmának 30-40%-a. Egyelőre.
szerintem is fontos,hogy 100 év múlva short vagy long pozíciót nyissak-e EUR-USD ben :):):) a földön várhatóan akkor lesz egy pénz nem,ha egy ember vagy nem ember irányítása alatt lesz minden,vagy egy szűk csoport kezében. Azt azért nem zárnám ki,hogy 100 éven belül egy emberekbe ültetett chip fogja tartalmazni a személyi adataikon túl a pénzügyi adatait is.
A BTC vagy a Libra a válasz erre . Lehet , hogy másvalami lesz, de egy államoktól független világpénz hódítása csak idő kérdése. Mint minden változás, lehet enyhe, vagy nagyon durva. Ha 5-10 évig másvalami nem okoz válságot, akkor ez igen. És az egyik legerősebbet a történelemben. Mindez , csak szerény magánvéleményem. Csak úgy gondoltam, le kell írjam, mert az Eur/Usd-vel is kapcsolatos. Szóljatok , hogy álljak le mikor ilyen gondolataim vannak.
"Ne tartsátok a vagyonotokat az én valutámban! Forgassátok azt, esetleg kölcsön is vegyetek!" Ez az üzenete a csökkenő vagy a negativ kamatoknak. A fiat pénz ha nem forog, akkor nem pénz! A kibocsájtó(állam) es a forgalmazó(bank) nem kap semmit! A mai pénznemek értékét a bizalom és emiatt a forgalom határozza meg. A globalizáció, egyesült nemzetek politikája akkor kezdődött amikor az ókorban több család törzzsé egyesült. És ez folytatódik, akár akarjuk, akár nem. Az Eur/Usd pár csökkenő volatilitása a világ legforgalmasabb eszköze utáni érdeklődés csökkenése!
mindenesetre azért szépen zárogat alá szinteknek,jelenleg 1.1021 a legközelebbi erős ellenállás szintje,holnap 1.0946 környéke már nálam a minimum ha alázáró gyertyát akar hónap végére két napon belül
Törölt felhasználó2019. 11. 27. 18:50
2 nap múlva havi zárás,és 120 pontot kellene még esnie ,van némi kételyem,hogy pont a havi vissza teszt szintnél akadt el,persze szokás szerint, csütörtök,péntek lehet még nagyobb mozgású nap.
Chicago PMI rosszabb lett mint az előrejelzés....hmm. Még mindig 50 alatt. Font valóban érdekes- Naposon van egy bullish zászló, ami valid jelenleg. Megindult felfelé(zászlóból még nem lépett ki), de dollár erő visszatartja. Egy lefelé kör indult korábban 1.2740 környékére, de tegnap megtörte és egy biztató napos gyertya kezdett kialakulni. sotime írta a többit 1.2875 érdemes figyelni első körben.
Minden amcsi adat zöld lett...Chicago PMI jön még...ezek után valószínűsíthető módon az is. Szóval fordulhatott volna(szvsz benne volt). Nagyon medve és még nem igazán túladott. H1-n most még benne van egy esőék alakzat kb fél uton tart. Ha látványosan megindul lefelé akkor invalid lesz.
EUR/USD