brexittel jelenleg nincs gond hála a választásoknak nem igen jöhet addig erős piacmozgató hír de ha mégis azt jeleznie kellene a grafikonnak,a választás napján és attól függően kinyer lehet érdekes
Ez egyszerűen botrányos...ma eddig 18 pipes sávot sikerült bemozogni. Már egy hónapja elkezdtem nézegetni más instrumentumokat, mert ez... négy nap semmi aztán egy fél nap alatt(jellemzően péntek délután) történik valami.
Koszonom! Viszont! Eddig is megvoltam...passzív jelenléttel is. Profik, leendő profik, értelmes emberek írásait olvasva itt.. A tehnikai elemzés nem lévén erősségem, hasznot húztam másképp gondolkodó emberek elemzéseiből Ezért gondoltam, hogy felszinre jövök egy kicsit bemutatkozom, vállalva másságomat is. Továbbra is azt szeretném, ha komoly elemzéseket olvasnák ITT, nem érdekem (és nem is tudnák) témát változtatni.
Ezek után továbbmegyek: a 15 vagy 50 pontos lépesek lehetnek változóak: főleg növekvő ( változó összeggel, logaritmikus, akar fibonaccis is). A tétek sem kell duplázódjanak, csak növekvőek legyenek. Mindennek a kulcsa egy részletes , előző, pontos számítás, hogy mekkora területre veted ki a hálódat mennyire akarod megvédeni magad , mennyi veszteséget engedsz meg magadnak . Azt már nem is érdemes mondjam, hogy nagyobb nyereség nagyobb rizikóval jár.
Teljesen úgy van. Jól értetted. És az erős erős hír is megtörténhet. De utoljára Trump megválasztása után volt ilyen. Na meg az 1 pont lehet 2,3,5-is. Nálam azért 1 pont, mert az egyik brókeremnél a spread 0,0 és 0,3 pont között van. De egy másik brókeremnél 1,1- 1.5 pont a spread, sokkal " nyúlékonyabb ", ott már 3 ponttal hamarabb nyitok, pontosan azért, mert megjártam, amiről írtál és tanultam belőle.
A "15 pontos shortok "nálam is csak egy kiegészítő rendszer volt. Lehet, hogy magára jobban működne 50 pontokként ahogy írtad volt. Én 50 pontokként dupláznám a tétet. Ez azt jelenti hogy 0,01 ( -50pip),0 02(-50pip), 0,04(-50pip,)0,08(-50pip), stb. Amikor 0,64 lot indul(300pip menetelés ellenkező irányba), már 315 USD a veszteség +a kamat. De ezt, egy 50-60 pontos korrekció megoldja, hála Elliottnak, a matematikai valószínűség elméletnek, mit tudom én Trump beköpésének , stb.
jól értem,hogy ha van egy short pozíciód és kistoppolódik akkor még a kistoppolódás előtt egy pippel egy kétszeres nagyságú short pozíció nyílik ? Mondjuk ez az 1 pippen belüli nyitás ha pont egy erős hír jön akkor elég necces
Ki van számolva, hogy ha egy bizonyos pozíció veszteségesen kistoppolódik ( előtte egy pippel már megnyílt ennek duplája, ugyanabba az irányba), akkor ez az új pozíció mennyit kell menjen jó irányba + egy pici nyereséget is hozzon. Ez lehet meghatározott vagy követőstoppos.
A veszteség. Minél nagyobb a veszteség egy bizonyos irányba annál nagyobb a nyitás, ugyanabba az irányba, egy 20-30%-os korrekcióra várva, a veszteséget ledolgozandó. Szerencsés esetben, ha fordulat történik, és nem túl nagy a pozíció, akkor követőstoppos lesz.
Mindkettő igaz, tapasztalva a hosszútávú csökkenő trendet, az USD kamatát kihasználva, a long-shortos rendszeren kívül, ezeket az extra shortokat is nyitom, mert a renszerem kivárásos, alacsony volatilitasban unalmas. Az extra shortjaim +30 pipnél +15pipes, követőstopposak lesznek. Eddig bevált, de tisztaban vagyok vele hogy nem megy örökké.
lassan közeledik a havi zárás,egyenlőre a hó elején prognosztizált alapján történik minden,és továbbra is egy havi alá záró gyertya a legvalószínűbb,a cél pedig a macron rés betöltése,akár már ebben az évben vagy jövő év elején.
Nem ajánlom a rendszeremet alapos számítások, hosszú demópróba, és rizikó vállalás nélkül. Négy elindított rendszer közül, általában egy megbukott( -500 eur). Annyi, hogy a többi három együttvéve többet termel mint 500 euró.
eddig azt írtad,hogy 15 pontonként short poziciókat nyitsz EUR-USD re,most meg short ,long pozíciókról írsz,ez így zavaros nekem,amit leírtál rendszerként az alapján tuti,hogy matematikus lehetsz,mindenesetre ha működik akkor jó.
Teljesen igagazatok van! Neked és Io5o_ -nek is. Nem létezik Forex Szent Grál, de mindig arra kell törekedni, hogy ezt megtaláljuk. Nézzünk egyik 0,02 lotos long pozíciót, mely nov. 22-én nyílt ( előre kigondolt félautomata rendszerem nyitja, félig kizárva az érzelmeket): erre ma, nov.25-én -0,16 eur swapom van. Mi történhet? Long: - ez esetben az e 0,02 lotos long pozícióm +10,20,30 pip-es nyereségnél ( attól függ, mennyi veszteség és kamat kötődik hozzá) követőstoppos lesz, és többet nem törődök vele. Short: elvállalva mondjuk 4-5 euro veszteséget, automatikusan kistoppolódik, de előtte egy pippel, már nyilik egy új long (0,04 lotos) pozícióm . Ez akkor lesz követőstoppos ha lefolgozta a 4-5euro veszteséget ( 13pip)+a negativ kamatot. Tovább shortos a piac? Elvállalva mondjuk 20-25 euró veszteséget , zárodik, de azonnal nyílik egy 0,08-as long pozícióm ugyanolyan küldetéssel. Ha a piac 200-300 pipet megy HIRTELEM lefelé , na akkor kezd szorulni a "murok". Azért emelem ki a hirtelent, mert ha hullámszerűen megy le ( köszönet Elliottnak),akkor a korekciokba általában egy pici nyereséggel kistoppolódik a long pozícióm . Ezzel párhuzamosan, ugyanaz a story a short nyitásokkal is. Ezért mondtam , hogy mindkét irányba nyitok. Alapjába véve egyszerű ( kaszinó szerű piros-fekete, ha vesztek, duplázok) rendszer, de megis matematikailag bonyolult( amit meg lehet oldani egy alaposan kigondolt Excell tablazattal). És végül, de a legfontosabb, 1:500-as attétes rendszer kell hozzá. Még több (5-6) algoritmusom fut demókon, melyek 1-2 év múlva, ha bebizonyították életképességüket, átjönnek LIVE-ba termelni.
Ez nem így van.A short után kapsz x kamatot,naponta jóváírják,a long után viszont közel dupláját fizeted,amit levonnak naponta. A tartós long pozicióddal elvesztheted a tőkédet is....
Pont azért írtam, hogy nem optimális a rendszered, mert a kamatokkal számolni kell! Amint egyszerre nyitva lesz egy short és egy long pozíció, onnantól a 2 összeg különbsége nem termel hasznot, viszont a kamatkülönbözetet fizeted. Tehát jobban jársz, ha zársz az ellentétes irányba nyitás helyett.
Első látásra igazad van. De a szükség miatt elég bonyolult lett a rendszerem. Durván leegyszerűsítve: ha a kamatokat nem számoljuk, egy sort + egy long pozíció , ugyanarra az összegre , annyi mintha nem is lenne kinyitva semmi. A lényeg abban van , hogy mikor ZÁROM a pozíciókat.
EUR/USD