a dollár indexben elsősorban EUR másodsorban GBP mérvadó,a többi mozgása nem kavar nagy vizet,egy havi szintet nem szokás elsőre átvinni,föleg nem napos forduló közelében
USDJPY tegnap lefordult 111-ről jen erősödik... GBPUSD nem ment új aljra AUDUSD nem ment új aljra USDCAD csinált egy új topot(tegnap), de azóta erősödik a dollárral szemben... ezt tükrözi a dollár index is... a többit meglátjuk... ebbe a zónába vártam 1.1220-30 kb.: 02.13+ ra mint írtam vagy több mint egy hete csak valahogy nem látszik az esetleges fordulás szándéka a formációban.
Ha cseréled, majd nézd meg az Acer Nitro szériát. Az i5-ös, 2010-es Asusomat cseréltem erre. Asus-t akartam, de az Acer akkor épp olcsóbb volt és ugyanazt tudta (Ha jól emlékszem, az Asus 440 volt az Acer meg épp akciósan 320, de szerintem strapabíróbb a borítása.)
meglátjuk dollár indexnél szerintem már elérte a cél zónát tegnap előtt,ahonnan fordulnia kell 8 óráson nézve,ha a tematika marad akkor ott nem megy ellenállás szint fölé,nálam 17 kor lesz 8 órás záró az lesz érdekes a számomra,több napra várhatóan, Mivel este nem volt új csúcs már,így lefele a támaszszintek törése mentén lehetett szépen kereskedni az esést,1.1215 környéki fő témaszintet alapul véve. A közelébe pedig lehetett pozíciót fordítani,long irányba ,"kizárólag az erős szint megtartó erejében bízva,mert nyitó jel még mindig nincs long irányba"17 ig már várhatóan tisztul a kép. 1.12 alá azért nem várnám ma,nap végére majd elválik.
Hát ez erősen személyes elvárásoktól függő kérdés. Ha ahhoz keresel eszközt, hogy úton-útfélen (= bárhol vagy éppen), külön rákészülés nélkül bármkor rá tudj nézni a pacra és esetleg beavatkozz, akkor elég egy iPhone (azért ez, mert éveken át egyszerűen csak szolgál, mindig stabilan teszi a dolgát az Androidhoz képest).
Ha asztali PC helyett keresel mobilabb általános célú munkaállomást, akkor számít a teljesítmény (párhuzamosan futó appok), az akku kapacitás, a külső csatlakozók száma és verziója és ha éjszakai bagoly vagy, akkor a világító billentyűzet is.
Ma új gépnél részemről alapelvárás a 8 GB RAM, i5-8400 vagy Ryzen 5 (pl. filmszerkesztős appokhoz vagy mérnöki alkalmazásokhoz ez utóbbi jóval jobb), 250 GB SSD (notebookba elég, az adatok/képek zöme végül úgy is külső vinyón vagy máshol landol). Kijelzőben elég a FullHD, notebookon úgy sem látod a betűket, ha ettől jobb. Otthon kiteszed TV-re vagy külső monitorra, ha látni is akarod, 3x ekkora felbontású külső kijelzőt is meghajtnak a mai gépek már.
Nekem 1999-ben volt utoljára asztali gépem. Jelenleg egy DELL E6500-at nyúzok évek óta 250 GB SSD-vel (+ van egy másik tartalék), még mindig 20 sec alatt bootol nulláról, de lassan cserére érett már (fél milla volt anno, féláron vettem Németo-ból). Gyártófüggetlenül a business kategóriát javaslom, mert minden elemét a folyamatos használatra tervezték, masszív és könnyú ház, alap a 3 év garancia.
EUR/USD